Трябва ли децата да учат чужди езици още в първи клас?

• 27 759
  • 362
  •   1
Отговори
Кажете мнението си, дали децата ни трябва да учат още в първи клас чужди езици. Според мен това твърде много претоварва децата. То не стига натоварената програма ами и чужд език за капак.

# 1
Трябва и по-рано. Усвояването на чужд език може да бъде под формата на игра в ранна възраст, да е забавно.

# 2
Да. Поне по спомени, не съм се чувствала претоварена. Освен това смятам, че трябва да спортуват нещо и да се занимават с нещо творческо. Не виждам нищо градивно в празни следобеди, в които децата се чудят какво да правят. По-добре от рано да имат възможност да се запознаят с много и различни неща, за да могат да намерят своя талант и да го развиват.
Специално за езиците, децата усвояват език по различен начин от възрастните - много по-лесно и интуитивно. На всяка цена трябва да се възползват от тази си способност.

# 3
Още от ДГ го предпочитам.
Децата не са изобщо твърде натоварени, освен ако някой амбициозен родител не е решил да ги направи Айнщайновци или енциклопедични личности от рано и ги юрка на ежедневни допълнителни занимания, отнемащи цялото им свободно време.
Някои глупости в училище просто идват горница, но то е поради нескопосаното преподаване или безпочвените изисквания, което е въпрос твърде конкретен и персонален, касаещ по- скоро личността на конкретен учител.
Що се отнася до учебниците- и там му се намира колая- има чудесни сборници и по математика и по БЕЛ, както и книжки, от които може да се научи история, георграфия, химия, физика, биология от едно дете.

# 4
Твърдо за, дори смятам, че по това време трябва да се започне втори чужд език  Simple Smile
Аз съм била на такава схема и не съм се чувствала претоварена...

# 5
Много добри аргументи излагате, май и аз започвам да променям мнението си.

# 6
  • София
Аз съм учила английски от първи клас.
Днес светът е различен, глобализиран, необходимо е децата от още по-малки да приемат наличието на чужди езици като нещо съвсем естествено.

# 7
  • Стара Загора
Да трябва да учат. Искат ,не искат във втори клас започват да учат английски .

# 8
И аз мисля, че трябва.
Вярвам, че ученето на чужд език в първи клас е съобразено с възрастта и едва ли пишат и четат на чуждия език, преди да са се научили на български.

# 9
Трябва и по-рано. Усвояването на чужд език може да бъде под формата на игра в ранна възраст, да е забавно.
Peace

# 10
Peace

Peace
Децата учудващо  бързо запомнят когато  им е забавно!

# 11
  • София
Кажете мнението си, дали децата ни трябва да учат още в първи клас чужди езици. Според мен това твърде много претоварва децата. То не стига натоварената програма ами и чужд език за капак.
Според мен - не! От втори клас да, но сега и без това са се замаяли с глупости от сорта на решаване на уравнение с едно неизвестно на което изобщо не му е сега времето. Както и други ненужни неща, които им изяждат от времето и енергията.

# 12
Уравненията с едно неизвестно не е нищо по различно в І клас от:
2 + празна кутийка = 7
Празната кутийка постепенно се измества от Х или друга буквичка. Нищо страшно.
Това го имаше и в градината: две патета на магнитната дъска, колко патета са дошли още, за да станат общо 4.
Английският никога не сме го чувствали като такъв лакомник, който ни изяжда "времето и енергията". Напротив, добре- дошъл ни е в настоящия глобален свят. Колкото по- рано се започне, толкова по- добре и качествено се усвоява един език. А малките не учат с писане и четене. В ДГ беше /и е/ забавен езикът.

# 13
Колкото по-рано, толкова по-лесно.
Колкото по-късно, толкова по-трудно.
 Peace

# 14
  • с/у ОколоМръсТното
зависи от конкретното дете, ще кажа пък аз.

Общи условия

Активация на акаунт