Колегата мирише

• 38 949
  • 246
  •   1
Отговори
Историята е малко като тази, дето едни младежи отишли на бригада в някакво село и понеже едно време ги разпределяли по къщите на хората, на въпросните им се паднало да нощуват у една баба. Минал някой и друг ден и помолили бабата да им стопли вода да се изкъпят, при което тя възкликнала учудено "ама, баби, за какво ви е вода за къпане  Thinking Та нали само за 20 дни ще сте тука"  Crossing Arms

Ето какво - имам си един колега /слава Богу не е в моята стая, че щях да съм в постоянен болничен поради обезводняване от повръщането.../. Та този колега в понеделник дори мирише приятно - явно си е взел неделния душ, ръснал е и парфюмец и бива. Във вторник се усеща вече компилация между пот, мирис на яхния /с неустановен произход/ и всичко това полято с порядъчна доза парфюм. В сряда вече ставам напрегната като го видя на вратата на стаята си, защото шлейфът, който оставя след себе си кара обяда ми да напира да излезе. За четвъртък и петък не ми се говори, все пак обедно време е  Stop
Сега, с този свински грип поне имам оправдание като влезе в стаята ми и ме види да надявам маската на носа си, ама това не е кардинално решение на проблема  Thinking
Как бихте се справили вие със ситуацията - директен разговор или какво?

# 1
Подарък шампоан и душ-гел за Коледа! Сигурно ще схване намека. Wink

# 2
Има хора, които колкото и да се къпят, отделят пот като за световно. Това си е болестно състояние. Имала съм такава колежка преди десетина години, та ми е ясно какъв проблем може да бъде.
Ако е такъв случая, ти не можеш да направиш нищо. Евентуално той трябва да потърси лекарска помощ и да се бори.
Но ако просто е мърляв, ще трябва яко превъзпитаване.

# 3
Няма да схване намека! Дори и направо ако се каже проблема, мисля, че такъв тип човек няма да се грижи за личната си хигиена, но за сметка на това взаимоотношенията между колегите (осмелилият се да коментира въпроса и миришещият) ще бъдат около точката на замръзване. Незнам доколко биха помогнали хипотетични коментари на тази тема пред въпросното лице...

# 4
Няма оправия, има такива хора. Не е болест, те просто не се къпят, не смятат за нужно. Няма решение, съчувствам ти

# 5
Историята е малко като тази, дето едни младежи отишли на бригада в някакво село и понеже едно време ги разпределяли по къщите на хората, на въпросните им се паднало да нощуват у една баба. Минал някой и друг ден и помолили бабата да им стопли вода да се изкъпят, при което тя възкликнала учудено "ама, баби, за какво ви е вода за къпане  Thinking Та нали само за 20 дни ще сте тука"  Crossing Arms

Ето какво - имам си един колега /слава Богу не е в моята стая, че щях да съм в постоянен болничен поради обезводняване от повръщането.../. Та този колега в понеделник дори мирише приятно - явно си е взел неделния душ, ръснал е и парфюмец и бива. Във вторник се усеща вече компилация между пот, мирис на яхния /с неустановен произход/ и всичко това полято с порядъчна доза парфюм. В сряда вече ставам напрегната като го видя на вратата на стаята си, защото шлейфът, който оставя след себе си кара обяда ми да напира да излезе. За четвъртък и петък не ми се говори, все пак обедно време е  Stop
Сега, с този свински грип поне имам оправдание като влезе в стаята ми и ме види да надявам маската на носа си, ама това не е кардинално решение на проблема  Thinking
Как бихте се справили вие със ситуацията - директен разговор или какво?

И какво - криза е, няма много бачкане и поради тази причина си пускаме темички, та дори се опитваме да проявяваме способности за писане.

# 6
Аз имах двама такива колеги като единият беше по-мърляв от другия, но определено имах съмнение за хигиенните навици и на двамата.
Че бяхме в една стая и тримата.
Трудно беше. В началото правех намеци - отварях врати, прозорци, непрекъснато питах тактично: "Не ви ли мирише на нещо лошо?" и подобни, но нямаше резултат.
Един ден просто не издържах, когато трети колега влезе в стаята и направи отвратена физиономия просто казах: "Мирише, защото не всички тук се къпем всеки ден!"
От този ден, нататък - миризмата значително понамаля...

# 7
  • София
   Щом мирише хубаво понеделника, значи може и другите дни да мирише хубаво, ако се къпе всяка вечер или сутрин и си сменява дрехите.Не вярвам да е от специфичната миризма само на неговата кожа.

Аз на една колежка, която ползваше ужасен омекотител ли беше, парфюм ли беше, направо си и казах, че ми мирише на гробища.Жената и стана кофти и спря да го ползва.Ама всеки път ми се повръщаше от миризмата и не издържах. Embarassed

# 8
Ох,че кофти история Sick
Ти имаш ли пряк контакт с него, в смисъл наложително ли е да се разминавате ?
Можеш да ограничиш посещенията му в твоята стая до минимум и да проветряваш- само това се сещам....
Аз лично не бих успяла да проведа подобен разговор, още повече,че съм убедена на 100%,че той си го знае,то се усеща,няма как.Щом не прави нищо по въпроса- значи и след разговора няма да направи...

# 9
За миризмата която описа и аз съм я усещала и то не от кой да е,а от много старо мое гадже мога да ти кажа че това беше причината да се разделим.Просто има хора на които самата пот им е по силна,повече се изпотяват,мога да ти кажа че си сабуе обувките миризмата ще е ужасяваща.единсвеното което мога да те посъветвам да намериш подходящ момент и по-най деликатен начин да му кажеш какво си забелязала в него и разбира се да му дадеш препоръки,ако той не ги знае. Praynig

# 10
  • София
Имала съм такъв колега. Че и бременна бях. Отврат. Всеки ден гладко избръснат, но от понеделник до петък с една риза - в началото бяла до края на работната седмица сивееща...
Подарихме му дезодорант. Не стана нищо особено.
Проветрявахме посотянно. Нищо.
Биехме се кой да не седи близо до него на обед или на конференции. Нищо.
Колеги от други отдели са правили физиономии и директни коментари. Нищо.
Един ден зададе въпроса "Защо се дърпате от мен, да не би да мириша?". Честен отговор "Да!". Нищо не последва.
В последствие се премести на по-висока длъжност, сега от новото му работно място се оплакват, че не се живее с него в една стая. Сигурно вече са му извоювали собствен кабинет.  Grinning

Прясна пот и такава, която мирише на вкиснато нямат нищо общо!  Naughty На всекиго може да му се случи да се изпоти, но затова превантивно се къпем, ползваме подходящи сапуни и дезодоранти и не носим едни дрехи постоянно  Sick.

# 11
И какво - криза е, няма много бачкане и поради тази причина си пускаме темички, та дори се опитваме да проявяваме способности за писане.

Някакъв проблем ли имаш с темата, че не разбрах?

Нати- не мога да помогна със съвет, само мога да съчувствам. Преди много години имах съученик, на който ужасно му миришеше устата. Намеците не действаха, накрая му казах директно какъв е проблема, но това пак не промени нещата.

# 12
Нати, неангажиращ разговор, и подарък- талк. На мой колега му помогнахме по този начин.
От години вече не мирише.

Opiate, да не става дума за твоят мъж? Laughing

# 13
Нати и какъв ти е проблема? Нали се къпе всяка седмица  Joy

Моят колега се къпе почти всеки месец, като не си сменява дрехите.
Пали ме посъветва да му купя капки за нос.
Как постъпих.
Сложих столът и бюрото му до прозореца и го отворих широко.
Той си помисли, че го правя щото пуши  ooooh!
След време спря да пуши вътре, за да "затворел прозореца, защото отвънка миришело нещо на гадно"  smile3544

Когато го видях седнал на компютъра ми, изтрещях и му казах "твоята хигиена си е твой проблем, но аз съм гнуслива"  Crazy
Човекът си грабна нещата и се метна да напуска.
Сега си има отделна стая, а при мен влиза само когато съвсем няма друг начин. И стои на вратата.

Дано ти помагам.

Макар че твоето си е чиста глезотия. За четвъртък и петък само го правиш на въпрос.
  action032

# 14
  • до една звездичка
Ми директно поговори с него, гледам, не си свенлива... Wink

Общи условия

Активация на акаунт