Колкото сме по-красиви,МАЙчетата ще са по-щастливи. N8

• 21 436
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
ох боже сега си пиша с една позната .и ме разпитва за после след като родя.Вече паднах.Отсегас ми се казва кое как,по колко-УЖАС.

Всяка майка знае кое е най-добро за детето й. Лично аз съм за режима, но има други, които са на противоположно мнение. Само едно смятам, че е добре - радвай се на бременността си и не мисли от сега за това дали ще правиш това или онова... В крайна сметка все още сме просто бременни Simple Smile
А иначе хората обичат да дават съвети и повечето го правят от добро чувство, защото смятат, че така е правилно и ще ти спестят неволите като споделят опита си с теб Simple Smile

# 361
natalinik наистина има много време,но аз се интересувам за да съм подготвена. Peace.За сега съм се спряла на модела да храня детето когато то си поиска.Искам от сега да подготвя и бащата кое смятам за правилно и кое не.Със сигурност ще има хора които ще ме  критикуват,и държа той да ме подкрепя.

Относно Секциото - изпитвам невероятен страх от раждането.Но много повече ме плаши мисълта да ми режат корема и така да изкарат бебето.Ако по медицински съображения ми се наложи няма как ще приема.

Бръмбазела и Змейковица ,както и другите дълго кърмили майки- благодаря за полезната информация която ни давате. Hug

# 362
  • София
Ха привет и от мен,

Честито на всички узнали пола междувременно.

Включвам се набързо да кажа нещо за режимите: аз съм твърдо против режим на хранене наложен от майката, но пък съм твърдо за това, че бебето/детето трябва да има режим на сън, което понякага (да не кажа винаги) се изгражда от родителите.

В петък няма да съм на линия за евентуална среща/лекции/кафенца/лаф муабет (а как ми се иска), защото ще организирам местенето на офиса, но пък ще гледам да компенсирам. Видях, че в неделя ще има неформална кърмаческа среща, та току виж се дотътря с един бивш кърмак и едно бъдещо кърмаче  Sunglasses

aniK , тази седмица вече трябва да има консултация и за теб, нали? Стискам палци на добри новини и бързо минаване и на "пустите" слюнки.

# 363
Днес ходих да си взема болничния(Няма да има проблем да вземам до края на бременността и не са ми искали парички).Мед.сестра обаче по грешка ми е написала че съм с термин 7.04.2009,и май ще трябва да ходя да го оправяме.

и да се похваля - Днес ще ходя на медитация.Дано ми подейства успокояващо,че от тия мойте хормони паля на четвърт Mr. Green

# 364
  • Sofia
aniK , тази седмица вече трябва да има консултация и за теб, нали? Стискам палци на добри новини и бързо минаване и на "пустите" слюнки.

Ох, да, утре в 15ч.  Praynig Praynig Praynig Хич не го усещам това вътре и направо си мисля какво ли не  Confused За слюнките съм се примирила, че може и до края да откарам  Cry Ти много се позагуби, но нали следиш темите Wink  Peace

# 365
  • София
Следя, следя, но имам доста задачки. Днес бях в командировка, имам служебни разправии в ЧЕЗ, постоянно излизат разни неща около преместването... Хубавото е, че нямам много време да мисля, че инак кой знае каква простотия ще ми роди главата  Sunglasses

# 366
Ние бяхме малко на разходка, че Кари вече тотално откачи вкъщи  Crazy Ходихме до големия супермаркет да пазаруваме и след това седнахме там в кафето - правят страхотен топъл обяд, а и има различни порцийки за малчуганите  Peace Видяхме се случайно с една приятелка в кафето и си поприказвахме. Изобщо беше супер, само после едва се довлачихме с чантите до вкъщи. Аз от известно време се мъча да свикна Кари да излизаме без количката и за сега се справяме добре, но пак ме е страх по улиците с нея  Rolling Eyes

В момента където живеем е апартамент, а под нас има банка т.е. ние се падаме един вид на втория етаж. Пода ни е изключително топъл, тъй като отдолу постоянно топлят, а и ние сме на парно  Peace Сега март месец ще се местим в къща, но тук масово спалните са на втория етаж, а кухня и всекидневна на първия, така че пак смятам да си направя такова кътче на пода за бебето. А повивалника над креватчето много ми хареса - изглежда ми някак по-сигурно, че ако бебо падне ще е на меко  Crazy

Девил, каква е тази медитация  newsm78 Разкажи повече

АниК, успех на консултацията и да н исе похвалиш после  Wink
Алекс88, честито ти момиченце  Grinning Аз определено съм ЗА някой неща за бебето да се вземат на старо - все пак като си изчистиш и изпереш всичко няма проблем  Peace Пък и толкова неща трябва да се купят, че...  Mr. Green

# 367
Winnie и аз да ти кажа още не знам как ще е и дали ще ми хареса. Като се върна ще споделя.Казаха ми че било много добре и за бебето.

# 368
Момичета, въпрос! Относно раждането - чувала съм че когато имаш високи диоптри не се препоръчва да се ражда естествено а секцио. Аз обаче се ужасявам от секциото , та в тази връзка какво се приема за граница за високи диоптри, някой знае ли?

# 369
За раждането - и мен много ме беше страх, но гледахме с мъжо няколко филмчета на раждащи жени ( те бяха доста детайлни, пък и много исках той да знае какво точно ще се случва, защото нали щеше да е до мен докато раждам  Peace ). Някак си много спокойно мина всичко и изобщо пазя много приятни спомени от тогава. Радвам се, че и второто бебче живот и здраве ще се роди в същата болница, защото там персонала е страхотен!  Mr. Green Не знам вашите мъже дали ще присъстват на раждането, но моя по принцип си пада малко гнуслив, но толкова геройски понесе всичко, даже пипаше главичката на бебето докато излизаше и крещеше "идва, идва"  Joy Аз секцио по желание никога не бих си направила  Naughty

Включвам се набързо да кажа нещо за режимите: аз съм твърдо против режим на хранене наложен от майката, но пък съм твърдо за това, че бебето/детето трябва да има режим на сън, което понякага (да не кажа винаги) се изгражда от родителите.

Абсолютно подкрепям! На Кари и наложихме режим на сън от втория месец и направо се родих! Иначе бяха едни мъки, люляне, пеене и нерви  Crazy Просто правим баня в 18.30ч., кърмене, слагам бебето в креватчето и излизам от стаята! Първите 2 пъти рев 10тина минути, но от тогава никога не сме имали проблем със заспиването на Кари. Много познати са се учудвали как така Кари си ляга всяка вечер в 19ч. и заспива сама. След като стана на 2 годинки си ляга в 20ч., но по-късно не  Naughty Лично на мен ми беше много леко когато беше бебе да знам, че след 19ч. с мъжо може спокойно да вечеряме и да погледаме филм  Peace

# 370
дудински, аз съм чувала, че така правели лекарите в България. Но мисля, че не диоптрите са определящи, а очното налягане  Peace Тук в Англия никой не те пита какви диоптри имаш. Аз примерно нося очила от време на време - диоптрите ми не са големи, но никога акушерката не е питала са проблеми с очите. Питат за други болести, но не и за това. Което ме навежда на мисълта, че това с диоптрите ами нещо ми куца като теория  Rolling Eyes Според мен не бива да се притесняваш, съветвай се с доктора и му обясни, че имаш желание да раждаш естествено, но той да ти обясни подробно наистина и защо се налага секцио при висок диоптър. Чувала съм, че българските лекари имали тенденция да си измислят какви ли не теории само за да накарат бременните да родят секцио, защото за него трябва да се плати доста повече  Crazy Може и да не съм права  newsm78

Виж тези теми:
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=1596
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10869

# 371
Привет момиччета, много хубави теми сте обсъждали .

Аз съм голям привържаник на кърменето и се надявам този път да успея да се справя. С Ивчо неможах, като се роди още нямахме компютър и нямаше как да се ровя в нета и да се сдобия с толкова ценна информация каквато намирам сега. Слушах педиатърката и роднините и в крайна сметка след първият месец започнах да дохранвам ,а  след още месец кърмата  ми нацяло спря  Sad Този път се подготвям от сега, чета кърмаческият форум и се надявам като се появи бебо да съм достатъчно подготвена  Peace

За ваничките, си купих от стандартните пластмасови бебешки корита и една специална възглавничка която се поставя  вътре за да е на мекичко бебето и да не се пързаля. Самото корито го слагах в/у един скрин и ми беше добре на височина. Повивалник имах в комплекта с кошарата, от сгъваемите е и си ползвах него.

За диоптрите и секциото, мисля че е вярно това че лекарите го използват като най -добрият претекс да те резнат.
 Аз родих първото нормално, хич не мина леко, 12 часа бях на системи и накрая и шеф и кройка получих, но и второто живот и здраве искам да си го родя нормално.

# 372
  • Под кленовите дървета
Момичета, аз викам да направим справочник на полезните неща, които ще са ни нужни за бебо и от къде може да се намерят.
Нещо като МАЙски бебешки справочник.
Предлагам го, защото има многополезно инфо в нашите теми, а до май месец ще сме забравили много неща. В темата справочник да може да качва всеки, но й да се модерира.

Тази подложка за ваничка - хавлиената много ми хареса, но някой да ориентира във всеки магазин ли я има?
Иначе аз ще видя върху какво ще вдигам ваничката, че поставките за ваничка са много скъпи и ми изглеждат нестбилни.

Мен от няколко дни ми се втвърдява корема тук-там - понякога под пъпа, понякога отляво, понякога ако лежа по гръб усещам разтягане и гъдел. Мисля, че е бебето и мърда, ама нека някоя от напредналите мами да се включи. Това мърдане ли е? Особенно ако легна по гръб става страшно. Надясно и на ляво се успокоява втвърдяването и разтягането.

# 373
Winnie, благодаря ти, но при мен освен че са високи диоптрите и налягането ми се следи, освен това имам случай в семейството с отлепена ретина и много ме е страх, но искам научно обяснение за това че естественото раждане не се препоръчва, защото ти си права, вероятно лекарите предпочитат секцио защото  е по-скъпо, но аз наистина се ужасявам, по ми е гадно да си го представя от естественото раждане където може да се цепнеш до небето. Ще продължавам да чета и се надявам да не ми се налага

# 374
  • Sofia
Секциото не е много по-скъпо, но им е "планирано" на лекарите. "Светилата" обичат да си имат график. Аз не съм чула за някой родил нормално например при Тодоров или Рени Ковачева> В Свети Лазар мисля, че всички раждания са секцио. Отделно от това много "модерни" майки искат да "се запазят за мъжете си" (не знам как по друг начин да го кажа  Embarassed). Аз пък лично много държа бързо да отслабна след раждането и ако се наложи рязане, много ще ме е яд, защото ще трябва по-дълго време да се пазя като спортувам.

jasmin_veni, като наближи време, ще си копираме полезни списъци от отчетните теми на вече родили - има толкова много дреболии, доста от тях излишни, но по списък нищо не се забравя  Peace Макар и с второ, аз също не съм сигурна бебе ли усещам или някой мускул ми трепка  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт