С ръчичка или пък с краче почуква по корема МАЙското дете. N7

• 27 708
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Ивон, браво на вас. Вече и за болницата сте говорили с лекарката. Ние още не сме. При предишното раждане ми беше представила и двата варианта като равнопоставени и че екипа ще е почти един и  същ. Акушерката разбира е различна - тази която е на смяна, но може би нещата са се променили от тогава. Аз тогава родих във Вита и бях много доволна. Бебето ми го носеха на 3 часа, но ми казаха, че може да бъде и постоянно при мен, ако желая. Тогава реших да се възползвам от екстрата с това време и да се опитам да поспя. Биберон с Ам също  ми носеха да го давам, ако пожелая

# 301
аз винаги съм си мислела че ритане на бебето означава здрав ритник в корема,мислех че няма как да се сбърка  Blush а то имало  Joy
.

Е не това ме разби, наситина ми стана много смешно  Laughing ,и то защото и аз очаквам да го усетя стабилно  Laughing

# 302
Ми аз колкото и да се напрягам, не мога да се сетя как съм се почиствала при първата бременност при положение, че ходя на кола на цял триъгълник няколко години преди това.  ooooh! Помня само, че си записах час за 39 г.с., защото и аз не исках да ме бръснат в Шейново, обаче младежа реши да излиза в 38 г.с. и в крайна сметка посред нощите с мъжи "поработихме" с ножчето, а в родилното, ме "оправиха" допълнително. Гадно е, много гадно. Сега ходих да питам козметичката ми, но тя пък била на семинар и не посмях да си записвам час. С предишната бременност ми казаха, че имам чувствителна матка, усещах подготвителни контракции много по-рано от нормалното, но сега се чувствам перфектно. Не зная дали да рискувам.  newsm78

Ивон, когато ми носеха Каби, той също беше или заспал, или буден, но отказващ да суче, което 100% е гаранция, че е бил усложлино нахранен с АМ. А моите гърди се втърдиха, не можех да изцедя нито грам... Да не се впускам в подроности, че да не наплаша бъдещите кърмачки.  Stop Ти секцио ли си била? Чувам, че за ВИП стаите се води сериозна битка и че само специални случаи се уреждат? За Вита, лекарката ти е права - моя близка приятелка роди с планово секцио 3 дни преди мен там, а бебето се оказа с белодробна инфекция, мисля, та се наложи да ги разделят за няколко седмици.  Sad Сега отново е бременна и не иска и да чуе за Вита. Наистина, ако трябва да се избира между Вита и Шейново, то Шейново е правилното решение за мен.  Peace

NICOLEEE   Hug

# 303
...аз винаги съм си мислела че ритане на бебето означава здрав ритник в корема, мислех че няма как да се сбърка  Blush а то имало  Joy
Ааа, спокойно, и този момент ще дойде!  Mr. Green Здравите ритници са наистина здрави в последните два месеца. Wink  Crazy Да сме живи и здрави, до там да я докараме!  Hug

Честно да ви кажа, не знаех, че в БГ хората нахалстват да пипат коремите на бременните.  ooooh! Явно си е до манталитет... На мен тук само отдалеч ми се дивяха на стърчащото коремче.  Laughing И всички мислеха, че ще е момче, понеже растеше само напред. Да, ама беше момиче!  Mr. Green

Кенга, и аз мисля, че в твоят случай серклажът е наложителен...  Confused Всичко ще е наред, не се притеснявай!  Hug

В нашите болници бебетата са при майките постоянно, но ако искаш да поспиш или пък малко на спокойствие да си (когато бебето много плаче), ги взимат. Аз я давах нощем, уж за да спя, но колежката по легло (албанка Crazy) си го държа при нея, а то ревеше, та се късаше. А майката, спи като умряла.  Shocked Та, полза нямах, че си давах бебето. Мишел беше кротичка, изобщо не ревеше, нито денем, нито нощем и като ми я носеха през нощта за кърмене, винаги гледкаше едно такова ококорено. А аз умирах за сън...  Tired

# 304
Здравейте бърборанки! Hug

Днес си проверих резултата от БХС-то, казаха ми, че е много добър, с нисък риск от Даун и генетични заболявания. Доволна съм, че всичко е наред!

Аз също като змейковица действам с епилатора и с бръснача, където е по-неудобно  Grinning  С колата много ме боли, доста пъти съм ходила, но не можах да свикна.

И аз предния път раждах в Шейново и като ми носиха Ники си хапваше добре, все си мисля, че не са му давали АМ, но може и да се заблуждавам, но пък имах доста кърма още там. Като цяло добре ми се отрази почивката между кърменията, можех да си поспивам. Но сега мисля в Окръжна да раждам, живот и здраве, а там бебоците са при майките, което много ме радва Simple Smile

Приятен ден на всички Hug Hug Hug

# 305
  • София
Извинете, но какво е това даване на АМ? Какво е АМ? Нещо опасно ли е? Нали ми е за пръв път..  newsm78
didka25 , аз също съм се насочила към Окръжна болница. Дано само до май месец ремонта да е приключил и всичко да се е върнало към нормалния си ход. Ти при кой мислиш да раждаш или все още не си се насочила?

# 306
В болницата пък в която раждах дъщеря ми ,ми сервираха детето още на третия час след раждането та до изписването си беше все при мене , само я взимаха сутрин за къпане! Не мигнах и двете нощи в болницата от притеснение дали всичко с бебето е ок, постоянно проверявах диша ли и какво ли не! Мисля че е по -добре бебетата да не стоят постоянно при майките докато не си починат от раждането и докато не се настроят психически че са вече майки!  Thinking
Аз още не съм си правила БХС ,даже незнам дали се и прави в нашите лабораторий в града! Rolling Eyes При първата бременност никакви такива изследвания не съм си правилаи всичко си беше ок ! Дано и сега всичко да си е наред с бебето!  Praynig

# 307
Zlatna_g  AM e адаптирано мляко. В болниците навсякъде дават или поне приготвят за бебетата и адаптирано мляко в шише, защото може още да не е тръгнала кърмата на майката и ти дават шишето да го храниш. Но при мен тръгна почти веднага и си го слагах само на гърда, не съм му давала адаптираното мляко.

А за Окръжна болница, дано наистина да приключи ремонта навреме. Очаква се до февруари да е готово, но дори и да се забавят се надявам, че до април-май ще са готови. Мисля да раждам при д-р Жекова, препоръчана ми е от моя добра приятелка и й имам доверие. Ти при кого мислиш да раждаш?

# 308
  • Sofia
Славчето, малко съм отговорила навднъж с Lux (даже се учудих защо тя пише едно и също  Embarassed Mr. Green), но си ме разбрала. Лентичките ви са еднакви, а аз днес с малкия съм малко на пребежки до компа. Извинявай   bouquet
Когато аз бях в Шейново, от 5 жени в стаята, само на една носеха бебето с АМ, защото много рязко паднало на тегло, а тя изобщо не направи опит да му даде да суче (пък себе си тъпчеше постоянно с едни миризливи манджи  Sick). Казаха ни, че не дават нито АМ, нито вода, ако не се наложи, затова трябва да се научим да ги кърмим. Моят веднага засука, но заради жълтеницата постоянно се унасяше и трябваше да го пощипвам по бузките да го будя, да се нахрани. За 2 дни престой след нормалното раждане на мен ми е по-добре да ги носят на 3 часа, но ако се наложи 5-7 дни да стоя, ще искам да си е при мен. Мисля, че във ВИП стаите бебетата са при майките или май бъркам  Thinking Дореждането до ВИП стая явно е трудно и при непланирано раждане не можеш да се вредиш  Confused Дано всичко да е наред, аз миналият път бях само 2 дни в болницата и се преживява  Praynig Praynig Praynig
Моя приятелка скоро роди при моят лекар в Шейново и каза, че на бебето са давали ХИП - може би наистна вече за всяко забъркват, но това е супер тъпо - все повече майки кърмят, само разсипват млякото  Mr. Green

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 16:48 от aniK

# 309
  • София
didka25, благодаря за разяснението. То е близко до ума, но кой да се сети.  Embarassed
Аз също съм се насочила към д-р Жекова. Много добри отзиви има за нея, а и е привърженик на естественото раждане, а не на секцио (освен при нужда). Много ме е страх някой лекар гледайки своето удобство да не ми направи секцио.
Препоръчаха ми и д-р Татяна Хаджиева.
Има доста време до раждането, но аз обичам да планувам нещата. Само Господ да е с нас, че раждането не е от нещата, които можеш да контролираш.

# 310
Здравейте, майчета и привет на новите сред нас! smile3503

Аз искам да попитам някой дали иска да ражда в Тина Киркова и при кого? Аз съм при д-р Лесичкова (тя ме и наблюдава).

За кола маската - и аз се чудих, но мисля да поизчакам още малко. Вчера направих неуспешен опит да се заколя със самобръсначката (много ми е трудно на това място...) Crazy И аз съм чувала, че на някои жени изрично са им забранили кола на триъгълника... newsm78

За тези, които се интересуват от DVD с йога за бременни - в момента се продава списание с такъв (не смея да пиша кое е списанието, който има интерес да ми пише на ЛС). Списанието+диска се продава за 8.50 лв. Аз днес си го взех и много ми допаднаха упражненията - има отделно за трите триместъра и за след раждането.

# 311
Здравейте от нас!

Едноседмичната ми отпуска свърши и днес пак отново на работа. Големи бяхме късметлии с Кари сутринта - такъв дъжд се изля, а ние чакаме автобуса да я заведа при бавачката  ooooh! Добре че поне времето се пооправи и сега грее слънце  Peace
Много приятно прекарахме вчера - ходихме на детско парти в търговския център с Дядо Коледа. Кари много се впечатли - бяхме големи късметлии случайно да срещнем Дядото преди това в търговкия център съвсем отблизо  Mr. Green Цяла вечер после Кари ни пя Джингъл Белс  Crazy

От 2-3 дни все ми се гади  Sick Не знам защо така  Rolling Eyes Ох, все се надявам това гадене скоро да мине  Praynig

Змейче, видях количката - супер е  Peace Точно по такива колички си падам, само че мисля да пропусна тези с бебешкия кош, защото ще е топло и мисля да нося бебето в кенгуруто, ама ще видим де  Rolling Eyes Аз лично не се притеснявам от цветовете на количките- особено черна пък бих си купила, защото няма много да се цапа  Peace С червени колички съм виждала много момченца тук - нашата Куини също е червена и мисля да я ползвам и за бебето  Peace

За пола - по принцип половите органи за напълно формирани в 16 г.с. В зависимост от позицията на бебето лекаря може да види и по-рано, като при момченцата повече си личи, но ако питате мен по-скоро са догатки в тези ранни седмици  Peace Имаме много приятели в България, на които от рано им казаха пола и после се оказа друго  Peace Затова тук лекарите отказват да кажат пола на първия скан, а чак на втория - в 20г.с. може да ти кажат  Peace Като бях бременна с Кари в 20г.с., лекарката погледна и каза 100% момиченце  Peace

# 312
  • Sofia
Winnie, тук все по-масово се носи слинг, дойде от чужбина Wink Ти кенгуру ли предпочиташ? Аз нашето съм го слагала 2 пъти, а мъж ми - нито веднъж  Mr. Green
На мен ако някой сега ми каже, че ще имам момиче, няма да повярвам много. С Габи няколко пъти ми казваха различен пол, докато аз сама не си видях на видеозона. Момченцата по-лесно се виждат, но може до последно да се крият и да е уж момиченце Wink

# 313
taniakukova Hug
Да се похваля днес най-сетне успях да си купя ботуши,но сега имам крещяща нужда от панталон(бременски),а съм доста кльощава и тези в магазините за бременни са ми големи Close.Момичета дайте идея какво да правя newsm12

# 314
spirito85, след като си слабичка, защо не си купуваш по-големи номера от нормалните магазини? Аз съм виждала в магазините за бременни номера XXS и те ли са ти големи?

Общи условия

Активация на акаунт