ФЕВРУАРЧЕ по-мъничко шава, че в коремчето на мама вече отеснява! (30)

• 20 017
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Рали,Ника, честито за хубавите новини !  Hug

Ника, как се получава тази разлика в дните ? Thinking Аз във вторник ще ходя за болничен в болницата (говорих с док,че искам да изляза декември в болничен и той каза,че няма проблем ) и се притеснявам за колко време ще ми го издадат и да не се падне 31.12 или 01.01 последния ден,когато трябва да го продължа и съответно да имам някакъв проблем с това. 45 дни преди термин ми се падат на 07.01 и не трябва да имам ' дупка' !  Naughty Май беше максимум за 30 дена от ЛКК ?...

Точно така е 30 дни е най- голямата възможна бройка дни която могат да ти дадат , 6 пъти по 30 дни, и след това ТЕЛК!
  Помислете хубаво как ще го изчислите с доки!!

# 556
И аз днес говорих с личната лекарка за болничен, тя обеща да ми даде за 7 дни от 14-ти до 20-ти декември, а от 21-ми ми започва 45-дневния за раждане. Колкото и да искам да работя до последно напоследък ми идва да пребия някой в градския транспорт и няма смисъл да си причинявам стрес. Остават ми 2 седмици работа и после ще си почивам и разглеждам колички  Grinning
А тези от НОИ само гледат как да се заяждат, имам 2 дни за миналия месец и още не са ми платени, а болничиният е внесен на 17/11, което означава, че до вторник трябва да са ми платили, пък да видим. Именно неуредиците с болничните ме спираха до момента да си взимам такива.

# 557
Аз се спрях на този модел,че после може да се използва и като масичка

И аз ползвах такова с баткото, много съм доволна!

Даниела, честит рожден ден! Бъди щастлива и обичана!
http://s17.rimg.info/6c8dd8c39dcc81e1bac4ac2e01631078.gif

# 558
  • София
Благодаря! Да допълня, че всичко му огледа, дори броихме пръсти. За моя огромна изненада има и мозъчни гънки, невероятно за мъж!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Joy
Също така има и много коса /и батокото имаше/, като пускаше режим 3Д мога да ги объркам кой точно гледам - ужасно много ще си приличат явно.  Heart Eyes

Пеперудке, ЛКК издава до 30 дни, това не е проблема. Проблема е, че болничния ми започва на 17-ти, а ЛКК се е събирала на 23-ти и съответно ми е изданен на дата 23-ти, но си важи от 17-ти, дано ме разбра, че малко объркано го написах. В нашата п-ка гинекологична ЛКК се събира два пъти месечно и де факто винаги се случва да издава И болнични със стара дата. Хватката била д-ра на самия болничен отдолу да го напише това обяснение, да тури подпис и печат и да си свиркам, ама аз откъде да ги знам тези работи?  Thinking Crazy Поне в НОИ бяха достатъчно любезни да ме осветлят по случая, колегите също се разровиха и разбраха каква е работата.

# 559
Последно какво се разбрахте люлински мами за срещата в неделя Wink

# 560
  • София
Олала, от НОИ ги плащат след като във фирмата се раздадат заплатите и се внесат осигуровките. В нашата фирма заплатите вървят с един месец назад - т.е. сега се получават за октомври, после тепърва внасят осигуровките и едва тогава от НОИ имат някакъв срок /май беше 10 дни/ в който трябва да го изплатят.

# 561
Ника, браво за хубавите новини. По повод това което са ти описали от НОИ, някак ми се струва ненаред, защото вече 5 комисии минах и все са с разминаване от 5-6 дни поради същата причина.
А що се отнася до ТЕЛК аз днес минах точно за 5 мин в Пловдив и осъзнах че никой никъде незнае какво прави. Ще видим към 11-12 дек. дали ще ми платят този болничен след толкова обикаляне по болници за него.

# 562
Ника, при нас заплатите се плащат около 5-то число, след което счетоводителката когато намери време тогава ги внася в НОИ  Rolling Eyes Е, в случая е намерила след 2 седмици и така аз си чакам... абе смотана работа, все измислят простотии

# 563
  • София
Олала, дано не те разиграват дълго, аз като гледам пари до НГ, а и след това няма да видя, защото ми е обжалван втория болничен, след него съм предала още 3, които съответно са стопирани до изясняване на случая.

Мий, НОИ са се престарали.  Peace Може би трябва да поясня, че живея в едни град, работя в друг, а централата ни е в трети. Именно в третия град е предаден болничния и там са решили да ми теглят сатъра, интересен случай съм просто.  Laughing Плюс това, по това дъъъълго трасе, болничния ми е предаден в НОИ със закъснение от 1,5 месеца, тъкмо съм им дошла на тепсия.  Laughing

# 564
  • София
Добре,нали ЛКК е лекарска комисия,а на мен док ми каза да отида с амбулаторния картон (и такъв трябва да търся ) в кабинета,където се провеждат Ж.К.-то в Тината и нямало проблем .Не ми каза да му звънна,което значи,че няма да е там. Кой ли тогава ще ми издаде болничния?... Crazy Понеже за 1-ви път се сблъсквам с тези неща и искам всичко да ми е ясно. Mr. Green

Ника, ужас,точно за празниците да ти резнат парите!  Close

# 565
  • София
Пеперудке, то ЛКК звучи гордо и достолепно, но обикновено съставлява двама лекари - твоят и още един.  Laughing Купуваш си такава лична амбулаторна карта ако нямаш, задължителна е, иначе не могат да ти издадат болничен. Попълваш си името, ЕГН там ще видиш, и отиваш при личната, която и слага номер и печат, нищо сложно.
После с тази карта /то е като книжка/ отиваш в болницата за болничен. Док ти взима картата, пише болничния, дава на колегата да се подпише и той, вписват болничния /номер, срок, от кой е издаден и защо/ в твоята карта и обикновено трябва да минеш през регистратурата за печат и да ти заведат болничния в един журнал, това е всичко. Не се занимаваш с нищо, освен печат на регистратурата на излизане.

# 566
Като ви чета направо ме заболява главата с тия болнични. Аз досега не съм ползвала, но това са си мои уговорки с шефа да ме пуска когато ми се налага без да давам болнични и добре че той поне е разбран. А миналата бременност цялата бях болнични, такава ми беше работата, че вредеше и затова ме пуснаха от самото начало, но тогава консултацията ми беше в Правителствена болница и аз не съм разбрала що е това ЛК, защото те все се питат - един кой си къде е, ходи една акушерка до отделението най-много и все има още по двама трима да се подпишат на болничния, че ко трябва и цялото отделение. Това било баси кефа, сега го разбирам.
Сега болничния ми, точи 45 дни преди раждане трябва да започне от 26 декември, но както се досещате на 26 декември моята лекарка няма да работи, както и до нова година, така че се разбрахме да ми го издаде на 4 януари, който е първия работен ден. Обаче си нямам представа дали ще ми го издаде с дата от 4-ти или от 26 декември.. Някой да има идея дали може да се издаде с такова закъснение и дали няма да ми правят проблем, от друга страна ако ми го издаде да важи от дата 4-ти януари има ли значение че ще стане 30 дни преди термина, а не 45? То тия дни преди термина са приблизително налучкани, примерно ако родиш по-рано от термина кво, да не се губят, преди нали така раждах, но нищо не си спомням мамка му. Кой после ще ми издава другите болнични?

# 567
Много точно го е описала Ника.
А за ТЕЛК ако му се налага на някого- вземате протокол от ЛКК с описаните причини за болничния и отивате в ТЕЛК без записване и чакане, след което от регистратура ви пращат в някоя комисия( в моя случай, хванахме доктора в 10 и 30 преди да изчезне-късмет голям) от там оплюват редовите доктори че са неграмотници  и ви дават едно решение което се прилага към болничен лист издаден от вашата си комисия.

# 568
  • София
Ника Hug

# 569
  • София
Бръмби, тя ще ти го издаде на 04.01, това не е проблем, и ще си пише, че си в болничен от 26.12. Не вярвам от НОИ да се заядат като при мен, защото твоето е неоспоримо - болничен преди раждане.  Laughing
Следващия болничен ти го издават от самата болница след раждането /обикновено си го взимаш в деня на изписването/ и третия болничен го издава педиатърката на детето. Трите болнични трябва да бъдат общо за 135 дни, като педиатърката нагласява нещата - т.е. ако си родила по-рано нейния болничен ще е по-дълъг, ако си родила след термин нейния болничен ще е по-кратък, но общо ще ги натъкми до 135 дни, не се притеснявай.

Мий, мерси, че ме успокои за ТЕЛК-а. Само дето идея нямам къде има такова чудо наоколо, в поликлиниката ли, в някоя болница ли... Дано не се стига до там.

Общи условия

Активация на акаунт