ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 827
  • 928
  •   1
Отговори
# 180
Arizona ,блузката с кръвта е на Марио-с хематома,затова ми се стори странно-даже Николова ми вика,че сигурно Антон е ходил да си търка ушето в блузата на Марио-иначе не знаят нищо Joy

# 181
Аз за бузата питам.

# 182
Извинявай,сега видях-не ,не е същото.

# 183
  • Brokenpromiseland
Вчера вместо да обсъждаме проблема с децата ми,те ме разпъваха на кръст КАКВИ ПРОБЛЕМИ СА ИМАЛИ ДЕЦАТА,защо преди ДВЕ години съм потърсила помощта на психолог-тогава децата не са посещавали ясла или градина и не виждам какво общо има прегледа на "специалист" преди две години със случилото се в детската градина.Ако наистина бяха забелязали странно поведение,биха казали още като ги записах на ясла,биха уведомили мен и директорката да се вземат някакви мерки.АЗ НЯМАМ КАКВО ДА КРИЯ!

Опитват се да изкарат децата с поведенчески проблеми, за да си измият ръцете.
По този въпрос, те и пак те би трябвало да те уведомяват ако децата имат такива проблеми в детската градина.
Обикновено при по-буйни и агресивни деца (дори и склонни към самоагресия, за каквато намекват) е желателно да се направи препоръка към родителя, за да се предприемат мерки.
Родителите нямат поглед върху децата през деня, така че е нормално единствената информация която се получава да бъде от учителите.
Ако не са ти дали такава, то значи проблем с децата не е имало. Ако пък е имало, то те не са си свършили работата да те уведомят.
Като гледам Марио откровено казано освен че си е блъскал главата от "инат" в земята, се е отъркал неколкократно в килима/мокета  Mr. Green

Ако имаш възможност се постарай да вземеш и съдебно-психологическа експертиза за психическото състояние на децата.
Той ще установи, дали децата имат някакви психически и поведенчески проблеми (за да може да докажеш, че децата ти са си съвсем наред) и в същото време ще бъде свидетел, че в следствие на причинената травма децата са с пост-травматичен стрес.
Има си методики по които може да се разбере какво точно е станало, а честно казано се очудвам, че от "институциите" не ти е предложена такава помощ.

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 14:03 от Angel^wings

# 184
  • гр.Варна
А не е ли възможно двете деца да са се сбили ?  Може и сами да са били и като се е върнала училителката да не е разбрала изобщо. Това би обяснило кръвта по блузката на детенцето което няма открита рана.
 Моят син един път, като го взех от градина целият ръкав беше в кръв. На въпроса ми какво е станало ,каза че му е текла кръв от носа ,но не се е обадил на никой и се бърсал в ръкава си.  Shocked Учителката нищо не знаеше.

# 185
А не е ли възможно двете деца да са се сбили ?  Може и сами да са били и като се е върнала училителката да не е разбрала изобщо. Това би обяснило кръвта по блузката на детенцето което няма открита рана.
 Моят син един път, като го взех от градина целият ръкав беше в кръв. На въпроса ми какво е станало ,каза че му е текла кръв от носа ,но не се е обадил на никой и се бърсал в ръкава си.  Shocked Учителката нищо не знаеше.
Възможно е и това да се е случило, ама както и при твоето дете - как така никой не видял?

# 186
Angel^wings , съгласна съм с теб! Твоите коментари са пекрасен анализ на ситуацията от тази посока. Изключително грозно е да се правят такива намеци по адрес на децата и да се използва тяхната повишена чувствителност. Дори децата да имат някакъв проблем, това не означава, че трябва да бъдат оставени да се пребият едно друго или да бъдат пребити, а единствено, че към тях трябва да се подходи с повече внимание и такт, и ако се налага-да се процедира както ти си казала, с препоръки към родителите и какъвто там е редът. Ели не се е опитала да скрие нищо относно поведението на децата, макар и да не е в нейна полза. Искрена е и не ги изкарва кротки ипослушни.
Миленка,  дори и да е станало според твоята версия, персоналът пак не е  реагирал адекватно, както обсъждаха в предните постове Ейнджълуингс и Толи. И как така можеш да не забележиш толкова кръв и рани по дрехата на поверено на грижите ти дете?! Ами ако  не дай си Боже, имаше комоцио!
 А аргументът, че една жена се грижи за 30 деца, което е безумие по принцип, не е оправдание - ами не се ангажирай при такива условия щом не можеш да се справиш. Търси си трудовите права, вместо да тормозиш чуждите деца! Крайно време е групите да се намалят и общините да започнат да отделят средствата от нашите данъци за децата ни, а не за джобовете на корумпираните си служители. Дано обсъждането на такива случаи да повлече и обсъждането на неадекватната работа на повечето общини.

# 187
Потресена съм! И безмълвна... Що за изроди са това, като започнеш от персонала на групата и директорката и стигнеш до всички отговорно лица по институциите!

Ели, дано бързо се отърсят от стреса децата ти, а на теб и семейството желая много сили и кураж да се преборите!  Hug

# 188
Познавам Ели ,откакто беше бременна с близнаците в пети месец и знам с какво нетърпение и радост очакваше събитието.Знам и какво им струва на нея и на мъжът и да отглеждат трите им малки момченца.С каква любов и търпение ги обграждат,въпреки че повярвайте ми е изключително трудно.Който е отглеждал близнаци знае за какво става въпрос.А в случая и с още едно детенце ,на възраст съвсем близка до тази на близнаците.Ели си хвърли здравето за да отглежда тези деца и си представете как се е почувствала ,когато е видяла децата си в това състояние.,още повече ,че никой не и казал две смислени думи какво точно се е случило.Не знам ,как има хора,които остават равнодушни ,пък и подписка в защита на госпожите да правят. Добре да предположим,че става въпрос за немърливост и близнаците сами са се сбили.Госпожата или лелката не са били там.И то ...за достатъчно дълъг период,за да се стигне до толкова тежки травми?Знаете как пищят децата и при най -малката травма.Никой ли не ги е чул?И добре, никой не ги е чул,ами като са се върнали и като са видяли какво е станало,защо не са предприели мерки, или да се обадят веднага на родителите, или да ги заведат до болнично заведение.Какво сърце ,трябва да имаш,да оставиш една малка душичка в такова състояние и спокойно да чакаш до вечерта ,когато родителите дойдат да ги вземат,все едно нищо не се е случило.Потресена съм.
Сега за това ,че децата имали поведенчески проблеми.Предполагам ,че госпожите са с дългогодишен опит и ако наистина са сметнали ,че има явен проблем при децата, би следвало да уведомят по официален ред директорката и да се търси решение.
Не може това да им бъде оправдание чак сега!
Аз също съм майка на три момчета,две от кото са близнаци,с 10 месеца по големи от тези на Ели и са ми безкрайно познати  проблемите при отглеждането на близнаци.По въпроса за поведенченските проблеми.Ами нали госпожите(педагозите) са и за това,да се опитват заедно с родителите да  насочват децата в правилната посока.Децата на Ели са като едни малки котенца ,които имат нужда от много и специално внимание.Няма как да е друго,близнаците винаги се борят кой да е по -специален.И какво общо има това ,че Ели е посещавала психолог с децата си преди две години?Това просто свидетелства,че майката е достатъчно интелигентна и грижовна!Не ми се иска даго пиша,но за съжеление само в България се смята ,че като посещаваш психолог или психиатър си луд.
Ели,мила, имаш прекрасни дечица.Много се надявам скоро време госпожите да осъзнаят какво се е случило всъщност.Ако имат съвест няма как да не се случи това.А за родителките които се надпреварват с подписките:осъзнайте се,не е редно да вземате страна.Вместо това съдействайте да се изясни случая и тогава съдете.Утре може Вие да сте в това положение.

# 189
Смайлинг, те един ден ще си кажат, обаче сега няма как да ги притиска -опасно е за тях. Може би ако психолог успее нещо да измъкне? Виж, че се будят нощем-явно са изживели нещо наистина много тежко, което не успяват да превъзмогнат. Между другото, благодаря ти, че ме "доведе" в темата на Ели  Hug и "гостенките й" да знаят, че все по-голяма ще става подкрепата за нея, защото , момичета, тя е подложена на такъв тормоз в момента, че всяка наша мила дума й е от полза.

Да, аз точно това имах предвид - с помощта на психолог или пък по друг начин, но, разбира се, без никакъв натиск - това сега е най-малкото, от което се нуждаят децата. А как пък съм те довела в темата не си и спомням, но карай - не това е обект на дискусията тук Wink

Абсолютно съм съгласна с изказаните дотук мнения, че независимо какво точно се е случило, учителките (или който "поема" отговорността за децата по принцип) са отговорни за това. Без значение дали децата са се сбили или учителките са ги били (на което аз повече вярвам, тъй като децата нямаше да са толкова стресирани ако се бяха сбили помежду си), педагозите са именно там, за да предотвратяват такива ситуации. Ели, гони ги до дупка, мила, никаква прошка!

Моят син един път, като го взех от градина целият ръкав беше в кръв. На въпроса ми какво е станало ,каза че му е текла кръв от носа ,но не се е обадил на никой и се бърсал в ръкава си.  Shocked Учителката нищо не знаеше.

Според мен не е редно учителката нищо да не знае, дори и в този случай - нали те са там, за да ги наблюдават??!??! И да се грижат за тях???!! И ако все пак едно прокървяване на носа лесно може да не се забележи, то един хематом не се получава току-така и тихомълком..

Ели, аз пак се сетих да питам нещо - нали беше казала за един татко, дето се бил подписал на бял лист без да знае за какво? Та явно той е "на твоя страна".. Защо не го попиташ дали неговото детенце не е разказало нещо? Все някое трябва да е видяло нещо  Thinking. Не че това ще има кой знае какво значение пред съда например, но поне да се изясни истината, а и да знаеш ти как точно да подходиш към страховете на децата си. А и при едно посещение при психолог като че ли би било добре да се знае ситуацията каква е била  newsm78.

# 190
Елито, много неща са изписани в темата, аз искам само да те подкрепя и да ти вдъхна смелост.Не мога да се примиря с това, че невръстни деца,  оставени на грижи на педагози се  намират от майката окървавени и с травми, все едно се връщат от фронта.И при това никой никакво обяснение не може да даде.

Ами не е нормално, ако си учител и достатъчно време с децата в групата да не забележиш нараняване, да не преоблечеш  поне детето и да му обработиш раните, елементарно е.Предполагам,  съдейки по  правилата в нашата ДГ, децата имат допълнителни дрешки.

Учителката е тази, която е трябвала да съобщи на майката какво е станало, а не майката да се чуди.Не ми се иска да го казвам, ама очевидно става въпрос за насилие, а не за случаен инцидент и сега от ДГ се чудят как да замажат положението и мълчат.

Ели, не се отказвай, да се бориш  за узнаване на истината, утре може  да има и друго малтретирано дете.

# 191
 Smiling_Sisi  на същия този "татко",жена му ми каза в сряда сутринта,че много пъти като е водела детето на градина  е чувала лелката,цитирам"зверски да крещи по децата в групата".В четвъртък й се обадих и я попитах дали ще отиде до Детска педагогическа стая  да напише това,което ми е казала-тя се уплаши и веднага смени версията-че лелката само им се карала и не е чула точно какво им казва.Аз приемам първата версия за крещенето,защото тогава тя не знаеше до къде ще стигна,просто сподели с мен,но няма смелостта да го напише.Все пак и двете й деца посещават градината...Родителите не споделят,защото ги е страх да не рефлектира върху тях и децата им,да не останат без градина и т.н.

# 192
Родителите не споделят,защото ги е страх да не рефлектира върху тях и децата им,да не останат без градина и т.н.

#Cussing out #Cussing out #Cussing out Ей заради това овчедушие сме на този хал! Ами утре ако това се случи на нейните деца, не дай Боже????!!!!! Вбесих се, честно... Знам, че не е на мой гръб, и че отстрани е много лесно да се говори, но... не може така да продължаваме.. По-добре ли е децата да ходят на градина, в която ги бият и малтретират, отколкото да останат вкъщи с мама, макар и само на заплатата на тате??? Пари срещу психическото и физическото здраве на децата ни??? Що за избор!  ooooh!

# 193
elito-3, това е правилният път!   Hug
Загубих дар слово докато прочета цялата тема.
Макар, че не съм вярваща, ми идват наум само приказки от рода "Господ забавя, но не забравя" и "Господ обича смелите". За теб.   bouquet

Късно откривам темата, вече са те посъветвали всички възможни съвети, а и ти си предприела все адекватни действия. Единственото, което аз бих те посъветвала, е да се консултираш с адвокат и ако имаш възможност, ползвай услугите му.
Първо ще те консултира какво още може да предприемете, за което не си се сетила сама; ще ти даде реална оценка на шансовете ти да спечелиш евентуално гражданско дело;  знае най-добре как да организира защитата на децата от правна гледна точка; ще ти систематизира действията, документацията и т.н.; ще ти анализира ситуацията като юрист;ще свърши много работа вместо теб и то професионално.  Simple Smile
Съветът ми е искрен, аз самата ползвах адвокати в тежка за мен ситуация (не свързана с детето) и знам, че без тях нямаше да се справя. Независимо дали ще съдиш някого или не, направи правна консултация. И това ще те посъветват - дали да съдиш или няма смисъл.

Успех в търсенето на справедливост и много здраве за цялото ти семейство!  Hug

ПС. Наскоро тук във форума имаше описан подобен случай на небрежност и безотговорност на персонала, но в частна ясла "Криси" в Люлин. При инцидента 3 г. момиченце остава само в яслата без надзор, излиза от заведението (незаключени врати) на улицата и тръгва да търси майка си по широк булевард с ужасен трафик. Непозната жена го среща, заговаря, разбира, че детето се е загубило и го води в полицията. Оттам се обаждат на майката да отиде да си го прибере. Персонала и директорката отричат вина, по-късно директорката предлага на майката "споразумение" с парична компенсация, майката отказва. Майката беше предприела някои адекватни действия, но не знам докъде е стигнала в борбата с институциите. Ето я темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=420570.0

# 194
Смайлинг, точно това тесногръдие е най-вбесяващо! За съжаление болшинството български граждани са такива. Иначе нямаше да живеят в такъв коптор: да ходят по такива тротоари, да бъдат размазвани по улици, пълни с дупки, децата им бити и убивани, да си дават парите по десеторни цени за хранителните отпадъци на други държави и т.н. Да не би нещо да се изявят и някой да ги набележи и заклейми  hahaha Явно не са наясно, че именно те, плащат заплатите и са шефове не само на директорките на градините, но ина кметовете на общините си? е, явно са много лоши шефове.
А разбира се, че Ели им се е сторила лесна мишена - с едно дете все някак ще се справиш да плащаш за частни градини и училища, ма я си развали отношенията с бощината, пък после плащай за 3! Аз се възхищавам на многодентните майки, особено пък на близнаци - трябва да имаш невероятна сила, за да се справиш освен с отговорността си на майка и с униженията, на които те подлага държавата БГ. И понеже са най-уязвимото малцинство сред майките, явно се чувстват свободни да издевятелстват над тях. Вероятно сте чули новината от снощи, че, ако правилно разбрах, при раждане на близнаци ще се изплаща еднократна помощ като за 1 дете?!

Общи условия

Активация на акаунт