ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 871
  • 928
  •   1
Отговори
# 810
Точно преди седмица една майка, която има детенце, посещаващо ясла, ми разказа какво е чул мъжът и от две от лелките! То гласеше, че като почнат да стават повече децата и групата да е пълна, съответно и се отваря работата и си хаби нервите жената, оставя максимално дълго време отворени прозорците и резултата е бърз, до няколко дни групата намаля на 10 деца примерно и съответно има спокойствие за нея!  ooooh! Whistling
Е, за вярвам на това, защото ми е приятелка и няма да излъже!
Не казвам, че всички са такива, но за съжаление има мноооогооооо лоши хора, които се подвизават по тези заведения и уж се грижат за децата ни!  ooooh! ooooh! ooooh!

Тази градска легенда вече се изтърка. От 5 години, от как се подвизавам по форуми съм я чела около 500 пъти.

# 811
Тази градска легенда вече се изтърка. От 5 години, от как се подвизавам по форуми съм я чела около 500 пъти.

Еми значи продължават да го правят това, всеки сам решава дали е легенда или не!  Peace
Значи щом е писано много пъти за това, е лъжа, така ли?

# 812
Винаги някой е чул как две лелки си говорят. Само мястото където се е случило това е различно. Веднъж в автобус, друг път на опашка, трети път в самата градина и тн, и тн...

# 813
Мда ... и аз съм я чувала тази история не веднъж:))) И не я вярвам.
Самата аз живея срещу детска градина и не съм виждала такова нещо.

# 814
  • СОФИЯ
Никой не знае каква е истината и какви са точно фактите.това противоречи на

товаИстината я знаят Елена, децата и учителките, директори.. Но кой каква част от нея ни казва и каква част спестява не е ясно!

...Всички тук си коментираме в сферата на предположенията.

...

А това е частично правилно/неправилно/вярно/невярно/истина/неистина. Явно не всички тук само предполагаме/правим лични изводи от предоставените на вниманието ни...обстоятелства.

# 815

товаИстината я знаят Елена, децата и учителките, директори.. Но кой каква част от нея ни казва и каква част спестява не е ясно!

...

А това е частично правилно/неправилно/вярно/невярно/истина/неистина. Явно не всички тук само предполагаме/правим лични изводи от предоставените на вниманието ни...обстоятелства.

Личи си, че те юрист /някъде бях чела/  Mr. Green Практикувате предполагам реално, не само виртуално. Успех Ви желая!
Доказателства, че Елена казва истината?

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 14:38 от Марудета

# 816
  • Brokenpromiseland
Angel^wings, точно това, че всеки може да си пише каквото поиска в нета, ме кара и мен да не вярвам на всичко, което прочета. Но просто има неща в постовете на Ели, които ме карат да не й вярвам напълно, както и участието и в НТВ подсили колебанията ми. 
Не ме разбирайте погрешно - не твърдя, че насилие в детските заведения няма, но не мога да повярвам, че има случаи на нарочно оставени деца на течение, даване на успокоителни и т.н. Имам приятелка, която работи в детска градина и тя ми разказваше как са наказали една от възпитателките, защото си позволила да удари шамар на едно от поверените й деца.

Анье, имаш пълното право да разглеждаш случая с поглед критичен на нашите и да не се доверяваш на Ели.
Аз постъпвам по същият начин спрямо директорката, просто защото нейното поведение в медиите (меко казано ) ме шокира и отврати.
Ако Ели действа първосигнално е разбираемо впредвид ситуацията, но един директор не може да си позволи да се държи по начина на който всички бяхме свидетели.
Директора трябва да е човек умеещ да балансира, да защитава интересите както на семействата, така и на персонала си.
Изискват се лични качества на коректност, търпеливост, обективност, толерантност...Аз такива в нея не видях - поне в показаното.
И именно това мое впечатление ми е като лампичка за всички "доказателства" които се представят от ответната страна.
Аз съм мислещ човек, майка, човек който е запознат доста от близо с педагогиката и психологията и смятам, че мога правилно да преценя положението и на двете страни, да им вляза в положение, но колкото и да не ми се иска да го казвам - системата ни не струва.
И то не защото няма Учители, а защото "покрай сухото гори и мокрото".

Цитат
Прави ми много лошо впечатление в тази тема, че масово се плюе по учителките, спретват им се грандиозни скандали (предполагам пред децата), очаква се от тях да поемат нашата роля на родители. А моят опит показва, че има много качествен персонал в яслите и градините. Много родители гледат под лупа и най-малките им грешки, а не отчитат приноса, които има този персонал за развитието на децата им.

Не е само темата, дългогодишният форумски стаж ще ти покаже, че в доста теми се разискват тези въпроси  Laughing

# 817
Здравейте!
За памперсите-в поста ми от 11.08.2009г. пише,че съм се съветвала по телефона със сестрата от яслата-г-жа Борисова-така беше,поговорихме си и тя каза,че според нея не е сега момента/същото мислех и аз/.Проблема идваше от директорката-да,каза ми,че ако не успея да ги махна няма да ги вземе в градината.Точно това ме накара да кандидатствам в друга градина-уплаших се,че заради памперсите ще имаме сериозен проблем.Поговорихме със съпруга ми и решихме въпреки всичко да ги пуснем на градина.В началото още поговорих с г-жа Николова,казах й,че трябва да мине малко време,седмица-две , да опознае децата и тогава да РЕШИМ ЗАЕДНО кога да махнем памперсите.След като опозна децата й предложих евентуално зимната ваканция да ги махна от  раз-каза ,да изчакам ,не било сега времето,не им е проблем,че сменят памперси и т.н.Първия един месец,всичко беше наред,не го отричам-децата бяха спокойни,даваше ми се информация-точно затова махнах кандидатурата си за другото ОДЗ.
Г-жо Борисова/ако въобще Вие стоите зад профила ira_is / ,на мен също не ми беше приятно да чувам от някои майки от групата,цитирам: "Те близнаците са винаги спретнати,чисти,но пък майка им е конфликтна личност".Аз някога  казах или показах ли с нещо,че тези Ваши думи са ме засегнали?Сериозен конфликт с Вас имала ли съм?Както сама казахте:"Пред нас с усмивка ".Същото важи и за Вас, с пълна сила-пред мен с усмивка.Затова и родителите са настроени срещу мен-нито една от майките от групата не каза,че е имала личен спор с мен-защото няма такъв случай.Тогава от къде знаят,че аз съм конфликтна личност?Може би,от Вас?!?Аз не си деля децата,обичам ги и тримата еднакво,докато Вие казвате:" Елена ,целувки на децата, особено на мойта слабост Тони .Признавам си го !",Марио нещо не Ви харесва ли?С тези Ваши думи доказвате,че има деца,които са Ви "слабост" и такива,които не са,значи,има и разлика в отношението Ви към тях-не само към моите,а към всички деца в групата.Не мисля,че един добър учител/лелка/човек може да си позволява да има "предпочитания"-ТОВА СА ДЕЦА-грижите и ласките Ви трябва да са еднакви за всички!
Много бързо се смениха мненията на гостите-децата били хиперактивни,побойници,всички дечица от групата страдали от моите,хапели,пищели и т.н.-след това коментарите бяха "майката ги пребива,малтретира","психичноболна жена"-сега вече децата са добри,но пък майка им е конфликтна.Сега очаквам,като стана "безинтересна",атаките да се насочат към съпруга ми-нали е много страшен и заплашвал всички наред CrazyНие действаме заедно,нещата които предприемам,не ги решавам сама.
Както неведнъж писах-при взимането на децата,вътре в градината, бях сама.Всеки има право да пише и твърди каквото си пожелае-същото се отнася и за мен,но ако се стигне до съд,дали същите "свидетелки" ще са толкова смели?Не мисля,ако беше така,нямаше да влизат като непознати ,щяха да напишат :казвам се еди как си,майка съм,на еди кое си дете и искам да разкажа какво стана еди кога си,преди време имах еди какъв си спор с Елена и т.н.
Проблема ми е,че искам и ще защитя децата си,каквото и да ми струва това!Има много случай,в който не съм направила забележка,защото нещата не са били толкова сериозни-нали всичко след това рефлектира по някакъв начин върху децата(когато мирно и тихо преместих близнаците в другата група,какво стана:извикаха ме всички лелки на очна ставка и ми искаха обяснения -откъде накъде съм ходила при директорката,защо не съм поговорила с тях и т.н.:това също го има в по-старите ми постове Peace и от този случай ми се "лепна" етикета-конфликтна).Мисля,че последния случай  доказва,поне на мен-майката е конфликтна и неграмотна-ще го "отнесат" децата й-дали с лошо държане към тях,дали със затваряне в спалното,дали с бездействие-за какво да й се обаждаме,нали леко се е чукнал(а в същото време ми изкарват акъла по телефона,че Антон бил повърнал и бил с давеща кашлица,което се оказа,че не е така-на следващата сутрин след тази "кашлица" ги заведох на градина,с бележка от личния лекар,г-жа Николова беше страшно недоволна,че ни вижда и аз лично й предложих да звънне на личната и да поговори с нея дали Антон е болен или не-направиха го,което е тяхно право) "нарежданията":ще си взимаш децата в 16.15,"ще им даваш успокоителни лекарства" и т.н...Аз не плюя по целия персонал,на Марти учителките са страхотни  bouquet Жалко,че всички не са като тях!
evoto,Здравейте!Извинението,което ми се "предложи" беше,за скандала,който ми вдигна г-жа Стоименова,а не за това,защо децата са в такъв вид Peace.
Анье,Здравейте!За някои от нещата наистина съм казвала,че и вкъщи правят така-примерно,че Марио се тръшка и си блъска главата,че хвърлят играчки по телевизора,че се бият  и т.н.Но не и в този случай-кое точно от"тези неща",случили се на 02.11.2009 г. правят "и вкъщи"-въпроса ми е към компетентните "свидетели",които са "видяли и чули" всичко.
Искала съм да съм център на вниманието-хайде,няма нужда на гърба на децата ми да ставам "известна".
Благодаря на ВСИЧКИ, които се включват в темата!Благодаря за времето и вниманието,което ми отделяте!

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 15:22 от elito-3

# 818
  • Brokenpromiseland
Не е по темата, но :
Цитат
Антон бил повърнал и бил с давеща кашлица

Когато моята дъщеря плаче продължително време се случва точно това

# 819
  • СОФИЯ

...

Личи си, че те юрист /някъде бях чела/  Mr. Green Практикувате предполагам реално, не само виртуално. Успех Ви желая!
Доказателства, че Елена казва истината?

Ъхъ  smile3507, практикувам вече повече от 12 г. и не се занимавам с наказателно право. В този форум съм в качеството си на майка, има други форуми и там коментираме други неща   261uu Доказателства/доказателствени средства обикновено няма в едно изречение с "истина" - и ние сме деформирани от професията, кво да се прави  Laughing

# 820
Ели, съжалявам за грозната случка и стреса, на който сте подложени. Минахме преди 2 години през същото - скъсано ухо. Нещата, с които сега се бориш не са се променили - овчедушието на останалите родители, 'колегиалността" на персонала, привидната загриженост на директорката, жалбите, разговорите........Но аз оставих всичко, защото детето ми беше в подготвителна група и след 2 седмици напускаше градината. Та просто го спрях и всичко приключи. Разочарованието и безсилието не преминаха.
При моето дете, скъсаното ухо беше резултат от нежеланието му да спи следобяд. Освен скъсаното се оказа, че системно се прилагало и удряне по главата с дневника. А детето си мълчеше и нищо не споделяше през цялата година, докато не се случи това с ухото и не си поговорихме Sad
Аз отдавам случилото се и на това ,че на същата тази учителка от проклетия отказах да дам "задължителното" дарение за някакъв измислен ремонт решен от учителките, директорката и фирмата ( фирмата беше на родителите на дете от групата)Sad
Градината е в София. ОДЗ 67 " Мечо Пух".
Бори се и дано най-сетне гадините  да си понесат наказанията.
Не само аз мисля,че децата се "укротяват" ...с дърпане на ухо.

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 16:23 от elito-3

# 821
И други майки писаха, за различни видове наранявания, правени от лелки и учителки, но техните постове се подминаха също!
И с биенето на пръстена по детето също се подмина, за което една майка писа, че е ударила след това шамар на въпросната особа!
Но аз вече не искам да коментирам, кой в каквото иска да си вярва!
И дано не ви стигне и на вас до главата, това, което пише не само Ели,  защото за нея приехме, че тя си ги тормози, неуравновесена е според някакви си там клонинги на писанията!

# 822
Не искам да заставам на ничия страна, но не вярвам да съществува майка, която да скалъпи цялата тази история просто ей така или заради някакви глупави причини, поставяйки здравето на децата си на изпитание.
Преди 10 години ползвах "услугите" на детска ясла в ж.к. "Надежда" ( не говоря за този род заведения изобщо, това е просто случайност в случая). Синът ми не прие тази промяна в живота си добре, предполагам е създавал проблеми (плакал е, не е искал да яде или спи), та резултатът беше, че в края на първия месец го взех с посинени от стискане ръце и в много тежко психическо състояние, което ми бе необходимо да възстановя след дълги седмици усилия. Не пожелавам на никоя от вас да и се случват такива неща с децата в градината, защото е ужасно. И само заради преживения ужас и притеснения на майката не вярвам тя доброволно да си го е причинила... Колкото до взетите мерки от страна на различните институции.... резултатът е ясен още преди да излезе решението. Моето решение преди години беше да оставя детето си у дома на грижите на човек, който да възстанови психическото му здраве и след една година тръгна на детска градина, от която бях страшно доволна и записах и другото си дете там. Незнам дали е  най-доброто решение, но здравето на децата е по-важно от всичко...

Тази майка явно и тя е неуравновесена и си е въобразила!  Rolling Eyes

# 823
          Peace  Подкрепям.
   Преди години и ние имахме инцидент в градината,но аз го разреших сама,с два шамара.Не ме нападайте,но постъпих така,защото знаех че и да се оплача някъде,резултатът няма да е в моя полза.
   Имахме г-жа,която носеше два огромни пръстена на ръката си,и когато някое дете не го слушаше,го удряше по главата с пръстените си ShockedЕ,когато си позволи да пробва здравината им в/у главата на моят син,аз пък изпробвах в/у нея шамарите си Mr. Green
 А другата г-жа ,един ден попита дълго отсъстващо дете  къде е било толкова време,защо го е нямало и че си мислела че е умрял. ShockedНезнам ако бях на мястото на майката,как щях да реагирам,но със сигурност нямаше да се размине само с два шамара.  Naughty
Махнах синът си от въпросната градина,и го записах в друга ,където той намери спокойствие сред любящи г-жи.
 А предната градина и досега се слави с лошо име и проблеми сред родителите.

Тази също!
Може и тях да разнищим ако искате!
Но да си затваряме очите, просто е жалко!
А повечето от вас го правят, е ако не искате тук,  то поне пред вас си го признайте!

# 824
В тази тема говорим за конкретния случай за който знаем доста повече, както от тук, така и от телевизиите.
Сега защо и какво очакваш с тези цитати не разбирам.
Всички знаем за случаи на насилие в градини и ясли.
Въпроса е в това, че  имаме съмнения че случая е точно такъв.

Общи условия

Активация на акаунт