Отговори
# 615
  • София
Здравейте коремчета, в тази тема съвсем ви изтървах дирята  Rolling Eyes
Минавам само да се разпиша, че съм ОК.
Хубав ден на всички  Hug

и аз така  Peace
и има нови мамчета  Hug
но да отбележа и аз - добре сме  Heart Eyes

# 616
tini-mini - страшна си!!! Много хубава песен, благодаря ти  bouquet. Цялата настръхнах като слушах български народни елементи комбинирани с италианските ритми. Пораснах и поозрях (така да се каже) в Италия и обожавам тяхната музика и език.... а смесена с майчината ми народна музика.... направо ме разрева. Мерси мнооого!!!  smile3525

# 617
За коша за кола -и при нас ли се слага наобратно  newsm78
Абе мамчета на вас не ви ли е коледно?
Айде да си отворим едно албумче да е с коледни снимки наши -коледни кореми, украси и т.н.  Mr. Green Сега да не ме вземете за куку -просто съм в настроение  Whistling
За коша за кола в началото знам, че се слага наобратно защото вратлето на бебето е още слабичко и като се спира не е хубаво да отива напред.
А за коледното настроение съм с теб  People Santa и на мен ми е коледно и не знам дали ще устискам до тогава ама на 1-ви декември ще украсявам, че сега ми се вижда раничко  Mr. Green. Това с коледния албум е идейно  Peace

# 618
Цитонамазката по принцип се счита за валидна за една година, така че ако скоро преди забременяване е правена, не е задължително да се пуска пак. Микробиология е желателно да се направи в първия триместър, както и около 6 седмици преди раждане, за да се изключи или евентуално третира съществуваща инфекция. Разбира се, по всяко друго време може да се изследва микробиология, ако има оплаквания като течение, парене, сърбеж или друг дискомфорт.  Peace

Мда, и аз така знам.
Подозирам, че ако правя изследвания за бактерии, ще е някъде приблизително преди раждането. Ще видим. При следващия преглед пак ще си поговоря с доктора и по този въпрос.  Simple Smile

# 619
Сега се върнах от личната, отидох да ми чуе дробовете, че нали кашлям...Няма нищо страшно за сега, но ми изписа Стодал , Осцилококцинум - ако вдигна температура, но може и веднъж седмично като профилактика, и спрей от невен и прополис за гърлото...За сега няма да взимам болнични, че идват събота и неделя, но другата седмица ми каза ако се чувствам отпаднала и с температура веднага да и се обадя без значениче дали е на работа....Вече ми личи тумбака, тя до сега не ме забелязваше, но сега ме попита "Ти бременна ли си?" Ох какво хубаво ми стана, че ми личи....Гордо отговорих ДА! , а тя каза че се плашела най много от нас бременните, че все усложнения даваме...и за това слуша повечко...Питах и за клеевата тинктура, отново, пийте си я майчета, препоръчителна е за нас в грипното време...

И да ви се оплача - май съм станала ревнива...Много ме е яд на себе си...ама като се гледам една такава закръглена, а пък мъжо се занася с едни слабички колежки от фирмата, направо ме дразни, а и от както сме направили бебето сме правили само веднъж  luvbed luvbed..и това ме притеснява, те мъжете са със слаби ангели....а пък мен ме е страх за бебонка ...и не ми е на кеф нещо  Embarassed .Иначе всяка сутрин ме пита дали ще се омъжа за него, ама аз още мисля ха ах, трябва да си заслужи да му се отдам за цял живот ...Мисля че хормоните ме влудяват...

# 620
  За возенето на бебешкото кошче ,обратно на движението ,знам ,че причината е,че при рязко спиране ,така е по безопасно да не изхвръкне кошчето или бебето, на пред.
  Ели Мели  Hug, за Марги знам от Ивееета ,тя е говорила с нея и ми каза.Детенцето и било болно,но тя е добре.
   MilenaZпреди 4 години ,ми вдигнаха колата с паяк пред Шейново,когато ходих да подам ,жалба в полицията ,че не съм спряла на място ,обозначено ,че паркирането е забранено,а ,колата ми вдигната-полицаите ми казаха да съм доволна ,че само с 40лв и акт се разминавам и че са можели да ме глобят ,че карам и бременна newsm78-тогава бях в 7ми месец.

# 621
Здравеите,моми4ета !
BIbi i Winnie the Pooh и J M M,нормално е по-големите батковци и каки да проявяват елементи на ревност още отсега,но съм сигурна 4е когато малките 4ове4ета се появят на бял свят ,ще оби4ат и ще им се радват наравно с вас!  Hug  за самите деца,това сега е нещо ново и не могат да си го представят добре,нормално е през детслите им глави4ки да минават елементи на съмнения дали ще са толкова оби4ани,колкото досега..Това само искрените детски усти4ки могат да го кажат така сладко  Hug
За микробиологията,винаги,когато имате някакво те4ение ,проблем,могат да ви пуснат според мен.Но предполагам 4е ако ви вземат 4есто урина,и това спомага да се види за инфекции,бактерии,и гъби4ки..
 А по темата за коледното настроение,аз и преди няколко дена още бях казала 4е смятам да си украся тези дни,за да ми е по-уютно вкъщи  Hug  Преди 5-6 дена излизах замалко с мъжа ми с колата и се усеща ве4е как коледните празнници наближават и е украсено на пове4ето места и е мн приятно!аз тази година 6те пропусна коледното пазаруване,но не ми пука  Laughing,беб4о е наи-важен и мисълта за него ми дава сила и радост,дори и като си стоя вкъщи постоянно !   Hug  Hug Hug

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 12:57 от anni2002

# 622
Мамета как сте с килограмите до тук?
Аз нещо изпуснах юздите и съм малък хипопотам, но смятам да се стегна, че си има отгоре по приницип и не искам после да ми е дваж по трудно  Rolling Eyes

# 623
Вяраа ,беше ни домъ4няло за теб !
Аз съм типи4ен Пингвин Simple Smile  ,даже си имам и жълта нощница с пингвини  newsm46   Mr. Green
Но каквото е такова!Бебоците са по-важни в момента!   Hug

# 624
Хахаха, Ани -много си готина  Hug

# 625
liota ,само хубави новини да има!Казваш личицето сте видяли,на  3Д ли те гледаха?
pinzi ,при личната лекарка с това е трябвало да започнеш "бременна съм",радвам се че няма нищо сериозно,но щом ти предлага болничен взимай,не чакай да се почувстваш отпаднала.И не си мисли глупости ей  Naughty,нали човека на теб ти предлага брак,не на колежките   Laughing,пък с тях нека си се занася....и сериозно ме развесели,само като си представя следната ситуация(хипотетично):
-Ще се омъжиш ли за мен?
-Незнам,незнааам,дали си го заслужил  newsm78,ще видим?
Пази се мила  Hug
Вяра,с килцата дотук съм +5-забременях на 50кг. ,за момента съм 55кг.Ти къде се изгуби?Помислих ,че пътувате насам.

И накрая да се оплача,немога да намеря зарядното за апаратчето и това си е,всичко преобърнах наопаки и го няма и няма.
Затова,докато не се появи едва ли ще кача снимка в албумчето,а там най-добре сравнявам как расте корема.
   bouquet

# 626
   Деси ,до ден днешен не знам на какъв видеозон ме гледа доки LaughingЧернобял е но формата на личицето много добре се виждаше.

# 627
Значи е 2Д и мен все на такъв ме гледа доки на консултацийте,но аз последно ходих в 14 г.с. и беше още много мъничко .
Все гледам 3Д снимки в нета и пусто любопитство ,искам и моето да го видя.Като отида на ФМ ,ще помоля да пуснат и 3Д накрая,че като слушам от мамите,прегледа протича предимно на 2Д.
На моя син му подариха бебе за рождения ден и поредния му бисер онзи ден:
-Мамо,на моето бебе му е студено(то бебето купено само с боди),иска да се мушне при твоето! Joy

# 628
desi_georgieva  благодария ти, много си мила, пък и твоето малко човече добри предложения прави да мушне бебето кукла при истинското бебе  rotfImbo newsm62

Относно килцата аз вече приличам пък на тюленчееееееее   261uu добре де и слонче става , ако знаете как смешно се измъквам сутрин от леглото, първо на страни, а после с дупето вирнато нагоре....веднъж станах по нормалния начин и ме сряза корема та си казах вече ще се търкалям...не че съм трудно подвижна, напротив все още съм си пъргавка ама ...явно бебо не иска да го притесняват със стягане на коремните мускули ..

# 629
  • София
Привет на всички! Laughing
И аз се радвам, че е петък, че тая седмица много уморена се чувствам. Tired Днес казаха, че грипната епидемия се отменя- време е за консултации. Но моята е чак след седмица.

mama. radi, купи нещичко щом имаш желание. То пазаруването за бебе си е голяма тръпка...Таткото може и да не разбира. Peace

За микробиологията и цитонамазката-на мен ми предстоят и двете. Иначе при оплаквания винаги може да се направи микробиология. Преди раждането задължително ще има още една. Макар, че казват, че по време на бременност резултатите от цитонамазката не са толкова сигурни.

liota, докога имаме право да шофираме? Аз не съм срещала такава информация досега...Ако има такава забрана сигурно важи от 7 месец нататък. Тогава се препоръчва мамите да не шофират вече.

pinzi, нормални са тези настроения, хормоните ни побъркват понякога, не мисли такива неща, радвай се на бебето. Човекът все пак брак предлага... Peace

Аз с килограмите съм добре засега + 5- всички дрехи ми стават още, но коремчето ми е доста изпъкнало този път. Засега съм качила предимно на корем и гръдна обиколка.

Слънчев и усмихнат петък! Hug

Общи условия

Активация на акаунт