Колкото сме по-красиви,МАЙчетата ще са по-щастливи. N8

• 21 333
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
... Аз смятам изобщо да не си купувам шишета и биберони, даже залъгалка няма да взема, надявам се и да не ми потрябват. Попма обаче ще си купя предварително и даже ще я сложа в багажа за болницата  Mr. Green, харесах си тази на Авент в комплект със контейнерчетата за кърма. Чудя се обаче, трябва ли давзимам и стерилизатор, дори и да не ползвам шишета, помпата как ще я стерилизирам  newsm78 .

Задължително с помпа в родилното!  Peace  Simple Smile

В болницата би трябвало да имат стерилизатор и да ти я почистват. В Шейново една майка се беше оплакала, че са й развалили помпата, защото машинката им е някаква допотопна.

Лошото е, че може да се наложи да изхвърляте кърмата, защото там няма как да се съхранява. Има вариант някой роднина да стои на пост и да я носи за замразяване вкъщи. Коластрата е най-най-ценното мляко за бебето и е жалко да се хаби.

П.С. Извинете, че с два поста отговарям, но все бързам...

Дописвам се: За зърната - мажех ги предимно с Лансинох, защото е естествен ланолин, не цапа сутиените и т.н. И с Авент съм се мазала в началото, но нямах същия ефект.

# 451
Lux,Миличка дано нямаш повече такива болки  Praynig
Ох,аз имам чувството че имам толкова много да уча за стерилизиране,за кърмене....но все си казвам че има време.Чета една книга,но тя не ми е чак толкова полезна сякаш-за бременността по месеци е.Но мисля че инфото тук във форума е мн по-полезно и е от личен опит на вече раждали майчета.А кърмаческия подфорум и той е мн полезен!

# 452
Tochev, виждам, че си на линия, какво стана с тромбоцитите, всичко е наред, нали? Hug Hug Hug

# 453
  • София
Здравейте!
Днес е прекрасен ден за мен! Сутринта бяхме на среща с бебенцето. Трябва сега да ходя да му подавам документите в цирка, защото ще е акробатче.  Mr. Green Стоеше си на главичката, махаше ни с ръчички и риташе с крачета. Много беше смешно. Попитах доктора за пола, но той каза, че е рано още. После добави, че ако съди по пулса може и да е момченце, но това не е сигурен начин за определяне на пола. Така, че продължаваме да чакаме. Каза също, че плацентата е задна първа група или степен ... Попитах какво означава това, каза че всичко е ОК и да не се притеснявам. Качила съм 1 кг от преди месец. Взех си и 7 дни болничен, за да си почина малко. Каза ми още, че съм в 16 началото на 17 седмица  newsm78 а термина ми е същия 19 май. Защо така?

KikiNiki , добре дошла при нас!  Hug

Lux , дано не се повторят болките и да имаш една спокойна бременност.

AniK,  честита годишнина! Много семейно щастие и детски глъч да пълнят дома ти!

# 454
Здравейте!
Върнах се от лекцията.Какво стана с другите момичета?Нещо май се разминахме newsm78.
Аз бях с NICOLEE.

# 455
  Zlatna,  това е страхотно! Днес има много мамчета на преглед, дано всички са толкова щастливи и да разкажат!

# 456
  • София
Здравейте, милички  Hug
angelka , Hug  bouquet
Стана ми приятно, че някои от вас ме мислят, надявам се да не съм ви притеснила много.  Embarassed
Не писах, защото бях  в ужасно настроение и освен да вкарвам напрежение в темата с моите притеснения друго нямаше какво да направя. Вчера сутринта се обадих на док казах му за изследванията, той каза че не са толкова притеснителни. Обаче ми изписа дехидрокортизон това е кортикостероид явно смята , че тромбоцитите са ми по високи заради някакво възпаление. Аз нали от 2 седмици се боря с болки в гърлото, може и от това да е. Реших да не взимам още кортикостероида и днес си пуснах нова ПКК за да видя как се движат нещата. Ако пак са така утре ще се помоля в някоя аптека да ми продадат един блистер от лекарството, защото нямам рецепта. В събота сме при доктора и се надявам с бебчо всичко да е добре.  Praynig Praynig Praynig
Аник, честита годишнина, да сте живи и здрави и все така да се обичате още много, много, много... години.  Hug  bouquet
Lux, радвам се че вече си по добре, почивай си сега и се опитай да забравиш по бързо лошите моменти.  Hug
Zlatna, много хубави преживявания сте имали с бебчо, явно и той много ви се радва щом е толкова игрив.  Mr. Green
Я, да ви питам нещо и аз момичета, като почнете да усещате бебчо в началото, колко често ви дава знаци, всеки ден ли ?  newsm78
Никога не съм си представяла, че има специално крем за зърна, аз със сигурност ще съм му голяма почитателка. От сега зърната ми са много чувствителни, особено на моменти и вероятно лесно ще се разранят.
За шишетата, аз ще си купя поне две, предпочитам да ги имам за всеки случай, че не знам как ще се справя и как ще тръгнат нещата.
КикиНики, добре дошла много леки и безпроблемни оставащи месеци.  Hug
Стискам палци за прегледите днес.  Hug

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 14:08 от .◦♥Toche♥◦.

# 457
Привет!

Мъжо е занесъл лаптопа на поправка - може и да го оправят  Praynig

Кремчето на Авент

За водата - против  Peace За подсладената вода пък съвсем.  Peace Кари имаше жълтеница около 7 дни и лекарката, която идваше на прегледи вкъщи никога не ме е карала да и давам вода, камо ли подсладена. Това е пак някоя измислица на БГ лекари. Чувала съм, че се дава подсладена вода само на бебета с много тежка жълтеница, тъй като подпомага функцията на черния дроб. Ама повечето бебчета са си ок и няма нужда от това  Naughty Кари не е пила вода до към 9тия месец. Спомням си, че пробвах да й дам няколко пъти преди това, но тя категорично отказа  Mr. Green

АниК, честита ви годишнина! Още дълги години да се обичате и да си помагате!  Hug

# 458
Точе, радвам се, че си се поуспокоила. Всичко ще е наред  Hug

Лукс, сега се отдай на релакс и спокойствие  Wink

Златна, много се радвам ,че всичко при вас е наред. Спомням си, че и Кари беше едно такова шавливо бебе, а после пък каква е палавница  ooooh! да ми е жива и здрава  Heart Eyes

За бебешките имена - твърдо сме решили за момиче - Бела/ Белла  Peace Ама за момче...какви разправии имаме  ooooh! Аз твърдо си държа на Марк, а мъжо измисля едно откачени имена...  Crazy

Задължително с помпа в родилното!  Peace  Simple Smile

Аз пък нямах помпа и не ми потрябва, но да си призная не знам как е в България. Тук оставаш в болницата най-много за една нощ, а и те там си имат всичко - помпи, шишета, кремчета, ванички - абе каквото се сетиш  Peace

# 459
Точно стерилизатора за микровълнова на Авент съм си харесала, даже вчера бях на косъм да се сдобия с него. Просто се чудех дали има някакъв друг вариант за стерилизиране на помпата ,за да не го купувам само зареди нея, ако някой знае да пише.

Успех на всички които са на преглед днес, направо ви завиждам за срещата с бебо .

.◦♥Toche♥◦. надявам се новите резултати да са по хубави  Praynig

# 460
AniK, честита годишнина и от мен!  Hug Пожелавам ти с всяка изминала година щастието ви да се умножава!

Lux, съчувствам ти, дано скоро да мине и повече да не се повтаря!  Praynig

Аз започнах уринала и засега има някакво облекчение, дано да се успокоят нещата.

Радвам се за всички мами, които са видели бебчетата си и са добре!!!  Grinning

# 461
Аз мисля че открих за себе си лекарство срещо проблеми със ходенето до тоалетната.Онзи ден Баба ми даде едно сладко,което съдържа явнп по разхлабващи плодове и няколко дни сутрин закусвам от него(основното е че съдържа праскови и круши).Както и в редките дни в които си позволявам да изпия едно кафенце почти веднага гледам да изям един портокал или мандарина и се оправям за деня.

Lux дано нямаш повече проблеми и болки;

Тази вода със захар , която се споменава я препоръчват при жълтеница вместо глюкоза ли(от майка знам че май това е лекарството при жълтеница

.◦♥Toche♥◦. дано при новите резултати всичко да е наред.

# 462
   Tochev, а къде, в коя лаборатория си пусна изследванията?
 Ти с тромбофилия ли си?
и само пкк ли си пусна?

# 463
  • Sofia
Tani4ka*, моят стерилизатор е Chicco (в началото накупих всичко да е от марката и после минах на Авент), но представлява точно кутия с капак и една решетка вътре в нея. Успявам да побера много неща. Има стерилизатори, които са с отделения за шишета и знам, че в тях се побират по-малко неща. Не давай много пари за "марков" Peace

devil_kin, от крушите е -  те са с доказано слабително действие  Peace Аз пробвах сладкото от рози (въпреки, че нямам проблем, упорито се пазя да не го придобия). Сладкото от рози се оказа изключително вкусно, а и ефикасно -сутрин на гладно 1/2 час преди ядене по 1 малка лъжичка и една чаша хладка вода след него  Peace

Хайде, мацки, аз тръгвам за преглед  Praynig Praynig Praynig

# 464
  vivid, дано бързо да мине!
Devil,  а това сладко от магазина ли е или домашно?
Е, и домашно да е, ще пробвам с някое от магазина. На мен ми помага една голяма чаша прясно мляко вечер преди лягане, и сутринта става.

Общи условия

Активация на акаунт