Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 387 036
  • 2 724
  •   1
Отговори
# 930
  • с/у ОколоМръсТното
Айде и аз да питам... Търся си климатик, който да не ми харчи много ток за хола ми и да не е огромен. В нета си харесах от онлайн магазин ето този http://www.--//--/shop/-visokostenni-klimatici/301--klimatic-chigo.html, но не съм чувала тази марка Ghigo. Някой случайно да има отзив за марката?

дай параметри на хола? м2 или м3, дограма, изолация, изложение...
Само за охлаждане ли ти е нужен?

# 931
  • София
Ние си купихме хладилник онзи ден, с фризерната част долу. Решихме, че така ще ни е най-удобно на нас при ползвне, защото не ползваме фризерната част много много. Избрахме Сименс, в магазина ме разубедиха от LG.

А какви са им доводите, че и ние сме се насочили към LG?!
За LG четох някъде из форумите,че били шумни и аз с това запомних марката.

# 932
  • 1st floor
За да не пускам отделна тема, първо ще питам тук дали някой знае за какво служи копчето вътре на хладилниците Либхер. Модел не мога да кажа, защото не мога да намеря инструкциите, съответно и да прочета там. Има две позиции - едната е кръгче, другата чертичка. Може би, за включено и изключено, но не съм наясно коя за кое е...  newsm78 По мои спомени копчето беше за допълнително охлажадне, но не съм сигурна. Под него пише Cool plus . В главата ми се въртят някакви спомени, че зависеше от външната температура, но може и да бъркам. За това моля, да ме просветлите за какво точно служи и на каква позиция да го оставя, ако някой знае. Благодаря предварително!!!  bouquet

# 933
  • Дива Индия
Сбъдна се големият ми страх - повреди ми се пералнята. Вчера идва майстор, гледа я, пипа я към 3 минути, откачи програматора и го взе със себе си. Каза, че проблема е в него, че ще го прати в София за ремонт и, че това ще отнеме около седмица. Не ме е страх, че ще пера на ръка (това упражнение е отработено, макар и никак нелюбимо), но ме яде отвътре срока, който техника ни даде; това, че за 3 минути диагностицира проблема и неизвестността от това, колко ще струва ремонта. Защото ако ще ми вземат много пари, то по-добре да си купя нова пералня.
Сънувах я горката ми пералня...
Ако някой е ремонтирал програматор нека ми каже какви пари са му взели. Иначе пералнята е whirlpool 5085 АА, 800 оборота.

# 934
Записвам се при вас с молба за съвет. Днес трябва да направим поръчка за уреди за вграждане. Правят ни промоция на уреди на Фабер при поръчка на кухня при тях. Аспираторът и котлоните са електролукс, но фурната е Лино.
Какво ще кажете за тази марка, дали са добри. Правени били в Китай по поръчка на Фабер.

# 935
За да не пускам отделна тема, първо ще питам тук дали някой знае за какво служи копчето вътре на хладилниците Либхер. Модел не мога да кажа, защото не мога да намеря инструкциите, съответно и да прочета там. Има две позиции - едната е кръгче, другата чертичка. Може би, за включено и изключено, но не съм наясно коя за кое е...  newsm78 По мои спомени копчето беше за допълнително охлажадне, но не съм сигурна. Под него пише Cool plus . В главата ми се въртят някакви спомени, че зависеше от външната температура, но може и да бъркам. За това моля, да ме просветлите за какво точно служи и на каква позиция да го оставя, ако някой знае. Благодаря предварително!!!  bouquet

Това копче трябва да е включено през лятото. Когато е над 20гр. мисля.

# 936
  • 1st floor

Това копче трябва да е включено през лятото. Когато е над 20гр. мисля.
Благодаря за отговора!!!  Hug Тъкмо мислех да пускам отделна тема...Само остава да ми разконспирираш на къде е включено - като е натиснато към кръчгето или към чертичката? Laughing

# 937
  • Mediterraneo
Изключено е кръгчето( нула), включено е чертичката Grinning
Но пък това копче за допълнително охлаждане според мен не е добра идея да се пипа- ние имаме функция super cool за двете части на хладилника и техник ми е казвал, че се включват само в краен случай, натоварвали много хладилника и има опасност да изгори компресор. Сега, изразявам се като профан, но в общи линии е това  Peace

# 938
  • 1st floor
Но пък това копче за допълнително охлаждане според мен не е добра идея да се пипа- ние имаме функция super cool за двете части на хладилника и техник ми е казвал, че се включват само в краен случай, натоварвали много хладилника и има опасност да изгори компресор. Сега, изразявам се като профан, но в общи линии е това  Peace
Благодаря за мнението!!! Hug Отивам да видя моето на каква позиция съм го зарязала...и да го изключа евентуално!!!

На кръгче е било!!! Laughing

Сега в темата за тока се коментира степента на термостатите. Та да питам и тук - имам степени от едно до осем. На първа всичко изглежда идеално, дори и в тези жеги. Нямам дисплей с температурите , но горе нещата са добре охладени, долу са замръзнали. Има ли нужда да го увеличавам?  newsm78 В другата тема  се коментираше, че обратно на логиката някакъв техник бил казал, че лятото се намалявала степента, зимата увеличавала ?  newsm78 Чували ли сте нещо такова и ако може да ми обясните защо е така? newsm78

# 939
  • у дома с любимите си хора
Сбъдна се големият ми страх - повреди ми се пералнята. Вчера идва майстор, гледа я, пипа я към 3 минути, откачи програматора и го взе със себе си. Каза, че проблема е в него, че ще го прати в София за ремонт и, че това ще отнеме около седмица. Не ме е страх, че ще пера на ръка (това упражнение е отработено, макар и никак нелюбимо), но ме яде отвътре срока, който техника ни даде; това, че за 3 минути диагностицира проблема и неизвестността от това, колко ще струва ремонта. Защото ако ще ми вземат много пари, то по-добре да си купя нова пералня.
Сънувах я горката ми пералня...
Ако някой е ремонтирал програматор нека ми каже какви пари са му взели. Иначе пералнята е whirlpool 5085 АА, 800 оборота.

Преди няколко години се повреди и нашият програматор/пералнята е Аристон/в следствие на спиране на тока.Обадихме се в сервиза и обяснихме за какво иде реч-казаха,че около 350 лв е новият програматор,защото е изгоряла някаква електроника.Отказахме да го поправяме за толкова пари.Свекър ми извика един познат,който разбирал от техника.Дойде човека с приятели и каза че ще вземе машината да я огледа вкъщи.Не зная какво е правил,но след ден я върна работеща и не пожела пари.Едвам го убедихме да вземе 50 лв.Направо не можех да повярвам,че има и такива добри хора!

# 940
При хладилниците /поне при нашия/ при положение 1 температурата е най-ниска.

# 941
  • Дива Индия
Вилиан, Благодаря, че отговори!
Опре ли човек до майстор, за едно и също нещо, нещата варират от "нищо" до 350 лв. А 350 лв. е нова пералня. Ето за това ме е страх толкова.

# 942

Явно е различно. В книжката на моя хладилник пишеше да се включва когато температурата се покачи над 16-20 градуса. Thinking

# 943
  • Стара Загора

Явно е различно. В книжката на моя хладилник пишеше да се включва когато температурата се покачи над 16-20 градуса. Thinking

Току що четох и в моята книжка. Цитирам дословно:
"При нормална стайна температура, по-висока от 18 градуса включването не е необходимо, превключвателят "Cool plus" трябва да е изключен.

За протокола - Либхер CUP 3021.

# 944
  • 1st floor
При хладилниците /поне при нашия/ при положение 1 температурата е най-ниска.
Shocked
Ти пък ме разби!!! Какъв ти е хладилника? Винаги съм си мислела, че на едно е най-слабо... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт