подсъзнанието може всичко 19

• 82 454
  • 712
  •   1
Отговори
# 345
nadiad79,   честита нова работа, с пожелание да е лека и доходна  Peace

Писка Лиска, Demi, лека и безпроблемна бременност  Praynig    bouquet

и от мен сърдечни поздравления.   bouquet

х-х-х, много интересен постинг!Благодаря ти за него! Просто доразвива темата - да пожелаеш нещо с цялата си душа!И има нещо за което не се бях сетила- искаш го , наистина ,но подсъзнателно слагаш пречки, под формата на  други неща , които обявяваш за неотложни преоритети. И като ,че ли когато нещо не става и не става си включваме една програма на чакане , уж активно, но понеже от много време чака си остава там в чакалнята, а даваме ход на друго, за което преценяваме,че не може да бъде отложено и започваме много активно да работим за него. Така онова , което все не става продължава да не става.

Много си права обаче, че в целия този процес имаме да научим уроци и докато не го направим, не сме готови за осъществяването на съкровенното желание. Grinning

# 346
  • la Città Eterna
darena , страхотно си го казала. И на мен в моменти на застой животът ми наистина прилича на едно безкрайно чакане на нещата, които наистина искам, но правя разни маловажни, но приоритетни за момента неща, които все повече и повече отлагат истинското.

Искам да ви копирам нещо, което много ми хареса в този сайт (за тези, които не обичат да отварят разни линкове, но с удоволствие четат във форума. Мисля, че е точно по темата):

http://www.tiabg.com/?c=n&id=229&p=0

Как отблъсквате щастието си, без дори да осъзнавате
4 от основните причини за нещастен живот

Това е труден разговор. И особено, ако ви е писнало да се чувствате нещастна, непълноценна, неосъществена и се нуждаете от практически съвет как да промените нещата.
Всъщност – нищо не е толкова зле, колкото изглежда. Всеки ден е една възможност за промяна. Защо не направите днешния ден – съвсем нов?
Ако чувствате, че животът ви е “пълна каша”, може би затова има причина. Вижте дали става въпрос за някоя от изброените по-долу.

1. Вие не слушате
Не слушате другите и не слушате себе си – и двете твърдения са критични за вашите проблеми. Ако не слушате себе си, тогава постоянно нямате връзка с истинските си желания и потребности. Това означава, че не получавате от живота това, от което се нуждаете и което искате. Трябва всеки ден (!) да прекарвате достатъчно време в разговори със себе си, в които слушате сърцето си. Животът ви никога няма да стане по-хубав, ако отказвате да изпълнявате този акт на самопомощ.
От друга страна, ако не слушате важните хора в живота си (съпруг, деца, приятели, шефове, колеги, учители), тогава сте откъсната от тях и не може да разберете какво те наистина искат от вас. Това означава, че те са постоянно разочаровани от вас или дори гневни. А това ви носи проблеми. Практикувайте наистина да обръщате внимание на онова, което ви казват. Това просто упражнение ще направи чудеса за създаване на ефективни отношения във всеки аспект от живота ви.

2. Не поемате отговорности
Не става въпрос да поемате всичко върху себе си. Става въпрос за това, че може би хвърляте твърде много енергия да обвинявате други, вместо да поемете отговорност за проблемите във вашия живот. Ефективното съотношение “обвинения – отговорност” трябва да е 1 към 100. Всеки път, когато обвинявате, трябва да съответства на 100 пъти поемане на отговорност. Ако това съотношение е различно, значи работите усърдно за хаоса в живота си.
Обвинението е ефективен начин да убедите себе си, че сте безсилна, слаба, безпомощна. Поемането на отговорност може да е трудно в началото, но ще ви помогне да създадете абсолютно нов и по-щастлив живот за себе си. Веднъж като осъзнаете, че вие сте човека, отговорен за създаването на собствените си проблеми и също – на собствените си решения на проблемите, ще имате избор да промените живота си. Да обвинявате или да поемете отговорност – вие избирате.

3. Не се учите от грешките си
Кога за последен път направихте откровен анализ на грешките, които сте допуснала в живота си и след това се опитахте да научите нещо полезно от тях? Повечето хора използват грешките, за да увеличат омразата към самите себе си (което е самоунищожително и абсолютно безполезно) или ги отричат и се опитват да ги избягват. И двата подхода са погрешни.
Правилният подход е да намерите кураж да анализирате грешките си, да се изправите лице в лице с тях и тогава да се опитате да извадите поуката от тях. Това упражнение ще трансформира бъдещето ви. В противен случай ще повтаряте едни и същи грешки постоянно.

4. Не сте се научила да обичате себе си
Любовта към себе си е най-важният компонент в процеса на създаване на щастлив и пълноценен живот. Ако нямате живота, който искате, тогава вероятно не се обичате достатъчно. Вашите проблеми са в пряка зависимост от степента, в която мразите себе си. Когато омразата ви към самата вас нараства твърде много, ставате деструктивна по отношение на себе си и нанасяте онези поражения, които правят живота ви нещастен. Любовта към себе си е единствената противоотрова. Може ли човек да се научи да обича себе си? Абсолютно! Ако сте се научила да мразите себе си, може да се научите и да се обичате – такава, каквато сте в момента. След това може да започнете да градите новия си живот на основата на здравословната грижа за себе си.

# 347
  • la Città Eterna
Искам да ви публикувам още нещо от същия сайт! Извинявайте, ако спамя темата. Излизам. Днес ни е годишнината от сватбата. След като сутринта подобаващо се изпокарахме, излизаме на ресторант. Явно това е нещото, върху което най-много имам да работя и това са уроците, които ако не науча, няма да мръдна напред. След като е на път да се разпадне втори брак по причини, сходни с първия, явно този път трябва да подходя по различен начин. Ето и статията, която ми хареса:

Погрешните убеждения могат да съсипят живота
 Как да внедряваме положителни убеждения в подсъзнанието си, за да постигаме целите си

Често се заричаме, че ще започнем “нов живот”, ръководен от нови максими. И отново и отново откриваме, че нищо не става. Причината е проста – не е лесно да повярваме в новите си принципи. Как да се справим с това положение? Внедряването на едно или друго убеждение в подсъзнанието е напълно възможно. Това, което е необходимо да направите, е да поработите малко със себе си, за да го постигнете. Няма да успеете, ако се опитвате да живеете по принципи, в които не вярвате.

Като за начало, попитайте себе си в какво вярвате? Кои са убежденията, към които винаги сте се придържала и от които не сте готова да се откажете? Можете просто да си отговорите на ум на тези въпроси, но по-добрия вариант е да си записвате отговорите.

Някои наши убеждения ни помагат да постигаме целите си, а други просто ни пречат да живеем. Опитайте се да разделите вашите принципи на тези две групи. Задачата ви е да замените убежденията от втората група с по-позитивни.
За да направите това, си задайте въпроса в какво бихте искала да вярвате. Кои убеждения, според вас, биха ви помогнали да се приближите до идеалния си живот? Запишете ги като положително твърдение, например: “Печеля повече пари”. Убежденията трябва да бъдат реалистични – това е задължително условие.

Сега следва да повярвате в написаните утвърждения.
Изберете най-важното от тях – това, което ви се струва най-необходимо в този момент. Направете проверка, като се запитате дали наистина искате да повярвате в това.
Задайте си и следните въпроси, като им отговорите честно:
- Защо искам да повярвам в това?
- Какво ще се промени, ако повярвам?
- Мога ли да повярвам в това?

Ако сте успяла с лекота да отговорите на тези въпроси, пристъпете към следващата стъпка. Ако не сте успяла – изберете друго утвърждение от списъка си и повторете проверката.

По-нататък е необходимо да бъде удостоверено, че принципът, в който искате да повярвате, съответства на вашата ценностна система и не противоречи на убежденията, в които вече твърдо вярвате и не желаете да променяте. На този етап е необходимо да отговорите на следните въпроси:
- Може ли това ново убеждение да влезе в конфликт с вече съществуващи?
- Как то ще ми помогне да се придвижа напред по пътя на жизнените ми цели?
- Ще се наложи ли да пожертвам някои от ценностите си, заради новото убеждение?

Ако след отговорите на тези въпроси все още искате да повярвате в новото убеждение, то тогава може да пристъпите към непосредственото внедряване на убеждението в подсъзнанието ви.
Този процес включва две фази: “изпразване” и “пълнене” (по аналогия с чаша с вода, от която първо трябва да излеете старата вода, за да налеете нова).

Фазата на очистване предполага намирането на отговори на следните въпроси:
- Откривам ли в себе си някакви възражения – съзнателни или подсъзнателни – срещу новото убеждение?
- Какви мисли, ценности, принципи ми пречат да повярвам в това убеждение?
- Кои от убежденията ми могат да намалят ефективността на новия принцип? По какъв начин? Как мога да спра това?
- Мога ли да си спомня дори само един пример от живота ми, който ми казва, че противоположното на новото убеждение е правилно?

Във втората фаза - пълнене, е необходимо да отговорите на още няколко въпроса:
- Какви са ползите (за мен и близките ми), че ще повярвам в това убеждение?
- Какво ще загубя (аз и близките ми), ако не повярвам в това убеждение?
- Как ще се чувствам, когато повярвам в това убеждение? Как ще се променя? И как ще се промени животът на хората около мен?
- Как ще позная, че съм повярвала?
- Защо смятам, че си струва да повярвам в това? Какви са мислите и емоциите, които ме подтикват?
- Какви са рационалните, логическите причини да повярвам в това убеждение?
- Мога ли да си спомня поне един пример от живота, който ми показва, че това убеждение е правилно?
- Какво казва интуицията ми за правилността на това убеждение?

Отговорите на тези въпроси може да записвате или да си отговаряте на ум. Ако е необходимо, връщайте се към някои от тях, докато не почувствате, че започвате да вярвате в новото убеждение и да се “вживявате” в него наистина.
Веднъж внедрено, убеждението ще започне да работи за вас.

# 348
  • la Città Eterna
ko10c  Hug
Наскоро четох " Нека ти разкажа " На Хорхе Букай много поучителна и лека за четене книжка.Ще си позволя да напиша едно от разказчетата му от една друга негова книжка "Приказки за размисъл".
Тексът, който възпроизвеждам тук ,всъшност не е приказка ,а по -скоро направлявана медитация,сглобена като алегория ,чиято цел е да изследва истинските  причини за някое от нашите неуспехи.Позволявам си да ти препоръчам да четеш внимателно ,като се  спираш за малко върху всяка фраза и визуализация.
Вървя по една пътека.Оставям на краката си да ме водят.Погледът ми се спира върху дърветата,птиците и камъните.
На хоризонта се очертава силует на някакъв град.Напрягам погледа си ,за да го различа по ясно.Усещам че градът ме привлича.Без да зная как ,осъзнавам че в този град мога да намеря всичко ,което желая.
Всички мои цели ,стремежи и въжделения. Амбициите и мечтите ми са в този град.Това което искам да постигна , от което имам нужда , това , което най-много искам да бъда , онова, към което се стремя, което опитвам , за което работя , за което винаги съм копнял , онова , което би било най-големият ми успех.
Представям си ,че всичко това се намира в този град.Поемам към него, без да се колебая.Малко по -нататък пътеката тръгва стръмно нагоре.Малко се изморявам ,но няма начин.Продължавам.По-нататък различавам черна сянка на пътя.Когато се доближавам ,виждам ,че е огромен ров ми пречи  да продължа.Страхувам се ..... Колебая се . Ядосвам се ,че не мога да постигна целта си лесно .Така или иначе решавам да прескоча изкопа.
Отстъпвам ,засилвам се и скачам...
Успявам да го преодолея. Съвземам се и продължавам да вървя.Няколко метра по -нататък се появява втори изкоп.Отново се засилвам и също го прескачам .Тичам към града:пътят изглежда открит.
Изненадва ме пропаст ,изпречила се пред мен .Спирам . Невъзможно е да я прескоча.Виждам ,че отстрани има дъски ,пирони и инструменти. Разбирам ,че са там , за да се построи мост.Никога не съм бил сръчен в ръцете...мисля да се откажа....
Поглеждам към бленуваната цел ....и намирам сили да се стегна.Започвам да строя моста.Минават часове, дни , месеци. Мостът е готов. Прекосявам го развълнуван и когато стигам до другата страна .... откривам стена.Огромен зид , студен и влажен, който обгражда града на мечтите ми...
Чувствам се сломен...Търся начин да го заобиколя. Няма как.Трябва да се изкача по него.Градът е тъй близо....Няма да позволя на зида да ме спре.Решавам да се покатеря.Почивам няколко минути и поемам дъх....
Изведнъж виждам край пътя едно дете ,което ме гледа ,сякаш ме познава.Усмихва ми се съзаклятнически.Напомня ми за самия мен.. когато бях дете.Може би за това се осмелявам да изкажа гласно протеста си
       -Защо има толкова препятствия мужду мен и целта ми?
Детето свива рамене и ми отговаря:
      - Защо питаш мен ?Препятствията ги нямаше ,преди ти да се появиш....
Препятствията ги донесе ти . 

Тази притча имах предвид в предишния си постинг. Тя е много подходяща за такива като мен, които уж много силно искат нещо, но все се случва нещо друго, което ги отклонява. Все пак е важно да не се отказваш и да продължиш да преодоляваш препятствията докато спрат да се появяват. Т.е. докато сам повярваш в себе си.... Ако пречи, че я копирам отново, пишете, за да я изтрия. Така или иначе е само няколко страници по-напред.

# 349
  • Перник
Момичета, благодаря ви за страхотните пожелания  bouquet  bouquet  bouquet

# 350
  • Tам през Атлантическия океан
ПРИТЧА ЗА ЖЕЛАНИЯТА

Казват, че всички наши желания могат да бъдат изпълнени. Просто ни се дава време да разберем, това ли искаме наистина. Или ни е нужно друго.
Един богат търговец имал четири жени. Отпътувал по работа и няколко дни преди завръщането си изпратил на всяка от жените си писмо, в което я питал какъв подарък желае да и донесе.
Четвъртата, най-младата от жените отговорила, че иска да получи красиви дрехи, благовония и задморски скъпоценности. Третата, често боледуваща жена поискала лекарство, което да я изцери от всичките и недъзи. Втората жена, която била много любознателна, пожелала да получи книги по метафизика, окултни науки и темподобни. Първата от жените загърбила мирските желания и написала просто:"Мой драгоценни съпруже, нищо не ми е нужно, само се завърни при мен жив и здрав и остани винаги наблизо."
Търговецът се завърнал и донесъл на всяка това, за което помолила. Стоки и скъпоценности за най-младата. Лекарства за третата. Книги за втората. А тъй като първата жена искала само него самия, останал да живее само с нея и безрезервно да и принадлежи.
Когато останалите жени усетили, че той рядко ги посещава и живее само с първата, спокойно им обяснил, че просто изпълнява техните желания.

Какво искаме ние наистина?

Wink

# 351
Desss много е хубаво Hug

# 352
Здравейте момичета, надявам се, че ще ме приемете при вас Praynig.
С две думи за мен- последните 2-3 години имах доста негативни неща в моят живот, както и доста положителни..но тк влиянието на първите явно е било силно..не оценявах другите неща и особено най-ценното- детето ми! Бях се превърнала в една постонно мърмореща, оплакваща се..вечено другите са ми виновни за всичко. Загубих детенце в 11 седмица и това още повече ме отчая.
Докато един ден- преди 1 седмица, не се събудих и осъзнах, че всичко е все едно някакъв кошмар и ако аз сама не изляза от това, няма кой друг. Винаги съм имала супер силна интуиция и съм била много позитивна- всички ми казваха, че два ли не ги огрявам..докато в последно време все едно не бях аз.  Детето ми откакто се е рдоили, не мозе да спи добре- буди се по 100 пъти на нощ. Водихме го по лекари и слава Богу, не е здравословен проблем. Сега съм сигурна, че аз съм го натоварвала и него с моята енергия.
И реших, че трябва да започна моментална промяна и пречистване на тялото и душата (което също бях позабравила последните години). Започнах сутрин олио, топла вода, чайове..самовнушение (за което и вашите постове и теми много ми помогнаха) Hug.
На 2 ден, обаче..ми излязоха едни екземи- като язви..почти съм сигурна, че това е от пречистването.
Имал ли е някой подобен проблем?
Отделно много ми се насълзяват очите- все едно ми се плаче постоянно..

Вярвам, че всичко ще се оправи и че причината да съм в това състояние е душените ми терзания и неспособността да се справя с тях. От ден на ден се чувствам по-силна тази седмица и като че ли по-лека- все едно съм свалила тежко палто от гърба си..
Но имам още много да се уча Praynig
Иначе опитът ми досега показва, че който силно иска нещо- рано или късно го получава!
Извинявам се за дългият пост.

Лека вечер и спокойна нощ на всички Hug

# 353
Valyya   добре дошла  Hug

# 354
  • Universe
На 2 ден, обаче..ми излязоха едни екземи- като язви..почти съм сигурна, че това е от пречистването.
Имал ли е някой подобен проблем?
Отделно много ми се насълзяват очите- все едно ми се плаче постоянно..
Valyya, Hug погледни тези линкове
12-те признака на Пробуждането - lenny_pld
Още признаци на Пробуждането - Lilian_V

Desss, пак изскочи с хубава притча  Hug Регистрира ли се в торент сайта  newsm78

x-x-x, хубави неща си публикувала bowuu, честита годишнина  bouquet

# 355
Лени, Миленитка Hug Благодаря за топлото посрещане!
Лени, четох ги тези стъпки..
Мисля, че имам доста признаци (включително и нощното събуждане, говоренето сам със себе си, нежеланието да излизам навън), но и трябва доста да се работи. Да се надявам само, че бързо ще зарастнат тези язви, защото хич не е приятно и на моменти се отчайвам- но тогава си повтарям мисълта на едно момиче тук bowuu (съжалявам, но не помня името)- че СТРАХЪТ МИ СЕ ПРЕВРЪЩА В ЛЮБОВ.

При методите за защита- аз винаги съм си представяла, че има екран между мен и човека отсреща..а за мислите- мислено си представям как си измитам мозъка с метла..Понякога е трудно с ъглите Laughing.

Винаги съм усещала хората като енергия..В тази чужда страна съм от скоро и тк нямам много възможности за контакти, започнах често да се срещам с една жена. След всяка среща съм винаги много изморена и изнервена и една отпаднала..и нали сетивата ми бяха затъпени, изобщо не се усещах..Сега, обаче мисля да я избягвам.

Има много неща, които преди интуитивно съм чувствала, но някакси ми се изясниха след като попаднах на вашата тема.
Съзнанието е нещо силно, но трябва да се работи много.
Още  веднъж лека нощ на всички и благодарности за труда, за да съберете толкова полезен материал:hug:

# 356
lenny_pld      Hug
може ли малко подробности за този сайт
   bouquet
Хубава и спокойна вечер  Hug

# 357
  • Universe
lenny_pld      Hug
може ли малко подробности за този сайт
   bouquet
Хубава и спокойна вечер  Hug

Миленитка, Heart Eyes
Това е сайтът на клуб Зеланд /последователите на Вадим Зеланд - автор на трансърфинга - книгите му ги има в Спиралата  /, регистрацията става бързо, има много интересни теми във форума, сходни на нещата, които обсъждаме тук  Peace
Доста често сме споменавали за различните влияния на руската и "западната" школа върху нас - Зеланд е представител на първата, а аз съм русофил  Joy /което не пречи да не възприемам Лазарев Crossing Arms/

http://clubzeland.com/for1/index.php

# 358
Aз пък не споделям отношението на Зеланд към кармата и макар Лазарев на моменти да е краен, го приемам . Както и други подобни на него от руската и източната школа.

# 359

[/quote]

Тази притча имах предвид в предишния си постинг. Тя е много подходяща за такива като мен, които уж много силно искат нещо, но все се случва нещо друго, което ги отклонява. Все пак е важно да не се отказваш и да продължиш да преодоляваш препятствията докато спрат да се появяват. Т.е. докато сам повярваш в себе си.... Ако пречи, че я копирам отново, пишете, за да я изтрия. Така или иначе е само няколко страници по-напред.
[/quote]                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   x-x-xаз също смятам,че не трябва да се отказваме когато ни се изпречи препятствие,но в същото време си мисля,дали то не е някакъв знак,че начинанието или по скоро резултата му не е най-подходящия за нас?

Последна редакция: сб, 05 дек 2009, 23:39 от lina

Общи условия

Активация на акаунт