ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 873
  • 928
  •   1
Отговори
# 720
Не искам да се заяждам, но вие какво искате да пише в отговора? Ами ако това са нещата, които наистина са установили? Само защото не е в подкрепа на твърденията на Ели, не значи, че е лъжа.
Искам да ти кажа, че по изречението, написано там, не се разбира нито в какво се е състояла приверката, нито дали изобщо е проведена. Това изречение, без всякакви доказателства, мога да го напиша и аз. Именно това е - как да разберем дали това е истината? Въпросът е, че в БГ повечето неща се правят чисто формално. Аз за училището повече зная, понеже съм била свидетел и на това как се прави проверка, също и на това как се иска, как се отговаря на нея и т.н. Спокойно мога да кажа, че това изречение, за съжаление, не ми казва нищо. Написано е като на събрание на КПСС. Не е нарушено правото на детето за закрила от насилие. ОК. А как е станало това, никой дума не обелва? Като не е имало никакво насилие - как са се получили нараняванията, ето това никъде не го пише. Каква им била мебелировката, едва ли е основното нещо, което вълнува майката на деца, които си е взела с кръв (по дрехи, по лице... начетох се тук какво било на блузата. да, сигурно и в ухото е манджа... аз да не съм сляпа?!).
Както и да е, да не разводнявам темата...

# 721
viliko, нямам представа какво е изискала Ели, запозната съм само с отговора на ДАЗД, не и с нейната жалба. Но не изключвам възможността да е изискана проверка на битовите условия, след като са й обяснили, че детето се е ударило в част от мебелировката. Странно ми е, че не приемате този отговор, защото бил телеграфен, а по-напред в темата имаше подробен отговор от директорката, който също не беше приет за обяснение на случая.
Единствената вина в персонала съзирам, че не са уведомили майката навреме, че детенцето й се е ударило. Но все пак и самата Ели казва, че детето е прегледано от мед. лице след удара. Съжалявам, че не влизам в общия тон, поддържащ майката, но има неща, които ме карат леко да се съмнявам.

# 722
Аз също незнам жалбата на Ели - но се поставям на нейно място и като родител не си представям тя да изисква от Защита на детето - да обследват мебелите  Crazy
И не съм в тон на подкрепа безприкословна, просто съм обективна...за самата себе си!

# 723
Момичета, вие какво очаквахте? Когато отидат на проверка да заварят хаос, деца оставени на произвола и учителки, които ги налагат ли? Проверката е очаквана и е нормално да са били подготвени за нея. Отговора е стандартен, нормално е да се гледа и хигиената.
Що се касае до темата, следя я от самото начало, но страна нямам намерение да вземам. Прави ми обаче, много лошо впечатление, начина по който се нападаха всички, които не са на страната на авторката.

# 724
мебелите имат касателство дотолкова, че детето се е ударило в мебелите и има хематом..Обаче според заключението детето не би трябвало да има хематом от удар в градинските мебели #Crazy, защото те отговарят на нормите.

# 725
  • СОФИЯ
Преди да спра да си позволявам да пиша в темата отново ще задам, тъпо и упорито, Един въпрос:
Кой и кога е сезирал компетентните органи?

# 726
Не искам да заставам на ничия страна, но не вярвам да съществува майка, която да скалъпи цялата тази история просто ей така или заради някакви глупави причини, поставяйки здравето на децата си на изпитание.
Преди 10 години ползвах "услугите" на детска ясла в ж.к. "Надежда" ( не говоря за този род заведения изобщо, това е просто случайност в случая). Синът ми не прие тази промяна в живота си добре, предполагам е създавал проблеми (плакал е, не е искал да яде или спи), та резултатът беше, че в края на първия месец го взех с посинени от стискане ръце и в много тежко психическо състояние, което ми бе необходимо да възстановя след дълги седмици усилия. Не пожелавам на никоя от вас да и се случват такива неща с децата в градината, защото е ужасно. И само заради преживения ужас и притеснения на майката не вярвам тя доброволно да си го е причинила... Колкото до взетите мерки от страна на различните институции.... резултатът е ясен още преди да излезе решението. Моето решение преди години беше да оставя детето си у дома на грижите на човек, който да възстанови психическото му здраве и след една година тръгна на детска градина, от която бях страшно доволна и записах и другото си дете там. Незнам дали е  най-доброто решение, но здравето на децата е по-важно от всичко...

# 727
  • София
мебелите имат касателство дотолкова, че детето се е ударило в мебелите и има хематом..Обаче според заключението детето не би трябвало да има хематом от удар в градинските мебели #Crazy, защото те отговарят на нормите.

Какво значи не може да има хематом от удар в мебелите, защото те отговарят на нормите. Мебелите в градината да не би да са от еластични огъващи се плоскости? Или пластмасата е тип каучук. Естествено, че може да има хематом от удар в мебелите. Въпросът е дали е от това Thinking

# 728
Не искам да заставам на ничия страна, но не вярвам да съществува майка, която да скалъпи цялата тази история просто ей така или заради някакви глупави причини, поставяйки здравето на децата си на изпитание.
Преди 10 години ползвах "услугите" на детска ясла в ж.к. "Надежда" ( не говоря за този род заведения изобщо, това е просто случайност в случая). Синът ми не прие тази промяна в живота си добре, предполагам е създавал проблеми (плакал е, не е искал да яде или спи), та резултатът беше, че в края на първия месец го взех с посинени от стискане ръце и в много тежко психическо състояние, което ми бе необходимо да възстановя след дълги седмици усилия. Не пожелавам на никоя от вас да и се случват такива неща с децата в градината, защото е ужасно. И само заради преживения ужас и притеснения на майката не вярвам тя доброволно да си го е причинила... Колкото до взетите мерки от страна на различните институции.... резултатът е ясен още преди да излезе решението. Моето решение преди години беше да оставя детето си у дома на грижите на човек, който да възстанови психическото му здраве и след една година тръгна на детска градина, от която бях страшно доволна и записах и другото си дете там. Незнам дали е  най-доброто решение, но здравето на децата е по-важно от всичко...
          Peace  Подкрепям.
   Преди години и ние имахме инцидент в градината,но аз го разреших сама,с два шамара.Не ме нападайте,но постъпих така,защото знаех че и да се оплача някъде,резултатът няма да е в моя полза.
   Имахме г-жа,която носеше два огромни пръстена на ръката си,и когато някое дете не го слушаше,го удряше по главата с пръстените си ShockedЕ,когато си позволи да пробва здравината им в/у главата на моят син,аз пък изпробвах в/у нея шамарите си Mr. Green
 А другата г-жа ,един ден попита дълго отсъстващо дете  къде е било толкова време,защо го е нямало и че си мислела че е умрял. ShockedНезнам ако бях на мястото на майката,как щях да реагирам,но със сигурност нямаше да се размине само с два шамара.  Naughty
Махнах синът си от въпросната градина,и го записах в друга ,където той намери спокойствие сред любящи г-жи.
 А предната градина и досега се слави с лошо име и проблеми сред родителите.

# 729
А госпожата отвърна ли ти  Laughing

# 730
А госпожата отвърна ли ти  Laughing
                      Не,не ми отвърна,ако се беше пробвала щеше да стане по-лошо/с риска после да ме съди/,не ми пукаше ,за мен беше по-важно да спре с тормоза над детето ми.То не е боксова круша,а на нея като не и харесва работата да си я смени.Още повече ,че живеехме със нея в съседни входове,и я знаех що за стока е,задължително след работа се прибираше с бутилка концентрат.То всички си я знаеха в блока ,че има проблем с алкохола.
  Разбирам че 20 деца са много за смяната на една госпожа,но не смятам че именно децата са виновни за това.Нека се обърнат към държавата и да поискат да бъдат по 2-3 в група ,за всяка смяна.Все пак ние поверяваме живота и здравето на децата си именно на г-жите в детската градина, и те са длъжни да внимават за тях.Никакви оправдания за случили се инциденти,не ги извинява.
  Съжалявам,ако съм толкова рязка и пряма.Все пак това си е лично мое мнение. Peace

# 731
Оооо, и на мен ми е кипвало, но за бой не съм се и сещала, явно съм друг характер, за скендълче обаче - винаги готова  Laughing
Аз затова казвам - Ели може и да преувеличава, но това са децата й, най-скъпото - не я обвинявайте!

# 732
   Преди години и ние имахме инцидент в градината,но аз го разреших сама,с два шамара.Не ме нападайте,но постъпих така,защото знаех че и да се оплача някъде,резултатът няма да е в моя полза.

Не те нападам, но си мисля че и тази госпожа вероятно е имала "светъл" пример в отношенията с околните като дете. Въпросът е и на какво си учим децата, а в конкретния случай не мисля че има с какво да се гордееш по отношение на примера. Няма да се учудя ако след време твоето дете реши че именно това е начинът да комуникира с останалите, а ако случайно работи с деца - не ми се мисли.

# 733

Не те нападам, но си мисля че и тази госпожа вероятно е имала "светъл" пример в отношенията с околните като дете. Въпросът е и на какво си учим децата, а в конкретния случай не мисля че има с какво да се гордееш по отношение на примера. Няма да се учудя ако след време твоето дете реши че именно това е начинът да комуникира с останалите, а ако случайно работи с деца - не ми се мисли.

,
            Не се гордея с постъпката си,но тя е продиктувана от липсата на достигане на консесус с въпросната г-жа относно ударите с пръстените.Аз не уча децата си на грубост,но в случая ми писна.Постоянно повтарям на децата си да премълчават грубия език,и да преглъщат шамарите,но какъв е ефекта?Да не кажа всеки ден,но през ден са разплакани,защото или са ги обидили,или пък набили.Еми стига толкова великодушие,казах им да отвръщат на удара с удар,но никога да не започват първи.
 Който каквото иска да си мисли за мен,но не съм съгласна да ги възпитавам с мотото:-"Ако те ударят по едната буза ,подай другата ".
 В днешно време,колкото повече мълчиш,и стоиш като статуя,толкова повече те тъпчат и подритват.Аз не искам това за децата си.Хората с европейското мислене и възпитание,не са много в нашата "европейска" държава.
 Ако някой е съгласен,да бият и унижават детето му ежедневно,само заради едното възпитание,проблемът си е изцяло негов.
  И какво постигна потребителката с нейните жалби-нищо,едва ли не я изкараха луда,и че търси лично отмъщение.И за чия сметка беше всичко,естествено за сметка на децата.Аз такива сметки не желая да плащам.
        Пак казвам,че това е лично мое мнение.
  Ели-не смятам поста ти за лична нападка,всеки има право на мнение. Peace

# 734
Saidah  добре си постъпила.И аз бих зашлевила някой ако удари детето ми.Вярно  не е  за хвалене  ,ама на човек като му кипне.

Общи условия

Активация на акаунт