За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 14

• 30 863
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
ОК момичета дайте за други неща да си говорим например месните пюрета,че мен това ме вълнува сега утре почвам с тях!

# 61
ОК,бесна мами, просто не ми го побира ума. Hug
Някой ще се включи ли за Чернокопа? Praynig

# 62
  • София
хм.. не се сещам какво представлява точно, но ако не е тлъста и тежка риба - защо да не пробваш....

знам че  за начало най-добре хек или бяла....

Риби преди 1 год.:
хек; треска; мерлуза; пангасиус; пъстърва; калкан; щука;
евентуално някои по-мазни риби (напр. шаран)
всички бели риба = лека за храносмилането, слаб алерген
Риби след 1 год.:
всички бели риби; шаран; сьомга; скумрия; херинга; тон; сом
повечето по-мазни риби (шаран, сьомга, скумрия, тон, сом и т.н.)
Риби, които се избягват:
акула;риба меч;консервирана скумрия и риба тон
консервираните съдържат хистамин
едри морски риби (заради натрупването на тежки метали)
морски дарове, разкообразни (силен алерген, обикновено след 3 год.)

това намерих сега за рибите..ако ще ти е полезно...

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 23:20 от Angel_Dust

# 63
Не е тлъст. Подобен е на Сафрида, обаче в пъти по-вкусен. Лефер и Чернокоп е еднаи съща риба ако ти говори нещо. Хищна морска риба е. А с риба детето е захранено на 10 месеца. Много я обича, но сме се ограничавали до Хек, Калкан, Пъстърва и  Сьомга.
Благодарско Ейнджъл!

# 64
  • София
в такъв случай мисля, спокойно можеш да дадеш...

сафрида не е ли по-мъничка рибка?
в смисъл, може би ако е от типа на риба меч и акула само да я отбягваш....знам ли щом натрупваали тежки метали чак....

# 65
Малък е сафрида, но черноморския.  Когато бях бременна док ме съветваше да не ям морски и океански именно за това, натрупването на токсини всякакви. Да ям речни, обаче на бебетата се дават морски. Тази не е в никакъв случай мазна риба. Мисля (ама не съм сигурна), че е и дълбоководна, т.е. риска от токсини в рибата би трябвало да е по-малък?

# 66
  • София
besnata_mama, за бенките не се притеснявай. Ако искаш все пак направи консултация с дерматолог.
Дияна се роди с бенка. 1вото нещо, което каза акушерката беше "колко хубава трапчинка и бенка". След няколко месеца се появи нова. А сега има още 2-3. Но и двамата с мъж ми сме богати от към бенки.
Сега се замислих. 2рата бенка на Дияна е на лявата ръка. На същото място Алекс има родилно петно (доста по-голямо от бенката на Дияна).

# 67
  • София
За палеца - и моето дете си го смуче, на мен ми е много сладка с палец в устата, изобщо не ми е грозно, но знам, че е много трудно отказването от него - сестра ми си смучеше палеца до 6 годишна и знам за какво става въпрос. Лекарката ми каза, че било наследствено това с палеца, незнам до колко е вярно. А от биберона е доста по-лесно отказването, не може да се сравняват изобщо.
И аз да кажа за чернокопа - значи има малък и голям. Малкия е като сафрида, а големия е лефер. Peace
А това за хистамина в консервата с риба тон не го знаех. Вреден ли е?  Embarassed
А хайвер може ли да се дава  newsm78

# 68
И аз да питам за рибата.
С бяла риба или пъстърва е по-добре да се захрани.Защото прочетох,че казвате на бебетата морска риба се дава.А те не са.
Въобще за бебе на 10 месеца каква риба може.

# 69
Елена Ди,като за начало е подходяща хек,треска,но и пъстървата също става.
Избягват се едрите морски риби.И всякакви консерви.Независимо дали е Скумрия или риба Тон.

# 70
мегле, писала съм вече, че Чернокоп и Лефер са една и съща риба. Peace  В рода ни, никой никога преди мен не си е смукал палеца до такава възраст. Наследствения елемент може би се състои в това, че вътреутробно всички  бебета го правят. newsm78 Храни, съдържащи хистамин или водещи до образуването и освобождаването му могат да предизвикат псевдо-алергии.
Елена Ди, ако ще захранваш с домашно рибно пюре най-добре си вземи филе хек.

# 71
Благодаря ви  за отговорите.
Сигурно ще захраня с риба от пюре,но после ще си я приготвям аз,така,че много ми помогнахте.

# 72
една въпрос4е за плодови пюрета-до сега съм давала само на Хипп -искам оба4е да дам домашно от ябълка и круша-като ги настържа става идеална смес без да я варя-това би ли натоварила стомах4ето???трябва ли да е сварено или може и така????

# 73
Суровите плодове и зеленчуци натоварват стомахчетата на малки бебета. Не знам колко е голямо детенцето ти. Сурови плодове започнах да давам някъде след 9 месец.

# 74
Суровите плодове и зеленчуци натоварват стомахчетата на малки бебета. Не знам колко е голямо детенцето ти. Сурови плодове започнах да давам някъде след 9 месец.
мерси-значи ще ги сваря малко-а за банана??? мислех си да направя банан с оризова каша-и той ли а се свари???

Общи условия

Активация на акаунт