"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

• 31 444
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Здравеите... ххх  права си....Аз съм подготвила вси4ко за тук..сестра ми подготвя за св.Екатерина ,ако издържи до другата седмица и пътуването,добре,ако ли не там и ние тръгваме с колата.Сина ми ще го освободя от у4илище..идва ми да псувам като каруцарка здравеопазването в Бг..Лекуващят лекър е тур4ин,и се отнасял много арогантно с баща ми и маика ми,не искал да и даде направление за друга болница освен 3 градска,и съответно срещу заплащане..А здравната каса по пътеката отпуска 9.000 лев за сърде4ни операции..Какво е това нещо,,хем трябва да ти е безплатно,,хем ти искат пари и се плаща...думи нямам.
Ники   bouquet

# 286
  • UK
jufka, наистина неприятно, дано скоро се разрешат проблемите скоро, за да не вгорчават празниците и веселото настроение! Лекарите, турци, италианци, или българи, са арогантни почти винаги, карат ти се, циганят се, поне моят опит е такъв, но си мълча и изпълнявам, само да се разреши бързо проблема.

Ние пък вчера открихме сезона на пандоро-то, страшно много го обичам, сестра ми си прекъсна строгия пост, за да го яде, и обвини после мен, че съм била Мефистофел преоблечен като сестра и, за това че съм я изкушила.

Иначе днес ми е малко тъжно, изпратих най-добрата си приятелка в Сърбия, прибира се вкъщи след като не успя тук да си намери работа и не се знае кога ще се видим пак. При добро стечение на обстоятелствата- догодина през януари, но има доста въпросителни, които важат и за мен всъщност. Мисля, че след лошия период обаче идва добър и съм твърдо решена, че трябва да ми се случи нещо хубаво и то скоро.

# 287
Джуф, силна прегръдка и от мен, дано се наредят неЩата някакси... За здраве"опазването" в бг по добре ниЩо да не казвам, 4е мога до утре да  #Cussing out ПиШи като има някакво развитие.. Пожелавам ти спокойни празници, а има време да наваксате и с положителни емоции  Hug

Ели, вие скоро пътувате, как сте, приготовленията, сигурно нямаШ търпение? Simple Smile

Ние имахме проблем с карта за банкомат преди мноого години, разреШен с малко разправии.
От години плаЩам само с карта и в интернет, ъф корс с моментално смс проследяване.
МИликс4е, вси4ко е добре, когато свърШава добре Hug Марги пък ти е страхотен бонбон, гледах снимки Heart Eyes

Хубав ден дами
  bouquet

# 288
джуфке, стискам палци ....  Sad

Миликс, много неприятна случка, мислиш ли, че са я клонирали в България?
Аз сигурно съм казвала, че нямам кредитни и дебитни карти и бягам от тях умишлено.
Имаме една дебитна която ни е за всичко и си я подаваме при нужда ( аз почти никога нямам нужда..), и една посте пей, в която има към 100ина евро за онлайн зареждане на телефона. Друго тц.
Ако се наложи да купя нещо онлайн ( например самолетен билет, резервна част или фотобук) при следващото зареждане слагам повече пари и веднага ги използвам. Нямам никакво желание да откривам интернет пазаруването, освен, ако не е за наистина наложителна покупка, както и изобщо разплащанията с подаване на карта, а не на кеш. Патила съм много и съм си научила урока.
Ако трябва да отида на 'шопинг' взимам например 50 евро, така и да видя нещо неустоимо съм принудена да му устоя.

В тази връзка понеже не съм запозната искам да попитам нещо:) Налага се да купя една резервна част от сайта на Гармин, но при регистрацията ми искат освен име, адрес, телефон и т.н, и кодиче фискале (или партита ива).
Това не е ли малко много информация за една нищо и никаква част? Опасно ли е да си давам кодичето така по сайтовете ...

# 289
аз без карти и телефон не излизам, времена ...

поздрави на вси4ки и кураж на Джуфка    bouquet

# 290
jufka, наистина неприятно, дано скоро се разрешат проблемите скоро, за да не вгорчават празниците и веселото настроение! Лекарите, турци, италианци, или българи, са арогантни почти винаги, карат ти се, циганят се, поне моят опит е такъв, но си мълча и изпълнявам, само да се разреши бързо проблема.
А пропозито за дофторите.Днес направо ми идеше да наплюя педиатърката на синът ми #2gunfire #2gunfire
Та зна4и на визита сме при нея,гледа го слуша му гърдите,гърло и т.н.Предписа му лекарства и преди да излезем от кабинета ми каза,4е ако сме искали да му обърне пове4е внимание на детето да сме отидели на 4астно при нея.Като прегледът струвал 100 еври. Shocked Twisted Evil #2gunfire

# 291
  • в едно миланско село
Здравеите... ххх  права си....Аз съм подготвила вси4ко за тук..сестра ми подготвя за св.Екатерина ,ако издържи до другата седмица и пътуването,добре,ако ли не там и ние тръгваме с колата.Сина ми ще го освободя от у4илище..идва ми да псувам като каруцарка здравеопазването в Бг..Лекуващят лекър е тур4ин,и се отнасял много арогантно с баща ми и маика ми,не искал да и даде направление за друга болница освен 3 градска,и съответно срещу заплащане..А здравната каса по пътеката отпуска 9.000 лев за сърде4ни операции..Какво е това нещо,,хем трябва да ти е безплатно,,хем ти искат пари и се плаща...думи нямам.
Ники   bouquet

много набързо 4ета, та само Ще ти стисна палци и  Hug
за бг лекари и болници, старото ми мнение е много наскоро потвърдено, поради лежане с двойна пневмония на майка ми.
ми, меко казано, след 4утото  Sick
направи вси4ко 4астно, да. а ако не можеШе?  Shocked

в Интернет пазарувам от години, с кредит карта и без проблеми (4ук, 4ук)
в момента и аз направих една предплатена карта... харесва ми сигурността, тъй 4е, колкото пове4е... и т.н.

А пропозито за дофторите.Днес направо ми идеше да наплюя педиатърката на синът ми #2gunfire #2gunfire
Та зна4и на визита сме при нея,гледа го слуша му гърдите,гърло и т.н.Предписа му лекарства и преди да излезем от кабинета ми каза,4е ако сме искали да му обърне пове4е внимание на детето да сме отидели на 4астно при нея.Като прегледът струвал 100 еври. Shocked Twisted Evil #2gunfire

а това ми обра то4ките  Shocked
никога не ми е предлагала такова неЩо "държавната" педиатърка, бих го намерила за скандално  Shocked
имаме си 4астна, при която ходим веднъж в годината за по_така прегледи, и заЩото е И хомеопатка (не класи4еска  Mr. Green), та си водим разни разговори, които другата не споделя  Rolling Eyes
но съвсем 4естно казано, държавната си е ок, моето си е 4исто презастраховане

лека седмица на вси4ки желая, трудно влизам тези дни, което не е отрицателно, работим, зна4и  Laughing

dune, за теб специална  Heart Eyes

# 292
E, вие вече съвсем открито... Mr. Green

Лени, аз пазарувам онлайн често. Предимно еВау, но и други сайтове. Не ми се е случвало да ми искат кодиче фискале. Thinking Единствените "мари подробни" бяха от сайта и call center на Sony Vaio, които, за да си поръчам нова клавиатура за лаптопа, ми искаха дори информация, която не знаех как да им дам и ... още си седя със счупената клавиатура. Laughing

Джуфке, дано всичко мине добре! Радвам се, че поне мъжът ти е при вас. От БГ болници и доктори и моят скромен личен опит е отвратителен и само се моля да забравя. Rolling Eyes

# 293
И понеже Овчева скоро не ни е радвала с присъствието си, да ви зарадвам с една история от сестра й или поне близка братовчедка: Joy

телка иЛятото на 95-та-аз съм на 20.Отивам да взема една приятелка от тях,адолу ни чака моя мил и още един момък с когото ще я запознаваме.Очаквам да е готова,.а тя с мокра коса,по гащи и сутиен яхнала метлата гони изкъщи брат си и сестра си-осем годишни близнаци и кучката Тара-огромен мраморен дог.Вече е ошамарила Калина и почти е докопала Яворчо,когато пристига баба и и с един поглед усмирява и праща по местата им трите чудовища-пенсионирана директорка на училище е все пак.Та вече на спойствие приятелката ми най-после се приготвя и тръгваме да слизаме по стълбите(жилището е мезонет) но по средата  и се чупи тока.Долу до входната врата има вграден гардероб.Отваря тя първото крило да си търси някакви сандали,но там ги няма.Отваря второто -и там няма.Третото заключено но тя хитруша знае къде е ключа.Отваря а там на баща и ловните пушки,плоско метално шишенце с алкохол.Тя не пие,но сега за кураж дръпва яко.Намира подаръкът,който баща и купил за майка и по случай предстояща годишнина-масивен златен пръстен и скъп френски парфюм.СЛед кратки колебания нанизва тя пръстена исе напръсква обилно с парфюма.Ахаа да заключи пак и вижда малък сребристо бял спрей изрисуван с някакви златисти огньове и някакво огнено име newsm78Докато успея да и кажа че не е хубаво да се смесват аромати,тя прави едно яко пръскане и изквичава"олеле мамо умирам",а аз зад нея взех да се давя и да не ми стига въздуха нещо.Спрея се оказа нервнопаралитичен #Crazy Sick #Cussing out #Onfire smile3517 #Onfire smile3517 Идва домочадието бабата подушва ужасната смрад и хуква да отваря прозорци и врати в т. ч.входната.Аз пращам Яворчо да извика двамата батковци които ни чакат в едно бяло пежо пред входа.Той хуква по стълбите,а след  него и кучката Тара.В това време през отворената входна врата,явно чула врявата нахлува комшийската баба .Момците пристигат и се чудят какво става #CrazyКомшийската баба-пенсионирана учителка по английски държи спрея пред очите си и чете там нещо.В това време кучката тара нахлува на скорост от външното стълбище,блъска бабата отзад,тя полита на пред,стиска флакона и втора яка доза  вочите на приятелката ми...и половин порция за моя любим #Cussing out #2gunfireчиято глава стърчи точно зад нейната.Приятелата ми вие с всички сили,моя изломоти нещо за някакви майкии хуква да търси банята.Само другия момък остана  с акъла си-после разбрах ,че бил почти дипломиран доктор.Та набра той някой по телефона и проведе кратък разговор.После ни събра ,натика ни в асансьора,оттам в колата на скъпия и ни паркира 3-4 пресечки 0по-нагоре.Там ни чакаше баща му-също лекар.След десетина минути бяхме в терапията(голяма варненска болница)Там ни измиха с нещо и ни намазаха с някакъв миризлив мъзгеч,че вече ни бяха излезли мехури,а на приятелката ми даже и слагаха капки  в очите,че направо се бяха затворили.Мина повече от час,вече сме на изхода итам ни спира една докторка и пита още хлипащата ми приятелка                     _-какво стана бе моето момиче?-Еми парфюмирах се с единНЕРВНОПАРАЛИТИЧЕН СПРЕЙ.....

ПП. Помните ли резюмето на Овчева за форумски купон? Laughing Помня, че аз имах задачата да бутам децата през прозореца, а Италина, нали е неонатоложка, трябваше да ги спасявава. На Овчева й беше нервно, понеже разни пропълзяващи и тепърва прохождащи мъжки екземпляри й налазваха Принчипессата. А Феиам накрая попита кой е пушера на Овчи, дето я снабдява с такава качествена трева? Joy

# 294
E, вие вече съвсем открито... Mr. Green

Лени, аз пазарувам онлайн често. Предимно еВау, но и други сайтове. Не ми се е случвало да ми искат кодиче фискале. Thinking Единствените "мари подробни" бяха от сайта и call center на Sony Vaio, които, за да си поръчам нова клавиатура за лаптопа, ми искаха дори информация, която не знаех как да им дам и ... още си седя със счупената клавиатура. Laughing

Хм, Фе, благодарско и от мен за теб Heart Eyes

Ани, подууШвам, 4е  сме от една порода, аз май ве4е пазарувам пове4е онлайн, отколкото на "живо", пестя време и пари,  а пък намирам мн. ка4ествени продукти. Коди4е фискале искат по принцип, когато трябва да издадат фактура, няма ниЩо нередно в това, както и ниЩо "опасно", ако го вкараШ в системата. Вси4ки сайтове имат и програма за заЩита на прайвасито и не използват така подадената инфо от потребителя за други цели, освен при покупката Peace

Ник4е, yoox пак са в намаления, след успеха с дрехите, минах и на ботуШи!

Поздрави на вси4ки
  bouquet

# 295
Ани, подууШвам, 4е  сме от една порода, аз май ве4е пазарувам пове4е онлайн, отколкото на "живо", пестя време и пари,  а пък намирам мн. ка4ествени продукти.

Ами аз дрехи и обувки не купувам онлайн, но разни по-обемни неща като пералня, хладилник, миялна, домашни фитнес уреди, някои мебели и подобни бла бла бла, задължително онлайн. В наше село никога не мога да видя повече от 2 перални наведнъж, пък и да ги гледам - какво, пак етикета с характеристиките им трябва да чета. Да не говорим, че като има 2 перални в местния магазин и явно ги имат за уникати, защото им надуват цените поне със стотачка, пък и транспорт отделно да плащаш... Whistling
И аз съм на мнение, че се пести време (много!) и пари (в някои случаи пак много).
Сега чао, че ме извикаха да помагам за малко 'жив' шопинг. Laughing Абе навсякъде ли магазините в четвъртък по принцип са отворени до 21 или е някакъв тукашен обичай?

# 296
Явно не навсякъде.
Тук четвъртък (следобяд) е по-скоро затворен ден ( например от суперите работи примерно само Кооп, не броя чентри комерчали, к си работят винаги). Последните седмици преди Коледа обаче не важат много от правилата и мн магазини остават отворени в четвъртък ., в неделя ...

Аз от няколко дни тренирам, т.е карам колело и съм много доволна от себе си.
Всмисъл, истинско, не това, което събира прах вкъщи. Карам до парка, после там ( не се влиза с колело) ходя и така, много освежаващо и дори имам лека мускулна треска, хех., току виж съм свалила 3-4 калории от себе си  tooth

# 297
  • UK
Здравейте и от мен!Тези дни гледам да излизам повече от къщи и аз, защото имам все задачки за вършене, има и слънце- така се чувствам по-добре, пък и се случва изключително често при нас да има хора и магазини отворени в четвъртък, така че се възползвам от възможността. Сега пък седя намацана с маска на косата, която има крещяща нужда от подстригване, нямам търпение!

Присъединявам се към феновете на онлайн пазаруването- купувала съм от ebay и amazon, както и от един местен сайт, защото никъде другаде тук не можах да намеря едни Havaianas за една приятелка, която държеше на точно определен цвят и модел, за да са в унисон с гаджето. Според мен могат да се намерят много добри оферти, защото и без това сега голямата ми любов по магазините и шопинга страда заради цените. Но след Нова Година се надявам да наваксам. Остава ми една седмица и си отивам в България, хем ми се прибира, хем не...ще видим.

# 298
Здравейте и от мен!Тези дни гледам да излизам повече от къщи и аз, защото имам все задачки за вършене, има и слънце- така се чувствам по-добре, пък и се случва изключително често при нас да има хора и магазини отворени в четвъртък, така че се възползвам от възможността. Сега пък седя намацана с маска на косата, която има крещяща нужда от подстригване, нямам търпение!

Присъединявам се към феновете на онлайн пазаруването- купувала съм от ebay и amazon, както и от един местен сайт, защото никъде другаде тук не можах да намеря едни Havaianas за една приятелка, която държеше на точно определен цвят и модел, за да са в унисон с гаджето. Според мен могат да се намерят много добри оферти, защото и без това сега голямата ми любов по магазините и шопинга страда заради цените. Но след Нова Година се надявам да наваксам. Остава ми една седмица и си отивам в България, хем ми се прибира, хем не...ще видим.

Аз съм същата, имам две дебитни карти и само си пазарувам с тях... даже моя малко ми се кара когато почти изпразння едната.... ама сега, на жените им се полака пазаренето, а на мъжете - риболов! .  bouquet hahaha hahaha hahaha Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 299
  • la Città Eterna
jufka, пожелавам ти бързо оправяне на майчето и нещата да се развият по най-благоприятния за вас начин! Където и да сте по празниците, нека си изкарате добре и да се забавлявате както си подобава!

dune , при нас багажа се стяга в деня на пътуването. Само аз може да се напна от предишния, скъпия не бърза за никъде Simple Smile Той и самолета би изпуснал, но не и да се заприготвя предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт