ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 58 910
  • 928
  •   1
Отговори
# 690
Това не е пъзел, а грешка в цялата ни система!
Моя приятелка отива да си вземе детето лятото. Навън са цялата група. В това време две от децата се заклещват на някаква катерушка. Учителката отива да им помогне. Лелката закопчавала блузата на трето дете. В тоя момент за секунди просто детето на моята приятелка се изкатерва на кълбото нависоко и пада отгоре. Майката е била там и затова знае какво е станало, но я си представете да беше отишла миг по-късно и да завари детето си окървавено - щеше да опищи света, а истината е понякога така проста...  Confused

# 691
  • Brokenpromiseland
И всички са видяли какво е станало. Едва ли е имало "Ами незнам какво стана. А, ама то тук кръвчица ли има? Shocked"

# 692
А защо не допускате варианта наистина да не са видяли нищо и да не знаят?! Защо задължително трябва нещо да крият?! Престъпление или немарливост е ако няма как да наблюдават 20 деца едновременно.Случват се инциденти понякога.

Синът ми беше в първа група, когато отидох да го взема и още щом ми се показа на вратата погледа ми беше привлечен от огромно бяло петно на долницата му и по пантофите.Очевидно беше че е от белина.Когато попитах госпожата как е станало, тя направо се оцъкли и за миг не съм си помислила, че се прави на ударена.Наистина тогава го видя и не знаеше дори от къде е намерил белина да се скопоса така.После се оказа, че отишъл да пишка, затворили се с още едно диване в тоалената и се развихрили с четките за тоалетна.

За мен от всичко, което съм чела до момента, включително и от гостите в темата, госпожите не са насилнички и децата не са бити.Бях казала защо мисля така.
Най-вероятно госпожите наистина не знаят какво се е случило, притеснени са и измислят версии, защото са пред майка фурия.
Случаят е силно преекспониран от Ели и ако децата наистина имат нужда от психологическа помощ, то е в резултат на всичко, което се случи след "случката" в градината.Децата не са толкова малки, че да не разбират че нещо става.Телевизии, камери, майка им изнервена и разтревожена обяснява нещо, татко им също, логопеди, психолози, непознати хора идват вкъщи и кой знае какво още.И голям човек да е ще се стресира.

# 693
  • София
..........За мен от всичко, което съм чела до момента, включително и от гостите в темата, госпожите не са насилнички и децата не са бити.Бях казала защо мисля така.
Най-вероятно госпожите наистина не знаят какво се е случило, притеснени са и измислят версии, защото са пред майка фурия.
Случаят е силно преекспониран от Ели и ако децата наистина имат нужда от психологическа помощ, то е в резултат на всичко, което се случи след "случката" в градината.Децата не са толкова малки, че да не разбират че нещо става.Телевизии, камери, майка им изнервена и разтревожена обяснява нещо, татко им също, логопеди, психолози, непознати хора идват вкъщи и кой знае какво още.И голям човек да е ще се стресира.
Peace Аз стигнах до същото мнение.

# 694
Добре, но ето какво ме човърка мен в цялата история: Казват, че детето е тичало, паднало... и пр. НО!!! Защо не са се обадили на майка им? Защо не са завели детето на лекар?
Ей, на това викам аз 'немарливост' - видели са, пред очите им е станало, а не са взели адекватни мерки  Naughty
Нека да оставим дупките в системата - малко персонал за броя деца, ниско заплащане и още ред други. Много съм на ясно, че няма как да гледат 26 деца /толкова са в нашата група/ наведнъж, по един чифт очи имат! Но нека поне когато виждат инцидента да вземат адекватни мерки.
Аз лично също се надявам, че не съществуват все още госпожи, които бият децата ни в градините. 

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 15:59 от T@LI

# 695
Удивявам се от сценариите, които измисляте, нарочвайки лелите и сестрите в групата за немърливи и нехайни. Не ги познавам, но съм сигурна, че не са отишли всички дружно да изпушат по една "дълга цигара", оставяйки 20 хлапета да се вихрят на воля без надзор. Не виждам нищо неадекватно в обяснението на една от сестрите, че детето се е ударило в стола, докато е тичало; и аз като amber считам, че много се преекспонират нещата. На мен неколкократно ми се е случвало дъщеря ми да се нарани, докато и двамата с баща й я гледаме и си представям какво е да гледаш още 15-20 деца едновременно.
Мисля, че монетата има две страни, тук не се даде възможност на втората да се покаже, въпреки направените опити. (Не е по темата, но в постовете на гостите се търсеше не съдържанието, а правописните грешки, чудно защо никой не повдигна и дума за такива в постовете на авторката.)

# 696
Ей, на това викам аз 'немарливост' - видели са, пред очите им е станало, а не са взели адекватни мерки  Naughty

Може би защото са преценили, че случая не е за спешният център.
Ти всеки път, когато детето ти се удари ли го водиш на лекар? Дори и да има кръв или подуто.И двете имаме деца и знаем за какво става дума;)
Моето ако го водя на лекар всеки път като се хакне, в болницата ще съм станала известна, сигурно и прякор ще си имам.

В нашият блок има страшно много деца и лятото сме една голяма тумба с майките.Почти всеки ден чистим рани, слагаме лъжички върху цицини и мажем с олио:) Такива падания и удряния е имало ... но досега никоя от нас не е търчала на лекар, защото сме преценили, че няма нужда.

# 697
За мен от всичко, което съм чела до момента, включително и от гостите в темата, госпожите не са насилнички и децата не са бити.Бях казала защо мисля така.

Да, това е страхотно! Вероятно всички вие сте супер спокойни и доволни, няма да питате, да ровите, да се ядосвате, ако децата  са ви предадени ударени и наранени, без да се знае как и от какво!  Whistling
И щяхте да замълчите, да не питате повече, щом лелката гледа  Shocked и не знае какво е станало!  ooooh!
И като сте стигнали до този извод, какво съветвате да направи Ели?
Да забрави, да не пита, да не иска да знае дали това удряне, било то и случайно, не е било опасно и би навредило с нещо на децата и, били те буйни, палави и подобни неща! Била тя неуравновесена майка според някой, от аз това може да съм видяла, аз това май съм чула, аз май зяпах пред прозореца и с уши на пеленгатори чух еди какво си!   ooooh!

И ми писна да обясняваме, как две жени не можели да се грижат за еди колко си деца, да наемат още една, щом не се справят!
И всички да приемаме за нормално,че за децата ни не се грижат добре!
И трябва с някое дете да се случи нещо лошо, за да си дадем сметка, че утре това може да е нашето дете!  Tired
Е за мен не е нормално, детето ми да падне от кълбо,  да се затвори само в тоалетната с препарати, забравени например от някой, да държи ножица в ръцете си и да няма надзор над него или друго такова дете!

Ели, не си длъжна да пишеш и даваш обяснения на всеки ред версии, които някой си съставя, вярвам, че като имаш резултати, ще ни пишеш!
Дано истината излезе наяве и децата ти бъдат щастливи и спокойни!  Heart Eyes

# 698
ORHIDEA  много драматизираш  Simple Smile Няма нужда чак толкова.Човек ако не знае какъв е случая и те чете, ще си помисли, че децата са били с почупени крайници, целите обляни в кръв и дрипи:)
Ей затова писах по-напред че се прави от мухата слон.
Също и недей да обобщаваш
Цитат
И всички да приемаме за нормално,че за децата ни не се грижат добре!
За моето се грижат прекрасно.Казвам го въпреки, че го взех с избелели дрехи;)
Не, не съм със занижени критерии.Просто говорим за деца и за госпожи, които са човешки същества с по две очи, един мозък и не могат да се клонират така че да са в цялото помощение, включително и в тоалетните и спалните.Случват се инциденти, колкото и да не ни се иска.Случват се както в градината, така и докато децата са с нас вкъщи, на площадката или дори на места, където всичко ни идва като гръм от ясно небе.Не говорим за насилие, бой и зверства от страна на госпожите, нали?!

Хайде де ... всички имаме деца, нека оставим патетичните постове;)

# 699
Не говорим за насилие, бой и зверства от страна на госпожите, нали?!

Хайде де ... всички имаме деца, нека оставим патетичните постове;)

Да, не говорим за насилие, говорим, че не може да си повериш детето на някой и той да не знае, от какво се е наранил!
И моето дете играе, всеки ден е навън, но никога не го оставям, без да знам дори и да се е наранил, от какво точно е станало това!
За това говорим, че и дори някак си случайно ударени, никой не е обяснил как точно са се ударили!
И ако едно петно белина е пропуснато, то едва ли е било нормално да се пропуснат синините на децата на Ели!
Патетична или не, не съм и няма да бъда съгласна, лицата, които са се наели да се грижат за моето дете, да не могат да дадат нормално и разумно обяснение още вечерта, когато си взема детето ударено, насинено или нещо подобно!
Да, всеки има деца, но всеки има различни виждания и разбирания, как искат да растат и живеят децата му!
Затова и всеки има различни виждания колко е малка една синина, колко е малко едно петно от кръв, колко е преувеличено едно дърпане на ухо!

# 700
Орхидея, една майка от групата на децата на Ели писа, че е присъствала на предаването на децата на майката във въпросния ден и още тогава са й дадени обяснения за нараняванията им. Отговорът, според тази потребителка, е бил: Те и вкъщи така си правят, и са си тръгнали. Защо още тогава не е поискала повече обяснения? Защо все още не е дала блузата за изследване? Съжалявам, но това "Когато му дойде времето" не ми звучи логично. Разбирам да използват резултатите от изследването, когато му дойде времето, но важно доказателство (според майката) да се подмята вече около месец в чантата й, ме кара да подложа на съмнение евентуалните резултати (все пак може да има манипулиране на веществено доказателство).

# 701
Предполагам никой не е обяснил как точно са се ударили, защото и те самите не знаят.
Оставяме настрана факта, че са казали, че е било в маса, докато е тичало за столче (ако не се лъжа) Wink

И няма как "всеки има различни виждания колко е малка една синина, колко е малко едно петно от кръв".
Има в началото на темата някакви бележки от съдебна медицина, където си пише, кое колко е голямо.За раничката - тя е 3 мм. Словом-Три милиметра!
Синината от 2 до 4 см.
Снимката на удареното ухо е 2 страници по напред.Няма да споря, то се вижда- за мен си е точно ударено в ръб на маса- моя хубостник се накичи със същото преди 1-2 години.

# 702
Нещо не разбирам в тая тема...
Жената има проблем - пуска тема, като всяка друга/за съжаление свързана със съдбата на двете дечица/.
Ама пък чак да се води форумско разследване и да се търси вината на тоя и оня...
Тя, като автор - спокойно би могла да изложи защо е пуснала темата. И да се спрат обвиненията от двете страни.

# 703
  • Brokenpromiseland
Да, определено видимите травми (съдейки по снимката) за вас не изглеждат никак сериозни.
Ваше право е - ваше мнение.
За мен обаче, като родител, щом учителите могат за един сопол да привикват родителите, то за подобни рани си е просто задължително.
И аз имам дете, но за разлика от вас при всеки сериозен удар си го водя на лекар- специалист, колкото и досадна да им изглеждам. Считам това за мое задължение, и не ме интересува ничие мнение.
Не приемам за нормално и децата да си играят с препаратите за тоалет. Но щом вас не ви притеснява - ОК. Бихте ли били толкова спокойни обачре ако след като детето е пипало въпросната четка случайно си пипне очите, или езика  newsm78
В нашата градина децата винаги са заангажирани с нещо и под зоркото око на учителките и лелите
(за което много им Благодаря).
Случвало се е дъщеря ми да се прибира с драскотина на челото - и не само са ми казвали кой го е направил, но и с какво.
След като ти са поверени 20+ деца не може да си позволиш "да не знаеш"..в крайна сметка за това са те там.
Да не споменавам, че не само незнаят какво се е случило, но дори и не са привели децата в чист вид.
Представям си каква грижа е положена след като в ухото а Антон има една буца съсирена кръв, а блузата на Марио е така омазана, че вероятно и промивка не му е направена.
А експертизи ще се направят тогава когато се наложи - т.е когато съответните оргази изискат това.
Кръвта храна не става - всяко нещо с времето си.

# 704
amber, така е - децата ни често се нараняват. Веднъж наистина съм тичала и до Пирогов - след като си сцепи главичката на ръба на масата пред очите и на двамата с баща му. Което е показателно, че ако нещо има да става то става и пред очите ми.
Но ако на мен ми е поверено чуждо детенце и то се удари /особено в главичката/, веднага бих се обадила да кажа на родителите, и те да преценят детето да бъде ли заведено на лекар или не. Тук в случая ме дразни, че не казаха тези госпожи ''съжаляваме, стана...факт е...'' И ние сме хора и ние грешим и ще ги разберем, но аз лично не обичам когато някой не си признава вината  Peace
Аз също имам спомени от моето детство - в градината два пъти съм си чупила главата, но са ме водили и в болницата да ме лепнат Wink

Общи условия

Активация на акаунт