ФЕВРУАРЧЕ по-мъничко шава, че в коремчето на мама вече отеснява! (30)

• 19 978
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте!
Велв, да е жива и здрава майка ти!  bouquet Много се радвам и аз, че ще можеш да родиш нормално, щом такове е и твоето желание!  Hug
Бобиш, 180 дни са за календарна година, независимо от кого са издадени и дали има прекъсване. Болничния 45 дни преди раждане не влиза в тях.  Peace
Бръмби, ще трябва да ги погледна тези Хиполендски възглавници против обръщане тогава, друго си е 10 лв.  Laughing А за разходките - аз доколкото се познавам, ще съм по цял ден навън, доколкото самата аз издържа на студа. Като обикалям и не се усеща студеното, пък и влизам във форма. За бебето не се притеснявам въобще - обличам, пъхам в коша, закопчавам с покривалото, ако е много студено мятам и дъждобрана и забравям за него.  Laughing

# 616
Здравейте момичета!!! Успях да изчета над 20 страници, а мислех че няма как да се изпише толкова, добре че уикенда спада активността...

Честито на всички за всичко!!! И без никакви притеснения.
 Док от ЖК-то ми по здравната каса имам чуството, че е от сектата на позитивно настроените без мярка - само ми казва спокойно и толкова за всичко, което го питам. Мерене и теглене няма даже - аз си имам кантар, но оо пък ако го помоля нищо не ми е отказал. Лошото е, че и платено и безплатно никой от лекарите не е сигурен защо "аджеба"' само вечер имам адски болки ниско долу в ляво и със зверския си рев плаша съседите ката вечер, въпреки изпития магнерот, който явно е вид панацея  Thinking .... От възпаления на отделителната система, през нерв и кво ли не ама не знаят и аз си трая, но пък съседите сигурно си мислят, че правя сухи тренировки за раждане вкъщи... ще му се незнае. Та по тази причина се спи трудно!!! Другата седмица имам ново обещание за преглед с ехограф, но искам да отида и на 4 д още веднъж, а в Дева Мария в Бургас докторите с тая специалност запразняват преди Коледа  #Cussing out
Относно болничните - слава Богу и аз се уговорих с шефа - по негово искане и си стоя вкъщи без документи и разправии с НОИ, но имаме общо 180 дни за 1 година без оглед на диагнозата, а отделно е 45 дневния болничен за раждане. Общо преди майчинството са 135 дни - като разликите според реалната дата на раждане и термина се коригират от последващия болничен. По точно тази причина някои от февруарките предпочитат дори по-късен болничен, за да започне 45-дни през януари. ( Майчинството за нас се изчислява 12 месеца назад, тоест ако излезете на 25.12 (например) ще се вземе база до ноември, не е от дата до дата и ако имате промени в осигуряването през част от месеците- то по-добре и осигурителния декември 2009 да ви влиза в базата. Ако имате проблем с недостатъчно болнични дни до този термин, то най-добре ползвайте полагаемата ви се годишна платена отпуска, тъй като тъй или иначе след завръщане от майчинство трудно се получават компеансациите за нея.
А за кошарките - аз обявих, че ще си купя преносима поради липса на каквото и да било място и по-горе изброените предимства. Не мисля, че са опасни или неудобни - иначе нямаше да се продават Thinking , но вероятно има различно качество в марките, та ако имате опит - защо повечето мами отричат чиполино като вариант?

# 617
Ника,и аз съм така,вкъщи не мога да си седя хич,ама хич.По цял ден не се спирам, а пък бебка като дойде по цял ден ще съм с нея навън,не ме плаши ни жега,ни студ Laughing

# 618
Добро утро!Днес голям сън му дръпнах,събудих се към 9 и викам айде още малко и то стана 11часа Simple Smile
Ника,Велв,Рали страхотни новини!
Велв да ти е жива и здрава майчицата!
Силвъри почивай си и хич не му мисли Wink
Оф с тия болнични е голяма тъмна индия.На мен сега като ми свърши сега този ми остават едни 12 дена преди да изляза майчинство,но за да не влизам заради тях отново в болница мисля да се разбера със шефката ми да си пусна малко отпуска и да си взема 7-дена от личния лекар,но като я знам каква е се съмнявам,че ще се съгласи,но дано сега като и тя е бременна се окаже по-любезна,ако не пак ще се ходи в болница Close
Още повече че аз пък ще излизам майчинство от 31.12-надали ще има кой да ми издаде боничен лист тогава!
А иначе 180 са дните за една календарна година,няма значение дали прекъсвани или не.
Сега отивам да пооправя,че после ще ходя да чакам съпружеското тяло и да ходим да пазаруваме за беба Сияна.Да видим с какво ще се приберем,че мъжа ми нещо снощи ми вика,че с количката можело да поизчакаме до след Нова Година Close

И аз много се чудих дали да не работя до края,защото фирмата е на мъжа и му помагам доста. Обаче съм съгласна с puhtar: повече почивка,работата може да почака.   yes

# 619
 - защо повечето мами отричат чиполино като вариант?
ами защото са турски и се смята че са некачествени

# 620
  • Бургас
Аз днес бях на лекции и тоя моля ви се професор,реших че няма да имаме  #Cussing out
Скимнало му на човека,а ние напразно се разкарваме.Все едно съм в училище  ooooh! а уж е университет ....
Както и да е ,да не ви занимавам с моите глупости.
А бе аз да питам,нормално ли е да нямам подготвителни контракции /нали уж в 7-мия месец се появявали / или просто не мога да ги разпозная .....  Thinking
От време на време ме боли нещо,ама всеки път болката е на различно място ,с различна сила и не мога да разбера нищо ... Просто питам профилактично,не че се оплаквам.
Хубав ден ! Отивам да готвя ,че ще имаме гости !
п.с.честит рожден ден на майчето на Велвnewsm67

# 621
Съни, и аз нямам такива, освен втвърдяване на корема от време на време, но абсолютно безболезнено. Hug

# 622
  • Бургас
Xcat   Hug
п.с.извинявам се ако ви е прозвучал глупаво въпроса ми

# 623
Няма глупави въпроси, Слънчо - просто такива, на които не знаеш отговора.  bouquet
Ако не цъфнат контракции, живот и здраве след два-три месеца няма да ни се размине. Joy

# 624
А бе аз да питам,нормално ли е да нямам подготвителни контракции /нали уж в 7-мия месец се появявали / или просто не мога да ги разпозная .....  Thinking
От време на време ме боли нещо,ама всеки път болката е на различно място ,с различна сила и не мога да разбера нищо ... Просто питам профилактично,не че се оплаквам.

Ама хич не ти е тъп въпроса, аз с Алекс не знаех що е контракция до малко преди да родя. Чак се притеснявах, че няма да разбера кога раждам и ще си родя по пътя до болницата  Wink Сега също нямам подготвителни. Е, може би леко усещане за болка като преди да ми дойде цикъла.

# 625
Хелоооууу!
Вече си имам бебешко легло!!! newsm44Все още без матрак,но другата седмица и матрак ще има!Качила съм снимки в албума на креватчето и на част от дрехите за беб.Не съм снимала всичко,защото има поне 30бодита и нямам нерви да правя толкова снимки!
Връщам се да ви изчета!Целувки!

# 626
здравейте!аз малко се позагубих,а като гледам доста сте понапреднали с темата,ще има да си почета Simple Smile но първо искам да се похваля-бебчо е с тегло 1700,все още си е седнал,че и гръб ни е обърнал,но иначе се движи в нормален график и всичко му е където трябва Laughingдруго-миналата неделя сключих граждански брак(най-сетне),намерих си невероятна рокля,в която по чудо се побрах и се удивих,че ми става Praynigе,отпред все едно имах балон,но иначе беше супер Simple Smile сега ще ви чета,поздравчета и лека вечр Hug

# 627
Съни, и аз нямам такива, освен втвърдяване на корема от време на време, но абсолютно безболезнено. Hug

Еми, то точно това са подготвителните контракции  Grinning Hug Аз съм по същия начин.

Днес се разходих самичка 2 часа на слънце, понакупих това онова и се прибрах. Сега почивкааа  Heart Eyes

П.П Много е кратък денят вече и едвам успявам да се нарадвам на слънцето  Thinking.

# 628
mama_widow, честито!  bouquet
Боби, и на теб! Simple Smile
Рали и аз си мислех, че са контракции, ама нали говорите за разни болежки, оплаквания и т.н., та започнах да се замислям мен защо не ме боли. Laughing
А и като се сетя как зверски ме болеше кръста при раждането, ... #Crazy това сега на нищо не прилича. Joy

# 629
 Спомням си , че аз като  получих първата си подготвителна контракция, а това беше още в края на 5- тия, началото на 6- тия месец, много се притесних! Веднага звъннах на майка ми, а тя милата побърза да ме успокои , но не ми каза , че е това , просто защото и тя не знаеше, по тяхно време също са имали такива, но никой не им е обяснявал какво е това!
  После се поразрових, прочетох и разбрах, няма място за паника дами, стига да не е болезнено това  т.н. втвърдяване!!

Общи условия

Активация на акаунт