За Маринела - моето малко слънчице - 18.10.2009 - 20.10.2009

• 10 645
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
Миличка vinelina, напълно те разбирам. Много хора може и да ме упрекнат, но аз не искам други деца, искам си моята бебка, тя е единствена за мен и никой никога няма да я замени. Страх ме е да забременея отново, а и го чувствам като предателство към ангелчето си, на което не успях да дам живот. И без това вече ми е късно... Мисля за осиновяване, но все още не съм готова, все още много боли, все още си жаля детенцето. Моята единствена рожба.
Знам колко ти е трудно, миличка, но не губи вяра, моля те. Знаеш, че Бог изпраща такива изпитания на тези които обича - за да ни направи по - силни и по - мъдри и по - добри. Може да ти прозвучи странно, но аз съм благодарна на Бог, че ми я прати, макар и за кратко. Никога не съм била по-щастлива, отколкото в дните, когато я носих под сърцето си. Тя осмисли живота ми, тя ме научи да обичам. Тя си отиде, но остави след себе си много болка, но и много любов.  
Знам че децата ни са добре там и са щастливи. И че те сами са избрали да не останат тук. И че това е била божията воля, която ние трябва да приемем, колкото и да боли.

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 08:48 от diva73

# 16
Днес Маринела трябваше да стане на 1 месец. Вместо това вдругиден става месец от смъртта й. Почивай в мир, маменце! Мама и тати много те обичат!

# 17
Колко тъжно за малката ти рожбичка, да почива в мир Flowers Rose Flowers Rose

# 18
- за теб Маринелка.... Cry

И много сили за мама  Hug!

# 19
  • на дъното
за теб малка невина душичка,vinelina Hug

# 20
бог да прости малкото слънчице!!!
И нека Ви дари с покой и утеха!!!Щастието Ви чака ,не го забравяйте

# 21
Благодаря за топлите думи, момичета!
Един месец без детенцето ми! Един месец от най-страшния ден в живота ни! Липсваш ни, маменце!

# 22
 smile3518 Бъди силна, мила vinelina !
Думите не винаги могат да кажат всичко, което човек чувства в сърцето си!  Cry
Затова силно те прегръщам и аз!  Hug Hug
Вярвай, въпреки всичко, което си преживяла, че ще имаш някой ден едно, а може и няколко прекрасни дечица, които да обичаш много!

За малката звездичка Маринела!  Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

# 23
Денят днес беше безкраен - 20.11 - един месец откакто те няма. Всичко ми се струва като сън, като миг. Първия път като ви видях на монитора с другото бебе, първия път като видях, че ви тупкат сърчицата, като ми каза доктора че си момиченце, като те усетих за първи път, като те видях...Не спирам да плача и да мисля за теб, Маринелка! Гледам снимката ти и искам да те погаля, да те усетя! Нищо! Само това ми остана от теб! Нищо! И всичко, спомените, колкото и малко да са, няма кой да ми ги отнеме.
Незнам как да продължа напред. Не мога... Не искам...

# 24
Мила, не знам какво да кажа, мъката по дете е най-страшна за мен на света!  Cry

# 25
Мила,Винелина,разплака ме.Знам какво е да загубиш първата си рожба.Тя винаги остава в сърцето и другите не могат да я изместят.Болката и мъката по нея не спират...Трябва да продължиш.Трябва.Длъжна си да се бориш.Не си задавай въпроси защо...Никой не знае отговора...
Целувам те силно.

# 26
Здравейте момичета,
на 28.11 / събота / са 40 дни от смъртта на Маринела. Днес ходих до църквата да говоря с отчето какво мога да  направя. Аз исках молитва да й прочете. Не можело, не била кръстена. Същите думи ни казаха и в болницата, след смъртта й, когато попитахме за телцето й.  Обясниха ни, че практиката била да ги кремират, че християнската вяра не позволявала погребения. Огромна вина чувствам, все едно сме я изоставили. В онзи момент правех всичко, което ми кажеха. Не разсъждавах. Днес попитах отчето действително ли е така. Той потвърди. Въпреки това не мога да се успокоя. Надявах се поне молитва да прочете. Сега незнам какво да правя в събота...

# 27
Мила,аз също още се измъчвам от това,че не можах да взема телцето и да го погреба.Чувствам се сякаш съм го изоставила.Много пъти съм се питала какво е станало с него...Такива са правилата и етичните норми в обществото ни.Опитай се да продължиш напред,това не означава,че ще забравиш съкровището си.А за събота можеш да зарадваш някое самотно или бездомно детенце,детенце без майчица с някое лакомство или дрешка.
Целувам те

# 28
Spidi, благодаря за съпричастността! Както  и на всички майчета, които са в този форум. Прекланям се пред силата и борбеността ви.

# 29
Венелина, не мисля, че църквата или които и да било канони и норми могат да те спрат ти самата да се помолиш за детенцето си. Според мен църквата е в огромна грешка в това отношение...да не може да се прочете молитва за некръстено дете...та нима Господ дели по този начин...та нима след като Господ може да прости огромни грехове, като убийство например, не може да се помоли за една невинна рожбичка?! Не съм от вярващите които спазват точно и стриктно някакви правила, затова още преди години като разбрах, че некръстената ми дъщеря няма място в църквата, просто се усмихнах и сама си се моля за нея и за всички други рожбички, които познавам и ни напуснаха по този начин. Сърцето ти е най-светлият храм в момента за Маринелка, трябва да го осъзнаеш мила Венелина...там всяка твоя ласка и молитва топли сърчицето на рожбата ти. Аз силно вярвам, че децата ни чуват сърцата ни, усещат любовта ни, независимо че си мислим, че са много далече от нас.
Един шоколад на едно бедно дете, една топла дреха или дори само една милувка са според мен чудесен подарък за изгубените ни деца, които очакват нашата поява отново.
Кураж ти желая майчице, много кураж и дано по-скоро откриеш, че смисълът е в това, да продължиш да обичаш, за да докажеш, че за майчината любов граници няма...Прегръщам те!

Общи условия

Активация на акаунт