За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 14

• 30 866
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Банан може суров, ако си хапне повече може да се появят черни нишки в акито. По-добре не слагай много.

# 76
МЕРЕЛИН, аз сурова ябълка  за първи път дадох на седем месеца и половина, а суров банан на осем. И двата плода чудесно се комбинират с различни видове бебешки каши. Естествено за тази възраст  ги  пасирам. Суровите плодове определено са най-полезни за детето. Все пак обаче трябва да се съобразиш с възрастта на детето ти и с това до каква степен детенцето е захранено (до каква степен стомахчето на детето е привикнало към различна храна от млякото.

# 77
  • София
аз плодовете си ги давах сурови, на парченца. никога не съм пасирала.

# 78
Angel_Dust, аз на 8 месеца пасирах ябълката, защото дъщеря ми имаше 2 зъба, а изяждаше по една ябълка на хранене. Съмнявам се, че би могла на парченца да изяде такова количество ябълка, а и не мисля че на стомахчето и  би и се отразили добре. Сега когато е малко по-голяма и  давам парченце ябълка да си го гризе (това за десерт), но отново по-голямото количество плод е пасиран. Не искам да унищожавам витамините в плодовете като ги варя, а едновременно с това една ябълка (круша) на парченца за нас е още"мисия невъзможна" Simple Smile . Затова и писах, че много зависи от самото детето, разбира се зависи и мама какво ще реши.

# 79
  • София
ами за количества - сигурно си права.
за стомаха проблем няма с повечето плодове....всъщност само банана го дразнеше в началото.
пуре готово е ял като десерт...но като заместител на крем по-то4но не го приемах като ядене на плод....
за мен си беше  ценно да се учи да си хрупа плодовете в натурален вид така да се каже....

# 80
  • София
Елена Ди, аз захраних с Хек. Купих филе от Хек, и го приготвих на пара. След това добавих и зеленчуци.

# 81
Какви изследвания се правят на 6 мес бебе,освен задължителните кръв и урина?

# 82
  • София
евентуално ортопед...друго няма.

# 83
Задължителен ли е или по преценка на ЛЛ?

# 84
  • София
ами...желателен е ... според ортопеда е редно да има прегледи на 1 месец, на 6 като седне, като проходи детето стабилно и на 3-4 години....
ЛЛ няма думата....
но и задължителни не се водят...просто е редно тогава да е профилактиката.

# 85
ОК!Благодаря за бързите отговори Peace!

След 2 сед ставаме на 6 мес и трябва да започна да му давам АМ за след 6 мес!Та въпроса ми е трябва ли да го въведа постепенно на няколко хранения или не пречи,ако веднага премина на млякото за 6 месечни?

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 01:54 от AnMary

# 86
Аз не съм захранвала с АМ за след 6 месеца. Не че и е миродавно мнението, но ако трябваше да се въведе постепенно не би ли трябвало да е упоменато на кутията? Аз така си мисля. Освен ако не сменяш марката АМ, тогава не съм сигурна как се процедира.

# 87
  • София
и аз като Ники мисля...
давала съм само АМ за след годинка, не съм го въвеждала, просто го дадох....

# 88
И според мен не се въвежда, направо си даваш 2-ката.
За суровите плодове - за бебета с колики, които са по-малки от 7-8 месеца не бих давала.
За храната на парченца - моят син иска всичко сам да яде, нареждам пред него различни храни нарязани на парченца и той сам си взема и си избира какво да яде. Ако започна аз да му давам, той започва да ме храни и да ми слага в устата  Simple Smile За някои още ме е страх да не се задави, ябълка, краставица. Давам му големи парчета и той си ги гризе, но все го гледам и се притеснявам. Задавяли ли са се вашите деца и с какво да се внимава? Месо мога ли да давам на по-големи парчета, примерно пилешка пържола?

# 89
Мами преварявате ли гумените играчки на бебетата си, които те лапат ? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт