ЗА или ПРОТИВ "смъртното наказание" във форума.

• 15 675
  • 247
  •   1
Отговори
# 120
Е, айде, чак пък обяснения on demand  Laughing Кому са нужни? Сто пъти вече се спомена, че крайните мерки са задължително предхождани от степенувани предупредителни такива. Следя историята на този форум от ден 1 и смея да твърдя, че не съм чувала за бан на потребител, действително допринесъл за развитието, атмосферата и популярността му с нещо смислено. Периодичната поява на скучаещи псевдоинтелектуалци, които се чудят каква многозначителна незначителност да цвъкнат из темите, както и периодичната им загуба, придружена с хлип от шепа фенки, не е голяма драма.

# 121
Правилата трябва да се съблюдават изначално. Че "децата" много бързо се разглезват. И после трудно влизат пак в час. Даааа и тогава настава объркване - кой е виновен.
Компромисите са лоша работа, да, особено ако са без мярка.

# 122
Е, айде, чак пък обяснения on demand   Laughing Кому са нужни? Сто пъти вече се спомена, че крайните мерки са задължително предхождани от степенувани предупредителни такива. Следя историята на този форум от ден 1 и смея да твърдя, че не съм чувала за бан на потребител, действително допринесъл за развитието, атмосферата и популярността му с нещо смислено. Периодичната поява на скучаещи псевдоинтелектуалци, които се чудят каква многозначителна незначителност да цвъкнат из темите, както и периодичната им загуба, придружена с хлип от шепа фенки, не е голяма драма.
Crazy-йe, това е мнение под формата на предложение. Естествено, че може, а и най-вероятно няма да бъде прието... На други места във виртуалното пространство има такива заковани теми, без да твърдя че са best practices...  Wink

# 123
  • София
Доколкото разбрах от админите, хората, за които Марадона отвори тая тема сами са си виновни за своите наказания. Които дори не са "смъртни наказания", а просто самопрецаквания. А щом сами са се прецакали, няма какво да ревем за тях.

Така че за кого говорим всъщност? Няма за кого.

С това тази тема просто се изчерпва.

# 124
Не знам за вас, но аз си спомням, че преди година Лиска нарече някого "клеясал капут" и получи три дни БАН. И после дружно всички рИваха за нея, та се върна да поздрави множеството, а накрая все пак прецени, че форумът не е за нея и си отидЕ. Пак не разбрах къде е критерият с вечния БАН на Селтака, но както и да е.

Мамма, разбирам и уважавам позицията Ви. В крайна сметка Вие си решавате.

Склонен си да жестикулираш излишно, надявам се, не е поради спирането на цигарите. Laughing

Мишона.

# 125
Е, айде, чак пък обяснения on demand  Laughing Кому са нужни? Сто пъти вече се спомена, че крайните мерки са задължително предхождани от степенувани предупредителни такива. Следя историята на този форум от ден 1 и смея да твърдя, че не съм чувала за бан на потребител, действително допринесъл за развитието, атмосферата и популярността му с нещо смислено. Периодичната поява на скучаещи псевдоинтелектуалци, които се чудят каква многозначителна незначителност да цвъкнат из темите, както и периодичната им загуба, придружена с хлип от шепа фенки, не е голяма драма.

така е, всеки от 'извеСните' герои е наясно какво прави... или, ако след Н+1 предупреждения и временни банове не е разбрал, то няма как да се помогне, не е в компетенцията ни.

еди.
ПС а жестикулираме именно за да не сме жестоки, но някой не разбира жестовете и си мисли, че е майтап или лично предизвикателство. Пуберия.

# 126
По повод изказването на Ивонска за понякога арагонтната самоувереност на нисшия състав в йерархията, бих казала, че моят пък опит ме сблъсквал с невежи и/или самозабравили се екземпляри от горния етаж, които имат вопиюща нужда да чуят и видят какво се случва и как се мисли долу. Никой не оспорва администраторските качества на Мамма, Татти, Чиччо и Стриннка, но все пак има вариант кадруването да не им е силната страна. Само има вариант, може и да им е.

Нека да има БАН! Вечен, срочен и т.н. Всички извратени, изтрещели, подпийнали, заекващи, необразовани, отегчени, разярени да се махат! Искаме кифлички и кафенце на закуска от мами и лели на принцове и принцеси. Аз тук влизам за да пийвам виртуално кафенце и да пиша честитки за ЧРД. Другото е скука.

# 127
  • София
По повод изказването на Ивонска за понякога арагонтната самоувереност на нисшия състав в йерархията, бих казала, че моят пък опит ме сблъсквал с невежи и/или самозабравили се екземпляри от горния етаж, които имат вопиюща нужда да чуят и видят какво се случва и как се мисли долу. Никой не оспорва администраторските качества на Мамма, Татти, Чиччо и Стриннка, но все пак има вариант кадруването да не им е силната страна. Само има вариант, може и да им е.
....

Смешна работа! Който е "отгоре", нему е дадено да решава, той носи отговорност. Отдолу не се вижда толкова надалеч; лошото в България е, че всеки е по-знаещ от ръководителя си и за това обичайно нещата трудно се случват. Като при футбола - пред телевизора всички сме най-добрите футболисти! На такива експерти ще кажа аз: дерзайте, настигнете самозабравилия се и бъдете по-добри от него, пък тогава резултатите да отсъдят кой бил се самозабравил, кой бил арогантен и кой колко умее!

# 128
Правилата трябва да се съблюдават изначално. Че "децата" много бързо се разглезват. И после трудно влизат пак в час. Даааа и тогава настава объркване - кой е виновен.
Компромисите са лоша работа, да, особено ако са без мярка.

Ако продължа в духа на твоето и на други съфорумци сравнение, че ние сме деца и тук сме едва ли не в училище, то бих казала, че в световна переспектива целите на образованието е да спре да се възпитава индустриални хора - фабриканти /онези, който влизат в час, сядат си на столчета и се подчинява на властта на учителя/, а да се търсят индивидуализъм и да се поощрява. Разбира се за да бъде постигнато това трябва да развием в себе си гъвкавост на мисленето... Спирам с асоциациите, защото това сравнение не е най-удачното. А кой знае ..?

Вече няколко години съм тук и ме боли, когато ми се натяква, че съм на гости или трябва да ме възпитават. Не знам дали съм допринесла с нещо или не в името на идеята на форума. Ако не съм, то тогава мястото ми не е тук и нямам нужда от бан, а от 2 думи на ЛС. А ако съм, то не би и следвало да се чувствам като гостенка. Знам, че вкупом ще ми кажете, че съм потребител – потребител съм, ако не дам нищо от себе си тук.
Не знам къде е истината, но със сигурност знам, че допускането на другомислие не е синоним на анархизъм, а проява на толерантност - качество, което е присъщо за социални мрежи, каквато претенция има форума. Но авторитаризмът, проявяващ се на моменти предизвиква ответна реакция, която пък е последвана от логичен бан. Да не бъда разбрана погрешно – не защитавам хората, когато обиждат и псуват.
Че правилата са правила и именно поради това трябва да се спазват е ясно. Не съм против спазването им, а против неясното формулиране на някои от тях, а от там и субективно тълкуване.
Също така, моменталното отхвърляне на идеи, за които няма желание дори да бъдат обсъдени с хората, които не са от вчера тук също може да има своите последствия. А всъщност, едно такова табло би дало ясна представа, защо и как на практика се прилагат правилата.
Форумът ми е любим. Почти не съм посещавала други форуми и то именно заради многообразието от личности събрани тук. Не знам каква им е практиката, но там не бих и писала по такава тема, защото те не ме интересуват.

Нино, постът ми не е адресиран точно до Вас, но го цитирам само и единствено с цел да илюстрирам общоприетото схващане и сравнение на хората пишещи тук, с ясната представа, че то е породено от създателите на форума.
Въпреки всичко, моите уважения  към вас Мамма и Татти за осъществената идея /форумът/, за допускането да съществува такава тема, в което съзирам опит за партньорство.   bouquet

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 10:44 от Бо_

# 129
Бо, аз разбрах какво искате да кажете. Аз исках да кажа, че не може да се правят компромиси, безкрайни и изведнъж рязко да се сменят правилата на игата. Или по-скоро тези правила да се прилагат понякога твърде неясно или късно. 

Абсолютно съм съгласна с Вас.   bouquet

# 130
А ако съм, то не би и следвало да се чувствам като гостенка. Знам, че вкупом ще ми кажете, че съм потребител – потребител съм, ако не дам нищо от себе си тук.

Когато взаимоотношенията са поставени на финансова основа, по-точният термин не е ли "клиенти"? Да не забравяме също, че всеки наш пост е собственост на форума...

Еди, съгласна съм, че един форум не е най-подходящото място за псувни и продукти на отделителната система, но премитайки грижливо следите, вие всъщност правите услуга на съгрешилите, създавайки им ореол на светци-мъченици и лишавате останалите от възможността да си съставят собствено мнение относно възпитанието и умствения багаж на наказания. Спокойно могат да се цензурират вулгаризмите, както се прави с някои спамърски линкове, като остане достатъчно материал за размисъл относно първите седем на автора им. Иначе няма как сума ти грижливо изграждани с години бели и добри образи да продължават да битуват като такива, само защото някой е премел навреме, преди да е лъснала грозната истина...
Ех, ако навремето римляните се бяха сетили да пишат на стената за какво точно е бил разпънат един евреин, сега половината човечество щеше да си седи без религия...  Mr. Green

# 131
Когато взаимоотношенията са поставени на финансова основа, по-точният термин не е ли "клиенти"? Да не забравяме също, че всеки наш пост е собственост на форума...

Не съм сигурна дали изобщо можем да сравним общуването в реалния свят с общуването в интернет. Това е по повод "клиенти". Клиенти са рекламодателите. Ние наистина потребяваме форума, но и допринасяме за неговото развитие. Така поне го чуствам аз. Все едно да ми дадат стая под наем, но наемът да е под формата на обзавеждане, което остава собственост на стаята. Аз, ти и всички останали трябва да я обзаведем.

Аз също преди време предложих да не се замитат постове, които дават представа за човека с когото разговаряме. Срещнах такава практика в друг форум, където постът беше скрит и имаше предупреждение, че съдържа нецензурни думи, но ако искаме можем да го видим. Отхвърли се моментално, но все още смятам, че е редно да имаме право да знаем с какъв човек общуваме и да си съставим собствена преценка.

# 132
....

Смешна работа! Който е "отгоре", нему е дадено да решава, той носи отговорност. Отдолу не се вижда толкова надалеч; лошото в България е, че всеки е по-знаещ от ръководителя си и за това обичайно нещата трудно се случват. Като при футбола - пред телевизора всички сме най-добрите футболисти! На такива експерти ще кажа аз: дерзайте, настигнете самозабравилия се и бъдете по-добри от него, пък тогава резултатите да отсъдят кой бил се самозабравил, кой бил арогантен и кой колко умее!

Ивонкса, в реалния свят аз съм на най-горния етаж. Над мен други няма, а под мене има 17 броя. Често слизам долу, за да гледам и слушам с цел да се не самозабравя.

Ма няма нищо, човек като се пусне по собствената си инерция мисловния процес става леко тромав. Простено да е.

# 133
Ивонкса, в реалния свят аз съм на най-горния етаж. Над мен други няма, а под мене има 17 броя.

Подобно мислене в някои кабинети се класифицира по един специфичен начин, нали се сещаш. Освен ако не си Наполеон или Господ, разбира се, тогава е простено.

# 134
Ивонкса, в реалния свят аз съм на най-горния етаж. Над мен други няма, а под мене има 17 броя.

Подобно мислене в някои кабинети се класифицира по един специфичен начин, нали се сещаш. Освен ако не си Наполеон или Господ, разбира се, тогава е простено.

Подобни интерпретации (по повод нечие мислене) си разменяхме в началното училище. И аз и Ивонска знаем за какво иде реч.

Общи условия

Активация на акаунт