подсъзнанието може всичко 19

• 82 452
  • 712
  •   1
Отговори
# 315
Момичета,една хубава притча от книгата ''Моите приятели здравето,богатството,щастието и любовта'' на Вл.Лермонтов -
Цар Ибрахим бил майстор на всякакви измислици, на съставяне на главоломки. Веднъж Ибрахим
седял на скамейката във своя великолепен парк, чертаел с пръчка на пясъка и на него изведнъж
дошла в главата му следващата загадка. След обяда той излязъл на главния площад на града и
заявил на събралия се народ, че този, който унищожи прекараната от него линия на земята, без да
се докосва до нея, той ще получи торба със злато. След това той прекарал линията.
Какво да кажа – на всички им се искало да получат торба със злато, но никой не знаел, как е
възможно да унищожиш чертата, без да я пипаш. Хората се тълпели около начертаната линия,
разсъждавали, но минавала седмица, друга – а решение така и не било намерено.
Във високопланински район, в уединение живял мъдрец, който всеки месец се спускал от
планината и посещавал градския пазар, за да придобие необходимите вещи и продукти. Когато в
следващия път мъдреца се появил на пазара, на него веднага му разказали за новата главоломка,
която задал цар Ибрахим. Мъдреца никак не реагирал на това съобщение, но жителите склонили
мъдреца да им помогне, и мъдреца се съгласил, помолил да му дадат вол, запрегнат в плуг. Имъдреца се приближил към чертата на Ибрахим, забил плуга в земята, плеснал вола и редом с
линията прокарал дълбока бразда. Народа, насъбрал се около мъдреца, зает с неразбираемото
действие, така и охнал единогласно. Чертата на Ибрахим редом с дълбоката бразда на мъдреца –
се намалила, унищожила!
Ибрахим бил ядосан, но все пак торбата със златото дал на мъдреца. Мъдреца оставил
торбата на чертата на царя, а от пътната торба извадил птица, която поставил на своята
бразда. Птицата запяла толкова сладостно и необикновено, че всялото внимание на хората от
торбата със златото се превключило на пеенето на чудесната птица.
Ибрахим още по-силно почервенял от бяс, защото разбрал, че мъдреца още веднъж е унищожил,
намалил в дадения случай, неговата торба със злато. След това, когато птицата завършила
пеенето – хората забравили за торбата, защото в техните души вибрирал сладкия звук на
преливанията на трелите от песента на птицата.
А торбата? Торбата и до сега седи на чертата на Ибрахим – никой не я го докосва. Говорят, че
понякога на браздата на мъдреца прилетява птицата и пее своите удивителни, вълшебни песни
Хубава вечер Hug Heart Eyes

# 316
Единствения начин да разбереш дали можеш да постигнеш нещо, е да опиташ пак, влагайки цялата си душа….Ц  я л а т а    с и    д у ш а!

balevski, благодаря ти от сърце за притчата и тези думи. Не случайно си поиграх да ги оцветя и докато го правех разбрах и още нещо. Ние наистина се стремим към желанията и мечтите си с всичката си сила, но не и с цялата си душа. Защото душата, наистина крие невероятна сила, а ние не го осъзнаваме . Просто си мислим, че като го искаме много - ето това е да го пожелаеш с цялата си душа. Може би душата ще разкрие нови възможности, а разкриването н им изискава нещо повече от това да пожелаем нещо и да се стремим към него. Искам да кажа, че ако почистим душата си ще се разкрие невероятна сила.
Не знам дали се изразих добре.

Хубав ден на всички!  bouquet

# 317
И на мен много ми хареса историята със слона, разказах я снощи на сина си и съм сигурна, че ще запомни поуката, поне на този етап.  Heart Eyes Благодаря на balevski, точно в този момент, той имаше нужда от това, тъй като има притеснение от едно предстоящо състезание.  Hug

Момичета, днес е четвъртък и пълнолуние, подходящо е за изработване на талисмани и руни.  Heart Eyes  

Денят е прекрасен.  Hug  Hug  Hug

# 318
Здравейте, момичета  Hug Аз няма какво толкова да напиша и само ви чета, когато имам време... чудесни постове, много ви благодаря   bouquet
Шушони, може ли линк за изработването на талисмани и руни?  Praynig Благодаря ти предварително!   bouquet
Прекрасен ден ви желая!  Hug

# 319
Информацията е от първа страничка: заповядай, заповядай, заповядай  Hug

# 320
Благодяра ти още вднъж, Шушони  Hug
Аз имам талисмана на Орфей, който май си е зареден с енергия  Heart Eyes Нали не е нужно да го зареждам пак?

# 321
  • Шотландия
Мижка, зачетох се в блога ти и по-конкретно там, където става дума за парите. Нещо не разбирам, та рекох да питам тук:
Цитат
ВАЖЕН СЪВЕТ:
Никога не завишавайте своите доходи в разговори с други хора и не казвайте реалния си доход, особено в случаите, когато той е висок. Още повече не трябва да се хвалите с високи доходи, тъй като по този начин вие разрушавате своята парична енергия. Неслучайно на Запад заплатите на своите приятели, а често и на родители и деца, никой не знае и не е и прието да се задават такива въпроси. А ако настойчиво питат за вашите доходи,просто казвайте по-малки от реалните.
Значи, нали, по принцип, както разказваме "историята на живота си", такива неща получаваме - т.е. ако казваме - не ми достигат парите, значи те пак няма да достигат, ако казваме - аз съм богат, имам в изобилие и т.н. - това ще материализираме в живота, защото това привличаме.

Значи, в този смисъл, не ми се връзва съветът по-горе, да не се казват реалните доходи, а да се занижават в разговори с други хора - от гледна точка на Закона на привличането. Единственото обяснение е, че може да става дума за завиждане от страна на други хора, но защо това трябва да ни вълнува? Може ли обяснения? Благодаря много предварително. Hug

# 322
Millla, аз  почти не спазвам съвета на Мишка, но мисля, че е права. Когато казваш по-малък доход не означава, че се оплакваш, че не ти стига. Все пак според мен не е добре да се казва по-малък от реалния доход, а най-добре е да не се казва какъв е доходът. Просто на това трябва да се научим и да  го отстояваме. Това е манталитет- Колко вземаш? Ако така ме попитат ще кажа- колкото ми дадат - вземам ги. Но правя другата грешка да споделям с някои хора колко вземам.
 питаш защо за не споделяме? Колко хора ще се зарадват ако разберат, че вземаш два пъти повече от тях например? newsm78

Все още си мисля - с цялата си душа.... Ако си искал нещо много пъти и много дълго, и то не се е случило, дори и да го е искал всеки ден, не е с цялата си душа. С цялата си душа ще рече да направиш нещо изключително, нещо свое, да го поискаш по свой и неповторим начин..... Много свежа мисъл, много ми залепна! Peace

# 323
  • la Città Eterna
Деми, честита радост! Безпроблемна бременност и леко раждане!

Наистина много хубави истории. Много е важно да умеем да се дистанцираме и да погледнем нещата и от друг ъгъл. Всяко вкопчване в някоя мисъл или идея ни ограничава и фрустрира. За всяко нещо винаги има повече от едно правилно решение. (Благодаря на учителките ми по математика в училище, които ме научиха да търся вариантите и да изследвам алтернативите!) А усилията да потърсим алтернатива често са пренебрежимо малки в сравнение с борбата да си наложим това, което вече сме си наумили, че е единствено правилното.

Hug Последните ти постинги описват много добре и доста преживени от мен неща. Особено този. От както и аз го проумях, много неща около мен си дойдоха на правилните места.

Благодаря, jd . Опитвам се и аз да съм полезна с нещо, така както на мен са ми полезни публикациите на другите момичета в този форум. Учудващо е колко мъдра може да е всяка от нас в едни ситуации и колко безпомощна в други. Идеята да си помагаме чрез форума е блестяща, чак се учудвам как съм могла толкова дълги години да живея без да потърся помощ или без да прочета какво са писали хора, изпаднали в сходни на моята ситуация. Често изпадаме в заблуда, че само на нас ни се случват нещата, които ни се случват.

Откакто пиша в този форум, откривам, че има и други, които са преживели абсолютно аналогични ситуации и проблеми, при коренно различни условия. Споделения опит е невероятно богатство. Между другото установих и още нещо, което винаги съм считала за табу в обществото - споделяне на твърде лични неща. Да, понякога рискуваш да се злепоставиш или да те наранят, но пък отваряйки искрено душата си, намираш и помощ от хора, от които най-малко очакваш. А и се отключват задръжките у други хора, които също имат нужда да споделят, но не и смелостта да го направят.

В живота си съм се стремяла да бъда безкрайно откровена в мнението си, но не и да споделям лични проблеми. Таях дълбоко в себе си всичко лошо, показвах само хубавото (дори когато не го е имало). Истината за справяне с проблемите е, че трябва да бъдат анализирани, по възможност и от повече гледни точки, защото само една е доста подвеждащо и ограничаващо. Колкото повече споделям, толкова повече прозрения откривам сама за себе си. Изведнъж нерешими проблеми от години, добиват очевидни решения. Е, понякога е по-лесно да споделиш с непознат, отколкото с най-близките. Странно е, но и това е последица от глобализацията и Интернет.

Всъщност си мисля, че това, което пропускат тези, при които не работят техниките с желанията или утвържденията е точно анализирането на негативните мисли. Те не трябва да бъдат потискани, а изчиствани. Да се обяснят, да се намерят възможни начини за преодоляване на проблемите, да се приемат като нормални, а не плашещи и непреодолими... Едва след като се изчистят всички страхове и съмнения, душата ти става отворена за позитивните внушения. Иначе е малко като заравяне на главата в пясъка.... Дано не противореча на някоя книга, в която се твърди обратното. И това е лично преживяване, т.е. всеки има своя път, по който стига до истината. А това е моята истина - преди да тръгна да мечтая за хубавото, да се обърна и да погледна в очите лошото....

Това "с цялата си душа" е много вярно. Мисля, че всичко, което съм постигнала някога в живота си е било точно пожелано "от цялата душа". Половинчатите и несигурни желания водят до половинчати и несигурни резултати. А най-трудно е да решиш със сигурност какво точно искаш и да му се отдадеш изцяло. И на мен тази мисъл "много ми залепна"  Heart Eyes

# 324
Здравейте, момичета!  Hug
Моля да ми помогнете да разтълкувам това:
 Едно съобщение от вашия Създател, което показва, че един етап от вашия живот, който току що завърши е Божествено ръководен. Наистина, нищо не е загубено завинаги. Няма смърт и няма катастрофи. Промените във вашия живот напоследък, в които една значителна част на живота ви е бил спрян или променен, всъщност е един отговор на ваша молитва. Бог ви известява, че Той не е предприел нищо против вас, нито е „причина” за вашите загуби. По-скоро вашият план на живота, или молитви са предизвикаха тези промени в живота ви, чрез вашата собствена, дадена ви от Бога сила. Бъдете готов да простите всички замесени, така че вие да можете да бъдете светлина, и свобода, когато влизате в един чудесен нов етап на живот.

Не мога да го разтълкувам сама Sad

# 325
Здравейте, момичета!  Hug
Моля да ми помогнете да разтълкувам това:
 Едно съобщение от вашия Създател, което показва, че един етап от вашия живот, който току що завърши е Божествено ръководен. Наистина, нищо не е загубено завинаги. Няма смърт и няма катастрофи. Промените във вашия живот напоследък, в които една значителна част на живота ви е бил спрян или променен, всъщност е един отговор на ваша молитва. Бог ви известява, че Той не е предприел нищо против вас, нито е „причина” за вашите загуби. По-скоро вашият план на живота, или молитви са предизвикаха тези промени в живота ви, чрез вашата собствена, дадена ви от Бога сила. Бъдете готов да простите всички замесени, така че вие да можете да бъдете светлина, и свобода, когато влизате в един чудесен нов етап на живот.

Не мога да го разтълкувам сама Sad

Кое не Ви е ясно? Казано е много точно- с поведението и мислите си сте привлекли нещо, което носи опит.

# 326
Това "с цялата си душа" е много вярно. Мисля, че всичко, което съм постигнала някога в живота си е било точно пожелано "от цялата душа". Половинчатите и несигурни желания водят до половинчати и несигурни резултати. А най-трудно е да решиш със сигурност какво точно искаш и да му се отдадеш изцяло. И на мен тази мисъл "много ми залепна"  Heart Eyes
Отдала съм се с ц я л а т а  с и  д у ш а на една моя съкровена мечта(не е половинчата или още повече пък несигурна),уви не ми се получава... Sad Все още търся отговорите,и се радвам,че открих темата.Надявам се да ги получа,скоро!Поздрави! Hug

# 327
Момичета,искам да споделя с вас,че тази седмица ми се сбъднаха 2 желания-едното е най-важното за периода,а другото се роди преди седмица и вече дойде при мен. :love:Първото е материално,а второто е валдорфска кукла HugТези кукли са от естествени материали и така ми топли сърцето като я гушна...Обичам всичко естествено Simple Smile
Вярата се реализира-мъжа ми не вярваше,но аз настоях да опитаме и ето,получи се.Няма невъзможни неща!

В книгата на Лермонтов се говори точно за принципите на душата и упражнения с нея,които са много ефективни(личен опит Peace).Книгата я има в спиралата-''Моите приятели-здравето,богатството,щастието и любовта''.ще ви напиша само основния принцип на душата,по който тя иска да живеем-
''Радвай се ,твори,обичай,блаженствай''
 Heart Eyes Heart Eyes

# 328
Здравейте момичета
искам да споделя нещо с вас.Днес сутринта докато си взимах кафе от едно заведение вървеше по БТВ една интересна тема която и нас ни вълнува всички тук.Потърсих го в нета и може да го видите от Тук
интервюто е много хубаво  Hug
КАК ДА МОДЕЛИРАМЕ СЪДБАТА СИ

# 329
  • София
я Балевска, тук ли се подвизаваш Mr. Green.
А за темата, наистина подсъзнанието може всичко, но жалко, че не  винаги е в положителен аспект. Аз специално си вкарах автогол с такова едно подсъзнание, и сега само съжалявам и всеки ден мисля за това и се обвинявам. И така са ми потънали гемиите, че гледам да ви чета от време на време за да се заредя с позитивизъм.

Общи условия

Активация на акаунт