ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 760
  • 928
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Стискам палци и едно голямо Браво за борбеността още веднъж  Peace   bouquet
Не се отказвайте , пък те нека си плюят, то е повече от ясно че не са си свършили съвестно работата и задълженията когато е трябвало. Да, да се работи с деца не  е лесно , още повече когато в групата са в повече отколкото трябва по норма, ясно че децата играят, нараняват се неволно,но да не можеш да дадеш адекватно обяснение на родителите от къде са нараняванията и да ги нападаш, когато те попитат е тъпо и безотговорно и издаващо, че може би нещо се крие, те да кажат какво.

# 376
  • Sofia

Чакам проверка от "Закрила на детето","нашата" община понеже е много "загрижена"за децата ми,ги изпраща вкъщи, да видят в какви условия живеят три деца Mr. Green.
Че какво общо има къде и в какви условия живеят децата със случката в детската градина newsm78
И ако не живееш в лукс с трите си деца какво ще стане ми е много интересно... това пък е пълна простотия. Вместо да се насърчават многодетните родители в нашата държава, те се тормозят още повече... Аз имам едно дете и не мога да се реша на второ, шапка свалям на семействата отглеждащи повече деца.

Чакам и някой да "арестува" близнаците за хулиганско поведение,нали чак подписка е направена срещу тях за побой над 24 деца,само да поясня:Марио е с габаритите на едногодишно дете,но е мнооооого страшна нинджа,"пребива" всичко наред Joy

Ами къде са "висококвалифицираните кадри" докато близнаците вилнеят из групата? Този въпрос въпросните родители дали си го задават...

Ели радвам се, че децата са се успокоили, че играят и се смеят. Hug

# 377

Чакам проверка от "Закрила на детето","нашата" община понеже е много "загрижена"за децата ми,ги изпраща вкъщи, да видят в какви условия живеят три деца Mr. Green.
Че какво общо има къде и в какви условия живеят децата със случката в детската градина newsm78

Това, подозирам, е във връзка с подадената срещу Ели жалба. Вероятно там са описали колко лоша майка е Ели и как си малтретира децата. Та от Закрила на детето просто си правят проверката. Предполагам, че няма да е нищо особено. Въпросът е да не открият гнусотии из жилището и да видят, че децата си имат кът, играчки и т.н., не е изискване чак лукс да има Wink. Така си мисля аз. Идвали са няколко пъти у леля ми (сега, не съм сигурна точно от същата агенция ли бяха, леля ми е осиновител и в тази връзка идваха разни хора да проверяват условията), та от нея знам, че не е нищо кой знае какво. Така де - вършат си работата хората по подадената жалба.

А пък тая подписка срещу децата  Shocked  ooooh! Просто няма какво да коментирам, абсурдна ми се вижда  Crazy. Ама то пак персоналът от градината ще "намаже" за това, толкова ли са... как да кажа.. плиткоумни, че не се сещат, не мога да си представя  Rolling Eyes.

Додо, аз много се учудих на директорката - откъде намери въздух тая жена да плямпа толкова безспирно, още не ми е ясно  Laughing Та сигурно си права - може и запис да е  Mr. Green

# 378
  • София
Не познавам Елена, не съм попадала на нейни постове, но от написаното в тази тема става ясно едно децата са пострадали. Дори това да се е случило случайно, вече нещата са зле, майката не е получила адекватно обяснение и нещата са извън контрол.

Не знам как се гледа 3 деца с малка разлика, моите са само 2 бр. Дори да са буйни нейните, сега ли е точно момента да се прави подписка срещу тях  newsm78 ...това го казвам от позицията на родител, чийто деца са нападани и са били нападатели. Сестрите/учителите обаче не оставиха нещата извън контрол.

Добре, станало е нещо/инцидент, тези хора не им ли стигна времето да почистят децата, да ги преоблекат, ако трябва с чужди дрехи, да изперат блузката, да измислят правдоподобно обяснение на случилото се, което може и такова да е било, но след мълчанието е станало сериозно.

Елена може и да преекспонира нещата, но това са нейните деца, нейните чувства. Ако някой е искал, е могъл да я спре  - с адекватно поведение. Толкова ли не можаха да кажат, че са се сбутали (ами случва се пред очите ни по детските площадки стават толкова инциденти), че очилата са паднали някой ги е настъпил (не мога да преценя дали това може да се случи, на този модел, но съм виждала очила попадали под крака)

Правили ни психо това, че крещим по децата си, шамаросваме ги, вместо да ги оставим да си правят, каквото искат newsm78 Не казвам, че това поведение е правилно, но понякога човек не успява да се владее, ние не сме "професионалисти", а "любители", които се учат от грешките в живота.
Изкрещявала съм, дръпвала съм ухо, щипвала съм, за да привлека внимание, за да спа нещо, което не трябва да се прави. Не се гордея с това... е сега какво да ходя да се предам в Полицията да ми щракнат белезници или да си дам адреса, за да ми пратят "Закрила на детето"... извинявайте, но тия що не се сетят да закрилят децата на улицата Sick  

И последно мнението ми за ДГ: аз съм ЗА държавните ДГ. Смятам, че много от нещата, които се пишат за тях са "градски легенди" и мисля, че почти не може да се намери негативно мнение за тази институция. И за да не си помисли някой че всичко е розово, ще кажа че синът ми се разболя от салмонела на 2,5 г. Когато някой разбираше, казваше "от яслата е(ОДЗ)", а аз не ги обвиних, но според старшата сестра се бе случило "тъй като безотговорната му майка го е хранила с боклуци и сега ни създава въртели да се изследваме всички"... е темата не е за това, но моето дете е в друго ОДЗ и аз имам доверие на хората, които се грижат за тях.

# 379
И аз успях да изгледам предаването, в което участваше майката с дечицата си.
Коментарите на Лора Крумова подминавам, защото тя не може да бъде съпричастна към проблемите на отглеждане на деца.
Впечатление ми направи монологът на директорката - с тази жена диалог никога не може да има... Naughty
"Като си пееш, Пенке ле, кой ли те слуша...."
Пожелавам успех на майката в разкриването на престъпника (да, не е силно казано - за мен е престъпление да посягаш на дечица, за които си длъжен да се грижиш) и крепко физическо и психическо здраве на мъниците  Hug
Ще следя развоя на нещата  Peace

# 380
Пожелавам успех на майката в разкриването на престъпника (да, не е силно казано - за мен е престъпление да посягаш на дечица, за които си длъжен да се грижиш) и крепко физическо и психическо здраве на мъниците  Hug

Ооо, ама въобще не е силно казано, това са си телесни повреди върху малолетни. Не помня вече какви бяха признаците за лека и средна телесна повреда, та не мога и да се опитам да ги квалифицирам, но определено са си такива. И виновен (за мен) е персоналът - дали пряко като ги е осъществил, или непряко като е позволил да се случат - няма кой знае какво значение относно вината. Но това вече е коментирано тук доста, та спирам.

# 381
  • В светлината на слънцето
Радвам се, че децата са се успокоили.  Hug

# 382
http://www.bnews.bg/article-1823
Това са официалните обяснения по случая:
1. Счупените очила детето само си ги е занесло на госпожата. /Това е изчерпателният отговор на въпроса как са се счупили същите./
2. По блузката петната не са от кръв, а от ХРАНА?!?  #Crazy
3. Сцепеното и насинено ухо е незначително нараняване.
          П.П. Следователно при такива незначителни наранявания нямате право да искате обяснения. Същите се дължат само и единствено - ако ухото виси откъснато.

http://novinitepro.bg/novinite/stolitsata/biti-detsa-v-detskata- … -da-ne-stava.html
    Не смятам да коментирам каквото и да било. Оставям това забавление на "гостите".  Mr. Green

# 383
  • Sofia

А пък тая подписка срещу децата  Shocked  ooooh! Просто няма какво да коментирам, абсурдна ми се вижда  Crazy. Ама то пак персоналът от градината ще "намаже" за това, толкова ли са... как да кажа.. плиткоумни, че не се сещат, не мога да си представя  Rolling Eyes.

Еми май са такива... Втурнали са се да вършат нещо без да помислят, че си вкарват автогол.
qwerty41 благодаря за инфото.
Учудих се, че кмета е толкова категоричен, че застава толкова категорично зад педагозите предали на майката пострадалите деца.  Че чак ще съди семейството за клевета. Аз доколкто гледах и слушах, майката не знае какво се е случило... иска истината. За това ли ще я съдят?
Няма да коментирам повече...

# 384
  • Sofia

Учудих се, че кмета е толкова категоричен, че застава толкова категорично зад педагозите предали на майката пострадалите деца.  Че чак ще съди семейството за клевета. Аз доколкто гледах и слушах, майката не знае какво се е случило... иска истината. За това ли ще я съдят?
Няма да коментирам повече...

Случващото се е обезпокоително.
Буди тревога общество в което властимащите пренебрегнат гласуваното им доверие и мисия - да служат на закона и да съблюдават спазването на правата на гражданите.
Още по-страшно е, когато не само властимащите, но и масите започнат да преследват и са готови да линчуват майка, която се бори да защити своите деца.
Какво е това оскотяване? В кой век живеем?

# 385
Ух, значи, ама тая жена (директорката) доста интересно се държи, и приказлива, бе  Joy...
Чух, че имали персонал с 30 годишен стаж- това обяснява нещата- Макаренсковската метода явно продължава да се прилага- някои хора нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили.

И аз имам спомени отпреди около 30 години, когато моя милост посещаваше ОДЗ- раздаването на шамари и дърпането на уши си бяха ежедневие (за момчетата), интересното е, че добрите "моля другарки" не посягаха на никой, но и дисциплината при тях беше на ниво...

А, пак по "тошово" време, уволниха директора на кварталното ни училище (в Младост) поради това, че беше спукал тъпанчето на ухото, на един гимназист, удряйки го с училищен дневник.  Простете лирическото отклонение, но щом по онова време е било възможно да се вземат съответни мерки и да се накаже виновника, независимо от поста, който е заемал, ще бъде меко казано жалко в днешно време, всички институции да се опитват да очернят майката и да мъкнат от девет кладенеца вода, за да я изкарат виновна за състоянието на близнаците.

Ели, аз ти вярвам, въпреки, че не те познавам!

Какво се е случило може само да се предполага, подозирам, че и персонала не се държи адекватно, защото не е бил там, когато Марио е паднал (да предположим)..., а ухото на брат му само не може да пострада така... някой го е направил. КОЙ? Защо се прикривате, бе хора, защо очерняте майката? Ако семейството имаше проблеми, не мислите ли, че щяха да лъснат доста по рано, още с баткото? За мен, поради някаква причина, директорката на детското заведение прикрива и брани част от персонала си, който не заслужава подобни протекции. Човек, ако е некадърен или безотговорен с галене с паче перо по- добър няма да стане.

Има хора и хора в детските градини, не искам да поставям всички под общ знаменател, но от мършата гледайте да се оттървете уважаеми госпожи и директорки.

А, кмета- хм, прилича ми на Алеко Константинов герой... нещо ме плаши тоя човек- и гласа му, и вида му... пък и категоричната му позиция... Ама, нали госпожа директорката натъртва, че са "общинска собственост", явно го е вербувала в своя полза...

Ели, Ели, в Надежда май наистина няма надежда...
Много сила, подкрепа и железни нерви ти желая  Hug!!! Да цункаш децата!!!

# 386
  • софия
2. По блузката петната не са от кръв, а от ХРАНА?!? блузката  e na deteto s hematoma meznam hematom da kurvi

# 387
Според мен, тук на сайта на БГ-нюз се е включила най-после някоя от контра-майките, вижте какво е писала Shocked:

"човек - 21:25, 15 ное

След всичко което излезе наяве аз искам да попитам кой ще възстанови нервите и безсънните нощи прекарани от тези прекрасни госпожи , както и на директорката на детската градина. Аз смятам че не само трябва да се излезе с ответна реакция от името на детската градина , но и трябва да бъде заведено дело за клевета и уронване на престижа на детско заведение срещу телевизия Про бг. В крайна сметка те са длъжни да си проверяват сигналите си преди да правят репортажи. Но преди всичко трябва да помогнем на ДЕЦАТА , които не са си избирали сами родителите за съжаление."

Просто нямам думи, ама че нахални хора - слепи ли са?! Прекрасни госпожи били, а родителите мъчат децата... Ох, писна ми от такива подмазвачи!  #2gunfire

# 388
2. По блузката петната не са от кръв, а от ХРАНА?!? блузката  e na deteto s hematoma meznam hematom da kurvi
Аз не съм чула някой да твърди, че кръвта е от хематома. Въпроса на МАЙКАТА  е от къде е кръвта?

# 389
Не е ли от ушенцето на детето?

Общи условия

Активация на акаунт