С ръчичка или пък с краче почуква по корема МАЙското дете. N7

• 27 751
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
sinq pti4ka с този серклаж ще трябва да полежиш няколко дена в болницата, но няма как- поне ще си под наблюдение...а после пак вкъщи Wink И аз съм чувала,че някои момичета ги пращат по домовете веднага след манипулацията- може би зависи от процедурата на самата болница.
А за тези,които се интересуват- серклаж се прави,когато има скъсяване на шийката на матката. На ехограф се мери дължината й, а чрез мануален преглед се проверява дали пропуска. На мен ми казаха,че този преглед се прави в 14г.с.,за да се установи дали има нужда от серклаж. В някои случаи се прави профилактичен серклаж- като застраховка (предимно,когато е имало предишни неуспешни бременностти, свързани с цервикална недостатъчност).
При мен проблемът е,че докторката,която ми следи бременността смята,че не е необходимо да ми се прави серклаж. А аз съм се консултирала с поне още петима доктори и всички те смятат,че в моя случай задължително трябва да се направи. Утре съм на среща с моята док да я убеждавам да ми го направи. Ако откаже ще го направя при друг Crossing Arms

# 256
  • Sofia
Kenga_, и аз бих го направила! Трябва да предприемеш всичко възможно, за да се предпазиш от грешки  Hug
Слънчева, аз още имам надежда за прегледите в ЖК в края на тази седмица  Praynig
Славчето, ние пък вчера сложихме допълнителна етажерка в гардероба на Габи, за да освободя от неговите дрешки едно скринче след време Wink Нищо друго обаче не правя сега - някъде около баба Марта ще действам по-активно ( Praynig Praynig Praynig).

Аз днес съм с моето юначе - облякох го за градина, но кашля лошо и реших да си остане в къщи на чайчета и сиропче. Уикендът ще пътуваме, няма на кой да го оставя и трябва да е задравичък!!! Засега сме с "леката артилерия" и дано с това се оправим  Praynig

# 257
Добро утро момичета Simple Smile
Кенга,според мен ако лекарката ти не се съгласи,смени я и върви друга да ти направи серклажа.По-добре така,за да си сигурна!
Аник,блазя ти и аз искам в нас Simple Smile
На работните мами - лека работна седмица  Hug

# 258
  • Пловдив
AniK, днес и ние сме с Кали в нас по същата причина... 2 месеца не беше боледувала и сега пак с тая нейната кашлица - при нея е от носа - задна хрема... Дано ме слушка  Praynig

Кенга, Синя птичка - щом се налага - правете го и дано всичко е наред този път и да се радвате през май на здравички бебенца  Praynig Аз също ще попитам лекаря ми дали би помогнало при мен на следващия преглед Thinking

Хубав ден на всички   bouquet

# 259
Добро утро момичета!
Вчера щях да умра от главоболие, изкарах целия ден в леглото Cry.
През нощта спя и усещам как пак ме боли тази глава  ooooh!. Еееееееееееех, край нямаше....
Станах тази сутрин, напук на упоритото ми главоболие си направих йогата, изкъпах се, закусих и съм решила да не лягам въобще!!! Хайде да видим сега как ще завърши деня  Crossing Arms. Няма да му се дам на това главоболие!!!
аниК, аз съм на платена ЖК и се надявам да не са я отменили, въпреки че не съм питала изрично, но в клиниката имат телефонния ми номер, така че може би ще се обадят ако се отложи часа  newsm78.
Дано ви се оправят бързо дечицата и не се влошат. Днес и моето дете най-после е на училище Peace
Аз още не съм усетила движенията на бебо.........чакам.......
Целувки и  хубав ден от мен!

# 260
  • Русе
AniK, Змейче, дано бързо се оправят дечицата ви.  Praynig fingerscrossed
Синя птичка, благодаря за отговора! Аз преди малко звънях в кабинета и ми казаха да отида утре, че не ми е отменен часа.
Хубав ден на всички!

# 261
Добро утро момичета,

не съм писала от 2 дни, че ми беше доста лошо добре че беше събота и неделя и си бях вкъщи, по цели дни главоболие и световъртеж,какво беше това не разбрах
проблемите с носа отминаха, лекаря ми оправи нослето за 2 дни, но сега ме гони някаква лека хрема, дано да успея да я прогоня набързо Simple Smile
не успях да прочета всичко , но някой неща ми направиха впечатление,
Беборанче дано се оправих напълно по скоро, много съжалявам за "вниманието" което са ти обърнали  в Майчин Дом, аз още преди да забременея бях сигурна че няма да раждам в тези болници сега още повече се уверявам, че наистина ще бъде така.

Лек ден на всички, аз продържавам да пия разни фрешове, че много болни от грип тези дни

# 262
qilemak   , моят пък лекар ми каза онзи ден като ходих при него ,че след 13 седмица може да се види пола ! Половите органи били напълно оформени вече! С първата ми бременност ми каза в началото на 4 месец че е момиче и когато го попитах по какво се познава ,той ми каза , че вътрешните полови органи също се виждали -демек яйчници! Градът ни е малък, всички мои познати ходят при него и до сега не е казал нещо грешно на някоя! Въпросът не е само в това дали има лекар само 4Д , а дали е способен като гледа на монитора да разчита какво показва! Има генеколози които са добри в едно, но в друго не толкова и така! Peace

# 263
Добро утро и от мен, alexxana е напълно права за определянето на пола. Моят лекар е д-р Румен Велев- шефа на Щейново, и той ми го каза в 13 седмица, след това като бях в Шейново в болницата, друг лекар каза същото. На д=р Велев апарата е много добър, в Шейново този, на който ме гледаха изглеждаше на 10 години, може би по - важни са качествата на лекаря. А и Велев ми показа пишока на бебчо и затова каза, че е момче, а не по някакви кости..
Лек, хубав и усмихнат ден и седмица на всички! Hug

# 264
Пожелавам една спокойна и приятна седмица на всички мами....  bouquet

# 265
  • Пловдив
Одеве щях да пиша за движенията на бебето и забравих  Crazy
Снощи бях легнала по гръб и гледайки един филм си тупках по дивана леко с едно топче на малката  Crazy И в един момент както се бях загледала и усещам отвътре вдясно от пъпа ритмични леки почуквания. Помислих, че ми се е сторило и спрях да тупкам с топчето и се напрегнах да видя дали пак ще стане - тц. Продължих да тупкам и пак ме потупаха отвътре  Mr. Green После се сетих, че лекарите ми казаха, че е в десния рог бебето, а аз точно отдясно го усетих. И миналия път в легнало положение по гръб вечер се случи, явно така им е най-неудобно  newsm78

За пола - Кали се криеше упорито до 6-ия месец - седнала със скръстени крака  Mr. Green

# 266
  • София
angelka , как искам и аз да зная вече момиченце или момченце е мъничкото бебче в мен! Другата седмица ще съм на ЖК и ще питам дали се вижда пола. Дано да го видим!  Praynig
змейковица , почвам и аз по гръб да лежа.  Blush Ама нали при първа бременност се усещало по-късно бебчето  така че може и да си полежа още няколко седмици  Rolling Eyes
Хубав ден и още по-хубава седмица на всички !  Hug

# 267
Добро утро и от мен
Сега се връщам от преглед и в крайна сметка серклаж ще ми се прави. Сега оставя да реша къде- в Щерев или в Токуда. В клиниката на Щерев е почти 500лв. Crazy Ще проверя колко ще ми излеза в Токуда и ще решавам. В моят случай било 50/50 дали ще износя бебчето и в никакъв случай не искам да рискувам и да си правя експерименти с това Crossing Arms
Напълно съм съгласна с alexxana , че не е толкова важен ехографа,колкото способностите на доктора Peace
змейковица, AniK бързо да се оправят дечицата  Flowers Four Leaf Clover

Лек ден на всички

# 268
 Добро утро на всички .
Змейковица  Явно е била свенлива дъщеричката ти.
 На мен ми е много любопитно какъв ще е пола, тъй като всички го смятат бебчето за момче, само аз имам леки съмнения (знам си гена,все жени излизаме   Mr. Green )

# 269
  • Русе
Синя птичка ,защо не идеш в Тутракан? Ако нямаш уговорка с някой разбира се! Hug
Аз днес ще звъня да видим с моето ЖК ,какво ще става. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт