Цената на истината - тема 6

• 29 487
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
На мен друго не ми става ясно. Щом Боби не е убиеца, защо се е върнал в апартамента?

# 421
Да се молим господинът да не попадне в някоя друга тема на форума ни, за да не се хване за главата от правописните висини на бг-мамата.  ooooh! Има просто нелогично поставени неправилни букви, явно поради клавиатура и бързина. Не видях да пише институций, стрий и незнам.
Не става въпрос за "висините на бг-мамата", а за имиджа на един специалист, пък било то и сред БГ-мамма обществото...Стилът и начинът на изразяване е лицето на всеки един от нас във виртуалното пространство, човек неволно си прави изводи не само от съдържанието и смисъла на написаното, а и от това как е написано. Именно това породи недоверие и съмнение у някои потребители, че maatbg e действително Людмил Стоянов...Аз лично вярвам, че под въпросният ник е именнно той, защото кой би рискувал да се представи за известна личност, истината бързо би излезнала на яве  Peace

# 422
  • София
На мен друго не ми става ясно. Щом Боби не е убиеца, защо се е върнал в апартамента?

Стана дума, че може да се е върнал да види как е приятелят му, нали е разбрал, че нещо става. Междудругото аз не казвам, че Боби не е убиецът, просто си разсъждавам. Нали темата е за това!  Peace

# 423
....Има нещо друго, разбрах че някои хора са рабрали, че не съм завършил психология, обаче съм завършил философия. нека да припомня, че психологията е философска дисциплина. все пак от разговорите с боби разбрах, .......
.... аз съм психолог ..
Цитат
Людмил Стоянов е завършил висше образовани в Хумболд Университет в Берлин, специалност философия. Работил е в ИИСС като аграрен социолог (научни разработки на тема Семейно земеделско стопанство). От 1995 г. работи в Института по психология към МВР като социален психолог и полиграфски изследовател.
#Crazy ooooh!

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 09:31 от Танцуваща с вълци

# 424
Г-н Стоянов това което аз исках да кажа относно непрофесионалното (според мен) поведение  е следното:  вие и украинския специалист, да кажем, сте полиграфски изследователи (така и не разбрах кой е правилния термин) – следователно  вашата работа и компетентност, това  което сте учили е  да правите и разчитате полиграми – „истина”, лъжа”, „неопределеност”, а вие казахте, че сте сигурни че Борислав не лъже не въз основа на това, че сте сигурни в данните от полиграмата му и правилното разчитане, а въз основа на това, което сте прочели по делото. И дори това във форума да не е Людмил Стоянов все пак и в предаването ми направи впечатление как той каза – „как може Волик да е убеден,  че твърденията на Борислав са неистина като не се е запознал с доказателствата по делото. И не ми направи добро впечатление изказването във форума (ще цитирам по памет)  – „той може да изследва 129 показателя а аз само три, той да е направил 10000 полиграми а аз 1000 обаче аз съм убеден в правотата си защото въз основа на информация извън полиграфското изследване стигнах до извода че Борислав не лъже”. Това е все едно аз като отида на лекар той да ми даде заключението си за моето здраве  не въз основа на резултатите от изследванията, прегледа и данните от апаратурата, а въз основа на информация за моето детство, характер и ръст да кажем. Това е което аз бих намерила  за непрофесионално. За преценка на доказателствата по делото се използват криминолози, експерти, вещи лица, лабораторни анализи,  а струва ми се полиграфологът е компетентен в друга област. Разбирам  желанието ви да докажете че сте прав, и също оценявам участието ви във форума, съгласна съм че украинеца се държа нападателно и надменно, но това не означава че не е добър професионалист, а и от друга страна той използва срещу вас почти същите думи (за неправилното разчитане) които вие за да оборите заключенията на Тома Томов – така се случва понякога в живота.
Относно доказателствата по самото дело – да вероятно когато осъждаш някого на 20 години затвор е трябвало при разследването да задълбаеш във всички и най-дребни данни противоречащи на обвинението, и е трябвало да разследват до край и тези свидетелски показания и противоречия за да се изключи и най-малкото съмнение,  но лично аз се съмнявам, че дори да са го направили крайния извод щеше да е по-различен. Имам един въпрос към вас – вие споделихте ли с Боби резултатите от полиграфското му изследване преди предаването? Като гледах предаването с въпросите и отговорите ми направи впечатление отново доста странното и противоречиво поведение на Борислав, как първо твърдеше че чака въпросите с убийството, а когато водещият му обясни че някои от въпросите няма да ги зададат защото полиграфа е отчел неопределеност той изведнъж се отказа на 10 000лв.
Относно зрителите за пореден път се убеждавам, че за тях истината е желаната реалност Simple Smile)  Все пак се надявам тя да излезе на яве, всичко е възможно в крайна сметка...

# 425
Аз пък се чудя на тия като LIS и прочие, в качеството си на какви се изживяват като съдници? Чак и тупат по масата и раздават квалификации.

Аз също се съмнявам в това, което казва Боби, но изобщо не бих си и позволила да нападам Людмил Стоянов. Първо, защото нищо не знам за него, второ, изобщо не съм наясно със случая, а само с това, което съм видяла по телевизията.

Имайте малко уважението на другите!

Людмил, благодаря от името на всички, че се включихте във форума, обаче както си и помислих в началото - рискувате, с появяването си да бъдете нападнат.
Колкото хора, толкова и мнения.

# 426
Г-н Стоянов това което аз исках да кажа относно непрофесионалното (според мен) поведение  е следното:  вие и украинския специалист, да кажем, сте полиграфски изследователи (така и не разбрах кой е правилния термин) – следователно  вашата работа и компетентност, това  което сте учили е  да правите и разчитате полиграми – „истина”, лъжа”, „неопределеност”, а вие казахте, че сте сигурни че Борислав не лъже не въз основа на това, че сте сигурни в данните от полиграмата му и правилното разчитане, а въз основа на това, което сте прочели по делото. И дори това във форума да не е Людмил Стоянов все пак и в предаването ми направи впечатление как той каза – „как може Волик да е убеден,  че твърденията на Борислав са неистина като не се е запознал с доказателствата по делото. И не ми направи добро впечатление изказването във форума (ще цитирам по памет)  – „той може да изследва 129 показателя а аз само три, той да е направил 10000 полиграми а аз 1000 обаче аз съм убеден в правотата си защото въз основа на информация извън полиграфското изследване стигнах до извода че Борислав не лъже”. Това е все едно аз като отида на лекар той да ми даде заключението си за моето здраве  не въз основа на резултатите от изследванията, прегледа и данните от апаратурата, а въз основа на информация за моето детство, характер и ръст да кажем. Това е което аз бих намерила  за непрофесионално. За преценка на доказателствата по делото се използват криминолози, експерти, вещи лица, лабораторни анализи,  а струва ми се полиграфологът е компетентен в друга област. Разбирам  желанието ви да докажете че сте прав, и също оценявам участието ви във форума, съгласна съм че украинеца се държа нападателно и надменно, но това не означава че не е добър професионалист, а и от друга страна той използва срещу вас почти същите думи (за неправилното разчитане) които вие за да оборите заключенията на Тома Томов – така се случва понякога в живота.
Относно доказателствата по самото дело – да вероятно когато осъждаш някого на 20 години затвор е трябвало при разследването да задълбаеш във всички и най-дребни данни противоречащи на обвинението, и е трябвало да разследват до край и тези свидетелски показания и противоречия за да се изключи и най-малкото съмнение,  но лично аз се съмнявам, че дори да са го направили крайния извод щеше да е по-различен. Имам един въпрос към вас – вие споделихте ли с Боби резултатите от полиграфското му изследване преди предаването? Като гледах предаването с въпросите и отговорите ми направи впечатление отново доста странното и противоречиво поведение на Борислав, как първо твърдеше че чака въпросите с убийството, а когато водещият му обясни че някои от въпросите няма да ги зададат защото полиграфа е отчел неопределеност той изведнъж се отказа на 10 000лв.
Относно зрителите за пореден път се убеждавам, че за тях истината е желаната реалност Simple Smile)  Все пак се надявам тя да излезе на яве, всичко е възможно в крайна сметка...

Не според мен той каза ,че ако примерно отидете на лекар и той ви назначи три  или 129 лабораторни изследвания , още преди да са излезли резултатите от тях ,може да ви каже дали сте болна или не ,ако има външни ,ясно видими признаци за това - например кашлица ,  температура , нетипичен цвят на кожата или на зениците или нещо от сорта.

Аз пак да си вдигна въпрос
Някой чу ли се все пак с Люси по телефона или всичко това с включването му във форума е бош лаф? Neutral Face

# 427
Някой чу ли се все пак с Люси по телефона или всичко това с включването му във форума е бош лаф? Neutral Face

И аз това се питам  Thinking

# 428
Аз пък се чудя на тия като LIS и прочие, в качеството си на какви се изживяват като съдници? Чак и тупат по масата и раздават квалификации.

Аз също се съмнявам в това, което казва Боби, но изобщо не бих си и позволила да нападам Людмил Стоянов. Първо, защото нищо не знам за него, второ, изобщо не съм наясно със случая, а само с това, което съм видяла по телевизията.

Имайте малко уважението на другите!

Людмил, благодаря от името на всички, че се включихте във форума, обаче както си и помислих в началото - рискувате, с появяването си да бъдете нападнат.
Колкото хора, толкова и мнения.

Тези, които го нападат неаргументирано и са го обидили, просто се съмняват, че обектът maatbg e субектът Людмил Стоянов... Peace

# 429
Украинското предаване "Само истината", където консултира Андрий Волик е по-различно от българското! http://www.novy.tv/ru/video/3/31/2247.html - вижте го, то е кратичко.
Участникът изгаря при втората лъжа, а не още при първата, което според мен дава много по-големи предимства на участника (както примерно на ВИ му трябваше само още един отговор, за да грабне 2.5 пъти повече награда) да сведе до минимум риска от изгаряне.
Волик в реално време демонстрира полиграмата от "разпита" и обяснява защо е лъжа или истина (при нас малко недостоверно звучи като някакъв задгробен глас с многозначителни паузи).
Нашето има едно друго голямо, според мен, предимство - участват обикновени хора с невероятни истории. В украинското случаите се въртят около VIP-персони, но са къде по-банални клюкарски истории.

# 430
    Кики Hug бързо говориш, по-бързо от мисленето, но това са ти "професионални изкривявания" от километри личи кой точно си ти....Както и да е, чети внимателно, още след първия лайф дадах своето по-различно мнение и не само аз, а и още 2-3 "женски"ника.
   До Г-н Стоянов въпрос , ако позволи : Категоричен ли сте, че БИ няма раздвоение на личноста? (не се заяждам с вас)  Симпатизирам ви, но мисля че вложихте лично отношение ... и наистина украинеца е под всякаква критика, радвам се че повечето съфорумци не го харесаха - почервенелия от биене в гърдите...

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 14:07 от Сияйна

# 431
  • На земята, която е всъщност звезда.
    Кики Hug бързо говориш, по-бързо от мисленето, но това са ти "професионални изкривявания" от километри личи кой точно си ти....Както и да е, чети внимателно, още след първия лайф дадах своето по-различно мнение и не само аз, а и още 2-3 "женски"ника.
   До Г-н Стоянов въпрос , ако позволи : Категоричен ли сте, че БИ няма раздвоение на личноста? (не се заяждам с вас)  Симпатизирам ви, но мисля че вложихте лично отношение ... и наистина украинеца е под всякаква критика, радвам се че повечето съфорумци не го харесаха - почервенелия от биене в гърдите...

Нали за тази цел го е прегледала д-р Аничкина и е дала становището, което прочетоха. А то беше: психически здрав.

# 432
Не знам дали от километри си личи кой е QIQI, но вече е добър, бял и пухкав... Joy

Здравей Пум, здравейте всички. Вярно, снощи се уморих и отегчих, и хладният ми разум отстъпи повече на раздразнението. Множко ми дойде дъвченето на едно и също, и то без особен резултат...
Няма-няма и току прочета поредния бисер на мвр-истиката, който ме кара да давам "заето":
LIS, моля те, прочети внимателно нещата по-горе. има разминавния в показанията на Б. и разследването, експертизите, мястото на пожара, мякстото на сбиването, свидетелските показания на съседите от 6-тия етаж, под апртамента на Г., лицето което е описано от свидетелката, която е видяла човек да влиза по стълбищата, неговото облекло, жената, която е страдала от безсъние и е видяла три лица, които са влезнали във входа и са се качили в асансьора, това че лицата които са посочени от съда са отишли пеша до втория или третия етаж но не на седмия и са били четири, три деца и двама родители и това е станало в 2 часа и 30, т.е по-рано от времето на убийството.
.....
И това иде да докаже тезата на БИ, че убийците са трима мъже?!?!  ooooh!  Praynig  Whistling
Това същото с голяма убедителност го изрече и адвокатът на БИ по ТВ, ако помните.  Hug  Tired

Относно правописа на Людмил в постовете (понеже доста хора засегнахте темата)...Ами няма как това да не направи впечатление, грамотността е част от авторитета и един уважаван и уважаващ себе си учен, философ, социолог, полиграфист...не би трябвало да допуска подобни писания дори и във форуми, и чат и т.н. Но това естествено могат да го забележат хора, които пишат поне отчасти правилно. На мен лично (въпреки, че този път спестих критики), както и на други в темата няма начин да не ми повлияе правописът и липсата на такъв.
Предполлагам, същите съображения са предизвикали реакцията на Андрий Волик, когато са му пратили полиграмите на ЛС, и неговите злъчни коментари.
ЛС да си купи нов полиграф...

# 433
Аз пък си помислих, че си ударил едно-две питиета  Laughing
Адвокатът на БИ май се казваше Цанев  Rolling Eyes

# 434
 Два дни не съм влизала в тази тема, доста съм изтървала. Виждам, г-н Стоянов се е появил, но липсва Боби. Имам предложение към г-н Стоянов, покажете му темата, нека и той се включи, та картинката да е пълна. Предполагам имате негови координати.

Общи условия

Активация на акаунт