ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 851
  • 928
  •   1
Отговори
# 165
# 166
  • Brokenpromiseland
Питам се още нещо, цитирам: "а Марио като не му се угоди,ляга на земята и почва да си блъска главата и да се тръшка" не е ли това ситуация в която може да се получи хематом.

А аз се питам нещо друго - В детските градини педагози ли има или лукови глави.
Съвсем ясно им е на всички, че педагозите носят отговорност за здравето на децата по време на престоя им в ДГ. Дори и да се случи инцидент (както понякога се става) то те са длъжни да потърсят веднага един от родителите.
И не забравяй, че в случая става дума за две жестоко ранени деца - каквото и да се е случило, то е било по вина на персонала (пряка или коствена).

А в момента дори ми изниква и една друга чуденка - къде е била мед.сестрата след инцидента, каква разумна интервенция е осъществила (освен безумното поставяне на лъжицата)

# 167
Питам се още нещо, цитирам: "а Марио като не му се угоди,ляга на земята и почва да си блъска главата и да се тръшка" не е ли това ситуация в която може да се получи хематом.

А аз се питам нещо друго - В детските градини педагози ли има или лукови глави.
Съвсем ясно им е на всички, че педагозите носят отговорност за здравето на децата по време на престоя им в ДГ. Дори и да се случи инцидент (както понякога се става) то те са длъжни да потърсят веднага един от родителите.
И не забравяй, че в случая става дума за две жестоко ранени деца - каквото и да се е случило, то е било по вина на персонала (пряка или коствена).

Че се случва деца да се наранят в ДГ, случва се. Това и вкъщи се случва. Но най-малкото имат медицинско лице, което не разбрах дали е реагирало или след инцидента кротко са чакали майката да дойде да си вземе децата и да ги заведе на лекар.

За мен непонятното в случая е защо не са обработили раните и не са извикали родителите след инцидента. Мисля че това е и основното което провокира подозрението че децата са били малтретирани.

# 168
А отговора на госпожата, дали детето не е дошло с кръв по ушето още сутринта  Shocked
Крият и лъжат, дано да успее Ели да потърси възмездие!

# 169
А отговора на госпожата, дали детето не е дошло с кръв по ушето още сутринта  Shocked
Крият и лъжат, дано да успее Ели да потърси възмездие!
Гузен негонен бяга

# 170
Учителката-г-жа Стоименова,каза,вчера на срещата,че не съм довела така децата,като съм ги оставила са били добре,изпусна ли се,какво ли........ Mr. Green

# 171
Е, това вече си е признаване на вина, не е ли така?

# 172
само пак да кажа

НИЩО не оправдава състоянието на децата и липсата на НАВРЕМЕННО уведомяване на родител!

# 173
ronjaи аз така мисля.Да ми се бяха обадили,но аз вчера им казах,че щом тогава никои не е видял какво става-значи са оставили децата сами,без надзор,което също е нарушение....Обаче и така не било-хем не са видяли какво е станало,хем е имало човек непрекъснато при тях,хем не знаят какво се е случило,как става така Mr. Green

# 174
  • Бургас
Ели, чак сега видях темата!Просто не знам какво да ти кажа. Confused
Много ми стана мъчно за дечицата, дано скоро забравят.

# 175
Обаче и така не било-хем не са видяли какво е станало,хем е имало човек непрекъснато при тях,хем не знаят какво се е случило,как става така Mr. Green

Те сами ще се вкарат там където трябва  Peace То с тия лъжи няма как да не се оплетат; още повече, че реагират толкова емоционално и определено гузно. Щом имаш и документ от лекаря, не мисля, че имаш за какво да се притесняваш относно възмездието. И дано децата бързо да забравят случилото се.. Нищичко ли не ти казват децата? Поне нещо не загатват ли? Трябва да ги накараш да проговорят..  Hug

И още нещо - действително щом не са ви извикали веднага след инцидента; щом и мед.сестрата не се е намесила адекватно.. за каква "грижа" може да става въпрос?! Тия просто увисват по всички параграфи.. И го знаят и затова сега пробват всякакви низости срещу теб. Но няма да стане тяхната, ще успееш да ги пребориш! А това с подписката на майките е просто смешно наистина. Срещу какво се подписват? Че дишаш ли?? Че си пазиш децата??? Абсурд просто. И тъжно, много тъжно.

# 176
Ели, писах ти на лични.
Тук ще напиша това, което смятам, че трябва да бъде публично достояние-включително и за нашите "скъпи" гости. Не се и съмнявай, че на всички ни е ясно на какво дължим присъствието им. Още веднъж-добре са дошли  bouquet ! Тайни тук не крием, затова и много от нас се представяме с лицата си.  Жалко само ако се окаже, че такова е нивото освен на морал, и на  грамотност на българските "педагози".
Та били обяснила на всички нас на какво основание те заплашват със съд? На основание, че упражняваш гражданските си права ли?! Ми ти имаш право да се жалваш и за това, че някой се е изплюл пред теб на улицата, или си води кучето на каишка-ти си преценяваш! И няма значение, дали си права или не и каква точно е истината! Това си има кой да го отсъди и да се опита да изясни ситуацията.  Не някоя такава, която си въобразява, че може да се появява и да ни нарежда от какво да се срамуваме и как. Честно казано, натискът, който се опитват да окажат върху теб мен лично ме дразни не по-малко от побоя, нанесен на децата ти!

А в момента дори ми изниква и една друга чуденка - къде е била мед.сестрата след инцидента, каква разумна интервенция е осъществила (освен безумното поставяне на лъжицата)

Абсолютно съм съгласна. Много интересно, нали! При положение, че едното дете е с травма на главата и е трябвало веднага да му се окаже помощ! Вие как бихте се почувствали и какво бихте си помислили, ако цял ден никой не ви потърси от градината при подобна ситуация. Между другото подутите и подпухнали лица с явни следи от побой биха били интересен материал и за някои европейски медии-нека се замислят затова "гостите", щом българските не удовлетворяват високите им критерии  Grinning

Смайлинг, те един ден ще си кажат, обаче сега няма как да ги притиска -опасно е за тях. Може би ако психолог успее нещо да измъкне? Виж, че се будят нощем-явно са изживели нещо наистина много тежко, което не успяват да превъзмогнат. Между другото, благодаря ти, че ме "доведе" в темата на Ели  Hug и "гостенките й" да знаят, че все по-голяма ще става подкрепата за нея, защото , момичета, тя е подложена на такъв тормоз в момента, че всяка наша мила дума й е от полза.

# 177
Angelviolet ,  bouquetМного се радвам на постовете ти HugНе знам за какво са жалбите,сигурно защото съсипвам "авторитета" на градината.А и идват избори.....................
Вчера вместо да обсъждаме проблема с децата ми,те ме разпъваха на кръст КАКВИ ПРОБЛЕМИ СА ИМАЛИ ДЕЦАТА,защо преди ДВЕ години съм потърсила помощта на психолог-тогава децата не са посещавали ясла или градина и не виждам какво общо има прегледа на "специалист" преди две години със случилото се в детската градина.Ако наистина бяха забелязали странно поведение,биха казали още като ги записах на ясла,биха уведомили мен и директорката да се вземат някакви мерки.АЗ НЯМАМ КАКВО ДА КРИЯ!

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 13:22 от elito-3

# 178
Може ли да се лигитимираш по някакъв начин? Майка ли си? Ходят ли децата ти на градина, т.е. реално да си се сблъсквала със системата и начина по който работи? Защото аз съм и никога не бих разсъждавала като теб, защото е ужасно наивно.

Имам въпрос към Ели - детето с надраната буза същото ли е, на което му е текла кръв от ухото? Защото първото което ми хрумна още като видях снимките е че детето се е надраскало опитвайки се да си откопчи ухото.

На моето дете също са дърпани уши в детската градина, макар и да не съм го правила на въпрос пред персонала, но го знам.

# 179
Ели, тоя персонал е за съд... Нямам думи... това са пълни изроди.

Кураж и здрави нерви за вас. Непременно намерете добър психолог за децата...  Hug

П.П. Остри мнения от "гости" в темата заслужават модераторско внимание мисля...

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 13:30 от облак

Общи условия

Активация на акаунт