Колкото сме по-красиви,МАЙчетата ще са по-щастливи. N8

• 21 412
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Mentha , нашият татко започна да се включва в храненето след като захраних и добре, че беше той. Марти хич не прие с ентусиазъм "твърдата" храна, но открих, че когато баща му дава и аз не съм на линия (да мотам цици) изяждаше значително повече. Ние си излизахме с малкия по заведения, насам-натам постоянно. Като огладееше дечко давах му да си посуче, после си заспиваше в количката, а ние "Life is life"  Sunglasses. Да видим сега с двама дечковци как ще е схемата...

# 436
  Въпрос към вече раждалите мами - кога се усещат сериозните ритничета на бебо, скоро ли след като усетим леките, като пърхане или не е толкова скоро?

# 437
  • София
angelka, усещането зависи от доста неща. Ако например си с предна плацента тогава може да усетиш и пърхането и по-сериозните ритничета по-късно. Но като цяло май бебето започва да се усеща по-сериозно около 25 г.с.

# 438
Здравейте, да се отчета и аз Simple Smile Току що се връщаме от чичо доктооорр, бях с мъжа ми, с бебчо всичко е наред. Отговаря си на седмиците. Мърдаше много много. Доволна съм и щастлива Simple Smile Сега ще отивам да обядвам, че прегладнях хехе Simple Smile

# 439
  • София
Аник, честита годишнина! още дълги години щастие и любов да изпълват дните ви и да се радвате на децата си.
за разсеяните - това май е повсеместен проблем. и забравям и какво ли не. кръстницата ми казвала: "всички бременни оглупяват, ама лошото е, че остава и след това"... дано не е права  Laughing
Рум4ет0, и аз още не съм усетила, ни пърхане, ни нищо. добре че на прегледа докторката каза колко много мърда бебето, че иначе... бях почнала да се шашкам по малко. но според книгите и лекарите до към 20та трябва да ги усетим  newsm44
мойто коремче, като съм с бременнските панталони, щръква малко, иначе разликата от преди е, че ми е трудно да го гълтам Grinning аз искам все повече да личи, хихихи. но без да качвам много кг.....
едно питане вече раждалите - какво ви е отношението към даване на подсладена водичка (с лъжичка) на бебето? ако приемем, че е само на кърма....
усмихнат ден на всички   Nature Sunny

# 440
Здравейте момичете,
във вторник вечерта след като ви се оплаках за болките, така ме заболя че ми се наложи по спешност да ходя до клиниката, видяха бебо , аз не можах Sad (защото от болки съм си забравила очилата, а аз съм късогледа, но тати каза че много е пораснал и шавал) , биха ми две ампули но-шпа и после вкъщи да си почивам, осъмниха се в бъбреците.
Вчера беше кошмарен ден за нас с милото, излезнахме в 8 часа сутринта и се прибрахме в 17.00 часа, цял ден по мъки по лекари и изследвания, докато установиха, че нямам проблеми с бъбреците. Не го пожелавам на никой, ще изтрия от календара датата 25 ноември Simple Smile

др седмица съм на преглед надявам се да разберем пола и ще почнем и ние да мислим за име Simple Smile

аз също подкрепям кърменето по поискване, майка така  отгледа сестра ми пред очите ми, никога не я събуждаше от сън, за да я кърми, тя ставаше от сън, мама я кърмише, сменяше и памперса и малката принцеса пак заспиваше, беше толкова спокойно бебче Simple Smile

за коремчето аз мога да се похваля, доста ми личи вече, даже шефа ми мин седмица ми каза " Браво почваш да приличаш на бременна вече" Simple Smile  доста стрес преживях тези дни, така се притесних че може да се случи нещо на бебчето от тези болки, но моята лекарка ме успокой доста

куриоза беше като отидохме в клиниката и проведохме този смешен разговор:
аз- боли ме от дясно
доки- добре съблечи се да видим, как в бебето
аз- ама боли ме (рева)
доки- ама защо ревеш сега, бременна си нормално е да те боли понякога
аз- ама мен досега никога не ме е боляло Simple Smile

и после мъжо ме бъзика Simple Smile как съм се разплакала и как са се смяли всички в клиниката

Уф много дълъг пост стана, имам толкова да ви разказвам за вчера, но ще си го спестя сега, ще ви разкажа после за един уролог, който без ехограф и изследвания, реши че имам камъни в бъбреците #Crazy

# 441
  • Sofia
Обичайте се още много по 15 и бъдете много щастливи с двете ви дечица,а защо не и три  Wink

Aaaaa, сакън  Stop  Mr. Green Само, ако някой друг ми го износи - аз мога да го родя и после ще си го гледам  Hug
Момичета, благодаря ви за пожеланията.  Hug
Mentha, запознахме се на опашката за подаване на документи за кандидатсване в СУ, на изпита по математика бяхме в една зала и лека-полека се заобичахме  Grinning Той беше на 17, а аз на 18 години  Grinning Ако цедиш кърма, таткото ще може също да се включва в храненето - поне моят мъж много се кефеше. Иначе мъжете в началото се чувстват малко изолирани и може някоя депресия да ги нападне  Mr. Green
Tani4ka*, аз моята помпа за кърма я стерилизирах в стерилизатора за микро-вълнова. Мои познати не купиха такъв, а използваха голяма пластмасова кутия с капак. не се сещам само дали трябваше да се пробие дупка на капака. Ще ти кажа, като извадя моят стерилизатор по-нататък Wink
Славчето, СУПЕР!!! Аз съм в 15ч. - няма да ви казвам какви трески ме тресат  Confused
lux, дано болккте повече не се повтарят  Praynig Praynig Praynig

# 442
lux, напълно те разбирам какво ти е било  Hug , мен сега само малко нещо да ме заболи и започва да ме хваща параноя  ooooh!
преди 2 вечери ме болеше от дясно корема, но слава Богу, отмина болката и май беше, заради гадния запек  Rolling Eyes
дано повече на никоя от нас не се появяват силни и притеснителни болки  Peace

aniK , честита годишнина и от мен, още дълги години щастие и любов ви желая  Hug

# 443
  • Перник
Момичета някой от вас знае ли как е  интернет адреса за проверяване на резултати от БХС?

# 444
Lux, и аз стискам палци болките да не се повтарят . Важното е, че е минало Hug

# 445
 AniK, честита годишнина! Много да се обичате и да изкарате още 10 пъти по толкова:)

За зърната- аз ги мажех с трофеите-мостри кремчето на Авент. Бела се роди през март, но поради куп причини,с които не искам да ви занимавам, имаше опасност да се наложи да я вадят доста по-рано..и аз още от януари започнах да се мажа, не особено редовно,като се сетя, но горе долу един път на ден може и да имаше. Наистина след това не съм имала абсолютно никакъв проблем, нито болки,нито рагади, бебката засука веднага щом я сложих на гърда и нищо не ме е боляло. Даже ми беше много хубаво.

Контейнерчетата на Авент вършат страхотна работа. И за замразяване на кърма, и след това- аз още си ги ползвам като ходим някъде и в тях слагам храната. И за замразяване на храна- аз й правех пюретата като я захранвах и правех по-големи количества и във фризера. За съхранение на кърма използвах и друго-контейнерчета за стеилна урина, от аптеката ги купувах, по 100 мл. Удобное,защото хем е стерилно,хем е по-малко количество и е удобно при захранването примерно като се смесват разните пюрета с кърма.

За подсладената вода- Бела ми беше с жълтеница доста време и акушерките в МД ме караха да й давам. Е,давах,ама тя не искаше, така че все едно не давах:) Сега няма да и да се опитвам.

Стерилизатор ползвах на Авент за микровълнова. Довона съм. Стерилизирах основно помпата... и шишетата, в които всеки ден приготвях вода или чай и всяка вечер изхвърлях Mr. Green

# 446
lux, дано болките вече не се повтарят..

ох като чуя за бъбреции настръхвам, аз тази година имах две бъбречни кризи и се надявам сега да не се появяват
направо е ужасно.... Sick

# 447
Момичета някой от вас знае ли как е  интернет адреса за проверяване на резултати от БХС?
http://www.lmpbg.org

там си ги проверяваш по име и дата на вземане на кръв

# 448
  • София
искам да ви питам и още нещо - спряхте ли да пиете фолиевата? днес изпих последното хапче (аз почнах като разбрах, че съм бременна) и докторът каза, че няма нужда да се пие повече....

# 449
... а докато кърмя, таткото изобщо ли няма да се включва в храненията? За мен е важно и той да е част от този процес, ако е възможно  Peace пр. веднъж дневно той да дава храна на бебето, може би след определена възраст... Ако го слагам само на гърда, как точно ще включа и бащата?...

Ментичка, факт е че кърменето е свят за двама. Какво е възприятието на бъдещия татко спрямо кърменето? Ще те подкрепя ли? Питам, защото хората са различни и по собствен начин мислят за кърменето. Мъжът ми, например, макар и да не ме е подкрепял особено, с течение на времето сякаш осъзна, че този момент е свещенодействие между бебето и мен. За мен също и до ден днешен, а и за в бъдеще ще е така, е много важна връзката баща-дете, защото тя е потребна еднакво и на двете страни. Дори понякога си мисля, че таткото с напрегнатото си ежедневие има повече нужда от бебешката енергия и усмивка.  Simple Smile

Мога да ти предложа хитър начин как таткото да не се чувства изолиран. В кърменето няма как да се включи, освен, ако някой път нахрани бебето с изцедена кърма. Когато настъпи време за захранване с твърда храна, той ще те замества отлично винаги когато има желание и възможност.  Simple Smile А и чудесно биха се забавлявали, защото бебета правят много смешни физиономии когато не искат някаква храна, могат и на "самолетче" да си поиграят - аз лично не съм фен на залъгването по време на хранене, но за това ще говорим по-нататък.  Wink

Има други възможности, обаче, които аз наложих у дома - къпане. Не знам дали ще ми повярваш, но аз съм къпала бебе не повече от 3 пъти.  Blush Настоявах играта в банята и тоалета да са минути само за тях двамата, дори и на свекърва ми не разрешавах. Някои татковци обичат да сменят памперси (нашия не е от тях), да извеждат бебето на разходка, да разнасят бебето в слинг / кенгуру, да разхождат кучето и бебето заедно и т.н. Та, има ли желание, има и начини. Всичко ще си дойде на място.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт