Колкото сме по-красиви,МАЙчетата ще са по-щастливи. N8

• 21 433
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
   Здравейте и от мен! Най-после намерих време да ви кажа, че ви следя от 2-3 седмици.  Laughing  За мен това е втора бременност, с термин 30 май.
Още не съм се записала за консултация, тъй като не се чувствам особено добре - гадене, повръщане и други екстри, които ми се разминаха първия път. Това поне ме навежда на мисълта, че пола на второто ще е различен. 

Хубав ден на всички!

# 136
Lina_n_n, и аз съм така със спането, сутрин немога да стана до 11.30 ч., и постояно ми се спи , а през ноща немога да заспя.

Winnie, дано бързо да оздравее Кари... Simple Smile

# 137
Здравейте! Ходих на преглед за пола и ще имаме момиченце! stork-girl
Много се радвам! Само че снимката от 4 Д -то направо ми е страшна! Детето ми е като извънземно! Laughing

# 138
Уини, дано бързо се оправи Кари!  Hug И аз да ти кажа - не разчитай много на ваксината, а се пази, пий лимон, мед, осцилок... (какво беше, че го забравих), прополис... Ваксината действа, доколкото знам, след около 2 седмици, като се постави.

Мента, теб с какво те лекуваха, като беше болна?

Според мен, има разлика между шезлонг и стол за кола. За столчето казват, че бебето не трябва да прекарва повече от 1-2 часа на ден вътре. Детето лежи там доста прегънато, макар и тежестта да пада развномерно. Докато шезлонга има няколко степени за гръбчето, едната е пълно легнало (поне моят имаше таква). Това са моите наблюдения. Simple Smile Ако някоя твоя позната има шезлонг, можеш да го вземеш за 1-2 дни, да го пробвате и така да прецениш. Аз така направих.

Иначе, за платките - дано ти влязат в употреба и да свършат работа!  Hug

Оф, и на мен ми се спи ужасно, но мойта кокона хич и не ме пита сутрин дали ми се става или не.... започва ужасно да мрънка, докато не я изкарам от леглото.  Tired Та, карам вече на батерии.. дано са Дурацел, че...  ooooh!

# 139
  • Пловдив
   Здравейте и от мен! Най-после намерих време да ви кажа, че ви следя от 2-3 седмици.  Laughing  За мен това е втора бременност, с термин 30 май.
Още не съм се записала за консултация, тъй като не се чувствам особено добре - гадене, повръщане и други екстри, които ми се разминаха първия път. Това поне ме навежда на мисълта, че пола на второто ще е различен. 

Хубав ден на всички!

Радвам се да те видя тук, съгражданке  Hug  bouquet Дано скоро ти се разминат неразположенията  Praynig

# 140
  • София
Ха добър ден и от мен,

Да се запиша в темата преди да сте я изписали  Laughing

Цял ден уж се занимавам със завършането на системата за възнаграждения в нашата фирма, ама пуст форум и особено една тема за дългото кърмене в Майките, където пак имаше едни изявления, по които как да не вземе отношение "меродия" като мен.

И брех, май само аз не пия витамини... Flutter И какъв огромен пост сътворих!

И аз не пия витамини. Но виж изяждам по кило-кило и половина мандарини на ден, като се има предвид, че и Марти изяжда толкова, мъжо не може да смогне да ни купува  Sunglasses

аник, поздрави за хубавата почивка. Ние пък този уикенд си отходихме по гостита, та имаше бол хора, желаещи да забавляват детето.

# 141
Честито на всички сини и розови бебоци  Mr. Green Ето че и момиченцата почнаха да се показват  Wink Както се казва - ще се разбере скоро кой какъв късмет е изтеглил от баницата  Mr. Green

Змейче, столчето е един път  Peace Просто е страхотно, тази серийка на Фишър Прайс е много готина  Peace Съветвам всички мами да си вземете такива шезлонгчета  Peace Кари беше невероятно ревливо бебе и свекитата ни взеха един съвсем обикновен шезлонг - е, направо се родихме! Кари си умираше да седи в него, а и аз спокойно си я слагах там, докато вършех нещо  Peace Просто една много добра инвестиция - този път обезателно пак ще ви взема, но ще е нещо по-весело ( особено този на змейчето много ми харесва )

Мента, и аз това щях да попитам - с какво се лекуваха? Ние по принцип вкъщи хапваме страшно много плодове и натурални сокове, както и чай с мед  Peace Кари в момента е на вълна "авокадо" и ни подлудява ако няма вкъщи - снощи даже кат й беше зле хапва авокадо в леглото, а него нали го препоръчват за една от "супер храните" - имало страшно много полезни вещества  Peace

За слабичките мами - аз си извадих един спортен панталон, който е малко по-голям размер от тези, които по принцип нося ( останал ми от периода след първото раждане ). Е, страшно ми е удобен и направо се родих  Peace Така че на първо време няма нужда да си купувате бременни дънки, които и без това трудно се намират в по-малки размери  Rolling Eyes

Тинайна, да по телефона диагностицираха Кари, понеже е забранено да се излиза ако има съмнения за този грип. Аз много скептично гледам на това, тъй като доктор де факто не я е видял, но от снощи до до днес на обяд толкова бързо й се разви кашлицата, че чак се стреснах. А ни казаха, че вируса атакува много лошо дихателните пътища и белия дроб ако не вземе навреме Тамифлу   Rolling Eyes Аз голямо мислене го мислих това за ваксината, но най-накрая я сложих - за зло или добро ще видим ( поне сега си мисля, че е за добро след като Кари е болна )

Аз ще ходя малко на работа като се прибере мъжо - много е кофти с тази английска система - ако детето ти е болно не ти дават болничен - можеш да си останеш вкъщи, но не ти плащат  Rolling Eyes

# 142
УНИ, добре дошла при нас, и много лека бременност ти желая...

alexxana, честити розови гащички.  Simple Smile

# 143
Уни, добре дошла ( за малко да си помисля, че ето една съфорумка с подобен на моя никнейм, ама нее, различаваме се по една буквичка - аз съм Уини  Mr. Green ) Чуствай се уютно при нас и дано скоро да отминат неразположенията ти  Hug

Змейче, забравих да ти отговоря  за количката - зависи дали ще имаш късмет - има и нови за по 160 паунда, но повечето, които са показани, дори и да са ползвани са доста запазени. Аз лично от ползвана количка не се притеснявам - изпирам си всичко и така  Peace Най- много ми хареса на тази количка, че столчето за кола с нея е Макси Кози, а аз много ги харесвам тези столчета, а и точно то става и на нашето Куини, което по принцип мислим да ползваме за пътувания  Peace Змейче, а каква беше точно марката на твоята количка - аз се сетих за нея, но не можах да си спомня марката  newsm78

# 144
  • Пловдив
Уини, поръчах шезлонга вече - 2 бр и за още 1 съфорумка  Mr. Green
Ето я моята количка http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1204948 … ame=STRK:MEWNX:IT
И аз не се притеснявам, че ще е малко ползвана - моделът е от тая година - няколко месеца ползване не ме тревожат  Peace
Обаче трябва да проверя какво столче за кола да купя за нея и дали трябват адаптори  newsm78

# 145
green_dawn, и аз се тъпча с плодове. На ден със сигурност давам 10 лв, за да ядем на корем всички. С първата бременност също не съм пила витамини, с изкл. на ФК...

Winnie
, в София вече се правят кръвни тестове за един ден за установяване на свински грип, но само в частните лаборатории и цената е между 45 и 60 лв в зависимост от теста. Иначе се чака 5 или 7 дни за потвърждение и масово се лекуват хората като за свински грип, дори и да се окаже отрицателен теста. Странното е, че личната лекарка на колегата не е написала диагноза в болничния като за свински грип, а остър бронхит (или нещо подобно) и служебната ни мед. сестра му е казала, че лекарите избягвали да пишат реалната диагноза... Страхотно здравеопазване си имаме, няма що!

Аз пък ще си ползвам старата чиковска количка. Много си я обичам, само едното й задно колело леко кривуличи, но казаха, че няма оправяне...

# 146
  • Sofia
Mentha, и аз да се изкажа 100% в полза на шезлонга - за мен беше незаменим  Peace Първите дни си мислех, че и кошницата за кола ще ми върши работа, но като го гледах такова сгърчено червейче в нея, набързо изтичах за шезлонг. ПОлзвахме го доста дълго време - носех си го в стаите с мен, докато готвех, го слагах на масата да ме наблюдава, а като заспи, пусках до пълно легнало положение и завивах с одеалцето. Захранването също започнахме в шезлонга и после купихме столче за хранене.
Ивон, змейковица така ме зариби с едни дънки от и-бей, че ако стане работата, хич няма да ходя по нашите магазини  Hug
Аз палто не смятам да купувам - еле пък бременско. Навсякъде съм с колата и докато мога, ще си закопчавам моите, а после ще ходя разкопчана  Mr. Green
За спането - денем съм супер поспалива, а нощем сън не ме хваща. Аз и с предишната бременност бях така, особено накрая мразех нощите.
Моят хемоглобин сега е добре, но с предишната бременност беше нисък. Не пих желязото до последно  Embarassed Няма такава гадост пък и запича  #Cussing out
Бръмбазела, green-че, и аз още се ослушвам с витамините. Засега нищо не пия, даже и ФК спрях от един месец. За съжаление плодовете не ми понасят, а така обичам. Надявам скоро да мога да си хапвам спокойно.
alexxana, честита новина за момиченце   bouquet
Някак си ми се иска да прескоча времето и вече да е април месец. Така не мога още да се зарадвам на бременността - това слюноотделяне, гадният вкус, постоянното внимаване какво ям...направо ме побъркват.
В събота една позната в Хърватска роди момиченце (тя, горката, плюеше до последно), пък днес братовчедката на мъж ми роди момченце в Гърция. Хайде полека-лека и ние да избутваме  Hug

# 147
Winnie,дано Кари се оправя бързо   Hug
Честито Алексана  Hug Heart Eyes май само ние двечките за сега сме с момиченца  Wink то ще изкочат и други,но още се крият  Laughing
На новото мамче - добре дошла и скорошно подобрение  Hug

# 148
  • T"A
Бюти, Уини, първоначално вдигнах температура - 37.8 само, но бях в Бг, далече от лекуващите ме лекари и се изплаших. Започнах парацетамол, викнахме лекар и той каза да продължавам с парацетамола и, ако не помага, да комбинирам с аналгин. Даде ми витамини (Triovit) и Тавипек за кашлицата (=лавандулово масло), което не ми понесе (задушавах се от кашлица и го спрях). Обаче гърлото ми остана силно възпалено и от страх да не тръгне възпалението към гърдите започнах да взимам (пак по препоръка на доктора) антибиотик Zinnat. Най-много ми помогна чай от мащерка с мед, а и мед си хапвах с лъжичка. Отделно хапвах поне по 3-4 плода дневно. Първите дни бях много зле (който казва, че леко се кара този грип - за бременни не мисля, че е така), заразих и майка ми, изобщо  ooooh! Ааа, да + излизах всеки ден на разходка в парка, чистият въздух ми помагаше да дишам  Peace

Униwelcome
Алексана, честито да ви е момиченцето  Heart Eyes stork-girl
И на мен са ми страховити тези снимки  Laughing чакам да се развие по-добре бебчето, да не ни плаши така  Mr. Green

Навихте ме за шезлонга  Hug Но да видим първо количките, легълце и шкафче с повивалник, ваничка за къпане... Все пак тая надежда, че с шезлонг могат да ни услужат, поне пробно наистина...  Thinking Столчето за кола и при нас е задължително за изписването, доста неща има да се купуват, но пък на мен ми доставя удоволствие  Party

# 149
  • Русе
Winnie ,дано куклата оздравее бързо! Praynig
Уни  Hug Добре дошла!
alexxana Честити stork-girl
И ние всеки ден ядем мандарини с килата.В CBA са на 1,49лв  за кг,голяма далаверка!  Mr. Green
Днес си взех направление за Регистрация на ЖК.Не им стана много приятно,че е изтекло,защото излезе,че можело да се анулира и да се пусне с нова дата,ама аз това откъде да го знам. newsm78 И на Бойко взехме бележка за Детската градина,но ще изчакаме баща му да се прибере в сряда и тогава ще го пускаме.Иначе е голям филм,той не иска да ходи и на мен ми е ужасно трудно да го водя сутрин.
Ох ние столче за кола имаме страхотно на Конкорд ,само че кола ще трябва да си купим. Mr. Green А на баткото ново стлче.Надявам се оклоло раждането и това да стане. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт