Колегата мирише

• 38 951
  • 246
  •   1
Отговори
# 30
Аз пък да попитам, тоз колега женен ли е?   Wink
При моя случай не стига, че беше женен, ами и имаха и бебе...  ooooh!
Другият беше свободен и живеещ сам...

# 31
Да бееее, ще му пазя самолюбието на тоз миризливец, а моите права да живея в незамърсена среда кой ще ги защитава?
Казвам му направо и толкова. Ако ще да се обижда. Има си норми в този живот. Crossing Arms

# 32
Мен пък ми е смешно Laughing
Нати освен синузит да те хване, не знам какво да ти пожелая друго Wink

# 33
Ще ме прощаваш, но тази робска психика не я разбирам - да не решим наболелия /насмърделия/ проблем, само и само мир да има  Thinking

Ми човекът няма да го уволнят, защото на теб ти миришел  Simple Smile
Никой не казва, че е приятно.Както казах вече.. аз си го имам дори в работната стая....

За мен е невъзпитано да ходя и да правя сметки на хората. Просто ми е под нивото да ходя и да разказвам кой и как мирише.
Просто се надявам скоро пак да си смени стаята. Както преди месеци я смени с нашата  Grinning

Направете една сбирка и събирайте подписи тогава  Mr. Green..  само че на това му се вика Mobbing.. надявам се да знаеш значението на думата..

# 34
Интересно, аз на тяхно място бих се замислила.
Добре да речем , че не си дава сметка, че мирише. Обаче няма как да не забележи че колегите му го отбягват, бърчат нос, като се приближи, отварят врати прозорци в минутата, в която влезе в стаята. Всичко това подсказва, че нещо не е наред. Най-малкото бих попитала в какво е проблема, а не да се правя че не забелязвам. Все пак говорим не за зидари и работници,а за мъже в костюми работещи в офиси. Много ми е странно това хептен да не ги е грижа дали миришат или не. Thinking

# 35
Psychological terror or mobbing in working life involves hostile and unethical communication which is directed in a systematic manner by one or more individuals, mainly toward one individual, who, due to mobbing, is pushed into a helpless and defenseless position and held there by means of continuing mobbing activities.

Ако питаш мен, точно Нати и нейните колеги са в тази позиция. Да ти мирише на гадно си е вид психически тормоз. Laughing

# 36

И на мен..  Wink
при 5 минутен отворен прозорец направо пневмония ще я хване да знаеш  Laughing

# 37

И на мен..  Wink
при 5 минутен отворен прозорец направо пневмония ще я хване да знаеш  Laughing

Мерси за пожеланията, но синузит си имам вече, а пневмония не ща  Simple Smile

# 38
Съгласна съм, че е време някой шеф да се намеси. То е и техен проблем, нали човека предствлява и фирмата, освен себе си?

Разговорът не е нужно да е груб. Може да му се обясни, че има определени правила, изисквания за външния вид и дрехите на работното място. Че чистите дрехи всеки ден, спретнатият и професионален вид, добрата хигиена са част от изискванията на работното място. Така не е грубо и не е лична нападка. Не е скандал, а може и да има ефект.

Била съм свидетел на такива разговори/ намеци с колега който идваше твърде "арт" в строго професионална среда - мъниста, бакенбарди, развлечени панталони и пуловери. Също и с колежка която се вихреше с къси розови полички, тигрови панталони, и размяташе буйни коси. Известно време ги чакаха да се поогледат и сами да се опитат да се впишат, млади бяхме, нямаше голяма драма, а и фирмата беше малка. После обаче шефовете говориха и с двамата, къде директно, къде с намеци. Имаше ефект.

# 39
Аз съм чела заповед" къпането през летният сезон е задължително всеки ден"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Обаче тези за които беше писана не се трогнаха особенно.... ooooh!

# 40
  • София
Ами не се шегувам за ролята на шефа. Неговата функция е на само да раздава задачи и заповеди, а и да сплотява екипа. Нали се сещата каква работна атмосфера цари в офиса на някой такъв смрадливец? А с какви очи гледат клиентите и партньорите?
Явно със заповед няма да стане - личен разговор на четири очи, за да не се почувства повече от нужното унижен смрадливкото.

# 41
Аз бих пробвала да го игнорирам - това от личен опит. Пристигне ли в стаята ще се правя на заета и няма да му обръщам внимание. Като не срещне публика или компания сам ще се откаже да идва. При мен това даде резултат. Лично за себе си съм убедена, че не бих събрала смелост да му кажа, пък било и на четири очи. Бая си е унизително да ти кажат дори и културно, че смърдиш на индийска гробница.

# 42
  • E-CLM & CH-VD
Монтирай ароматизатор с фотоклетка срещу вратата  Mr. Green, и предупреди останалите колеги да залягат като влизат.

Бая си е унизително да ти кажат дори и културно, че смърдиш на индийска гробница.

Не съм била на такова място, наистина ли мирише толкова ужасно?  Laughing

# 43
Монтирай ароматизатор с фотоклетка срещу вратата  Mr. Green, и предупреди останалите колеги да залягат като влизат.

Бая си е унизително да ти кажат дори и културно, че смърдиш на индийска гробница.

Не съм била на такова място, наистина ли мирише толкова ужасно?  Laughing

И аз не съм била, ама ми се стори подходящо сравнение. Половинката използва "като умрял лебед в дупката на пор вдовец", но ми се стори много драстично.  Joy - Сори за спама.

# 44
Ами имала съм такъв случай. Шефът говори с него - имал хормонален проблем. Има, ама поне дезодорант да ползва. После ми се прецака носа и едната ми ноздра е много често запушена, та почти спрях да забелязвам проблема. До колкото знам от бившите колеги, още е така.

Общи условия

Активация на акаунт