Месце си хапвам със Дюкан, а пийвам си водичка и айрян - 217

• 46 328
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
Какво става момичета, какви са тези странни постове на L-o-v-e и debelanka optimist? Тези момичета звучат толкова странно, или само на мен ми звучат така. Едната иска да кара безкрайна първа фаза, а втората иска да кара втора 2 седмици, цели две седмици, защото при по-дълго време във втора ще се опорочат резултатите. Това е изумително....
Кали  Hugстранно е, как да не е Thinking Само че ако не си правят майтап с нас, най-вероятно не са чели изобщо Naughty

Лени, не се налага да четеш старите теми. Достатъчно е да хвърлиш едно око на тази, особено на ПЪРВА СТР. да прочетеш книгата мнооого внимателно. Аз мога да кажа, че тази ''диета'' не се спира Naughty Това е един режим на хранене и то много хранене Laughing и кой каквото иска да си говори от страничните наблюдатели, ако си промениш мисленето за храненето, няма да си върнеш кг, които си свалила когато навлезеш в четвърта фаза. Иска се стриктност през всички фази.После, ако както казах си си изменила хранителните навици за добро, няма да преяждаш, да тъпчеш всякакви боклуци...Някои смятат че си на вечна диета, но много от нас са намерили в този режим правилния начин за здравословно хранене. Ако искаш да помагаме дай инфо за себе си - колко кг си, колко искаш да свалиш, на колко години си...Желая ти успех, но най-напред добре се информирай Hug

# 391
  • Варна
Лени, не се налага да четеш старите теми. Достатъчно е да хвърлиш едно око на тази, особено на ПЪРВА СТР. да прочетеш книгата мнооого внимателно. Аз мога да кажа, че тази ''диета'' не се спира Naughty Това е един режим на хранене и то много хранене Laughing и кой каквото иска да си говори от страничните наблюдатели, ако си промениш мисленето за храненето, няма да си върнеш кг, които си свалила когато навлезеш в четвърта фаза. Иска се стриктност през всички фази.После, ако както казах си си изменила хранителните навици за добро, няма да преяждаш, да тъпчеш всякакви боклуци...Някои смятат че си на вечна диета, но много от нас са намерили в този режим правилния начин за здравословно хранене. Ако искаш да помагаме дай инфо за себе си - колко кг си, колко искаш да свалиш, на колко години си...Желая ти успех, но най-напред добре се информирай Hug
newsm74

През цялото време си мисля, че това са някакви провокатори, които искат да се наредим на първия ред с пуканките. Нимове - браво! Гардения, дано бързо се оправиш.  Мименсита - наистина си невероятна със сутрешните кафенца и вечерните котанки, когато влезна сутрин и не видя твоето кафе просто проверявам дали съм на правилното място. Мнооого  Hug
Тони, супер търпелива си.

# 392
kris70,към твоите думи бих добавила ,че режима е начин на живот ,не е диета ,не е временно ,то е превъзпитание на хранителните ни навици ,на културата ни на хранене ,така че трябва да си стане философия на живота ни .И който си мисли ,че 2-3 месеца ще се лишава и после ще се отприщи да яде,жестоко се лъже  Naughty.Или се ограничава или си остава дебел .Това е -средно положение няма. Naughty

# 393
  • София
tonny_bg:

Ние с Филюдка си спретнахме една Дюканска среща в Атина. И тя като спретна една супер маня!!!! С 3 тапера си тръгнах и от тая маня смъкнах и едно кило, там дето се бях застопорила на 92 и нещо. Сега сам 90.8-9. Да е жива и здрава Филюдка.  lovekiss lovekiss lovekiss

Казвай тука бързо какво е спретнала Филюдката?????  Ква е тая маня newsm78, кви са тия тапери???? newsm78 И аз искам да смъкна едно килооооооо smile3516

Кали08 Hug Hug Hug
Мименсита Hug Hug Hug

# 394
kris70,към твоите думи бих добавила ,че режима е начин на живот ,не е диета ,не е временно ,то е превъзпитание на хранителните ни навици ,на културата ни на хранене ,така че трябва да си стане философия на живота ни .И който си мисли ,че 2-3 месеца ще се лишава и после ще се отприщи да яде,жестоко се лъже  Naughty.Или се ограничава или си остава дебел .Това е -средно положение няма. Naughty

Тони Hug, така е, само че да те поправя малко Hug че някой новичък може да си помисли, че ще се мре от глад.За отприщването да се яде - става дума за ядене на корем , на теста, шоколади кроасани и мазни банички. Другото, което в режима възпитаваме и то изобщо не е малко, вкл. и сладко - колкото си щете.В четвърта си позволявам дюнер веднъж в месеца, шоколад пак така...но абсолютно съм на щрЪк. А рецептите за сладки и разнообразни менюта - в изобилие Naughty Ако нещо не можете да намерите, а ви се яде - винаги някой ще ви го даде наготово.Само търпение, стриктност и ЧЕТЕНЕ му е майката Naughty

# 395
Lucie, Маджа исках да кажа, но не я преведе от латиница добре тука abv-то...  #2gunfire

Значи, тя Филюдка готви аз гледах но ще се опитам да опиша: Пекат се патладжани на фурната нарязани на ленти (по дължина). Пилешко месо или сварено или печено разпиляно на парчета (не рязано а така, с пръсти). Един голям домат и той на кръгчета. Яйца с прясно мляко разбъркани (и подправки по вкус). В една тава се слагат един ред патладжан, после един ред пиле, после един ред домати и после пак патладжан. Залива се с яйцата и млякото (май 4 яйца бяха) и се пече докато яйцата не са вече течност. Малко преди да го извадим чукваме още 2 яичица отгоре (може и извара за да стане хрупкаво). И после ядем. И трите тапера изядох аз и кило и отгоре смъкнах!  bouquet  bouquet за Филюдка

tonny_bg, идва и ти ние ще те чакаме с трици и шарена сол...Другия път срещата е у дома (т.е. в мама че аз не мога да готвя хич въобще ама изобщо) Embarassed Embarassed Embarassed

kali08, мерси за пожеланията!

# 396
Аз пък нямам такова търпение и откровено се дразня на подобно отношение към собственото си тяло  Crossing Arms
И на leni_leni й личи, че не е чела, но поне първо пита, а не "от днес започнах и ще карам на П докато сваля всичко". Ами ако имаш 40-50кг за сваляне колко време ще си на П, а? А кой ти гарантира, че за две седмици ще свалиш 5кг? Дюкан е казал, че е нормално да се сваля по кило на 7-10 дни, ама който не е чел книгата, не знае. И много още неща може да ви изяснят, ако отделите 2-3 часа за един прочит.
Ей, че започнах да се нервя... затова не отговарям аз на такива постове. Решили нещо, без да знаят принципа на режима, опастностите и после скачали сме срещу тях, гонели сме ги, не ги интересувало какво мислим ние  Crossing Arms
leni_leni , с най-голямо удоволствие ще ти отговоря, защото ми се видяха много добронамерено зададени въпросите ти:
1. Желанието за сладко утоляваме със сладко, приготвено по рецепти от тук http://dukanskirecepti.wordpress.com/ или от закованата тема
2. Затова му казваме режим, защото няма край - не се спира. Трета фаза е много важна за задържането на кг и следейки  теглото в нея, много момичета си дават сметка, че четвърта е нещо подобно. Когато приключиш с трета вече знаеш от кои храни играе кантара и инстинктивно ги избягваш. Позволяваш си ги два пъти седмично (примерно) или по на често, но само за опитване. Докато сме били на режима, сме си дали сметка колко вредно сме се хранили преди и сме избрали да сведем това до минимум в четвърта. Или чисто и просто сме наясно какви точно да са ограниченията ни занапред, за да не допуснем старото си тегло да се върне.
Успех ти желая   bouquet Сподели повече за себе си (ако искаш, де) - колко ще сваляш, имаш ли раждания, предишни диети, години... такива неща.

Спирам да философствам  Blush

Момичета, страшно е мило да виждам, че сте загрижени за мен, дори да не ме е сполетяло кой знае какво. Банално, но ви обичам всичките  Hug Става ми едно топло такова, мило......

Днес вървим с мъжа ми, а на мен ми е студенооооооо.... Казвам му, че като постопих сланинки, няма какво да ме топли, а той "Да ти купя вафли?"  hahaha Гадинка кльощава  Mr. Green

ПП. Атинската среща защо не е документиране? А? Ние обичаме фото-материалите  smile3509
Nimowe , и преди си мислех да ти казвам  newsm78 Много чужди думи използваш и понякога не разбирам какво си казала  Embarassed Яла ли си, пила ли си, ама режимно ли е било, не ли...?
Пък ако се сберете и със Зорита и Рени, направо ще ви завидя за купона. И още едно момиче имаше У гръцко Cvetikf80 май  newsm78
И от мен поздрави на Филюдка    bouquet  Как е при нея режима?
ПП. Аз докат' публикуваааам   baduu  Ама кой ми е крив, че пиша толкова?

# 397
Гардения, другия път ще документираме всичко, със снимков материал и други хубави работи. Пак и ще се опитаме да съберем и други Гръцки гурбетчийки  newsm78

Аз по принцип малко объркано говоря (3 езика ми се бълникат в главата пак на един трябва да го напиша). Embarassed Embarassed
Нямам и кирилица и като използвам кирилизатора от време на време излиза нещо като маня вместо манджа (от manja).

Тапер е пластмасова кутия за храна... http://ebtnews.files.wordpress.com/2009/10/tupper.jpg Една приятелка ме светна че не се казва така на български...Извинявайте

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 23:40 от Nimowe

# 398
благодаря за вниманието...прочетох първата страница...изтеглих книгата ...и двете...ще ги прочета много внимателно...иначе съм висока 1,66м,тежа в момента 69 кг,на 37 години съм ,имам 2 раждания....колко ударни дни според вас трябва да направя?

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 23:37 от leni_leni

# 399
leni_leni, какво ти показа калкулатора на Дюкан, колко кг  би трябвало да гониш? В никакъв случай не прави повече от 5 дни ударна, а за малко кг, и 3 са достатъчни...

# 400
  • София :(
          Добра ви вечер  Hug
     Заплеснах се тази вечер с хубава компания, но гледам не е късно да ви пожелая красива, режимна нощ и сладки сънища  Hug Hug Hug

# 401
leni_leni, какво ти показа калкулатора на Дюкан, колко кг  би трябвало да гониш? В никакъв случай не прави повече от 5 дни ударна, а за малко кг, и 3 са достатъчни...
....калкулатора ми показа 62 кг....и аз си мислех за 3 дни Simple Smile...и все пак малко ме смущава този режим,не се ли натоварват много бъбреците така  ,с толкова хапване на месо?....и другото,което ме смущава е използването на подсладители.... Sad...подсладителите не са ли вредни?

# 402
Добрутру,компания! Hug
Гледам мименсита се е успала май.Явно компанията е била добра. Party Party
Айде от мен днес кафенцето и закуската:

за мен и който иска по едно чайче ,че ме боли ужасно гърлото:

и закуската моля:

leni_leni ,ами то затова е казано да се пие много вода .Минимум 1,5-2 л вода на ден или по 0,030мл на кг /тегло.А относно подсладителите -ограничавай ги.Те не са задължителни.Въпрос на лична преценка си е колко ще ги използваш. Heart Eyes
Nimowe,благодаря за рецептата .Ще си я спретна таз манджичка. Peace Hug
Да дам отчет сега :Килограми днес -60,200 .Туй ще да е от вчерашните хапове.То не беше нош-па,парацетамол,алгозон. #Crazy Ужас.Днеска ще изпия 2л чай . newsm78
Нямам кога да се разболявам ,че понеделник съм на работа. Naughty
Пожелавам ви усмихната,режимна и спокойна неделя!  love001

Брех,много спите днеска бе хора/  Joy Joy

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 07:55 от tonnny_bg

# 403
  • София :(
          Добро утро  Hug
     tonnny_bg, то било хубаво да те чака кафенцето  Grinning Благодаря  Heart Eyes
     Тази сутрин и оня сладур, кантарЯ, ме изненада, ама много - 77.100 - пет пъти слизах и се качвах, по всички кюшета го местих и още не му вярвам, но това си показва и туй то. По този повод да ви подаря една хубава песен за прекрасен ден.

# 404
Добро утро!  Laughing
Вчера не съм честитила месечинката на happysmile, най-хубави пожелания, миличка!   bouquet
tonnny_bg, какви ги правиш ти, а? Пробвай да пиеш тия дни повечко витамин С, и чайчето не спирай, дано се оправиш  Hug
Nimowe, благодаря за рецептата, ще я пробвам и аз. И другия път, като се видиш с нашите гръцки момичета, ги напрегръщай от мен и им кажи да пишат, как я мислят те така с това мълчание?
Айде да почерпя днес и аз от тортичката, няма повод, ей тъй, щото е неделя, да ни е сладък денят: http://zodfl.snimka.bg/cooking/moite-dyukanski-mandji.364675.16158900
И една песен, за разсънване: http://www.youtube.com/watch?v=7iX-VUDWTxE
Гушки на всички и приятен почивен ден!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт