На кого да кажем и на кого не, че детето ни е осиновено

• 8 854
  • 62
  •   1
Отговори
# 60
Фоксче, Удостоверение за раждане може да се издаде по-късно в няколко случая - дете, родено в чужбина, смяна на имена. Така че не винаги късното издаване на документа е равносилно на осиновяване. Това го разбрах, когато ходих да си търся еднократната помощ за раждане - получих я  Embarassed

Фокс,
 Според мен е грешка на езика. Всеки иска удостоверението за раждане, а не акта, но не може да се очаква точен израз от всеки и хората си му викат акт на удостоверението..

Копие от акта не вярвам да искат, т.е. не могат да искат.

А  удостоверението е документа,  с който се легитимира детето- имена, възраст, родители - законни представители и пр. и на него са вашите имена и не виждам с какво и кого би учудило това.
Би било интересно ако ти дадеш удостоверението и те претендират за акта. Е това би било предмет за обсъждане, но не ми се вярва да се случи.

# 61
Здравейте! Въпреки, че аз не съм осиновила дете, нито мен са ме осиновили си позволявам да пиша тук защото познавам 4 осиновени дечица. Аз не мога да ви кажа на кого да кажете и на кого не за осиновяването защото това трябва да бъде лично ваш избор, но искам да ви кажа, че е много важно детето ви да знае и колкото по рано толкова по добре. Едно от дечицата които познавам разбра истината точно когато беше в пубертета и последиците бяха страшни. Другите две все още не знаят защото все още не се е намерил някой доброжелателен съсед който да им каже, а третото дете (вече млада жена)е  знаела винаги и това никога не е било проблем. Според мен не е нужно да давате обяснения наляво и на дясно. На никого не дължите обяснение освен на собственото си дете. И не му се сърдете ако то реши да сподели истината с някое свое приятелче.

# 62
Цитат
Вероятно мнозина от вас си спомнят тези години, в които някоя съученичка днес ни е най-добрата приятелка, утре най-големият враг. И тогава -  "днес" детето споделя своята история, защото тя е най-добрата приятелка, но утре, когато нещата са се променили, "приятелката" вече не е най-добрата, превърнала се в "най-омразния враг" започва обикновено една безсмислена словесна "война". Тя се води със всички средства и историята на нашето дете може да се превърне в едно от силните "оръжия" на противника. Какви могат да бъдат последствията?!
Гадничък сценарий, те ръцете ми сами го написаха. За такъв тип предпазване говоря, дай боже никому да не се случва.
Та в тоя ред на мисли, как да я предпазя да не говори.
Когато детето знае истината и  му е поднесена по подходящия начин мисля, че никой не би успял да го нарани използвайки този факт от живота му. Разбирам притесненията на всички вас и е нормално да ги имате но според мен в повечето случай са излишни и ненужни.

Общи условия

Активация на акаунт