Отговори
# 240
ДобАр ден мишУенца  Hug Hug Hug
Ма мнооо` голЕмо обсъждане й дръпнахме на тая система  Mr. Green Незнам дали си заслужава. В крайна сметка от всичко написано до сега може да се направи един извод... не е въпрос на система, а на лично отношение. В смисъл, че когато човек от медицинския и немедицински персонал си е бурсук /в прав текст/, то и хиляди да му плащат няма да се отнася добре с пациентите. Същото важи и за пациентите. А в крайна сметка каквото почукало... нали знаете. И понеже отговорността за нашето здраве си е наша, всеки сам решава кога, къде, при кого и как. И нищо, че съм в системата... и аз плащам осигуровки, но често ползвам платени услуги, поради липса на време за "висене" за направление. Пък нещата дето касата ни ги плаща за решаването на проблема са ... ню-ню.
Айде дайте нещо друго, че почвам да се нервя на системата и на някои от систематистите в нея  Sick

Ша си питам аз... не ми идва в главата какво да сготвя  newsm78 и понеже бях на диета, а вече съм фрии, май ще метна гювечника. Ако предложите и рецепта за пилешки сърчица в гювеч напра`оооо шА вА разцИлИвам  Heart Eyes Hug Peace
Бъненце, да се включиш plsss

# 241
Права си Лорче, спираме, че то всичко идва от хората, то системата ние хората и обществото си я правим, аз това написах, че нищо неразбрах от всичките игрички - променила съм се, немоем да мислим по старому...

А за готвене и мен хич ме няма, пък и нещо хич нямам воли за диети вече  newsm78, а като знам какви празници се задават с такава кльопачка всеки ден (тук се почва от 1 декември и са едни традиции едни чудеса  Wink). Аз ще готвя агнешка плешка обезкостена, добре че ме подсети че е време вече да я приготвям, че да стане за довечера. А хич ме няма по гювечите, ама я се разрови в интернет...

Водолейче, у шведско съм, ама  нищо не ми говори Рованиеми  newsm78, я да надзърна в гугълчето да видя що ще да е това. Иначе какво да си пожелая в куфара ти, всичко си имаме тук - съседите ни турци и арабите снабдяват държвата със всичко що ти душа иска... Peace, за което съм им благодарна.

# 242
Вижте сега, девойки и момык. Спираме да нищим системата (до второ включване Simple Smile ), ораганизираме един чартырен полет до Холандия, (с едно наминаване кым Англия и Скандинавия) и пропускният билет е гювечник (ама не от гледжосаните, той Квази каза, че знае от кыде се намира).

Ох и аз сынувах един много странен сын. Сынувах, че сым родила в болницата и трябвало да остана там няколко дни, а бебчо са го изписали и таткото и бабата го гледали. А мен като ме изписват и се оказва, че нямам капчица кырма, понеже сым забравила да се изцеждам с помпата. А за мен понеже кырменето е много важно, направо ми се доплака на сын, колко сым лоша майка, как от мырзел да се наспя след операцията сым оставила бебето без кырма. В реалност, това няма как да се случи, щото предишният пыт през 3 часа ме проверяваха сестрите дали се цедя (Виктор трябваше по спешност да отиде в друга болница за 36 часа), та не че нямах мляко след това зверско цедене, ми можех още 2 бебета да накырмя...ама сега нещо ме гони явно тази мисыл.

# 243

Бъненце, да се включиш plsss
Аз докато се включааа ooooh!.Дано не ти е късно.
Мятам ти една рецепта за Пилешки дробчета в гювеч (пръстен съд).Това момиче го знам от Готварския и рецептите й са добри Peace.Мисля, че няма никакъв проблем да стане и с пилешки сърчица - http://ilrai.blogspot.com/2009/04/blog-post_22.html
Това пък е рецепта на Пилешки дробчета в плик .Готвенето в плик е като готвеното в гювеч - принципа е същия така че PeaceТова лично съм го пробвала с дробчета.Авторката е голяма майсторка също Peace - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170310.30
Сърчицата са малко по жилавки и може предварително да ги възвриш или леко да ги запържиш.
Пилешки дреболйки със зеленчуци в гювеч - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19480.20 - гледай втория пост, дори има и снимка.
Май толкоза стига Hug
Иначе ние днес ще сме на пилешка яхния Heart Eyes и домашна туршия.

# 244
Народе, вие милост нямате с тези рецепти Simple Smile

Това сыс сырчицата, ше го пробвам в най-скоро време. Аз пык сым взела едно цяло пиле, което би трябвало да е " расло свободно разхождащо се по полето" според етикета. Очакванията са, че няма да има пластмасов вкус и ще си оправдае двойната цена в магазина. Та смятам да го метна в печката с малко масло и натурално да го опитаме колко е тичало на свобода.

# 245
  • На планетата Земя
Здравейте, калпазани!

Тепате вие в паралелните светове, да ми се омота главата!

Бънка, радвам се за добрите изследвания! Личи си , че си дала леко свободно. Добре е така!

Лорче, ей го на, дойде понеделника.  Peace

# 246
Ей Миле как мина купона.Ожени ли тате Hug Hug Hug

# 247
Kamache  , това е родния град на Дядо Коледа Grinning Освeн това ти е на един хвърлей разстояние...ето виж

http://www.freeworldmaps.net/europe/scandinavia/map.html

Joy Joy Joy мисля , че ти се заформят гости в скоро време Joy Joy Joy

Илче , предлагам последната спирка на самолетО да е у шведско  newsm78

P.S. Да ви имам сънищата на вас двете  newsm62

# 248
aqua_soul - прието предложението! Главното джудже на дядо Коледа е былгарин - или поне беше преди 1-2 години Simple Smile

# 249
  • София
Аз нали не съм закъсняла за екскурзията? Камъче, щом приемаш гости, стягам куфарите. И гювеч ще ти донеса, и ако трябва ще сготвя в него......
Лора, честита годишнина! Много здраве, любов и късмет ви желая и догодина да станете трима или четирима!   bouquet

Дуди, чудесни новини за диоптъра на Шушулка. Дано скоро махнете очилата!  Peace

Бъни, влизаш във форма, браво! Готвиш ли пак в къщи?   chef

Камъче, странен сън си сънувала, мила... но той само показва, че все още обичаш въпросния момък .... Илче, а ти явно подсъзнателно се притесняваш за раждането, за кърменето.... Всичко ще бъде наред, миличка.

За мен на този етап няма какво да кажа. Като има, то ще се чуе.  Wink

# 250
  • На планетата Земя
Да, Бънка. Ожених ги милите родители след 35 години граждански брак. Ей, това не се случва на всеки в този живот. Нямаха църковен брак, а много си мечтаеха. Страхотно, прочуствено събитие се получи. Милите ми те!

А в Рованиеми аз съм била.  Wink Чудно кътче. Имахме концерти там, и в Оулу. Хубави места, много спокойни, чист въздух. Зимата сякаш беше лека и ненапчива. Имам си дори удостворение, че съм прекосила северния полярен кръг.

# 251
Здравейте момичета.Бързам да изкажа огорчението си.Чували ли сте изразите от типа``Защо ти е второ дете нали имаш вече едно`` или ``Ти поне имаш едно дете``.От подобни изявления много боли,особено ако са казани от близки хора.
А иначе и аз съм за екскурзията.За Холандия бих стегнала багажа,щом и джуджето е от България.
Милето поздравления за това мило семейно тържество.

# 252
Здравеите милички!
Аз пак от доста време не съм се включвала, но сега поне успях да изчета пропуснатото и да си призная чесно нямах намерение да пиша, но все пак реших поне едно здрасти да ви кажа.
Бъни, добре ми звучиш Grinning Така те искам newsm10
Лора, честита годишнина и от мен макар и със закъснение  bouquet. Желая ви преди всичко здраве, а другото ще си дойде по реда.
Миле, да са ти живи и здрави младоженците married
На всички, които не споменавам пименно стиснати палчета и детелинки за късмет fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover  lovekiss

# 253
kup74 - много боли, така е. Сигурно се чувстваш много наранена. Ако е казано от непознати е по-лесно да махнеш с рыка и да забравиш, но от близки хора, очакваш по-голямо разбиране. Има хора, които таят толкова болка, че понякога са слепи за чуждата, а има и хора претрыпнали за чуждата. Надявам се, скоро огорчението от тези думи да избледнее.

# 254
Цитат
Чували ли сте изразите от типа``Защо ти е второ дете нали имаш вече едно`` или ``Ти поне имаш едно дете``.От подобни изявления много боли,особено ако са казани от близки хора.

ooooh! Този , който ти го е казал има камък вместо сърце! Единствената ми реакция в случая би била  smile3513 Инак става много сложно.... smile3557

Mileto , да знаеш само как ти завиждам! Embarassed Така ми се иска да отида на връх Коледа там. Може и да ми се смеете , но аз наистина вярвам в духа на Дядо Коледа.Миналата година се наложи да обяснявам на Рошльо как стоят нещата с белобрадия старец и защо се налага мамите  да слагат подаръците под елхата вместо него .Мисля , че успях да му предам магията.Преди няколко дни ми сподели , че вече знае какво ще се пожелае на Дядо Коледа , а от нас иска нови слушалки за компютъра под елхата  Joy Joy Joy

Zazzy гювеча (ама не от гледжосаните не ме питай за какво и е такъв newsm78) е за Илче-то   ! Да не вземеш 2 , че ще те таксуваме за свръхбагаж  Joy Joy Joy

Вижте какво!Неделя вечер е! Измитайте се от форума и беж при половинките да работите по въпроса....така де...то само с писане не става Hug

Ето ви нещо за настроение от мен и марш към креватите  Wink

http://www.vbox7.com/play:f9af3ca0

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт