Трапезата за Бъдни вечер-2

• 47 351
  • 234
  •   1
Отговори
# 180
И аз съм готова с менюто и наполовина готова с изпълнението:
Зелеви сърми
Панирани пиперки
Бобена салата
Питка
печени картофки
печени ябълки
зелева салата
варена царевица
леща
Ще има и ядки, маслинки,мед

# 181
Аз се захващам с тиквеника след малко, за да го сиропирам и да е готов за утре.

Иначе на трапезата ще има:
Питка с паричка
Зелеви сарми с ориз и гъби
Боб
Тиквеник
Туршия
Орехи
Плодове
Варена царевица
Разядка с мед, чесън и орехи

Момичета моля ви, кажете ми какво да го правя боба, че не ми идва нищо на ум... newsm78 newsm78
Няма да пълня чушки, нямам и гърне, други възможности? newsm78 newsm78

# 182
  • Бургас
Dani_Di може на салатка с олио ,оцет и лук ...
или пък има една мексиканска салата май се казваше - с боб, червени чушки,царевица, лук, може лютеница или доматено пюре .
Тука има подобна рецепта: http://vkusnotiiki.net/recipe.php?rec=143

# 183

Момичета моля ви, кажете ми какво да го правя боба, че не ми идва нищо на ум... newsm78 newsm78
Няма да пълня чушки, нямам и гърне, други възможности? newsm78 newsm78

Салата? С червен пипер, олио, лимон, евентуално печени пиперки (нарязани на ситно), салатен лук (ако обичате), солчица, доматен сок ....

Имаше една много интересна рецепта из форума за гравче на тавче, също тази (да ме прощава авторът):

Боб с чушки

Вместо да пълните чушките, нарежете ги на ивици и ги смесете със сварен боб. Добавете лъжица оцет, лъжица захар, малко лют пипер, кимион, връзка магданоз и глава лук нарязана на ситно. Пече се на фурна до зачервяване отгоре.
Друг вариянт е да ползвате направо суров боб, като всичкото се слага в тенджера, заедно с чаша вода, един дафинов лист, и се вари час и половина на бавен огън.

# 184
Някой ще включи ли в менюто си патладжан? Разполагам е един пакет печен патладжан, но нещо не мога да намеря рецепта, която да не включва мляко и домати/ лютеница/ доматено пюре.  Confused
А тиквата освен на тиквеник, като какво друго може да се приготви за Бъдни вечер?  Rolling Eyes

# 185
Ох направо съм в шах  Laughing Laughing
мъжът ми иска сварен боб и после запържен Rolling Eyes
Ако имате рецепта....
До сега боб не съм готвила никога в живота си, а и гости ще имаме ...от 1 час на сам чета рецепти из нета и нищо не ми харесва!
Охх Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Praynig

# 186
Пържен боб е много вкусно нещо  Wink
Ето рецепта, дано ти хареса! Peace

# 187
Някой ще включи ли в менюто си патладжан? Разполагам е един пакет печен патладжан, но нещо не мога да намеря рецепта, която да не включва мляко и домати/ лютеница/ доматено пюре.  Confused
А тиквата освен на тиквеник, като какво друго може да се приготви за Бъдни вечер?  Rolling Eyes

Патладжана можеш да го объркаш с оцет, олио, чесън и магданоз. Става хубава салатка. Всъщност, не знам в какъв вид е, дали може да се реже...А можеш кьопоолу да си направиш - патладжана с печени пиперки, чесън, олио, малко оцет, може и лук да му нарежеш, може и доматено пюре малко да сложиш, може и без него, може и да пасираш всичките съставки, а може да ги накълцаш наситно.

# 188
Боба го сварявам като първата вода се сменя, при като се свари фасула се добавя нарязан лук, морков, сушена пиперка ,сол, малко мазнина. Запържвам лук, отново морков, малко брашно/зависи какво количество е боба/, 1-2 с.л. червен пипер, лютеница.Добавям към боба, слагам джоджен.
Приготвям и пълнени сушени чушки с ориз и булгур - много вкусни стават. Снимка от миналата година.

[img]http://images25.snimka.bg/005731895.jpg/img]

# 189
Е, Дани, ами направи го както го иска човекът.
Освен, че е хубаво да се накисне бобът от предната вечер, аз слагам малко преди да изхвърля първата вода от варенето една кафяна лъжичка хлебна сода. След като кипне, водата се изхвърля, бобът се измива и се слага отново да ври с нова вода.
Като се свари добре, може да се сгорещо олио (със сухо парче хляб с размерите на хапка), да се добави в него лъжица червен пипер, бързо да се разбърка и дръпне от огъня (пипера почернява за секунди) Може да се сложи и брашно (преди червения пипер). Запърженото олио се изсипва към сварения боб (с подправки и сол) и добре да се обърква.
Баба ми правеше нещо подобно. Аз по принцип не пържа.

# 190
Да се изпече на фурна, а може и сварена - кой както харесва!

# 191
Пържен боб е много вкусно нещо  Wink
Ето рецепта, дано ти хареса! Peace
О чудесно точно това търсех !
  bouquet  bouquet  bouquet
esy, имаш страхотно момиченце, истинска мацка   bouquet  bouquet  bouquet

Нов въпрос Laughing Laughing Laughing Мога ли да направя сърмите със салатен лук, защото в момента нямам друг? newsm78

МЕРСИ НА ВСИЧКИ, СТРАХОТНИ СТЕ!  bouquet

# 192
Дани Ди, благодаря ти за комплимента към моето момиченце!  bouquet
Разбира се, че може със салатен лук, аз дори повече харесвам с него, защото се разварява повече и не се усеща, но винаги ми е кът и за това си действам с обикновения  Peace

# 193
Дани Ди, благодаря ти за комплимента към моето момиченце!  bouquet
Разбира се, че може със салатен лук, аз дори повече харесвам с него, защото се разварява повече и не се усеща, но винаги ми е кът и за това си действам с обикновения  Peace
Мерси  bouquet  bouquet
Готова съм с тиквеника и сега почвам сармите по твоята рецепта.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Защо си мисля, че медът, не е постен? newsm78 newsm78 newsm78

# 194
може и постен лучник да направя, много го обичаме

Общи условия

Активация на акаунт