Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 16

• 67 920
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Chere6ka Доц Кънчев преглежда понеделник, четвъртък и петък от 14-17 часа в МЦ Зелената къща"но пак се обади предварително може да отсъства Ако решиш да ходите пиши как е минало
Ina15ти казваш че си пила ВЕЗИКАРЕ системно а на нас доц Хинев ни каза само когато има оплаквания но да го вземаме най-дълго до 1 месец Спираме го и когато има проблеми пак да го почваме което малко ме обърка Да наистина е скъп на нас ни изписа 1 блистер и е около 32 лв но не съм го купила още.

# 676
аз не успях да го пия.от 1/4табл. направих астматичен пристъп...но в опътването пише,че няколко седмици се пие.погледни в нет-а има информация.може би той си има някакви собствени наблюдения.
аз съм с много противоречиво мнение за тези препарати.моя позната с инконтиненция-като ги пие,спира проблема,спре ли ги-пак..

# 677
 dgidgo ,сега се сещам,че моят д-р искаше още при прием на 1/4 да му звънна и да му разкажа какво съм наблюдавала.беше сигурен,че ще има промяна..така,че твърде е възможно и доц.хинев да е прав..информацията в самият препарат,която четох в нет-а-опътването му,беше различна..

# 678
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА,  МАМИ  Hug

# 679
  • shumen
Честита Баба Марта!!!Да сте живи и здрави,весели и засмени!!!

# 680
INA15 благодаря за инфото Не съм чела листовката понеже не съм купила още ВЕЗИКАРЕ но не ми хареса че доц Хинев не прегледа детето на ехограф гледа само уродинамиките и се довери на тове че преди е гледан и са ни казали тази диагноза, а аз исках мнението му да е независимо от това на другите лекари. На 11.03 сме в София при доц. Кънчев ще видя той какво ще каже и как ще е уродинамиката и тогава ще мисля какво да пием.
Честита Баба Марта на всички от сърце
Да сте живи здрави, румени и засмени.

# 681
ей тук може да разгледаш листовката:
http://www.google.com/search?q=vesicare&rls=com.microsoft:bg … mp;rlz=1I7SKPB_en
успех в софия!

# 682
  • shumen
Момичета,аз другата седмица тръгвам по лекари и изследвания за щитовидната.Днес най-после личната ми даде направление за ендокринолог.Аз пак нещо съм хремава,но засега гледам да спра всичко с капки за нос,Проспан и Ефизол,че май се мъчи и гърлото да ме хваща.Ама и лекарите са едни-дадоха ми само 10 дни болнични общо-7 в болницата и 3 в нас,след пневмонията.

# 683
Здравейте мили мами.Допреди малко писах, но явно не където трябва  и сега ще питам отново. Имам дъщеричка на 1.9мес. с диагноза стеноза на уретрата след калибриране в Пирогов от Момчилов и на 18март ще ни оперират.До калибрирането се стигна след, като почти една година сме с ешерихиа коли през месец-два, антибиотик, после пак и т.н.Заедно с това вдигаше мн.високи и продължителни температури, обикновено без други симптоми, урината с остра миризма и така.След ехография се установи увеличен пик.мехур със стени около 5мм.А отскоро ми прави впечатление, че не може да се изпишква и няколко пъти пуска по една, две капки в гърнето.Както и да е решението за операцията е взето и силно ще се надявам да има ефект от нея, друго не ни остава.Въпроса ми е относно катетъра дето се поставя след операцията и детето ще бъде с него 4дни.Първо боли ли ги от този катетър, като пишкат, как го понасят самите деца и вие как ги опазихте, за да не го измъкнат, защото това най-много ме притеснява и самата торбичка, как се застопорява към тялото, за да не пречи на движенията на детето?Благодаря предварително за отговорите ви!

# 684
Привет, Exence!
Относно грижите и опазването на кактетъра, до колкото знам уринаторната торба трябва да се държи ниско долу,  за да не се връща урина към пик. мехур, да не се усуква. Дъщеря ти е много мъничка, така че неотлъчно трябва да си с нея и да я опазиш, а и 4 дни с катетър не са никак много.
Само не разбрах каква ви е диагнозата и каква ще ви е операцията newsm78.
Тук във форума има много отзивчиви момичета, надявам се някоя да се отзове със сходен проблем Peace
Важното е да си с нея неотлъчно и да я успокояваш, да й говориш, така тя ще почувства топлината, любовта, майчината закрила, които ще я заредят със сили и енергия.Това го казвам, защото има майчета, които оставят децата си на баби, точно в такива моменти, когато детето има най-голяма нужда от майчина топлина, честно казано не мога да ги разбера такива жени ,които ги е било страх........еее, не , не ги оправдавам.
Стискам палци всичко да мине успешно Praynig

# 685
exence ,успех и от мен! Hug Praynig Peace
не се притеснявай,ще ти покажат как да носите катетъра и да го държите ниско.няма да падне,защото има раздуто балонче вътре в мехура,трябва да се изпусне течността,за да излезе катетъра..

# 686
Да не дърпа катетъра, предполагам, че ще дразни и ще иска да го вади, малко е детето, няма да разбере.
Не го мисли, ще мине и ще замине, не е някаква кой знае колко голяма намеса.
Меричери да ти каже по-подробно. Успех!
Днес бяхме на контролен преглед при доц. Кънчев- добре сме, остава на режим и наблюдение и ха дано, най-после е дотука!

# 687
ra2 ,супер новина!  bouquet
дано се изпълни темата с такива.

# 688
Здравейте отново.Много благодаря за отговорите ви.Както казах диагнозата е стеноза на уретрата, а намесата ще е вътрешна уретротомия-изрязване на стенотичния пръстен на две места или нещо такова.Доколкото разбрах операцията е съвсем лека и краткотрайна, просто е много прецизна. Както бях писала, единственото ми притеснение е да не се окаже безрезултатна относно непрекъснатото нападение от страна на бактериите.Днес очакваме поредните резултати на стерилна урина и тръпна от страх да не би отново да ми кажат, че ги има тези пусти бактерии, само до преди десет дни направихме 10 дневно лечение с Зинат. И другия ми кахър е времетраенето на следоперативното възстановяване на детето, защото имам проблеми с болничните от страна на работодателя, а аз имам намерение да задържа Вики в къщи няколко дни преди операцията, за да си направим необходимите изследвания и да се предпазим от евентуално разболяване, доколкото това е възможно, тъй като ако се разболее оперцията ще се отложи, а аз искам да се осъществи колкото се може по-скоро.Опериращият доктор ще бъде Момчилов.Чух доста положителни отзиви за него, той направи и калибрирането и след като видя и ехографията постави тази диагноза.Та това е в общи линии.Но честно казано, колкото и да чувам че няма нищо страшно и манипулацията била елементарна, не мога да не се тревожа, просто защото става дума за детете ми.А и с каката, която е на почти девет години, не сме имали никакви здравословни проблеми, освен стандартните разболявания, а малката беше на годинка, когато влязохме в болница и сега и тази операцийка, та в общи линии не мога да скрия, че съм доста неспокойна в момента.Извинете ме за дългия пост, лек и успешен ден на всички.

# 689
exence , Hug.всичко ще бъде добре.не го мисли.(то е лесно да се каже,но..)успех! Peace

Общи условия

Активация на акаунт