Отговори
# 600
здравейте
да се посмеете малко ще ви напиша разговора с детето сутринта,аз гладя дрехите му за градината ,а той сънен:
-Мамо притесняваш ли е за бебето?
в първия момент се ококорих и попитах
-защо питаш,проблем ли има?
-Ами всички майки се притесняват.(едва тогава разбирам че в приказката за червената шапчица вечерта майка й и е казала че винаги ще се притеснява за нея)
-Ама аз се притеснявам и за теб,и винаги ще се притеснявам нали сте ми деца.
добе(добре) и последва усмивка.
кажете ми какво да правя ,да се смея или да плача,то от сутринта такива въпроси направо ме шокират,а няма още 4 години.

# 601
Аз да питам има ли друг на когото не са му направили цитонамазката и  микробиологията? И не е ли късно вече?
За микробиологията мойта лекарка ми каза, че може да си пускаш когато си искаш особено ако имаш някакви оплаквания. Иначе на мен ми направиха цитонамазка и микробиология още като се регистрирах на ЖК.

На мен от самото начало на бременността не са ми правили нито едно от двете. Нито на ЖК-то, нито при наблюдаващия ме лекар. От самото начало като му казах за течение, ми отговори, че засега забравяме за това.

uinnona, за часовете не мога нищо да кажа, но знам, че на телефона при д-р Марков отговарят след 14 часа. Още първия път когато им звънях, моя доктор ме предупреди да звъня след 14 ч., а и когато и да съм се пробвала да ги търся преди 14 никой не е отговарял, но след това винаги са отговаряли.

# 602
Здравейте момичета,
не съм писала отдавна, но нищо ново около мен... освен това че ставам все по-тежка Embarassed.
Добре дошли на новите мамчета. Леко бременеене и здравички ангелчета на пролет ви желая   bouquet.
Миленка....... Аааааа не така миличка... тук има и фенове на Ford S-MAX  smile3521. Също не е лоша. Купихме си я септември и още не мога да и се нарадвам. А и ми става все по-удобна, защото е доста широка и влизам по-лесно в нея..... точно за моите габарити е   261uu. Старата ни пак е Ford, ама Focus... чувствам се притисната като в градския транспорт като седна вече в нея  car003.
Bibi & WinnieThePooh - направо да ви се радва човек че можете да пазарувате толкова сладки дрешки. Нашият татко е суеверен и не ми дава да купувам нищо.... а аз толкова голямо желание имам Sad.... дали пък да не купя нещичко тайно от него, че да ми мине мерака smile3508.
Хайде, стига толкова от мен за сега. Лек ден на всички и стискам палци на мамчетата, които днес са на прегледи. smile3525

# 603
На мен от самото начало на бременността не са ми правили нито едно от двете. Нито на ЖК-то, нито при наблюдаващия ме лекар. От самото начало като му казах за течение, ми отговори, че засега забравяме за това.
Как "забравяме за това" егати изказването?!!! Shocked Направо не мога да повярвам. Мойта всеки път ме пита дали имам промяна в течението и ми е казала ако има веднага да и кажа да ми вземе секрет. В началото имах малко по-обилно от нормалното и веднага ме изследва. За щастие се оказа, че всичко е наред, но с това шега не бива.
Още при регистриране на ЖК се полага цитонамазка, микробилология, пълна кръвна картина, урина и още там някви васермани и т.н.

# 604
последната цитонамазка ми е от май месец и доки каза че не е необходима нова,а микробиология не ми е правена,поне засега,моя позната роди миналата седмица,и и прави преди месец.

# 605
Аз да питам има ли друг на когото не са му направили цитонамазката и  микробиологията? И не е ли късно вече?
За микробиологията мойта лекарка ми каза, че може да си пускаш когато си искаш особено ако имаш някакви оплаквания. Иначе на мен ми направиха цитонамазка и микробиология още като се регистрирах на ЖК.

и на мен не са ми правили нито едно от двете.преди 2-3 седмици отидох притеснена на преглед ,с оплаквания от силно зачервяване и сърбеж отдолу,вместо да ми вземат вагинален секрет ми изписаха на сляпо крем канестен и ваг.таблетки гинодактарин.е мина ми с доста промивки,с лайка,невен,тетра,и един друг крем правен от детско отделение-канестен не ползвах зашото при първото намазване още се видях в чудо-то щипене ,от болки не можах да си намеря място.....сега като възобновят консултацийте мисля да си ИЗИСКАМ тези 2 изследвания. Simple Smile

# 606
Добро утро и от мен:)
Как сте днес? Надявам се да се чувствате добре Peace
Аз бързам да се спиша, че много бързо пълним темичката. Срамота, вече забравих какво щях да ви казвам...  Embarassed
Деси Георгиева, много хубав съвет си дала на pinzi, а и въобще на болничките - да пие фрешчета. Сега ще ви споделя нещо, което научих съвсем наскоро - някаква лекарка по ТВ (това ми го разказа мъжа ми) е казала, че при първи симптоми на заразяване с грип трябва през първите 3 часа на всеки час да се приема по 1 грам вит. С и 200 мг вит.Е. НО аз знам че големи дози вит. С не са препоръчителни при бременност (поне в първите 3 месеца). Много важно било и да се изяде и един кисел плод - лимон, грейпфрут... защото когато киселинността в устата паднела, вирусите много лесно навлизали в организма. А при наличие на киселичко в устната кухина вирусите измирали преди да навлязат навътре. Ето защо мама МечоПух си прави чудесна профилактика  Laughing Peace
А освен всичко друго, киселото спомага да се усвои калция от храната - това обаче си го знам отдавна и при всеки удобен случай си похапвам туршийки без задръжки  chef (засега, че после като взема да се подувам, ще трябва да ги забравя).
Аааа.... и други неща щях да ви пиша, но забравих. После пак Laughing

# 607
Здравейте коремчета, в тази тема съвсем ви изтървах дирята  Rolling Eyes
Минавам само да се разпиша, че съм ОК.
Хубав ден на всички  Hug

# 608
Цитонамазката по принцип се счита за валидна за една година, така че ако скоро преди забременяване е правена, не е задължително да се пуска пак. Микробиология е желателно да се направи в първия триместър, както и около 6 седмици преди раждане, за да се изключи или евентуално третира съществуваща инфекция. Разбира се, по всяко друго време може да се изследва микробиология, ако има оплаквания като течение, парене, сърбеж или друг дискомфорт.  Peace

# 609
  • София
Първо привет на всички.
Благодаря за отговорите на всички. Точно това ме притеснява.... имам течение, нямам сърбежи или други оплаквания, ама все пак... си мисля, че трябва да се провери, цитонамазка също не съм правила отдавна.... така че и това ми се струва, че е важно. Пък и наизуст знам брошурата "майчино здравеопазване" и какво ми се полага като изследвания... Другия път ще настоявам аз.... нека съм сигурна, че всичко е наред, ако пък не е - да се предприемат мерки, нали така...

# 610
Здравейте!
Аз си взех малко отпуска и мързелувам вкъщи, но след малко се захващам с домакинстване.  Wink
Вижте на каква хубава тема/новина попаднах днес:
"Български дечица на Златната монета"
Ето песничката и изпълнението на децата: http://www.youtube.com/watch?v=6ITjiJrFQ_o
Много ми харесва, не мога да спра да я слушам  Crazy , довечера непременно ще я пусна и на детето и мъжа ми. Simple Smile

# 611
  Здравейте майчета и коремчета   bouquet

Бързам да се похваля че с бебка всичко е на ред.Вчера бях на преглед и малката принцеса почти през цялото време беше обърната с личицето си към екрана.Тоооолкова е сладка.За стягането на корема ,бяхте прави -контракции са.Изписа ми Магнерот и Но-шпа.
 Сега и на 26ти да мине ФМ при Томова ,вече ще съм супер спокойна. Praynig

presiN,аз именно заради това ,че Томова прави ехография избрах да си направя там прегледа.Нямам представа дали на другите места ,гледат подробно сърцето.Но в сайта на нейната клиника е описано ,че тя е специализирала детска кардиология.

pinzi не се притеснявай аз също не усещам бебето всеки ден.Явно все още си поспиват през повечето време.

winnie the pooh i bibi,честити  нови придобивки.Много са сладки.

Виждам ,че сте обсъждали коланите.Аз все още шофирам с колан Коремчето още не ми е толкова голямо ,че да ме притеснява колана.Наистина в БГ има закон,че бременните могат да се возят без колан,но има и такъв,че след определен месец ,нямаме право да шофираме. WhistlingНе знам след кой  месец обаче беше.Аз с предишната си бременност имах малка разпра с органите на реда  , в друго отношение People Cop ,та от тогава знам.
 За возенето на бебето от зад и аз мисля да ползвам от тези огледала.Даже мой близки са купили една жабка над чиято глава има огледало ,а от долу едни мехури с въздух ,които бебето ,като рита с крачета плуват едни фигурки. ooooh!Доста объркано стана ,дано да сте ме разбрали Crazy.В общи линии е измислено ,като игра за бебето и спокойствие за шофьора.
Пък и нали баткото ,също ще се вози от зад и той ще я пази Party
 Сега искам да ви питам и нещо друго.Има ли майчета ,които пазаруват от Продавалника???Аз никога не съм .Смятате ли ,че си заслужава да се купи от там нещо?Аз си търся количка и в сайта има много добри и изгодни оферти,но се притеснявам,да не стане така ,че на снимката изглежда по-един начин ,а в същност е счупена или нещо друго.Хайде ,ако е от София ,мога да се разбера с продавача да се видим .Но,ако е  от провинцията???Много се чудя,та реших да се допитам и до вашето мнение.
  Много дълго стана ,дано да имате време да ме изчетете. Hug

ps[/b за Вяяяра и Марги вече знам ,че са добре.Сега пък wave,ми се губи.

# 612
  • София
Хей, liota, супер новини за бебка..... Ще ес разтопя от радост за всяка такава новина.........

А за забраната за шофиране от бременни... хм... изчетох почти целия закон и правилник вчера, но такова нещо не срещнах.....

# 613
Честити новини за бебка Лиота Simple Smile Баткото ще я забавлява отзад в колата разбира се, ама едно огледало е задължително за контрол Laughing
Изпуснала съм за Марги, радвам се, че са добре  Hug

# 614
liota Чудесни новини за бебка -много ми е готино да ви чета след преглед  Mr. Green
За коша за кола -и при нас ли се слага наобратно  newsm78
Абе мамчета на вас не ви ли е коледно?
Айде да си отворим едно албумче да е с коледни снимки наши -коледни кореми, украси и т.н.  Mr. Green Сега да не ме вземете за куку -просто съм в настроение  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт