Коледа идва! - 2

• 84 419
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • София

И аз имам питане относно меденките на Джули, тази година ще правя тях, вместо дългогодишната ми рецепта. И по този повод:
- колко тави от фурната ви излизат от една доза?
- ползвате ли въпросната готова смес от подправки за меденки и от къде я купихте?
Току що ги приключих Laughing Станаха около 70бр-3 тави от фурната. Глазурата не ми се получи лъскава, напротив станаха матово шоколадови, но не е проблем. Подправки сложих около 1ч.л.канела и 1/2 ч.л джинджифил. Наистина тестото трудно се омесва, но става точно както е описано и е суперско за работа, а на вкус са МММММММ  chef

# 541
  • До хладилника, който обичам
Мерси! Чутурата е традиционно за българската народна кухня помагало.
Дървено хаванче му викаме ние Simple Smile В магазини всичко за лев съм виждала.

# 542
Здравейте, днес правих проба този сладкиш, във форма за мъфини, страхотен е, точно в мой стил с вкус на много шоколад. Веси благодаря за хубавата рецепта Hug!
В събота правих шоколадово-джинджифилов сладкиш. Рецетата е от брой на Bild der Frau, отпреди 2-3 години. Аз го правя и не само по празници, ужасно е вкусен.

Става бързо и може да се яде веднага.  Wink

Продукти: 100гр. натурален шоколад; 50гр. млечен шоколад; 150гр. меко масло;150гр. захар;3 яйца; 120гр. брашно;2 ч.л. бакпулвер;1 с.л. какао;1с.л. джинджифил (аз слагам 1ч.л.);50 гр. смлени бадеми
За заливката: 70гр. млечен шоколад и 10 гр.масло
И разбира се врътнах ванилинети кравайчета, е няма такава вкусотия, добре че ги затворих  в кутия на терасата, че досега да са свършили!

# 543
   Момичета преди малко извадих от фурната коледния кейк , просто къщата мирише невероятно , получи ми се много добре като за късмет на новака  Simple Smile ! Имам само проблем с милото само го наобикаля и иска да го реше и напада ! Ще трябва да му търся много тайно място   bouquet Благодаря още веднъж за съдействието , тази година коледата ще е още по красива  Hug

# 544
Момичета бърз въпрос!
Мога ли при ванилените кравайчета да заменя с нещо нишестето?

# 545
  • Бургас/Пз
Eто част от моите коледни меденки /по рецепта на Джемма/ и коледната медена къщичка

Къщичката ще има още украса, но чаках да стегне хубаво, че докато я сглобявах два пъти падна и цялата бях в бяла глазура.

Дали къщичката ще издържи до Коледа , да не би да я направих много рано?

# 546
  • София
Петя, как са на вкус, харесаха ли ти? На мен лично не ми допаднаха, за което много съжалявам, защото много надежди им възлагах. Много обичам сусам, затова Wink. Ще ги украсяваш ли?
ами малко сухички ми идват и затова се чудех дали "грешката е в моя телевизор"  newsm78

catty, liani, благодаря за отговорите! Значи една доза ще ми стигне.  Simple Smile

# 547
Здравейте!

Аз вчера направих Коледните маслени бисквитки на Зори, но нещо май съм сбъркала.Станаха много твърди и хрупливи, а мислех, че ще са по-ронливи, тип масленка като ги изпека.Накой правл ли ги е да ми каже така ли стават  newsm78 Иначе са много вкусни.А и повърхността им стана една такава набръчкана, не са гладички.А уж спазих всичко в рецептата, тестото беше много приятно за работа.

За Звездичките с капучино и аз да питам...МОГАТ ЛИ ДА ИЗДЪРЖАТ ДО КОЛЕДА, АКО ГИ НАПРАВЯ СЕГА?

Аз снимки ще пусна, като си украся сладките, защото сега само ги пека, а ще украсявам на края.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!

# 548
  • София
Petia, и моите станаха като бисквитки: http://images.violetovgeneral.multiply.com/image/2/photos/8/500x … amp;nmid=46065194 като отлежат стават по-хрупкави и не толкова твърди  Peace и при мен тестото беше много лепкаво, явно така си става.

# 549
Момичета почвам да правя меденките на джемма, кажете ми
след изпичането с какво се мажеха / с нещо с какао беше, но не го откривам/
и кога се рисува с белтъчената глазура? преди или след изпичането?
И на колко градуса да включа фурната?
  bouquet

# 550
Здравейте момичета някой може ли да ми каже 80 гр. орехи какво количество са

# 551

ето ги моите първи "сладки" приготовления за Коледа-линцерови сладки и рохличките на Наталина.

# 552
  • дълбоко,дълбоко в прованса
Кари_ , 80 грама смлени орехи са точно 1 чаена чаша, но от тези с вместимост 200 мл.

# 553
Боооже, това са първите снимки които качвам-тоест качи ги детето, де, без него снимки-на таратанци щях да ви покажа hahaha,а за записвам ли записвам в тефтера как става-мани, мани, докъде я докарах-детето да ме обучава, пък той нетърпелив тийн, та повече от пет думи не може да се напишат пред него....
Та сега благодаря много за рецептите-и двете са от другия форум-линцеровите не зная на кой са, но рохличките са от Наталина, за което безкрайно брагодаря. Наталина, само една забележка имаш от тийна-че му усложняваш живота, защото трябвало да се въздържа всеки път като мине покрай чинията, да не я омете цялата на момента, пък той я обикаля през минути Joy Joy Joy
Ако ви кажа с какво съм правила дупките с горната сладка, да не се смеете, но го споделям, защото предполагам, че има и други дето се чудят с какво да направят такава малка дупка-е, със запушалка от червило, но не натискайте много, тогава тестото не влиза навътре във флакончето(щото нали то не е цилиндр, а е затворено от едната страна). Запушалката вече я причислих към формичките за сладки Joy

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 19:09 от казабланка.

# 554
  • София
Направих щолен  newsm44
Ето го преди и след изпичането:

Голяма врътня падна!  ooooh!

Elissee, радвам се, че ти е харесала рецептата!  Heart Eyes

Аni_d, къщичката е чудесна!

Казабланка, благодаря за идеята с червилото! Тъкмо се чудех с какво да направя тия дупчици.   bouquet (Някъде четох и за капачка от флумастер  Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт