може ли със съгласието на бащата детето да бъде осиновено от приятеля ми?

• 4 765
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Доколкото аз знам няма такава работа като отказване от родителски права...
Aз  пък съм чувала за това.  Бащата просто се отрича от детето и то не носи повече неговата фамилия!
Ако бащата е съгласен на това , наемете адвокат и се посъветвайте ! Но без Изричното Съгласие на таткото НЕ може!

Laughing
Чрез Държавен вестник ли или по някоя телевизия.
Това са несериозни неща.Я си представи утре детето ти като стане пълнолетно да поиска да се отрече от теб, зашото не си му купила автомобил например.
 Joy
Може да ти  е много  смешно  , но  е вярно ....  Моя приятелка искаше да  си  смени името .... да не е с  името от  баща си ... Тогава  адвокат и каза , че това може да стане само със съгласието на нейния  баща защото  тя беше тогава  на 15 г .... Баща и  не я беше потърсил в продължение на 10 години и съпругът  на майка и искаше да я осинови .... Но истинския  баща тогава  не се съгласи ! Все пак това беше преди  много  години ...  newsm78
така че не бързай да  говориш и най -малко да се  хилиш на непонятни  за теб неща ... защото никак не е смешно.... И защо да не може да се  случи ??? - ...бащата  казва че това дете не е негово и  майката казва  че е съгласна  с това и не го оспорва по никакъв начин  , тогава детето се записва  с имената на майката  или на осиновителя ...Кое не е ясно ?

Да, сега се почва с приятелки, лели и кой ли още не.
Авторката е задала питанката си в правен форум и там доста са се посмели на тези неща.
Тук лаици като теб ще изкарат така нещата, че е по-лесно да се откажеш от родителите си и децата си, отколкото да отидеш в бакалията за сирене.
Та питанката си е направо за  Laughing

# 16
Опиате ...
Не  е невъзможно ! Но тези неща ги  решава  съдът - както виждаш вече има такива случаи в които се е получило!

# 17
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Опиате, въпроса е сериозен и на много хора изобщо не им е смешно когато си го задават. И никой не е казал,че е лесно, а че е възможно, но не се решава просто ей така - има си съд и условия за да стане. Просто не е смешно.

# 18
Отказ от родителски права по принцип и такъв в полза на оиновяване са различни неща. Само дето и с чужденец без брак не знам дали ще стане.
Другия вариант дело за отнемане на родителски права, но там е трудно.

# 19
Опиате ...
Не  е невъзможно ! Но тези неща ги  решава  съдът - както виждаш вече има такива случаи в които се е получило!

Мила моя,
ако си касиерка - си гледай сметките, ако си доктор - диагнозите, ако си адвокат - дай мнение.
Поне си направи труда да прочетеш СК!

# 20
Средата в която имам много близки и роднини е точно от юристи  Опиате ! За това и казах , че не е невъзможно ! Иначе няма да си правя труд изобщо да изказвам мнение! Познавам и такива  хора с които се е получило - но не са ми толкова близки, че да разпитвам за подробности !

# 21
Средата в която имам много близки и роднини е точно от юристи  Опиате ! За това и казах , че не е невъзможно ! Иначе няма да си правя труд изобщо да изказвам мнение! Познавам и такива  хора с които се е получило - но не са ми толкова близки, че да разпитвам за подробности !

Нека следващия ти пост бъде с подробности и конкретни неща.Иначе ми изглеждат много клюко-латино-фентъзи писаниците ти.И ако е към мен - на лична!
Капиш?

# 22
Аз мисля, че няма смисъл да се препирате кой крив, кой прав. Жената предпоолагам знае, че задава въпроса си във форум за непрофесионалисти. Тя търси мнение, личен опит... Никъде не е казано, само запознати и юристи могат да отговарят!
Също, не виждам защо трябва да се подигравате и надсмивате над въпроса на човек за когото явно той е важен.

Сега по темата

Да, възможно е, но ако си омъжена за приятеля си. Бащата на детето трябва да даде съгласие за осиновяване както mother-of-pearlS е обяснила.

Желая ти успех  Peace

Общи условия

Активация на акаунт