ФЕВРУАРЧЕ по-мъничко шава, че в коремчето на мама вече отеснява! (30)

• 20 060
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте и от мен,

само да попитам - иска ми се утре да дойда на лекцията в ЦУМ - поне дочух че има, а работя до ЦУМ.
Може ли да ми кажете има ли места, как се организирате и т.н. Моля ви да ми пишете на лични, ако имате възможност, сигурна съм че сте коментирали срещата доста досега, но нямам време да чета всичко назад и съм изпуснала, а много искам да ви видя.

# 361
Чета и не вервам на очите си - още ли е същото в МД както преди 7 години ? Ама ни моите да мъ уплашите! Моя лекар е там и за нищо не го сменям!Ще се трае за няколко дни..

SUNNYTA, при кого ще раздаш? Аз мисля другата седмица да си избера лекар и да отида при него. Въпреки всичко мисля да е в Майчин Дом. Някой може ли да препоръча акушерка за там? Бобишана, и аз се замислих като каза, че си избрала акушерка  newsm78

Karolin, това беше много готино  Joy Изпратих го и на приятели даже. Пускай по-често такива свежарки и в нашата тема.  Wink

Аз днес сготвих едни пилешки бутчета в новата фурна   chef От тези лесните, дето само ги пъхаш в торбичката и печеш Wink И пюре направих и съм много горда, че съм притежател на печка  Crazy

Ами при доктор Гунев. Бях при него и първата бременност цялата и после та досега. Много съм доволна. Ходя в частния му кабинет сега.
Още в 10ч взех да мисля какво да правя за вечеря  hahaha Ама с мисленето си останах.  Blush

# 362
Чета и не вервам на очите си - още ли е същото в МД както преди 7 години ? Ама ни моите да мъ уплашите! Моя лекар е там и за нищо не го сменям!Ще се трае за няколко дни..

SUNNYTA, при кого ще раздаш? Аз мисля другата седмица да си избера лекар и да отида при него. Въпреки всичко мисля да е в Майчин Дом. Някой може ли да препоръча акушерка за там? Бобишана, и аз се замислих като каза, че си избрала акушерка  newsm78

Karolin, това беше много готино  Joy Изпратих го и на приятели даже. Пускай по-често такива свежарки и в нашата тема.  Wink

Аз днес сготвих едни пилешки бутчета в новата фурна   chef От тези лесните, дето само ги пъхаш в торбичката и печеш Wink И пюре направих и съм много горда, че съм притежател на печка  Crazy

Ами при доктор Гунев. Бях при него и първата бременност цялата и после та досега. Много съм доволна. Ходя в частния му кабинет сега.
Още в 10ч взех да мисля какво да правя за вечеря  hahaha Ама с мисленето си останах.  Blush

# 363
Тенкю, Мяу. Сега звънях, но нямаше навити да ми вдигнат. Thinking
Бръм,Аз им звъннах към 10 някъде и вдигнаха, на същия номер - пробвай, ако искаш утре:)

# 364
  • София
Поръ4ах си и коли4ка много съм доволна Simple Smile Сега я 4акам да пристигне Simple Smile

Сега се връщам да ви 4ета 4е като гледам доста има  Hug Hug

Каква количка си поръча и от къде , аз мисля да поръчам тази другата седмица http://www.bimbomarket.it/bg/en/trio-3per8-lx-tecno-blu-94-kit-car-P13039.htm   bouquet

http://cgi.ebay.de/Hauck-Kombikinderwagen-Apollo-4-All-in-One-Pr … sh=item518e833d5a

тази е количката тук струва 1050-1100лв аз платих само 630 Simple Smile

# 365
За авентската помпа знам,че можеш да си купиш резервни части.Аз също бих си взела нов накрайник и от уплътняващите гумички.Ще звънна да видя от къде може да се вземат!

ЧРД,Бътерфлай,с мъничко закъснение!
Щастие,късмет и много здраве ти пожелавам!

# 366
Момичета нека ако някой е ходил на ОВ в Шейново да сподели какво е положението моля, че мойто инфо е от преди 3 години и кусур  Peace

# 367
  • София
Тъкмо ви из4етох Simple Smile

Miss_Butterfly Честит рожден ден, много здраве, щастие, късмет, любов и най сладкото бебенце  Hug Много се радвам, 4е прегледа е минал добре  Hug
Плами Аз си пазарувам дрешки от 6ти месец Simple Smile И към 300-400 съм изхар4ила, като имаш предвид, 4е не съм купувала маркови и скъпи дрехи, обикновенни български. Сега си купих коли4ка, ли4но аз, мъжа не съм му искала нищо! Защото той мрънкаше, 4е пари за коли4ка 1000лв няма! Та аз си намерих и си купих сама. Вчера пък и легло ни дадоха такова преносимо и е мн хубаво. Свекърва ми е купила комплектите за спане Simple Smile Майка ми ще купи торбата или космонавта, зависи какво намери в магазина. Ще ми дадат помпа, само искам накрайник нов и шишета ще си купя, защото искам да му предлагам вода ако иска да пие! Знам и съм 4ула 4е кърмата е достатъ4на, но не вярвам и това си е, ако не иска няма да го насилвам. Та подробно обясних какво имам ве4е. Crazy

Ако някой от вас има впе4атления от тази марка коли4ки нека сподели Hug Аз я поръ4ах на сляпо, просто мн ми хареса и цената е мн добра Hug
Аз да се изкажа за моите консултации, хотя в Тина Киркова При доктор Илиев, той ме гледа безплатно на ехограф всеки път, мери кръвното, килогтамите, пита ме имам ли въпроси, аз питам той ми отговаря бавно и спокойно. Говорихме си раждането предния път, даже ме покани в един друг кабинет и ми обясни вси4ко. Каза, 4е ще ме разведе на 5тия етаж да видя стаите, аз ще си платя за 2на. Много съм доволна и акушрките са добри и мили жени и на регистратурата също.
 Ника много ти благодаря за изфото за магазина, ще те 4ерпя торта някой път  Hug Hug

Оле отплеснала съм се , извинете Embarassed

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 15:43 от Sashkova

# 368
  • София
Мерси и за днешните поздрави !  Hug
Честито за хубавите прегледи,няма да ви изброявам,че сте много !  newsm68
Добре дошла и Йоо хоо !  Simple Smile Ако има и други само четящи, пишете !  Hug

За прегледите и  мен ме гледа доки всеки път на уз.Иначе акушерката само кг и кръвно мери.Досега и 3 пъти са ми пускани кръв и урина и  другия месец пак ще ги правя. Корем и матка не ми мерят, но аз и не държа (не мисля,че е от голямо значение, при положение,че ме гледат на ехо ).

Да ви кажа вчера бях на една лекция в бейби мола и там лекторката каза,че помпа ще ни трябва още в родилното ,за да се доизцеждаме и да стимулираме кърмата.Това първите 3 месеца и само гърдата, от която се е хранило бебето. Също така бебето трябва да спи на една страна (подпряно от към гръбчето ) и с повдигнат в горната част матрак. Аз мислех ,че само главичката трябва задължително да е настрани, за да не се задави . Thinking Как ще коментирате ?

И нещо забавно - като си тръгвахме с мъжа от лекцията ,стигаме до колата и познайте какво ? Няма ключове !!!  ooooh! Върнахме се обратно вътре да ги търсим , после и целия магазин търсеше ,но ключове няма ! Вече щяхме и камерите да гледаме дали някой не ги е взел и ........... На мъжа скъсан джоба на якето и те си отишли чак на гърба му !  Mr. GreenПоне ги намерихме . Сега ми е смешно ,но вчера... Twisted Evil

# 369
  • София
Охх Ника Не дават резервни 4асти, само ако са в гаранция и се счупи нещо!  newsm45 smile3516 smile3515  Ужас ама като ми я дава жената ще я ползвам!

# 370
Sashkova, спокойно!Ще си я извариш хубаво и готово. И снаха ми ще ми даде нейната на Авент, та и аз ще съм с чужда.Ама за какво да давам 80 лева на вятъра.

# 371
  • София
Пеперудке, и нашата педиатърка е на мнение, че детето трябва да спи на една страна. Съответно подпирах гръбчето с навито на руло негово одеалце или юрганче. Продават се и специални такива възглавнички, много сладки и бебешки, виждала съм на Чико и Жане, може и други марки да имат подобни.

Въпроса е, че моето момче категорично отказваше да спи на една страна и докато не се обърнеше по гръб, не мирясваше. И така аз все го слагах настрани, той пищеше и се тътреше изнемощял да се намести по гръб, веднагически заспиваше, като си държеше само главата на една страна. 3 месеца продължи борбата и се предадох.  Laughing

Относно повдигането на матрака - водила съм малкия на УНГ специалист и той ме посъветва същото. Обяснението беше, че въпреки, че не повръща видимо, се пак повечето бебета имат рефлукс и им вървят киселини нагоре по хранопровода. Поради променената киселинност на лигавицата на устата/носа, тя се издува и съответно секретите от носа не могат спокойно да се стичат назад. От тази невъзможност се получавало най-често "хъркащото носле", т.е. едно напълно здраво дете, което като спи така му хърка нослето, че жал да ти стане, имаш чувството, че се мъчи /а лекарите твърдят, че не е така/.

Именно заради хъркащо носле го водихме на УНГ в МА при Д-р Улевинов. Според него детето беше здраво, но с такъв скрит рефлукс /наистина много повръщаше като бебе/ и единствено ни посъветва да повдигнем матрачето откъм главата, но в никакъв случай възглавница /беше на 6-7 месеца тогава/.

Още същата вечер повдигнахме матрака и си легнахме спокойно. Ставам сутринта и гледам - бебе няма, но го чувам отнякъде.   Shocked Няма да ви казвам колко се притесних, огледах около леглото и не мога да открия бебока.  Laughing

Да поясня, че откъм крачетата, в/у леглото ни беше монтиран повивалника. Махам повивалника, махам олекотената завивка и намирам сина ми свит отдолу, не знам колко време е спал така през глава, вероятно цяла нощ. Той де факто се беше пързулнал по повдигнатия матрак и целия се беше мушнал под завивката.  hahaha

Чак тогава разбрах защо педиатърката настоява бебето да се завива само и единствено с олекотено или спален чувал, а не с тежки и плътни одеала.  Rolling Eyes

Пуснахме си матрака и решихме, че е по-безопасно нослето да хърка, отколкото да си задушим детето.  Peace Laughing Та внимавайте колко ще повдигате матрака, ние май бяхме попрекалили.

# 372
  • София

Ето такава възглавничка против обръщане на Жане, на Чико беше подобна.
Сашкова, сори, не знаех. Нищо де, превари си я и пак ще ти е стерилна. Плюс това може и да не ти влезне в употреба - тоз голям мъж, дето си го отглеждаш вероятно ще се роди гладен като змей и ще си засуче без проблем!

# 373
Ника, колко струва горе-долу една такава възглавничка?

# 374
Привет мами Hug
Нямаше ме няколко дни,и докато ви изчета.... Thinking,днес ходихме Варненските мами на лекция,не беше лоша Flutter
Относно ЖК,моя доктор всеки път ме гледа на ехо,и ми мери килограмите,нищо друго(той работи без акушерка),и пари не ми търси,но от време на време го финансирам,че все пак смятам да раждам при него newsm78,тези няколко дни се чувствам много изморена,или по точно се изморявам много бързо,и все гледам да си полегна,честито на всички за добрите новини,аз все още съм в неведение за пола на мойто бебе,след като последния път изведнъж излезе момче newsm78
Дами мами,имам едно питане,как смятате да си избирате педиатър,преди или след раждането?

Общи условия

Активация на акаунт