Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 383 699
  • 2 722
  •   2
Отговори
# 105
  • с/у ОколоМръсТното
викай техниците
а аз чакам от димов отговор на моя въпрос за климатиците Flutter

ако имаш излишни парици за харчене - мятай се.
Инак не си заслужава.

# 106
  • с/у ОколоМръсТното
Лагери, амортесьори, скъсан носач и подобни "благини".
Вече можеш да се оглеждаш за Коледни промоции на перални.

Опс, не бях прочела, че е Уърпул. Тогава вероятността от скъсан носач на барабан нараства до повече по 50%.
Ремонт в порядък 180лв.+
За тази Коледа се отчетох със съдомиялна. Пералнята дори и да е пътник, ще я цедя до край.
Шани, имаш ли идея колко струва само носача, ако предположим, че той е проблема?
Някакъв гумен чарк ли е?

не, не е гумен. Метална сплав е, която не се лепи, заварява... нищо. Представи си, представлява "знака на мерцедес" и едното му рамо, а понякога и 2-рото се пречупва.
Просто се подменя с ново (около 40лв. да беше), чрез разпробиване и наново захващане. Ориентировъчно за цялостен ремонт (смяна лагери, семерин и носач) - 180лв. Е, разбира се, остава вероятността да не е скъсан носача. Но пък амортесьорите също са важни. Трябва да се видят, дали не са поддали, ако са газови. Ако са "лапи" дали са си по местата...

# 107
моля да кажете мнение за следното:
купихме ето този модел климатик:
http://www.bulclima.com/klimatici-i-multisistemi/fujitsu-general … awhz14lb---nocria
според характеристиката му би трябвало да е много  добър модел,,клас А/А ,с добро отдаване и най-важното нисък разход на е-я  /по данни е 1,5 кв/ч. /

Даже  като дойде човека от програмата за енергиина ефективност ,каза ,че модела е супер и трябва да имаме много нисък разход на енергия.

Но се разминава с очакванията ни -за топлото  ,топли,  но   за един месец от както е монтиран ,се оказва че имаме около 700 квч  само за климатика , /  приспадаме 300 -колкото сме имали  без него и без отопление/.

При условие ,че климатика работи само вечер  по няколко часа  и  целия ден само през уикенда ,а и месец ноември не е бил студен ,нормално ли е това ?  

Опитахме да засечем само разхода на климатика -отива на 2-3 кв/ч ,а за този модел с уж толкова добри характеристики , ми се струва множко?

Възможно ли е  нещо при монтажа да не е направено както трябва--напълване с газ,уплътнения,вакуум  newsm78 , дали да звъним на фирмата  Rolling Eyes

# 108
http://www.bulclima.com/klimatici-i-multisistemi/fujitsu-general … awhz14lb---nocria
според характеристиката му би трябвало да е много  добър модел,,клас А/А ,с добро отдаване и най-важното нисък разход на е-я  /по данни е 1,5 кв/ч. /

Даже  като дойде човека от програмата за енергиина ефективност ,каза ,че модела е супер и трябва да имаме много нисък разход на енергия.

Но се разминава с очакванията ни -за топлото  ,топли,  но   за един месец от както е монтиран ,се оказва че имаме около 700 квч  само за климатика , /  приспадаме 300 -колкото сме имали  без него и без отопление/.

При условие ,че климатика работи само вечер  по няколко часа  и  целия ден само през уикенда ,а и месец ноември не е бил студен ,нормално ли е това ?  

Опитахме да засечем само разхода на климатика -отива на 2-3 кв/ч ,а за този модел с уж толкова добри характеристики , ми се струва множко?

Възможно ли е  нещо при монтажа да не е направено както трябва--напълване с газ,уплътнения,вакуум  newsm78 , дали да звъним на фирмата  Rolling Eyes

Множко ми се вижда като разход  Thinking Нашият климатик,незнам какъв клас е,наследихме го от предишните собственица,марка Елит е  Laughing Работи от 6:30 сутринта,до 22:30- вечерта почти без изключване на 28 градуса.В хола е направо баня....сметката ни за ток е не повече от 70-80 лв....като без климатик ни е 40-тина.Тоест разходът на климатикът  е около 30-40 лв на месец,което ми изглежда нормално  newsm78

# 109
elfi4ka ,благодаря-и на мен много ми се вижда .

Очаквам да се включат момичета  със съвет къде да търсим проблема?

# 110
# 111
Здравейте,
замислила съм се за съдомиялна машина, но имам въпрос. Тъй като апартамента е стар и не е с вградени уреди, не знам дали в кухнята има изход за вода за съдомиялната машина. Ако няма такива, могат ли сега да се направят?
Кой поставя машината и колко струва, защото предполагам че машината ще я донесат до входа и това е?

# 112
Здравейте,
замислила съм се за съдомиялна машина, но имам въпрос. Тъй като апартамента е стар и не е с вградени уреди, не знам дали в кухнята има изход за вода за съдомиялната машина. Ако няма такива, могат ли сега да се направят?
Кой поставя машината и колко струва, защото предполагам че машината ще я донесат до входа и това е?

Ами.. зависи от марката.. на някои марки идват хора от сервиза и ти я монтират, а на други ти трябва да си се оправяш..
Но и да дойдат, те няма да ти извеждат тръбите.. ти трябва да си си извела мръсния канал и чистата вода..  Simple Smile

# 113
А кои марки идват техници, предпочитам те да ми я слагат

# 114
  • Paris, France
Момичета,доколко е важно една миялна да има три,а не две
перки? newsm78
Кое е най-важното,за което трябва да внимавам при купуване
на миялна?
  bouquet
Най-важно е да си купите миялната ,която сте си харесали .Важен е начина на експлоатация Wink ,дали водата е мека и има ли налягане. Примерно е хубаво да слагате от таблетките 3в1 ,защото там всичко е дозирано и няма опасност да предозирате .Преди да си купите уред вижте сервизното представяне на марката във вашия град. Дали поддръжката е на ниво или техниците са некадърни.

Точно за перките и аз щях да питам. Моя съседка, която нищо не разбира от миялни, трябва да си купи нова. Тя много хареса един модел на Хувър, който и на мене ми хареса като показатели и изработка на чекмеджетата и за когото четох добри отзиви от ползуватели. Но! Миялната не само няма перка на тавана ами и душ няма. Никаква вода не излиза оттам. Как ще мие дъната на чиниите и особено чашите и купичките в горната кошница newsm78. Водата, излизаща от перката под горната кошница удря в дъната на посудата и едва ли достига до външната част на дъното. Видях много модели, включително и скъпи без душ или горна перка и се чудя. Благодаря.

# 115
викай техниците
а аз чакам от димов отговор на моя въпрос за климатиците Flutter
За мобилните климатици ,какво да кажа ... решение са по принцип ,но нямата показателите на нормалните климатици ,като икономия ,мощност и т.н. А и на  тях трябва да се остави отвор през който да излезе тръбата вадеща въздуха на вън. Относно марката Земер нямам наблюдение.

# 116

Климатика,който виждам е 14000бту ,ако е оразмерен правилно за помещението в ,което е монтиран наистина e много ,но ако не е ....няма да спира да работи и от там ще 'харчи' Wink
Колко кубика ви е помещението в ,което сте го сложили?

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 14:14 от dimov

# 117
А кои марки идват техници, предпочитам те да ми я слагат
Обади се на сервиз за бяла техника ,да дойдат хора да ти я сложат. По принцип ние монтираме уреди ,но само в Пловдив, Ако искаш мога да ти препоръчам фирма да ти монтира уреда в София. Роял електроникс ... те носят гаранцията на CANDY,HOOVER,LG,PANASONIC и т.н. Имат добри техници и ще помогнат.

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 14:12 от dimov

# 118
Момичета,Dimov,искам да ви питам/понеже не съм наясно/за сушилня.На повечето места,където гледах класа им е най-вече С и понякога В.Знаете ли защо така?Дори и най-скъпите над 1000-1500 лева и те не са А.А за метода на изсушаване кое е по-добре-на принципа на конденз или на изпарението.И,ако знаете още нещо по-специфично ще ви бъда благодарна,ако споделите. Hug

# 119
Момичета,доколко е важно една миялна да има три,а не две
перки? newsm78
Кое е най-важното,за което трябва да внимавам при купуване
на миялна?
  bouquet
Най-важно е да си купите миялната ,която сте си харесали .Важен е начина на експлоатация Wink ,дали водата е мека и има ли налягане. Примерно е хубаво да слагате от таблетките 3в1 ,защото там всичко е дозирано и няма опасност да предозирате .Преди да си купите уред вижте сервизното представяне на марката във вашия град. Дали поддръжката е на ниво или техниците са некадърни.

Точно за перките и аз щях да питам. Моя съседка, която нищо не разбира от миялни, трябва да си купи нова. Тя много хареса един модел на Хувър, който и на мене ми хареса като показатели и изработка на чекмеджетата и за когото четох добри отзиви от ползуватели. Но! Миялната не само няма перка на тавана ами и душ няма. Никаква вода не излиза оттам. Как ще мие дъната на чиниите и особено чашите и купичките в горната кошница newsm78. Водата, излизаща от перката под горната кошница удря в дъната на посудата и едва ли достига до външната част на дъното. Видях много модели, включително и скъпи без душ или горна перка и се чудя. Благодаря.
Това не го мисли всичко е изчислено Wink

Общи условия

Активация на акаунт