С ръчичка или пък с краче почуква по корема МАЙското дете. N7

• 27 798
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Хормонална, при мен положението е същото с косата и даже се успокоих като прочетох, че не съм само аз Laughing Аз съм с късичка, като твоята на снимката, коса откакто родих сина ми преди 10  години, а преди това все с дълга..... Но от 2-3 години мъжът ми изяде главата да си пускъм дълга коса, а аз не искааааааам. Какво ли не купи човекът, какво ли не направи и мен най-после ме хвана съвестта и от два месеца се мъча, защото в момента е в едно никакво положение. Поне ходя на фризьор през 2-3 седмици за издухване и никой нищо не смее да ми каже за паричките Laughing. Не знам до кога ще издържа, но съм решила до когато до тогава.... Хайде ще се подкрепяме в това странно начинание Peace Hug
Да ви кажа за килограмите. Това, което ме притеснява е ужасното и вече непоносимо чувство на глад, от което не мога да се отърва. През два часа нещо трябва да хапвам иначе злееееееееееееее. С първата бременност качих само 9 кг и ми е пределно ясно, че сега ще са повече, така че съм се примирила някакси, въпреки че до момента не съм качила много - около 1-1,5 кг, което е съвсем нормално, но ми писна да съм гладна и да ям smile3511. И като се събудя през нощта и усетя глад и започвам да си мисля и да се навивам как само за това мисля и така.......
Абе здраве да е, а другото ще го подредим все някакси Wink

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 12:12 от Слънчева

# 466
  • T"A
Здравейте, момичета!   bouquet

Аз пак съм страшно изостанала  Blush с писането и четенето в темата, но бързам да се похваля, че ще си имаме момченце  stork-boy Толкова исках момиченце, а пък от вчера, когато ни казаха, че ще е момченце, се опитвам да си представя как ще си отглеждам мъжка рожба и ми е едно хубаво...  Heart Eyes Пък и съм си свекърва, така че не би трябвало да съм толкова изненадана...  Whistling Иначе най-хубавото е, че всичко си му е на мястото, преброихме 20 пръстчета, на снимката господинът е намръщен, но това да му е кусурът  Laughing

Змейковица,
ще те тормозя за поръчките от Ла редут...  Embarassed  На шопинг вълна съм  Mr. Green Получих си пуловерчето, малко е дългичко, а сега съм си набелязала и панталон, обаче се чудя дали и той няма да пристигне по-голям, отколкото съм си мислила...  Thinking
Бельо си взех от ДаНет, а чорапогащници от магазинчето за бременни под колоните на Графа и от Премама. От вчера си имам и клин (за съжаление - черен  Confused).

lux, аз прекарах един грип и свалях температурата с парацетамол. Бързо оздравяване  bouquet

Чета как обсъждате коси, кожа и промените по тях...  Rolling Eyes На мен косата ми се изсуши и ми се появи пърхут  Sad Обаче ноктите ми заздравяха и даже сега съм на маникюр, да използвам, че са в толкова добро състояние  Simple Smile И апетит хич не ми липсва, хапвам си - мисля, че по килограм на месец е нормално да се качва  newsm78 А и нали казват, че по-слабите жени качват повече...  Thinking   Да ви кажа, най-вече се старая да се движа пропорционално на храната, която ям, т.е. малко повечко от обикновено. А и ме кара да се чувствам по-добре (разходките, движението)  Grinning  Peace     

Поздрави на всички  Hug ще гледам по-често да се включвам  Peace

# 467
Mentha , честити ти сини гащички!!! Гарантирам ти, че няма да съжаляваш Peace. Моето първо дете е момче и въпреки че обичам разнообразието, тайничко си мисля, че ще се радвам много ако и второто е момченце. Всичко живо около мен, освен сина ми, иска момиче, но да видим в петък на кого ще му излезе късмета Wink

# 468
Таничка, за пренатала = опаковката е доста голяма, бяла пластмаса с лилава лепенка, на капачката е отпечатано името на фирмата gnc, а кутийката мисля, че беше лилава.

# 469
  • Sofia
Хормонална, супер си обобщила всичко  Mr. Green Обаче с косата, няма оправия - докато не порасне, си ходиш безформен. Аз има един такъв 2-годишен перидо - сешоар, преса, мачакане, дифузер, бях полудяла  #Cussing out Най-обичам сутрин ставма и тръгвам - даже и да не сресвам много, че моята е чуплива.
Мentha, добре се завърнала  Hug Честита новинка за момченце - хубавичко си е, ще видиш  Peace
Tаni4ka, моите пренатал едно време бях в шишенце, както виски останали витамини на Jamieson, но не намерих в нета такава картинка  Confused

Леле, и аз уж не ям много, а си качвам от нищото  ooooh! Снощи имах чувството, че коремът ми се разпъва и ще се пръсне, един такъв твърд беше. Спомнмя си, че и с предишната бременност съм имала такива моменти. Тази седмица и не спортувам, че с малкия в къщи не мога  Cry Ям през 2 часа, но това не ме притеснява, з'то винагъм съм яла често и по малко. Тестено, сладко изобщо не ям, но... тц,тц - засега уж са само 2 кг, но се чувствам като слон.

dudunski, за слюнченето - кърпичка или бурканче  Mr. Green Малко черен хумор, но нищо не помага, аз оревах света. Опитвай се да пиеш вода, за да намалиш киселинността на слюнката и гаденето от нея, Оф, ужас е това, просто е АД  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 470
Mentha, ЧЕСТИТИ сини гащи:)  Hug
Аз, засега съм качила към 2кг., дано не кача много докрая Blush

# 471
Mentha честито момченце  Hug

angelka ,благодаря за описанието и моите са такива ,значи всичко  енаред . Аник  и аз търсих картинка в нета, ама излиза една друга и затова реших да ви питам .

Слънчева и аз като теб все съм гладна и през два часа гриза нещо, но от вчера реших да мина малко на по здравословен режим . Не ми се получава обаче, закусах чай с един банан и преди малко направо се разтреперах от глад .Хапнах си и обяда който си нося и сега очаквам да видя след два часа как ще е положението.

# 472
  • Пловдив
Змейковица,
ще те тормозя за поръчките от Ла редут...  Embarassed  На шопинг вълна съм  Mr. Green Получих си пуловерчето, малко е дългичко, а сега съм си набелязала и панталон, обаче се чудя дали и той няма да пристигне по-голям, отколкото съм си мислила...  Thinking
Бельо си взех от ДаНет, а чорапогащници от магазинчето за бременни под колоните на Графа и от Премама. От вчера си имам и клин (за съжаление - черен  Confused).

E, браво, честито ви момченце!!! В Редута правилото е да си взимаш номера, който си носила преди да забременееш, защото бременските дрехи са предвидливо уголемени  Laughing Аз съм си взела бременен панталон моя номер и още ми е голям малко, ще ме кара до края като гледам  Laughing
Оттам много харесвам пуловерите рокли - от небременните - сега съм с такъв http://www.laredoute.fr/vente-pull.aspx?productid=324161315& … &numberpage=6

Ние още се гледаме с малката, вече 3 нощи не се спи, снощи оповръща всичко от тая кашлица - като не може да изкара храчките и повръща... При нея това е вече хронично и преди 3 месеца казаха, че трябва да се вади третата сливица. Аз вече съм склонна да я вадим, то си е мъчение за нея, пък и за нас - това се повтаря почти всеки месец  Rolling Eyes Свекитата обаче само мрънкат да не се вади, малка била, ама не я гледат те как се мъчи  Crossing Arms

За кг. и аз не съм качила, допреди месец все ощи бях минус 3-4 кг., на ЖК смятам чак след 2-3 седмици да ходя, а вкъщи нямам кантар...

Мацките с олиото на ROC - да не ви пиша на всички поотделно - вчера рано сутринта са ви пратени Hug

С пъпките съм много зле  Sick Целите ми слепоочия са просто ужас - свеки с пословичната й тактичност вчера ме пита какво ти е това  Rolling Eyes

Хормонална - в това настроение съм и аз, душа... и съм нервна... и само викам по детето... и направо ми иде да се скрия някъде, всичко и всички ме дразнят...

# 473
Привет и от мен!
Хормонална, наистина много добра формулировка за състоянието на повечето от нас си направила  smile3501.Аз например снощи сама себе си не можех да понасям.Половинката така я скастрих на няколко пъти , че чак ми стана гадно след това, ама какво да се прави.Добре , че има опит от предната бременност , та в един момент ми каза - е сега вече очаквам да се разревеш Simple Smile,ама аз не стигнах чак до там . newsm53
lux, да се оправяш бързо, че нали вече само хубави работи искаме да се чуват  Hug
Mentha, честити сини гащи  stork-boy
И сега да се отчета и аз.Днес нали имахме среща с бебо и аз силно се надявах, че ще може да ни каже доки какви гащи ще имаме, но.... човечето се беше надупило и нищо не се видя  Weary.Всичко е ок в момента, след това ходих да ми източат малко кръвчица за БХС и това е .В понеделник ще са ми готови резултатите, даже още в петък очакваше докторката, но се разбрахме за по сигурно за понеделник.

# 474
здравейте момичета, вие вече сте изписали темата и имаме нови мамита.

Mentha честото момченце.

Слънчева аз сега пък искам да е момиченце, а всички други казват, че ще е момченце. Да видим накрая.

Коремче не мога да кажа, че имам. Нося си старите широчки дънки. Ноктите ми са в отлично състояние, не са вече вучпливи, и аз съм си пуснала маникюр(това е еднственото време през което мога да си го позволя). Косата ми е за подстригване, но да видим, кога ще намеря време за това.
Аз да се похваля взеха ме на работа, въпреки че съм бремена.  newsm44. Говорихме с директора, много мил човек и беше откровен с мен като ми каза, че ако кандидатствах за редовно място едва ли щеше да ме вземе, но тйкато ще съм почасово няма да има проблем. Сега едва чакам да започна.  Laughing

Не се шашкайте с Т. На мен понякога ми е 35,6 понякога ми е 37,4.  Ако не надмине 38 значи няма повод за никакво притеснение. Аз дори  на синът ми не му давам лекарства, ако Т му не надвишава 38,5-39.00 градуса. При висока Т по принцип умират бактериите, ака че споко.

Давам линк за английско говорящите майки, интересни факти и свинския грип
http://www.youtube.com/watch?v=wo754NpwSvg&feature=related

А за тези, които не разбират английски, ще кажа, че свинския грип е дори по-безопасен от обикновения сесонен грип. Не се поддавайте на спекулации. Всеки решава сам за себе си, но ви препоръчвам да не се имунизирате.
1/ поради причината спомената по-горе (свинския грип е с по-малка смъртност от сезония грип).
2- ваксините по принцип трябва да съдържат подложени на радиация свински вируси, но има доказателства, че във ваксините в началото на годината съдържали не само не третирани, а живи свински вируси, а и птичи вирус. При което двата вируда могат да се комбинират и да създадат нов типвирус, много по-опасен(по -инфексиозен и с по-голяма смътност.)
3- сега всички фармацефтични компании са предизвикани да произвеждат милиони ваксини за кратко време. По принцип това е дълъг процес и изосква време и за да компенсират това време сега те ще използват субстанция, която ще внедрят във ваксината. Тази субстанция ще използва минимално количество антигени и ще накара имунната система сама да мултиплицира отговора на тялото. Т.е Ако една качастена ваксина съдържа 50 антигена, то сегашната ваксина ще има само 5 антигена плюс субстанцията, тялото ще преоизведе 50 антибодита срещу тях. Тази субстанция била използвана преди години при борбата с антракс и страничните ефекти са много.

Ще помоля някоя мама, която ползва клеева тинктура да ми кажа, какво е процентното съдържание на алкохола в тинктурата. Благодаря!

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 13:15 от Tinaina

# 475
Tinaina точно днес си мислех за теб, че липсваш напоследък. Честито за новата работа, пожелавам ти да я вършиш с удоволствие  Hug
Много интересни факти си дала за грипа, аз така или иначе съм решила че няма да се ваксинирам.

danly много срамежливо ващо бебче, дано следващият път не се крие и се види какво е .

# 476
Здарвейте на всички,
да споделя вчера бях на хухална транслуценция и доки каза че 70% ще си имам момченце. Беше много вълнуващо, както ми беше лошо като го видях как шава и се мести....забравих за пъпки, за петна за безсъние....за всичко.
Моят мъж беше решил че ще е момиче, даже и име беше намислил...ама сега ще чакаме с нетърпение един месец за да разберем на 100%
На всички бъдещи майки пожелавам много хубави моменти напук на общото неразположение newsm68

# 477
Tinaina,  честито за новата работа, ти така я искаше   bouquet

sivanovaa честити сини гащи и на вас, може да е на 70% , но поне са ти казали нещо  newsm53

# 478
danly по добре да не знаеш какво е ...ама да не се чудиш . Пожелавам ти скоро да разбереш какво е твойто бебче  Hug

# 479
sivanovaa , права си , но нали постоянно ме човърка от вътре Simple Smile
С първата бременност бях на 4,5 месеца докторката като  ми каза момиче, ама това беше до следващото ходене като ми зададе въпроса "Аз пол казах ли ти ?" и аз "Да момиче  newsm53" и тя продължи да натиска по корема и да гледа съсредоточено и в един момент се изцепи " Да бе момиче, ама с топки" Joy hahaha  newsm12
Така , че най - сигурно на финала,но ...каквото такова, все ще  сме доволни newsm44

Общи условия

Активация на акаунт