Колкото сме по-красиви,МАЙчетата ще са по-щастливи. N8

• 21 490
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
kuco pate,  аз ще гледам да е по - рано, че после трябва и да го занеса до работата, а и ще гледам да се прибера при любимия, че неговата работа е само до 13 - 13,30, и то работи само сряда, четвъртък и петък..., но това е друга тема, която ме нервира/ завиждам благородно/.
Но ако закъснея или ме върнат по - късно да го взема, може и да се засечем. Ти в кой кабинет?

# 316
Мимак, и твоят ли ще е  в къщи довечера?радвам се за теб Simple Smile

# 317
  • Пловдив
Точенце, дано вече си отишла на лекар и са те успокоили  Praynig Praynig Praynig Стискам палци да е нещо безобидно - включи се като можеш  Hug

Вчера се зачетох в кърмаческият форум,и по специално за късното захранване.Това което на мен ми прави впечатление-Ако кърмиш повече от 2 години ,как тръгваш на работа?

Аз се върнах на работа, когато Кики беше на 1,3 г. - кърмих до 2 г. - никакъв проблем не е.  И на ясла си ходеше след 1,8 г.  Peace С добра организация и желание всичко се постига  Laughing А и както каза Куцо пате - броят на кърменията постепенно намалява. За всичко съм се водила от готовността на детето - сама се отби, изчаках я да е готова за махане на памперса и буквално за 1 ден го премахнахме като стана на 2г.  Кърменето на поискване също е вслушване в детето. Така детето не се стресира, расте спокойно и уверено, а и повярвайте за майката е в пъти по-лесно  Peace

Не искам да налагам на никой тези неща - всеки си решава за себе си какво ще прави с детето си. С радост ще отговарям на въпроси на заинтересовани  Peace

За ваничката - ще вземем пак анатомична - определено беше най-удобна  Peace

# 318
  Змейче, какво имаш в предвид под анатомична, можеш ли да пратиш линк или снимка?

# 319
  • Sofia
angelka, тази стойка за голяма вана хич не е удобна - самата бебешка ваничка стои далече от теб и трябва да си доста наведена, а същевременно коленете ти опират в голямата вана (не знам дали ме разбра, но не е дуобно).
Самата бебешка ваничка може да бъде всякаква - обикновена със шезлонгче отделно или пък анатомична...на мен специално ми е все едно. Арматурата на хавлиените вярно, че ръждясва, но пък са по 5 лв. май. Хавлиеното ми харесва,ч е не се плъзга. Някои даже съветват пелена да се слага във ваничката. Който, каквото си купи, ще се справи  Peace Аз хич нямам притеснения от къпането. За повиването наистина е по-удобно да се случва на височината на майката, че иначе без кръст остава човек  Peace Процедурите около къпането отнемат повече време, отколкото самото цопване във водата  Grinning

Мимак, хайде вече и ти с мъжле  Peace angelka, порадвайте им се, но и да ви поглезят !!!

# 320
Добро утро ранобудки  food010
Добре дошли на новите майчета  Hug
Имам въпрос - само на 4D ли е възможно записването на клипчето? Много искам и ние да запишем нашия бебо на клипче.... newsm03

Относно срещата в МОЛ-а утре и аз съм там  newsm10 smile3521

# 321
  • София
Здравейте!
Чета ви и ми става все по-притеснено как ще се справя с това малко бебе. Много ме е страх от кърменето. И това изцеждане ми изглежда някак гадна процедура. Все си мисля че ще боли. А къпането... мен винаги ме е било страх да държа само новородени бебета, а как ще се къпем?  newsm78 Как ще го разбера какво иска като плаче? Много се радвам, че ще си имаме бебе, но и ужасно много се страхувам. Дали ще се справя? Дали ще съм добра майка?
Може би защото ми е за пръв път? Вие първескините страхувате ли се? А тези, на които им е за втори път, как беше първия?
Съжалявам, че може би ви натоварих, но може пък да дадете съвет как да се преборя с всички страхове.

# 322
  • Пловдив
  Змейче, какво имаш в предвид под анатомична, можеш ли да пратиш линк или снимка?

Ето такава е - има доста вариации на различни цени
http://www.bebence.com/index.php?main_page=product_info&products_id=270

Златна, няма страшно - като ти дойде на главата ще се справяш от само себе си почти  Peace Изцеждането изобщо не е задължително и при правилно кърмене не се налага - само при напрежение за облекчаване. А от кърменето няма какво да те е страх - за мен това е едно от най-прекрасните неща - и аз като Мента сънувам все, че кърмя  Heart Eyes Просто чети много, има и клипчета - важно е да видиш как се държи бебето  Peace

За къпането пък и за другите неща изобщо не ме беше страх - въпреки, че имах недоносено бебе, което всеки се ужасяваше като види, страх ги беше да го пипат - 2 кг бебе... Аз си се грижех за нея и си я къпех - всичко  Peace
Полезно ще ти е да идеш на курсове за бременни - там показват как се държи бебето при къпане, за памперсите - или просто иди при приятелка с малко бебе  Peace

# 323
  • Русе
Добро утро!
Точенце, дано всичко да е наред при теб.
Zlatna_g, напълно те разбира и аз имам същите страхове. Аз мисля да посещавам курс за бременни. Даже когато е лекцията за къпането ще идем с таткото. Simple Smile
Надявам се, че ще се справя. Никой не се е родил научен. С четене и питане всяка една от нас ще се справи. Аз така си мисля.

# 324
Zlatna_g нормално е да се притесняваш. Аз пък напоследък започвам да се притеснявам  от това, че въобще не се притеснявам от идването на бебчо.  smile3506
Струва ми се, че ще летим в облаците и докато се усетим какво става, малко по  малко ще се учим на всичко. На мен също ми е първа бременност и немога да кажа, че имам богат опит с бебета, но се чувствам толкова спокойна. Дори тези дни разговарях с бабите, че искам сами с таткото да се оправяме първите дни. Незнам дали май месец ще съм на същото мнение де  newsm62 като ни дойде до главите  newsm32

И аз като ~Magi_TM~ мисля да посещавам курсове за бременни. И съм сигурна, че като си гушнем бебчетата всичко ще се научим да правим. Те сами ще ни показват кое как да правим.

# 325
Здравейте, мацки! Чета ви по диагонал, защото нямам никакво време.  Confused

Искрено съм възмутена от тази лекция за кърмене.
Изглежда болшинството педиатрите не са "мръднали" на йота!  #Cussing out Ако желаете да кърмите успешно и дълго, просто това не са съветите, които трябва да спазвате. Кърмата на много жени силно намалява и спира точно заради такъв хранителен режим. Бебето трябва да се кърми на поискване, т.е. то да определи честота и продължителността на кърмене. Вода няма нужда да се предлага, да не говорим за подсладена! Водата между кърменията просто ще надува коремчето на бебето, то ще пишка повече и ще си е все така гладно и незадоволено. Т.нар "предно" мляко служи за задоволяване на жаждата, а за "задното" - за глада. Ако държите бебето само за 2-3 минути на гърда, то ще е постоянно жадно и гладно, ще плаче и педиатъра добросъвестно ще ви каже "нямаш кърма, почвай дохранване". Да не говорим, че новородените не са в състояние за такова кратко време да се нахранят - те още нямат сили, ту заспиват, ту се пробуждат пак на гърдата. Всяко бебе е различно и подобна схема може да обърка кърменето. Дори и по-големите бебета не могат толкова бързо да се се заситят.

Не забравяйте и още нещо, което е много важно за новородените и за бебчетата въобще - те имат нужда от майчиния допир и ласка чрез сукането. Тази връзка, която се изгражда чрез кърменето между майката и бебето, е уникална.

Кърмачките обичаме да казваме - води се по бебето. Сега това сигурно нищо не ви говори, но когато взаимно се опознаете с бебчетата, ще разберете.  Wink

В някоя от предишните теми, ви пуснах линк към Библиотеката на Кърмаческия форум. Въпроси можете да задавате към консултантите по кърмене на Ла Лече Лига, като и от сайта на ЛЛЛ - България. Можем да коментираме и тук, естествено.  Hug

Кърмачески лекции на ЛЛЛ има почти всеки месец в различни градове. Обикновено в Кърмаческия подфорум се пуска тема, но и аз мога да ви пускам линк и ще се радвам много да дойдете. Тези срещи са много удачни, защото хем на практика ще видите "оцелели" кърмачета от кърмене на поискване, хем ще можете да поговорите с другите майки, да чуете отговори на проблеми, които можете да срещнете и естествено, да задавате въпроси, които ви притесняват. А един ден, когато добиете стаж, ще давате вие съвет на новите бременни.  Wink

# 326
Zlatna, да ти кажа честно мен все още не ме е толкова страх, но със сигурност ще ме обземе по-нататък живот и здраве... Обаче и аз си мисля, че засега трябва да получим максимално много информация, пък после ще решаваме проблемите в крачка. Нали знаеш - учим се да бъдем родители, след като вече станем родители... Само да сме здрави и ние и бебчетата, всичко ще се нареди!  smile3503

# 327
Момичета не се хвърляйте на скъпи ванички за баня. Ето нашата. http://www.babyshop.de/images/product_images/info_images/image_1 … 5-00-000221_1.jpg Ползваме я от както Коци се е родил до ден днешен. За новороденото ббенце купихме само приставка (всъщност майка ми донесе от тези хавлиените от БГ) Нашата не раждаса бързо, защото всеки път след баня махахме хавлийката да съхне отделно. Супер удобно ни беше, дори и мъжит ми се престрашаваше да къпе бебето. Може да купите и от тези приставки http://www.yopi.de/image/prod_pics/770/e/770056.jpg, но хавлиените наистина не подхлъзват бебето. Малките ванички много бързо ги израстват децата и не си струва да дадете много пари, а да го ползвате само половин година.  Wink

Както каза вече някоя мама, четете в интернет има безброй много материали за каквото и да било. Аз четях всичко което ме нтересуваше на три езика, Бг, несми и английски. Всички страни си имат вигдане по даден въпрос, но има и много обосновани неща, много заблуди и от колкото повече източника четете за вас ще става най-ясно, как сами бихте искали да постъпите или да възпитате детето си.  Peace

# 328
Добро утро от нас!

Кари спа много спокойно тази нощ, както и ние - само още накашля, но казаха, че до 2-3 дена съвсем ще се оправи  Peace

За ваничките да кажа ние как процедирахме - купихме една съвсем обикновена ваничка и я слагахме на 2 стола в дневната, тъй като банята не е от най-топлите ( поне в предната къща беше така ). Там си нагласях хавлийка и всичко на дивана и така за 2-3 минути къпехме бебето  Peace Да си призная тогава живеехме със свекитата и свекървата къпа Кари през първия месец, че аз голяма паника  Grinning Тези ортопедични ванички много ми харесват, та не знам дали да не си вземем такава този път.

За помпите за кърма - аз имах такава на Авент, но да си призная съм я ползвала само няколко пъти когато се налагаше да оставя Кари вкъщи, но пък тя абсолютно отказваше да пие от шишето, така че почти не се е случвало да я оставям докато сучеше  Peace Ползвах помпичката и на 2 пъти като ми се беше запушил канал на гърдата и май това беше. Не ми беше кеф да се цедя и затова кърмех Кари навън без да ми пука от който и да е. Къде ли не съм я кърмила, даже си спомням, че имах няколко случки на хора, които идваха при мен и ме поздравяваха за това, че кърмя  Grinning В България също съм я кърмила навън, дори и в Мола в Търново, където е пълно с народ. Просто всичко е въпрос на нагласа  Peace Но по принцип цеденето с добра помпичка не боли  Wink

# 329
Момичета някоя знае ли къде в интернет страницата на списание "9 месеца" мога да се запиша за лекциите. Търсих, търсих, но аз ли не виждам нещо....а жената, с която говорих по телефона ми каза че има...  newsm12

Общи условия

Активация на акаунт