Отговори
# 660
Привет банда! За да не ме забравите и да не си мислите,че аз ще ви забравя-минавам на отчет Peace
Опитвам се да ви поизчета,но признавам си -не успявам. ConfusedНие сме болни -каката,аз,татито..............много съм притеснена за
дребния и от притеснение май взех да пресъхвам Embarassed Embarassed Embarassed
Сори,че споделям такива неща,ама това си е.. Blush
Иначе бебо е добре-,папка,спинка,плаче като е гладен,и то яко,и като го приболи коремчето,естествено.
За сега ви оставям,по късно (ако  имам шанс ,естествено) ще се включа пак
Прегръдки за всички и погал по коремчетата на всички бремелинки!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Илче, специално те мисля,ти си следващата-стискам ти силно палци,с теб сме всички,да минава бързо,лесно и безпроблемно!!! Praynig Praynig Praynig
Целувки и за нашите бебоци!!!  love001
Хубав ден!!!

# 661
Привет от мен!
Не съм писала сигурно месец, извинявайте, че се изгубих така. Ама... работа, пътувания, болести, проблеми - и времето си минава, без да се усетя.  Embarassed Та покрай всичките тези неща - на "бебешкия" фронт при нас няма нищо ново.  Rolling Eyes Ще го мислим догодина явно...

Честита рожба на Фиорчето!   bouquet Да е здрав и бебокът, и всички вкъщи! От късмет да не се отърве цял живот!  Heart Eyes

Има ли нови бременни? Попрочетох оттук-оттам, ама то няма наваксване... Много пишете, ама това не е забележка - много хубаво правите!  Heart Eyes

Прегръщам ви всички! Бъдете здрави и усмихнати през идващите празници!  Hug

# 662
  • Варна
Фиорче никой не те е забравил мило. Бързо да оздрявявате и дано бебко не се зарази. Къде изстина пък ти?
Привет на Лелята. Защо няма нищо ново на бебешкия фронт? Simple Smile
Има нови бременни. Това са Деми и Румикс. И Милито и са добре. Не знам откъде си изгубила нишката.

# 663
Фиорче, дано да се оправите и оздравявате по-бързо.  Hug Аз като си мислех, че пресъхвам, обикновенно няколко часа допълнително сън и чайче за кырмачки ме оправяше за нула време. Да не би да са ти дошли дните за регулация на кърмата и бебчо да иска по-често да цока, а ти само да си мислиш, че пресъхваш  Thinking    Да ти кажа аз като бяхме болни от грип и лекарите много ме окуражаваха да кърмя, зашото бебчо получавал антителата от мен. Аз почвах да изработвам антитела и бебчо ги цокаше още преди да усетя, че съм се заразила. И по тази причина бебчо се оправяше преди всички нас (поне така доктора го обясняваше тогава  Simple Smile
Стискай палчета, пък дано да си изчака датата моето бебче. Много сладък гинеколог ми се пада да ме оперира, ама е май току що завършил. Та и аз ( и сигурно той), ще си стискаме взаимно палци за безпроблемно раждане  Confused Simple Smile

На мен поне тестовете за овулация много помогнаха, стреляхме си напразно няколко пъти и после с тестовете, стана за нула време. Peace

# 664
Здравейте сладури!  Grinning Днес сутринта се събудих в зимна приказка ! Навън всичко бе покрито с дебел пухкав  сняг , а огромни бели снежинки беснееха във въздуха като пощурели  Shocked Удивителна гледка ! Залепих се за прозореца и стоях там почти час , боса и по пижама като децата  Grinning Рядко ни спохожда тук на морето такава зимна красота  Sad Децата бяха наизвадили кой шейна , кой найлон и вече бяха зачервили бузки и нослета отпред на паркинга (то вече не остана място къде другаде да играят Close ) Обожавам така ! У дома топло и уютно , коледно украсено , а навън - сняг на парцали...ммммм.Мога да изкарам така месеци  Mr. Green  ама няма как да стане - до обед парцалите намаляха и до вечерта снега почти спря да вали.Сега е кишаво и грозно ... пак  Cry

roslem мерси за зъбките  Embarassed Много са удобни и едни такива белички и нареденки Embarassed Все още не мога да се отпусна да се усмихвам спокойно , толкова години се каних да ги направя и така бях свикнала да си ги  крия , че ми се е превърнало в навик  Embarassed Аз и сега нямаше да започна да ги правя , но след случката преди месец , това ми дойде като една добра шокова терапия - голям зор видях докато станат!  ooooh!  А в неделя Рошльо мамин има рожден ден  Mr. Green Става на цели 14 години  bowuu Боже как лети времето  ooooh!  20  е и Игнаж ден .

.:.Demi.:. на диета съм бе мило , к'ви са тия вкусотии  ooooh! Ходя пеша по 3 км на ден и въртя педалите на велоенергометъра по един час всяка вечер , че вече за срамотиите останах  с един панталон само дето ми става  Embarassed Миналата година спрях цигарите , качих 15 кг и лятото се заех да ги свалям.Тамън смъкнах 10 и взех да се фръцкам , купих си и нови гащи с един номер по-малки за стимул и се оказах бременна.За три месеца си ги възстанових с лихвите и сега съм пак на стартов етап.... Twisted Evil Ама ти си хапвай , сега трябва , после ела да ти шопна каква е тайната на  бързото отслабване  Wink Grinning

Fior , не се притеснявай за бебешока  , ще му се размине.Гледай ти да си спокойна , че маминото мляко е много важно за изграждане на имунитета , нали знаеш   Hug

Целувки на всички , бягам да спретна вечерята , че ей сега ще се върнат озверели от глад мъжете ми  Grinning  bouquet

# 665
Привет на всички.
Днес ми беше доста тежък ден.Вече съм в къщи и дано утрешният ден мине по-добре.
Продължавам с тестовете пък ще видя накрая какво ще излезе.
ИЛЧЕ стискам палци,всичко да мине добре при теб.
ДАРА благодаря за разясненията.
ROSLEM аз съм от Асеновград,но съм учила в Пловдив и градът ми е познат.
AQUA SOUL честита нова визия!Усмихвай се по-често.Само след няколко дни ще свикнеш с новите зъбки.
Приятна вечер.

# 666
Бънка
САМО ако съвсем са лоши нещата ( т.е. да те боли много и да е с осезаема нужда от намеса)  някой зъболекар ще ти направи нещо в момента, по вероятно е да те накарат да изчакаш,
М дааа.Не ме боли.Поддържам изрядна хигиена, но то моите страхове край нямат.Прочетох в книгата за бременни, че инфекцията в зъбите била опасна като всяка друго и  Shocked Shocked Shocked.
На какво се казва инфекция - да боли ли newsm78.
Защо чаках с тая хралупа ограмна до сега не знам ooooh!.Много ме е яд на себи си на моменти ooooh!.как може да съм толкова #Cussing out
Я Фиорче се появила Hug Hug Hug.Бързо да се оправяте миличка и да гушкаш Андрейката и от нас Hug

# 667
Бъни, може да има локална болка, но не е задължително. Инфекцията най-грубо казано е възпаление.
Ти в крайна сметка отиде ли на зъболекар? Като кажеш, че си бременна, никой няма да те натиска за снимки и упойки или да те работи дълбоко.
Аз ходих докато бях бременна. Прегледаха ме, предложиха ми алтернативни методи, вкл. не медикаментозни и ме пратиха по живо по здраво. Оправих си проблема.
При теб явно проблема е бил от преди, но всички сме така понякога - отлагаме до последно.
А всъщност на теб кой ти каза, че имаш инфекция? Или ти се образоваш в библиотеката на хралупата?  Joy

Сега видях, че има нови бременни. Т.е. аз за Деми знам, но едно голямо честито на Румикс от мен!  Hug
Да ви е леко и слънчево, момичета!  Heart Eyes Грейте и около Бъни, че й е много тайна и дълбока хралупата.  Mr. Green

# 668
А всъщност на теб кой ти каза, че имаш инфекция? Или ти се образоваш в библиотеката на хралупата?  Joy
Ами Rolling Eyesникой не ми е казал,че имам инфекция.Аз така си мисля....знам ли newsm78 нещо такова да ми стои в устата.То моята работа сетила се Мара ooooh!
Проблема е от...............срам ме е да кажа от кога.Много ме е страх от зъболекари.Не от болката а от риск да не ме инфектират.Сменила съм толкова много.В началото всичко е Ок и после почват мърляво и некачествено да работят.
Не съм ходила още.Почудвам се newsm78 и се помайвам newsm78
Другата седмица съм на ЖК.Освен да се моля да ме вземат преди Коледа поне да ми видят и устата Mr. Green
Ох тъкмо бъбреците минаха, сега това ooooh!

# 669
 Бъни, аз правих кариес някъде във втория-третия месец , фотополимер, няма страшно  , почистих и зъбен камък.Иначе по време на цялата бременност имах неприсъщо кървене на венците , което разбрах че принципно е нормално  и след като родих наистина спря , но си се жабурех профилактично със спец вода за здрави венци.Аз едно от първите неща които направих като разбрах , че ще имам бебе беше да отида на зъболекар , а то съвпадна и с ежегодния ми профилактичен преглед , така че не се колебай , а оправяй ако има нещо за оправяне Hug

# 670
Като чета Дара сега и се сетих какво ми беше казал моя стоматолог като ходих бременна на прегледа. Понеже си имам 2 проблемни пломби, но ги чакат да се износят съвсем, ми беше каза, ако падне някоя да си мия зъбите след всяко ядене и си жабуря устата 3-4 пъти на ден с вода за уста, а не както се препоръчва 2 пъти. Жабуренето го препоръча с цел "дезинфекция" на устната кухина.
Разбира се, ако някакъв процес е тръгнал това няма да спаси положението, но ако е само механична "повредата" е вариант.

# 671
дара, бъни - точно днес бях на зъболекар на профилактичен преглед. Малко се бях постреснала, понеже изведнъж последните два дни ме заболяха венците и започна едно кървене. Каза, че често се получавало в края на бременността, и  също може да е симптом на намален имунитет. Отказа да почисти зыбен камък и да прави каквото и да е почистване - много било чувствително мястото и по-добре било да не се пипа сега, можело да изчака след като родя ( и често кървенето си отминавало от самосебе си).
бъни - ако имаш вяра на зъболекаря си, и той си знае работата, би трябвало да ти даде точен съвет какво може и какво не може да се направи и кое е наистина необходимо. Страхът от инфекция си е сериозно притеснение, но....все си мисля, че при един нормално работещ зъболекар, това би трябвало да е просто нормален стандарт на работа, а не относителен фактор.  Peace Сега се сещам и кариес ми правиха като бях бременна кым 4 месец - с упойка, която беше ОК за бременни ( много беше дълбок и не се издържаше) - никакыв проблем нямаше  Peace

а, сега прочетох кюбит и се сетих - препоръча ми жабурене с лайка (не беше чувал за смрадлика)  Peace

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 01:00 от Илче

# 672
Илче другото име на смрадликата е тетра и мисля, че е по-известно. Няма значение. Може отварата да се прави като се смесят и двете билки - тетра и лайка. Може и поотделно.

aqua_soul усмихвай си се спокойно, нали затова си ги направила тези зъбки. Ще видиш колко бързо ще свикнеш. Хубаво е това, че си решила да направиш малко промяна. Вярвам ти, че бая зор си видяла, щом си правила доста зъби наведнъж. Ама нали знаеш приказката: "Трай бабо за хубост".

Фиорка дано имаш кърма по-дълго време Praynig Вие къде така настинахте всички. Дано е нещо леко и да премине по-бързо.

# 673
Привет, банда!
И аз не съм се включвала отдавна, но ми се е струпало много на главата. Няма да пиша подробности, за да не развалям коледното настроение.
Фиорче, малкият е прекрасен, бързо да оздравявате и дано нямаш проблеми с кърмата - повече течности и лактационен чай.
Много хора са се поизгубили - добре, че Квази се включи, че да не го мислим малкото мамутче.
А Зази, Пипи,  не са се появявали. Искрено се надявам да се включат по Коледа с добри новини.
Добре дошли на нововключилите се - пожелавам им бързо записване на първа страничка.
Румикс, аз съм пропуснала новината, но на патерица - честито-о-о!

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 21:50 от Mira_p

# 674
бъни - ако имаш вяра на зъболекаря си, и той си знае работата
Аз нямам зъболекар мой си.Сменила съм голям брой от тях.
Този при когото се каня да ходя имам препоръки от колеги и тук във форума четох доста добри неща за него.Сравнително на път ми е та мисля след празниците да отида.Само да ме погледне.Хем ще огледам хигиената в кабинета, чисто ли е, не е ли.Въобще да го видя що за птица е.
Иначе аз за болката съм като куче Mr. Green, но доста мърляви зъболекари съм видяла.Сядам и като им видя стила на работа ставам и си тръгвам ooooh!Но то човек не може пак всичко да види.
Доверие нямам на никого.нито знам как стерилизира инстументите нито нищо.По при всеки лекар е така.При АГ - то същата работа.
Абе хора Румиксчето къде е казала ,че чака бебенце newsm78 newsm78 newsm78.Аз ли нещо оглупях и кьорава станах.
Уж чета всичко ама не съм видяла тази новина.
Румиксче как съм те изтървала аз Hug Hug Hug.Драсни два реда да ти се порадвам Hug
Момичета благодаря ви отново, че ме търпите Embarassed и съветвате в драмата със зъболекаря.
Вярно доста хора ги няма Rolling Eyes.Дано да завалят Коледни и следколедни прекрасни новини  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт