С ръчичка или пък с краче почуква по корема МАЙското дете. N7

• 27 744
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, бременлийки!  Hug

Беборанче, и аз се радвам, че си по-добре, надявам се скоро да си съвсем излекувана и всичките ти преживявания да останат лош спомен. Искрено ти съчувсвам за отношението в Майчин дом, но нито за момент не съм се съмнявала, че точно там може да се сдобиеш с нещо по-различно. Няколко пъти се заричах, че няма да ми стъпи крака там, но от Фемина ме изпратиха в МД за БХС-то. Представете си, миналия петък отивам да си взема резултата и генетичката ми се накара, че съм с генетична анемия и застрашавам сериозно здравето на бебето си! Ми аз ли съм виновна, че целия ни род е с анемия?!  Shocked Да не би да съм си я поръчала?!  #Crazy

За кърменето искам и аз да си кажа - четете от сега винаги когато имате възможност, защото когато се родят бебоците, живот и здраве, няма да има много време. Не е задължитлно да срещнете проблеми, но е възможно да има. Добрата подготовка е от голямо значение. Винаги можете да разчитате за помощ и на мен, ще помагам с каквото мога - през доста изпитания минах, но си заслужаваше усилието. Помнете, всяка майка може да кърми!  Hug

Ето няколко линка, може и на първа страница да ги сложим, ако искате:
Библиотека към Кърмаческия подфорум
Ла Лече Лига - България
La Leche League International
Царството на Бу

А ето и една страхотна книга, която всяка кърмачка трябва да има в библиотеката си: Книга за кърменето

Аз пък се записах на ЖК в Шейново за тази събота - въпреки грипната епидемия, си работят. Радвам се, че имам още няколко дни да помисля дали искам пак там да раждам, защото водното раждане продължава да ме привлича, но като не познавам никой в Тина Киркова и ми е нещо чоглаво някак.  Rolling Eyes

Змейо, количката е супер, а червения цвят нека не те спира, защото си е унисекс. Като мъжка майка мога да ти кажа, че по-често обличам Каби в червено и оранжево, отколкото в синьо. Макар и да обичам синия цвят, още с първата бременност ми дотегна да гледам розови и сини бебета. А когато се роди младежа, постоянно ме питаха дали е момиче, дори когато го обличах с подарени сини дрешки.  Crazy Ако бебе № 2 се окаже девойка, хич не ми дреме, ще си я обличам в синьо пък, ей така напук.  Mr. Green

# 271
  • Sofia
Kenga_, сигурно и в Токуда няма да е по-малко, но важното е да си свършат добре работата!

Аз пък откакто рабзбрах, че съм бременна, не лежа по гръб (камо ли по корем  Laughing). В началото нали все ми беше лошо и спях свита на кълбо. Напоследък се усещам, че понякога се обръщам по гръб, но леко странично. С напредване на бременността трябва да се избягва леженето по гръб, но сега е още рано.
Аз и снощи май усетих нещо, винаги в точно определена поза, отстрани до пъпа. Ще видим дали е това, след някой и друг месец ще искаме да ни дадат малко почивка. С предишната бременност много личаха ритниците и движенията по корема ми - все едно извънземно имах вътре  Grinning
Змейковица, на мен количката много ми хареса, но и аз не бих купила толкова рано. Февруари може да те е яд, че си я "изпуснала", но може и на по-добра оферта да попаднеш. Червеното си е към пурпурно и е доста момичешко. Иначе ярко червено мен не ме притеснява и за момченце. Стискам ви палци да изчистите кашлицата и само това да е  Praynig Praynig Praynig
Слънчева, много ти съчувствам за главоболието Sad С миналата бременност много ме мъчеше, сега е по-рядко. Аз само с аналгин се оправям, колкото и да не трябва Sad
Lux, добре, че на теб ти е минало  Praynig

Аз за пола ще чакам втората ФМ на 22 декември. На околните май им е по-любопитно, отколкото на мен  Grinning

# 272
anik И аз така се чувствам, всеки ме пита знае ли се пола , и да се знае какво от това не мога да разбера Simple Smile
или момиче или момче ще е всички са твърдо убедени че ще си имам момче . Ще видим колко са прави   newsm78
аз на 3.12 съм на преглед, ако тогава не се види сигурно на 21.12 на втората фетална ще ми каце томова

това с подуването на едната страна на корема и на мен ми се случва, снощи също ми се поду едната страна така 4-5 см под пъпа от дясната страна,  newsm78 усещала съм го и преди 2 седмици, но се чудя дали е бебо или някакви спазми Simple Smile

# 273
Здравейте на всички:)
Утре имам уговорка за ЖК,но още не съм се обадила да видя дали ще се състои.Много ми се иска да не са отменени.Виждам,че на всякъде е различно.Дано и тук да се работи.Не бих могла да издържа повече.Трбва да си взема и изследванията утре и ако чакам още една седмица ще откача.А относно пола-всички казват,че ще е момче.Аз самата също искам да са прави,но каквото такова.Разбира се,че най-важното е да е добре и здраво,но всеки си има някаква тайна надежда за нещо.

# 274
Здравейте, момичета Simple Smile

aniK, аз започвам от сега и постепенно да прочиствам , защото съм събрала какво ли не от колко ли не години и все викам "това може и да ми потрябва" или "това може и да го облека" - да бе да. Вчера беше първи тур Simple Smile хахаха да видим кога ще е втория сигурно след нова година Simple Smile

Змейче, на бебчетата не им е удобно, когато лежиш по гръб, защото тежеста на матката спира кръвопотока на важни кръвоносни съдове (поне така пишат по книжките за бременни). Трябва да се избягва след 5-ти месец.

Да и мен първия въпрос, като ме видят е "Как е бебето, разбра ли се какво е?" Дори онзи ден ми погалиха коремчето (за първи път ми е и ми хареса, но по приказки на приятелки дето вече са родили, после писвало и дори се ядосвали като им пипат коремчетата, нали било на късмет хехе).

Още нещо исках да кажа, нооооооооо забравих, така че, лек ден бремелинки  Simple Smile

# 275
Здравейте и от мен мамчета!
На всички пожелавам една прекрасна седмица.
Наистина не сте скучали и почивните дни сте пописали  newsm53.
И аз бях с детето в събота и се поразходихме, а вчера беше едно никакво и си стояхме в къщи , но нямаше как да се включа.
Аз в сряда съм на БХС , а преди това на среща с бебчо  newsm44, а консултацията ми днес се премества за другата седмица по всяка вероятност.
И аз вече искам да знам какво ще е бебчето и всеки това ме пита, но да видим доки дали ще може да го види в сряда. newsm12
На мен ми се иска да е една госпожичка, но вече няколко пъти познати ми казват, че ще имам пак момче.Но... каквото и да е няма никакво значени, важното е да е всичко наред.
 Hug на всички и до после .

# 276
  • Русе
Аз се обаждах взех си час за 27-ми.Донякъде съм доволна ,защото мъжът ми се прибира на 25 и ще идем заедно. Heart Eyes

# 277
  • София
Дали някоя от вас може да ми каже в коя седмица е най-добре да се направи ФМ за втория триместър. Четох, четох, но се обърках.  newsm78 Питам ви, защото се притеснявам дали ще има свободни часове около коледните празници и искам по-раничко да си запазя час. Може би на тези от вас, които сте ходили на ранна ФМ, са ви казали кога да отидете пак?

# 278
  • Пловдив
Бръмбазелке, аз също не харесвам синьо и розово Peace Калина най-редовно е в различни цветове от момичешките - тъмно синьо, кафяво  Laughing Мен пък ме питаха постоянно момче ли е, дори и облечена с нещо розово или лилаво Shocked
Подкрепям за кърменето - и ние минахме през всевъзможни трудности, но си заслужаваше всичко

Славче, знам го това за лежането по гръб, но от толкова лежане денем и нощем направо ми изтръпват и двете страни и полежавам и по гръб по малко Peace

Таткото онзи ден ми каза, че му се иска пак да е момиче, но аз имам друго усещане. Как се променят нещата само Mr. Green Преди 4 г. като ни казаха /несигурно/ пола и му съобщих по телефона момиче беше ужааааасно разочарован  Laughing Сега си обожава щерката Heart Eyes

# 279
  • Sofia
Zlatna_g , на моят протокол от първата ФМ пише за втора между 19 и 22 г.с.  Peace
Lux, не само, че става неприятно да ти пипат корема, но и предизвиква контракции, особено при тези, които са с ранни подготвителни. От един момент нататък - само мама, тате и бате/кака и то колкото може по-рядко  Peace
Разчиствай, разчиствай - после ако знаеш колко багаж се натрупва - бебешките дрешки много бързо омаляват - ние имаме една таванска стая, която е пълна с торби с дрехи и аксесоари "по възрасти"  Grinning И на мен твоето коремче ми прилича на момчешко (малко и прибрано), но това са дрън-дрън, коремът много зависи от структурата на майката и доста други неща  Peace

# 280
Zlatna_g здравей, на мен утре  ще ми правят ранната и моят лекар каза, че късната за по-сигурно ще ми я намправи между 20 и 22 г.с. Дано да съм била полезна. Успех

# 281
Zlatna_g, на мен също ми препоръчаха да отида 20-21гс Simple Smile Избора е твой - между 19-22гс Преценяш сама и после вече зависи за кога има часове Simple Smile

aniK, верно е , племенника ми е почти на 3 годинки и в гаража има 3 огромни чувала (наистина огромни) само с дрехи и са номерирани 1,2,3. Сега ще са ми наследство за моето - независимо момиче или момче ще е в синьо хахахха Simple Smile

# 282
Мимак Много ти е сладурско коремчето и определено е доста голямо Simple Smile Аз също започвам да се чудя моето къде е, като имам чувството, че е съвсем леко подуто, но не ясно дали от хапване или нещо друго  Laughing

Беборанче, Много се радвам, че те виждам отново тук. Теб какво ли не те изтормози, а сега и тия лекари гадни. Пожелавам ти възможно най-скоро да оздравееш, да намалее гаденето до максисум и най-сетне и ти да започнеш да се радваш пълноценно на тази бременност.  Hug

Аз и мъжа ми (коклко ми е странно да го наричам така вече не е истина  Laughing) събота и неделя обикаляхме магазините за мебели, телевизор и какво ли още не за новия апартамент в който се нанасяме уж вече от цели две седмици, и все още не сме успяли, но се надявам тази седмица вече да сме там. Аз трябваше тази седмица да ходя на консултация, но като слушам как ги отменят, се чудя дали да не отида другата седмица направо, тъкмо ще мога да си взема снимка на бебо от ехографа и после да отида и в МД за БХС.  Тогава ще съм почти 16 г.д., дали е рано за второто БХС или ? Как мислите? Защото ми се иска да съчетая така нещата, че да се разкарвам възможно най-малко.  На преглед при доц. Томова съм чак на 16.12. и много се надявам най-късно тогава да разберем и ние пола на бебо.  Grinning

# 283
Здравейте момичета следя ви от известно време и реших най после и аз да се разпиша при вас  Wink . На 27 г. съм втора бременост за жалост парвата заварши с лош край термина ми е на 15 май. Пожелавам на всички лека бременост и пухкави и здрави бебчета май месец  Hug

# 284
Здравейте на всички, не мога да изчета всичко но горе долу влязох в час! Беборанче, това е поредното лошо мнение за МД което трупам в актива „против”. Съжалявам, че  е трябвало да изтърпиш това и дано повече да не се случва никога на никой!
Аз в събота имах среща с бебо, лекарката  каза че всичко се развива много добре, брои пръстчета, гледа гръбнака и аз съм много доволна вече. Само дето от 1 седмица връщам поръчки, не ми се яде ама хич и насила тъпча нещо да не е бе з хич и пак връщам. Не ми е лошо не ми се гади но връщам, някой имал ли е подобни оплаквания? Лекарката ми каза да ям защото от последния преглед съм свалила 4кг и ако продължавам така ще ме бие. Благодаря ви предварително и лек ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт