На кого да кажем и на кого не, че детето ни е осиновено

• 8 858
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
  • на път
 newsm78 Фокси, май искат ваксините, здравния картон от градината или имунизационен паспорт ....

Аз пък съм в триумение какво да правя с предучилищната - в детската градина е много щастлив и обичан, а училищата които съм му харесала са със задължителна забавачка (в едното даже сме акъснели с 1 година). И не знам как да постъпя - да го оставя ли още една година на любимо място и после в близкото у-ще (което не ми харесва много-много) или да го пратя в забавачка в училище, което знам че ще се чувства добре макар и да му е трудна смяната през първата година ....

# 46
  • София
Искат ксерокопие от акта за раждане на детето - ще скрия от баба си  #Cussing out

# 47
ксерокопие от удостоверението за раждане бе фоксо.
днеска мисля бавно, та не мога да вдяна какъв е проблема. обясни ми, моля.

# 48
  • София
издадено 3 години по-късно.... оригинално удостоверение за раждане... не са пасли в гората, предполагам

# 49
аз ли да те уча, че за всеки проблем си има решение Wink
с днешните скенери човек чудеса може да направи Joy навремето трябваше да се моря ръчно....
ако е в интерес на детето ми, човек убивам и го лежа. едно удостоверение за раждане ич нама да ме стресне Mr. Green
въпросът е да знаем колко дават за фалшификация на документи и подбуждане към такова деяние. мисля, че ще минем с по една условна Wink

шегата настрана, законът казва - тайна на осиновяването. а са гъкнали, а съм ги съдила до гроб.
колкото до ваксините, моят педи ми нанесе всички по имунизациония календар, задължителните. няма да изпадам в подробности колко от тях сме направили действително.
в германия задължителни ваксини няма. ако липсват желателните, просто се нанася в картона в детската, че детето ги няма и толкова.

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 11:36 от matakosmata

# 50
  • София
Проблемът с ваксините е, че той няма нито картон, нито имунизационен календар - нищо. Доказваме ги с епикризата от дома, разбираш ли?
Абе то дали ще я разпространят или не е без значение, поне за мен, искам обаче нормално отношение, като към обикновено дете, не знам дали ще ме разбереш.

# 51
ами защо да не те разбера.
и аз това искам за моето. и го имам.
навремето бях пуснала тема, къде бихте гледали осиновеното си дете...........тогава никой не ме разбра защо задавам подобен въпрос.
надявам се сега де е станало ясно.
няма да има отношение като към всяко дете. детето винаги ще остане осиновено.
не твърдя, че навсякъде в чужбина отношението към осиновените деца е както спрямо биологичните, но поне аз и алекс получаваме такова тук.

след като няма имунизационен паспорт, купуваш един, носиш го на някое свестно педи и то прехвърля ваксините в него. или пък правите нов картон. това не е фалшификация, например. просто всичко се нанася в този картон и толкова.

от една страна има тайна на осиновяването, от друга няма как да я има..........
не знам дали законите са виновни, или некадърните и любопитни служители по разни инстанции.

# 52
  • Вън от пространство и време
Фоксче, аз също нямам картони и за двете деца, а имунизационните паспорти са с имената на децата от преди осиновяването (бащиното и фамилното). Нашата педиатърка си пренесе информацията от "епикризата" от изписването от дома в нейната компютърна база данни и когато трябва да издава бележка я издава по специален неин си формуляр. Там нанася всичко, което евентуално искат от детската градина - ваксини, профилактични прегледи, данни от лабораторни изследвания и т.н. Досега ми приемат този документ без проблем и за Иван, и за Албена.

# 53
Фокси, аз имунизационния картон го загубих, поне така си мисля, като се местихме го прибрах в нови апартамент и съм убедена че е така, дори седмица преди да реша, че го няма окончателно, си спонмя че го гледах, но сега ми е като бяло петно какво е станало, е обърнах цялата къща - това не го намерих ooooh! така че и ние ще правим нов картон

# 54
  • София
Трябва да питам педито, като я посетим (дано не е скоро  Praynig), но удостоверението за раждане си остава факт, чудя се дали да не му взема дубликат и да давам него  newsm78

# 55
Ти пък да не мислиш, че някой гледа кое кога е издадено.

# 56
  • на път
Искат ксерокопие от акта за раждане на детето - ще скрия от баба си  #Cussing out

Фокси Куку е права - ти що си мислиш, че те се взират в датите на акта за раждане - 21 година бях учителка и никога не съм го правила. Ако съм била информирана от някого, че детето е осиновено е било само от родител и то винаги след проблем (никога просто така ... ).
А нашето педи си ни направи нов имунизационен паспорт на базата на предоставените и данни.
Картоните са ни за у-ще са от детската градина.

# 57
Мда... и да риташ и да не риташ( е, ако много риташ и имаш сили за това, ще ти се размине Tired), искат копие от удостоверението за раждане и в детската и в училище...Също както и на много места- копие от лична карта. Без да се знае колко законно е това.Ако имаш време и нерви за губене- съпротивлявай се, хората си правят лесен живота на твой гръб. Close
А за имунизационен паспорт като загатнах на джипито, във връзка с новите ваксинации, тя каза - отдавна няма такова нещо(онези сините) справка правят  с бележка от джипито, в училище им ги искат. Не попитах, но може и по желание да се нанесат в картона им. Иначе тя си води документацията.

# 58
И да ви се оплача,
сега пък класната на Радост ме изкара виновна, че много рано сме й били казали, че е осиновена и тя по цял ден си мислела, коя е биологичната й майка и не слушала в час, не е наясно с материала и крета с 4-ки и тук таме 5. Но как е разбрала за какво точно мисли детето, не можах да схвана, като не е говорила с нея и Ради не е споделяла нищо подобно.
Добре, че има извинение, че е артистична и отнесена от вихъра. Добре де, а това, че не знае къде й е шапката, тетрадката и още куп други неща и забравя като вдигне пълната със супа лъжица къде да я поднесе, пак ли е щото е осиновена?

Право е детето, като ме попита защо съм казала на класната. Ей, иска ми се да ида й да й кажа - ами аз Ви казах за да се направя на интересна и няма такова нещо. Ха тогава да видим защо не я слуша в час. А Ради учи немски (един прекрасен, лесен и мелодичен език) и учителката каза - буйна, но будна, ходи на репетиции, там учи 4 неща с различни преподаватели, ходи на рисуване и се наложи да посещаваме по медицински причини един специалист - фонопед и всички са във възторг от детето.

Ани М.Hug Hug Hug
И при нас е така - всеки, който се занимава с малкия индивидуално или в малки групи, е във възторг от него. Талантлив, артистичен, много сериозен, изпълнителен, добре се работи с него. Само учителката - йок. Разсеян, разхвърлян, бавен, абе изобщо посредствено дете. Стъпка по стъпка я образовам, устата ми вече мазоли е хванала, изнасям цели лекции. Измислих си тактика, която проработи в някаква степен- давам и едни резюмета - не повече от страница! - на които с големи букви пише какво точно са препоръчали специалистите да се прави. (Щото ако го  аз, няма да има стойност, разбира се  Mr. Green).
Сега имаме ресурсна учителка, която прави чудеса - успява да ги убеди, че детето може много повече при правилен подход. Крачка по крачка. Никога не съм си мислила, че ще ми се наложи толкова интензивно да се занимавам с училището, но е абсолютно необходимо.
Стискам ти палци с твоята артистка!   bouquet

# 59
Фоксче, Удостоверение за раждане може да се издаде по-късно в няколко случая - дете, родено в чужбина, смяна на имена. Така че не винаги късното издаване на документа е равносилно на осиновяване. Това го разбрах, когато ходих да си търся еднократната помощ за раждане - получих я  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт