Колкото сме по-красиви,МАЙчетата ще са по-щастливи. N8

• 21 337
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
Задължително с помпа в родилното!  Peace  Simple Smile

Аз пък нямах помпа и не ми потрябва, но да си призная не знам как е в България. Тук оставаш в болницата най-много за една нощ, а и те там си имат всичко - помпи, шишета, кремчета, ванички - абе каквото се сетиш  Peace

Минималния престой в Бг при естествено раждане е 3 дни, при секцио май беше 5. Ако бебето не е в състояние да бъде изписано (напр. при много силна жълтеница, както беше при нас), задържат и майката. В Шейново няма помпи, не зная как е в другите болници. Шишета имат, защото моето беше постоянно на АМ. Въобще, Winnie, кога ли в БГ нещата ще добият човешкия облик на "циливилизования" свят, не зная...

... За водата - против  Peace За подсладената вода пък съвсем.  Peace Кари имаше жълтеница около 7 дни и лекарката, която идваше на прегледи вкъщи никога не ме е карала да и давам вода, камо ли подсладена. Това е пак някоя измислица на БГ лекари...

Измислица е, нашенска, и още как! Лошото е, че продължава да се разпространява, както виждаш какво се чете по лекциите...  Confused Братовчедка ми живее в Англия и като забременях с Калоян, тя първа ме светна, че у ваше село вода изобщо не се дава. Чух след това коментари, че в БГ климата е по-топъл и вода трябва да се дава, но аз нали съм теле (7-мо майско  Mr. Green), бебето ми "оцеля" само на кърма без никаква опасност да се обезводни и опита вода чак на 10 месеца. Роден е в адска жега, така че да имат да вземат всички пишман разбирачи, пък било то и опитни педиатри.  Tired

... За бебешките имена - твърдо сме решили за момиче - Бела/ Белла  Peace Ама за момче...какви разправии имаме  ooooh! Аз твърдо си държа на Марк, а мъжо измисля едно откачени имена...  Crazy...

А, почти ще ми е адашка. Аз се казвам Изабел, някои приятели ме наричат Бела.  Simple Smile

... Тази вода със захар , която се споменава я препоръчват при жълтеница вместо глюкоза ли(от майка знам че май това е лекарството при жълтеница...

Да. Лекарството, обаче, е, познайте... само кърмене.  Mr. Green Моето бебе беше с тежка жълтеница заради моята таласемия - около 2 месеца. Дадох му подсладена вода 3-4 пъти след натиск от свекърва ми, но като прочетох тези статии и схванах какво става всъщност, веднага спрях.

Кърмене и жълтеница
Жълтеницата
Кърмене и бебешка жълтеница

АниК, май само аз отвеяна и заявена! Честита годишнина! Любов, щастие и здраво бебче ви желая!   bouquet

# 466
   Anik, стискам палци всичко да е шест и да се върнвеш много много щастлива. При мен слюнките драстично намаляха, до пълно изчезване почти. Но това с едната запушена ноздра още ме мори. Доколкото разбрах и то е от бременността. Нямам симптоми на хрема, но винаги ми е запушена дясната ноздра.
   Всичко това за кърмене, помпи, захранване и т.н. е изключително полезно, но се страхувам ще го запомним ли и ще успеем ли да го приложим в практиката без притеснение?

# 467
Ехооо!
Долу-горе успях да прочета какво сте писали, но детайлите със сигурност съм изпуснала...  

Видях последно, че за жълтеница става дума и дали се дава подсладена вода. Само ще спомена в Швейцария как процедират.
Почти всички бебенца се раждат с някаква лека жълтеница. Тук препоръчват бебето да се държи на светлина, до прозореца. Естествено, не директна слънчева. Мишел и тя имаше лека жълтеница.. за около 10 дни нямаше и помен... без вода, без глюкоза, само и единствено на кърма. Като се прибрахме от болницата, веднага тръгнахме на раходки, да сме навън, на светло, на въздух.

Ако жълтеницата е по-тежък случай, на бебенцето се прави фототерапия. Поставя в нещо като кувиоз и се пуска синя светлина. Ако на някой му е интересно, да погледне ТУК

Една мама питаше за големината на гърдите и количеството кърма. Аз съм с доста малки гърди (за жалост), но имах достатъчно кърма, без да дохранвам.  

# 468
spirito85 ние със Слънчева  се засякохме случайно  newsm68
Другият път трябва да уточним мястото на срещата, защото на първият етаж имаше толкова бременни, че .....
На мен лично лекцията, а и цялата организация много ми хареса. И най-вече срещата с другите мами и приятните емоции  newsm53
Вие доволни ли сте?

# 469
Аник,успех на прегледа.После ще чакаме докалада Simple Smile
Аз както винаги ПАК ще се наложи да се кача до офиса  #Cussing out направи ми писна.Уж си в отпуска,а то всеки ден по 1000 обаждани,въпроси,следене на имейла,разговори с клиенти.... #2gunfire а както немогат да ми намерят и заметничка,незнам,ама остава и като раждам да говоряя служебно по телефона или чета имейли от клиенти  hahaha
Ангелка и аз си ходя със запушен нос от доста отдавна.И то е мн кофти понеже едната ми ноздра е запушена,а другата е свръх отпушена  Joy

# 470
janii аз за втори път бях на лекция.Може би като наближи да раждаме или пък като родим тази лекция щеше да е по-интересна.Но като цяло аз ги харесвам лекциите.

# 471
Да права си за лекцията, но на мен ми хареса като цяло начина на поднасяна на информацията и организацията на мероприятието.
Ами хайде другия път ще се съберем четирите тогава  newsm10. В събота ще ходиш ли

# 472
Не ,ще бъда извън града.Ще сме кумове на наши приятели  LaughingНо на другите лекции съм на линия живот и здраве Wink

# 473
Чух след това коментари, че в БГ климата е по-топъл и вода трябва да се дава, но аз нали съм теле (7-мо майско  Mr. Green), бебето ми "оцеля" само на кърма без никаква опасност да се обезводни и опита вода чак на 10 месеца. Роден е в адска жега, така че да имат да вземат всички пишман разбирачи, пък било то и опитни педиатри.  Tired

Нещо подобно ми се случи и на мен. Дъщеря ми се роди юни. Септември се прибираме в България и присъствах на една сбирка на майки от форума (но не от моята отчетна), във Варна. Ей така бяхме насядали по пейките в Морската и стана дума за водата. Питаха ме дали давам. Аз казах "Не". Детето беше на 2,5 месеца и беше само на кърма. И като се започна една плеяда от упреци как ще си обезводня детето, как може да съм толкова безотговорна и т.н., та се хванах за главата.  ooooh! Crazy

Дъщеря ми пропи вода също към 9-10 месец.

Бръмбазелке, аз пък съм 5-то майско теле.  Mr. Green

Успех на всички, които са на прегледи днес!  Hug

# 474
  • София
Момичета, а какво мислите за детските креватчета, какво е важно да притежават.
Аз се влюбих в тази кошница.

# 475
eee много майски теленца сме се събрали тук  Party аз съм 10-то майско теле  Crazy

# 476
Момичета , такова трамбоване по улиците му ударих , че останах без дъх. Ходих на БХС. За разсеяността, да ви върна на темата, няма друга като мен... по този повод ще отговоря на зададен към мен въпрос , без да го адресирам конкретно към мамата която ме попита : размера според мен е без значение, но храненето е важно, поне така съм чела. Аз обаче, както и приятелката за която говорех не спазвахме дотолкова режим за хранене, ако изключим нещата които трябваше да избягваме заради бебешките колики. Видях че е качена снимка на кремечето на АВЕНТ и няма да я пускам втори път. Кажете започвате ли да мислите за коледните празници? Аз май не спирам.. и се чудя какво да пишем с малкия на дядо Коледа. Събирам предложения.
А сега ви оставям и бягам към яслата.  preggo

# 477
oblak11 аз нямам вече търпение да украсявам елхата и целия партамент,но се въздържам.Мисля след Никулден.Аз имам една голяма коледна страст - Да правя венци.От няколко години е така.Не се сдържах и снощи си направих новият венец Simple Smile))

# 478
Нещо подобно ми се случи и на мен. Дъщеря ми се роди юни...

Бюти, случайно да е родена на 26-ти юни, м.. като ти гледам лентичката? Калоян е на 26 юни 2006 г.  Flutter

eee много майски теленца сме се събрали тук...

Всички телета да си признаят!  Mr. Green
Аз тайничко се надявам бебето ми да се роди мааааааалко по-рано и да хване телешката, не близнашката зодия.  Blush Заради таласемията имам всички "шансове" за това, но по-важно ми е да бъде здравичко.  Praynig

# 479
   devil,  аз също съм на вълна украса и дори съм поставила задача на мъжа ми да качи от мазето украсата и ще напрвавя елхата и украсата най - вероятно през уикенда. Май ви споделих, че в кабинета на доктора ми вече има елха/ бях на 19/, и е много сладко и вкарва много настроение.
  Сигурно много те разтоварва правенето на венци.

Общи условия

Активация на акаунт