Отговори
# 600
Моите са по 45 и са ми почти по врата (не чокър, което и не искам, нито харесвам). Вратът ми е нормален - нямам двойна гуша и т.н. (за сега). Естествено, на дете ще е дълго, но ако се вземе бебешкото, сигурно ще отеснее бързо.

Един ахат, намерен в България (ахат е, защото има ивици - това е типично за ахатите. Счупен е и не е полиран, иначе щеше да изглежда като тези, които се продават):
Скрит текст:

# 601
  • София
CoCoMilk благодаря за съвета! Поръчах 40-42см. ще пробваме и ако е много дълго ще го върнем.
Моето също е 45см. и не ми теснее хич. Има си свободно разстояние от врата и не ми пречи.

# 602
  • някъде под слънцето...
Точно, въпрос на предпочитания.
Отковорих на въпроса как  преценям  дължината на колиетата, които купивам.
Между другото, кехлибарът се счита  за един от подходящ за деца, ако аз избирах , бих се поинтересувала, кои още  се считат за подходящи ..
Но да, виско в въпрос на личен избор и предпочитания

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 12:37 от sl

# 603
  • Deutschland
И моята дъщеря носи късо кехлибарено герданче. На 6 е. Почти по врата й е.

# 604
  • Deutschland
Менерва, дали си виждала в Мюлер гривните с камъни? Много ми харесаха, но се чудя истински ли са. Нямах никакво време да разгледам подробно, а следващото ми ходене евентуално ще е другия месец.

# 605
  • BG-DE
Не съм виждала в нашия гривни с камъни, следващия път специално ще разгледам 🤔
P.S. Тези ли имаш предвид, при нас ги няма но би трябвало да са истински

# 606
  • Deutschland
Да. Цената им е 7,99 и изглеждаха много добре. Благодаря. Следващият път ще си взема. Имаше и висулки за ключове или чанта с камъни, също и медалиони.

# 607
  • София
Тези от вас, който имат гердан от кехлибар, дали се къпете с него и го мокрите? Днес докато за пореден път го махах, защото репших да си взема душ, колието ми се счупи на закопчалката.

# 608
Преди години така от постоянно сваляне счупихме закопчалката на първия бебешки гердан. Може да пробвате с капчица да се залепи или ако имате познат бижутер да направи нова закопчалка от сребро/злато примерно.
Та към днешна дата мъжа ми и детето не ги свалят изобщо. Аз го слагам при нужда.

Общи условия

Активация на акаунт