Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 383 795
  • 2 722
  •   1
Отговори
# 195
  • с/у ОколоМръсТното
сервиза на Канди е най-читавия в сравнение с останалите...
Но знам ли, може би щот' сме си род...  Laughing

Иначе за Канди или добро или нищо...  Whistling 

Какво му е на Аристона, ти танита?

# 196
  • София
Имам питане относно пералните Канди. В момента има промоция в Технополис да ти вземат старата пералня и да си купиш нова Канди с 40 лв отстъпка. Не ми е за отстъпката, а за това че ще ме оттърват от гнусната Аристон, която не мога да слушам повече.
Въпроса ми е за Канди добре ли се държат, безшумни ли са (това ми е много важно), ако не са дайте ми съвет за безшумна, защото това няма как да го пробвам в магазина, и още дали официалния им сервиз е добър. И друго ми е много важно, дали изплакват добре. Аристона по време на изплакване пуска мнооооооого малко водичка, и основно се занимава с центрофугиране, и после дрехите са лигави от праха за пране. А нямам копче за допълнително изплакване или високо ниво, и се налага да повтарям изплакването и да слушам още 40 мин центрофуга.

Аз от сервиза на Аристона съм много доволна, но самата пералня е ужасна и не искам вече такава, колкото и техника да ми се кълне, че новите им модели били доста подобрени.

Моят Кьортинг има тези опции за по-високо ниво на вода и допълнителни плакнения и за мен това е най-безшумната пералня!

Радвам се, че Шани хвали и Кандито и сервиза му, защото пък сушилнята ми е такава!

# 197
Ами Аристона когато го купувахме 2002 година беше "дъ вери бест" в класа си плюс 36 месеца гаранция, плюс сертификат уолмарк за вълнено пране и пр. и пр.
Добре обаче като го донесохме вкъщи се оказа, че доста шумничко центрофугира. Обяснението беше, че виждаш ли не съм я пълнила до горе с пране. Пълних празних - все тая. После след 3 седмици употреба взе да стърже нещо и се оказа разбит лагер. Наложи се да сменят целия мотор ?!? Смениха го, нямахме проблеми със сервиза - не са се опъвали. И просто свикнах с шума от центрофугата, но тогава пералнята беше затворена в отделна кухня и не ми пречеше. Сега обаче е в кухня, която е отворена към хола и не можем да си чуем приказката, нито да я пусна нощем, защото се чува и в спалнята ужасно. А от няколко седмици шума стана зверски (предполагам или лагер или ремък е станал пак за смяна), но дори и да върнат шума на предишното ниво пак не ме устройва.
Освен това заради някаква мания по икономия на вода, тая машинка не изплаква добре. Пълни малко водица, която дори не се вижда, разбълника 2-3 пъти и после центрофугиииииииииииииииииииира на воля. И така много пъти, защото основно на центрофугата разчита за изплакването. И се налага да повтарям изплакването, което е още 40-50 мин зор. Или да й наливам с туби вода, за да не я слушам дълго да ми центрофугира. Ако не го направя прането излиза лепкаво и лигаво от прах, независимо че слагам по малко.
А супеп прехвалената й вълнена програма не изпира изобщо, дори и съвсем леко замърсени дрехи, с хубав препарат за вълна. Просто е толкова кратка, че прането само се омокря.

Технника, който иначе е свестен, си призна, че това била кофти серия, но аз вече не ща да чуя за тази марка.

# 198
Искам да питам за бойлера ни (Теси, хоризонтален) и ако някой е наясно да ме светне. Значи ползваме го от 3 мес., постоянно включен е  и от около месец прокапа. Капе след като някой е ползвал по-продължително топлата вода около час -два и после спира. Това дали е проблем?
Четох, че за някои бойлери било нормално да си капят, но е много дразнещо, а освен това смятах под него да слагам шкаф в банята, а сега е неудачно.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 07:51 от Veniz

# 199
Здравейте...не се бях зачитала в темата.... досега Grinning И имам нужда от помощ! На дневен ред дойде да избираме пералня със сушилня. Комбинирана. И след Н на брой лутания, в крайна сметка се спряхме на няколко варианта http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09041668, http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09038123 и http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09030338 . Препоръките при комбинираните варианти най-често са, да е голям барабана, за да суши добре. Да, обаче искам и дрехите да не ги вадя на хармоника. Има модел само сушилня, който е с фунция гладене, което било "немислимо при комбинираните варианти". Факт е, че никога не съм ползвала сушилня, идея нямам как реално работи и единствения ми ориентир са споделени мнения.........Дали тези са добър избор? Наистина ли няма комбиниран вариант с фунция "гладене"?

# 200
Здравейте...не се бях зачитала в темата.... досега Grinning И имам нужда от помощ! На дневен ред дойде да избираме пералня със сушилня. Комбинирана. И след Н на брой лутания, в крайна сметка се спряхме на няколко варианта http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09041668, http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09038123 и http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09030338 . Препоръките при комбинираните варианти най-често са, да е голям барабана, за да суши добре. Да, обаче искам и дрехите да не ги вадя на хармоника. Има модел само сушилня, който е с фунция гладене, което било "немислимо при комбинираните варианти". Факт е, че никога не съм ползвала сушилня, идея нямам как реално работи и единствения ми ориентир са споделени мнения.........Дали тези са добър избор? Наистина ли няма комбиниран вариант с фунция "гладене"?

Аз бих взел Аристон-а защото има 3 години гаранция, и е с голям барабан - 8 пере, 6 суши Wink
2в1 с гладене няма  Peace
Ако имаш място си вземи 2 отделни уреда.. по доволна ще си Wink можеш да ги сложиш и 1 в-у друг Peace

AEG-то е хубава марка но суши само 3кг.  Naughty

# 201
Здравейте и от мен, да взема да попитам и тук за мнение. )
Ще купуваме нова пералня, тъй като старата (Уърпул) след 3г (изтече и гаранцията) изгърмя програматора. В момента пера на 2програми и то не като хората, центрофугата никаква я има. Искат ми за нов програматор 250лв. След дълго умуване, прецени, че е по-добре да купим нова пералня.
Този път сякаш съм се спряла на Индезит, в момента върви 7-10% отстъпка на всичките им модели по веригите.
Има ли някой с Индезит, доволен ли е, някакви дефекти, как е сервиза ак осе наложи и т.н.?

# 202
Аз бих взел Аристон-а защото има 3 години гаранция, и е с голям барабан - 8 пере, 6 суши Wink
2в1 с гладене няма  Peace
Ако имаш място си вземи 2 отделни уреда.. по доволна ще си Wink можеш да ги сложиш и 1 в-у друг Peace

[/quote]

Мястото ни е за един уред. Затова искам най-доброто от комбинирания вариант. Доколкото е възможно.Тези модели ги отделих, защото са с по-голям барабан и АЕГ-заради предполагаемото високо качество. Междувременно разгледах и Бош и Сименс- все са с малък капацитет....Та, drakona442  май твоя съвет се припокрива с моите наблюдения. За Аристон съм чела на няколко места, но за ДЕУ досега не съм попадала. ?! И още нещо: на Аристон цялата електроника се отваря с вратата.?! Това е, което ме притесни в този модел

# 203
Здравейте и от мен, да взема да попитам и тук за мнение. )
Ще купуваме нова пералня, тъй като старата (Уърпул) след 3г (изтече и гаранцията) изгърмя програматора. В момента пера на 2програми и то не като хората, центрофугата никаква я има. Искат ми за нов програматор 250лв. След дълго умуване, прецени, че е по-добре да купим нова пералня.
Този път сякаш съм се спряла на Индезит, в момента върви 7-10% отстъпка на всичките им модели по веригите.
Има ли някой с Индезит, доволен ли е, някакви дефекти, как е сервиза ак осе наложи и т.н.?

Индезит Naughty ще имаш много повече проблеми отколкото с Уърпула (те са в пъти по-качествени от индезит)

# 204
Цитат
2в1 с гладене няма  Peace

Мястото ни е за един уред. Затова искам най-доброто от комбинирания вариант. Доколкото е възможно.Тези модели ги отделих, защото са с по-голям барабан и АЕГ-заради предполагаемото високо качество. Междувременно разгледах и Бош и Сименс- все са с малък капацитет....Та, drakona442  май твоя съвет се припокрива с моите наблюдения. За Аристон съм чела на няколко места, но за ДЕУ досега не съм попадала. ?! И още нещо: на Аристон цялата електроника се отваря с вратата.?! Това е, което ме притесни в този модел
Вератата е направена като тези на съдомиялните Wink

# 205
 Simple Smile Simple Smileвярно! И през ум не ми беше минало Simple Smile.....отпаднаха ми дилемите, drakona442 благодаря Grinning

# 206
drakona442, аха, демек ако Уърпула ми се скапа на 3г, Индезит ще се скапе на 1г и половина. )))
Макар че не виждам къкъв по-голям проблем от изгорял програматор и съответната сума за него. ))))
Уърпул пак няма да си купя, така че давайте някакви други идеи. )

# 207
  • Русе
така че давайте някакви други идеи. )
   Bauknecht
      Виждам,че пише Плевен под аватара ти,има откъде да си я купиш там. PeaceДавам само идея.

# 208
drakona442, аха, демек ако Уърпула ми се скапа на 3г, Индезит ще се скапе на 1г и половина. )))
Макар че не виждам къкъв по-голям проблем от изгорял програматор и съответната сума за него. ))))
Уърпул пак няма да си купя, така че давайте някакви други идеи. )

Ами вие си преценявате, но според мен индезит са боклуци (както казах по-горе) .. имал съм пералня от преди 15 години.. роботеше перфектно.. след като изгоря двигателя реших да си взема нова пак индезит-пълен боклук.. за 1 година 3 пъти се разваля и на 4 я изхвърлих.. отделно късаше дрехи особено чаршафи  Tired
Какъв е програматора на уърпула(с който сте сега)-механичен или електронен?
Други идей - зависи до колко $

# 209
така че давайте някакви други идеи. )
   Bauknecht
      Виждам,че пише Плевен под аватара ти,има откъде да си я купиш там. PeaceДавам само идея.

Bauknecht и Whirlpool са едно и също само чe Bauknecht се произвеждат за други държави и с мн. по-добро качество от Whirlpool произв. за BG
И.. тук в БГ едва ли ще намериш нови Bauknecht

Общи условия

Активация на акаунт