За кристалните чаши, скъпите сервизи и ред други неща ...

• 45 301
  • 410
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
Мразя кърпите за около мивка, с хартиени ролки съм,и ръцете ми като готвя и намокря с тях бърша. Гъбата за чинии се изхвърля на седмица,не ми се занимава да я дезинфекцирам.Като привърша с миенето добре я изцеждам и винаги я оставям да съхне,не искам да има веро от предното миене.

# 331
                             Обожавам красивите и скъпи сервизи  Blush. Способна съм да се влюбя безумно в сервиз. И да, имам си комплекти за специални случаи. У нас специалните моменти са тясно семейни, и атмосферата става уникална, когато ги извадя. Обичам и приборите, и хилядите принадлежности и допълнения. И като цяло ставам друг човек около празници - някак се превръщам в напълно различен индивид. Повечето неща които готвя, особено новите рецепти винаги са премислени как биха изглеждали възможно най-красиво при специален повод. Не пия алкохол, но ме разтопява дори самото му избиране и подготвяне за поднасяне.
                            Уви, за съжаление нещата по магазините като цяло не отговарят на моя вкус. Обичам да избирам специално всеки детайл и съм щастлива, че има нет и доставки до Бг. Мога да плача горко за една чаша и да съм неутешима поради надраскана вилица.

# 332
  • София
Добре де, какъв му е проблема на кристала да се баня в миялната? Казвайте овреме, че съм посегнала на едни гладки кристални чаши, които не възнамерявам да обслужвам мануално...  

Могат да се очукат. Мнооого лекичко ръбчетата да станат... ами, не точно каквито са били.

ПП
Артмама, ако трябв да употребя 1 ден за подготовка на празненство и още 1 - за справяне с пораженията, просто никога не бих пуснала когото  и да било в къщата си.
От друга страна, при готови салати, кюфтета и нарязан хляб и пластмасови съдове - и всяка вечер мога да каня гости (не че го правя, но... просто не би ми било никакъв проблем - дори да ми звъннат половин час преди да пристигнат 10на човека - а това пък ми се е случвало).

# 333
Ами аз не крия, че имам сервиз за хранене, кафе и чай, в който обикновено сервирам, когато имам гости.
Не ядем в счупени чинии, храним се в такива от дуралекс и аркопал /май така се казваше/, но това ни е ежедневната посуда.
Когато имаме гости или някакъв празник вадя специалния сервиз  Mr. Green

и аз така Peace

# 334
  • най-шареното място
KatiABV, всеки с вкуса и начина си на живот. Само споделих, че ме впечатли Wink

Аз винаги готвя за гости. Хората идват за да се видим, а не за да ги нахраня - знам. Обаче след като ние рядко купуваме готова храна, да купя за гости е малко пренебрежително. Така го чувствам. Торта да купя също е малко падение Simple Smile Лудости Simple Smile И друга важна подробност: моята маса едва побира 8 души - малко съдове за миене после Simple Smile

Готвя час-два, миенето е около 20-30 минути заедно с подреждането и заличаванто на всички последствия и обикновено не е само за мен.

# 335
Ivonska, ластици вярно не стърчат, обаче сутиените с банели се прецакват бързо. Ако твоята пералня не прави таз беля с банелите, май ще пращам мъжо да вика златната рибка... Laughing
Всъщност онези торбички за бельо спасяват ли положението?

Относно гъбите и парцалите, никога не мога да им намеря подходящо място на тия нещица, постоянно ги подмятам насам-натам. Майка ми има гадничкия навик да е много сулужлива що се отнася до працали и току е дошла на гости, току започва да ми бърше усърдно мивката, че била мокра и току ми връчки нов чистак-бърсак парцал, който само след няколко дни се озовава в коша, където му е мястото.
Най-обичам кухненски ролки. Направо съм вещицата на кухненските ролки. Свършвам ги за нула време и после тъгувам за дърветата.
А вие какво правите с онези чаши от ракия Грозен, Пещерска мастика, Карнобатска итн. (ако употребявате такива "просташки"питиета, де?). Ползвате ли си или ги хвърляте? Баща ми ме напълни с най-различни такива и сега съм ги скътала в един шкаф, като се отървавам от тях на принципа на 10-те малки негърчета Mr. Green Макар, че те са сигурно поне 20.

# 336
  • най-шареното място
Сложи си рязан цвят латинка в тях Wink чашите. Иначе ние нямаме такива Wink

За парцалите - или микрофибър или памук, ама още не мога да кажа категорично кое по- ми е в стила...
В последно време кухненските ми кърпи всичките са гладко-тъкан памук. Много удобно!

# 337
И аз ползвам много кухненски ролки, но ги взимам на далавера, та не са перо в бюджета  Grinning

# 338
Тая тема не стана ли за Нашият дом вече  Laughing

# 339
Бе и аз ползвам ролки,ама и гъба за миене на съдове (които не мия в миялната), както и ползвам от онези, дето са леко влажни. Ама ги изхвърлям всяка седмица. Предпочитам кухненската хартия.

# 340
Баба ми купува и трупа в гардеробите. Кърпи, хавлии, покривки, сапуни, чинии, чаши и т.н. И до ден днешен се яде на покривка нарязана от ножовете през годините и лекедосана до немай къде (представете си лекета от преди 25 години). Бършат се със старите кърпи с дупки, никога не съм виждала нова хавлия да се ползва. С посудата е същото. Аз не мога да живея по този начин. Хубаво е да си спестовен, да не консумираш прекалено, но да се стискаш за всичко не е за мен.

Нямам нищо "за гости". С кеф си нося новите дрехи, който е чел Ст. Цанев, ще зацепи.

# 341
Ние имахме такава чашка. Появи се с някаква ракия донесена на едно от партитата.
http://www.flickr.com/photos/23538286@N06/3414771129/in/photostream/

сега я завещах на квартирантите

# 342
...
Откъде да знам - писах, че не ползвам гъби - причината е точно в това, че са развъдник на бактерии, дори и всеки ден да ги сменяш. Кухненската хартия е удобна, защото бършеш, хвърляш, разгражда се бързо в природата, че даже по-евтино излиза от често сменяни гъби. Peace
...

Щедро разплисканата около мивката вода пак ли с хартиените салфетки събираш?

ПП. Стана ми интересно.

На мен пък ми е интересно от какво и как разплискваш щедро вода около мивката. Просто не ми се е случвало - не пера и не мия на ръка; пием минерлна вода; мием се в банята; при миене на плодове и зеленчуци или готвене нищо не се разлива, защото мивката ни е дълбока и най-много да има капки отстрани. А и не казах салфетка, а домакинска хартия - има разлика в попивателната способност. Peace
В кухнята, при нужда, ползвам и хавлиени кърпи /обикновено при готвене, когато по-често си мия ръцете/ - след въпросното ползване веднага я слагам за пране, а не я оставям да се ползва с дни.

# 343
  • София

Peace

Не бях влизала в темата ми 2 дни, но сега направо зяпнах ...
от къде тръгнахме ... до къде стигнахме  Mr. Green
Ми тогава и аз да се изкажа ...
Ползвам гъба, която за да не я подмятам, реших проблема
с една много стилна и симпатична сапунерка на стойка  Hug
Мия с Пур ... миялна машина нямам.
За попиване ползвам от тези кърпи, които са по 3 цвята в пакет
и кухненска хартия.
Прах бърша с микрофибърна кърпа + Пронто.
Пера с Персил Сензитив - течен, омекотител спрях да слагам.
Мия пода с Мистър Пропър - зелен.
Мисля, че бях изчерпателна и точно по темата  Mr. Green
Да пиша ли с какво се къпем ???  Joy

# 344
  • София
Mr. Green
Да пиша ли с какво се къпем ???  Joy

Не, пиши с какво се обезкосмяваш, за да не знаят модераторите в кой подфорум да преместят темата. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт