Коледа идва! - 2

• 84 385
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
mitsie, дай пак рецептата за пълнената тиква - пропуснала съм я в предната тема, да не търся, а така ще я кача на първа страница. Много добре изглежда, браво.

# 496
nahodkata, много ми хареса на вид крейзи кейка ти, но не успях да намеря рецептата Embarassed ако си я дала въобще де Rolling Eyes
Би ли ми помогнала с намирането? Simple Smile

Ето рецептата:

2 2/3 чаши брашно
2 чаши захар
6 с. л. какао
2 ч. л. сода
1 ч. л. сол
2/3 чаша олио
2 ч. л. ванилия /аз слагам уиски за ароматSimple Smile
2 с. л. оцет
2 чаши вода

в тавата, в която ще се пече сладкишът, се смесват сухите съставки, заливат се с мокрите, разбърква се с вилица и се пече.

отгоре може да се намаже с шоколадова глазура от:
1 чаша пудра захар
50 г масло
1/4 чаша прясно мляко
какао

# 497
Може ли някой който е превил Джинджифиловите сладки да ми каже дали са тип меденки. Много ми е спешно  Praynig

# 498

Благодаря. Още довечера ще го направя.  bouquet

# 499
  • дълбоко,дълбоко в прованса
bonni, според мене са си вид меденки. Аз ги правих миналата година. И на по-предните страници в темата имаше такова питане и отговорът, доколкото си спомням беше, че са еднотипни с меденките.

# 500
Пак аз. Само да питам колко издържат шоколадовите звездички на Габи? Ако ги направя днес дали ще устискат до Коледа? Или ще се развалят може би? newsm78

# 501
  • София

Тази година реших  да пробвам и  Джинджифиловите сладки на Зори. Моля, правилите ги да ми кажете- под 1 кафена лъжичка да разбирам  1/2 чаена лъжичка ли? Направих тестото и ми стана доста кафеникаво ( оттук ми тръгна и съмнението, че съм оплескала нещо), а на снимката готовите сладки са доста жълти  newsm78  

къде видя тази 1к.л? В рецептата е една супена, но казаха, че стават с много силен аромат. Аз лично сложих една чаена.

Може ли някой който е превил Джинджифиловите сладки да ми каже дали са тип меденки. Много ми е спешно  Praynig
според мен няма нищо общо, особено ако пропуснеш канелата като мен и сложиш ванилия. Ароматът е само на джинджифил и коричките. Но все пак ти си прецени. А казаха, че са тип меденки коледните звезди на Мишел, а не тези.

За мен също пълнената тиква е най-хубава със сушени плодове и то традиционни. Аз съм дала на първа страница рецептата на жената, наистина е разкошна.

# 502
  • под тепетата
petia_tag , посочени са 2к.л. канела, 1/2 к.л. сода и т.н. Питането ми беше друго - авторката дава мерките в кафени лъжички. За мен кафена лъжичка =1/2  чаена лъжичка, което ми се струва твърде малко. Та да се върна на въпроса - кафена или чаена е лъжичката? За мен не е едно и също. 

# 503
Мерси момичета. Ще ги пропусна джинджифиловите. Сега пека Звездите на Мишел, ама нещо съм се провалила. Не ми е меден вскуса, може би повечко брашно съм сложила, не са много ароматни, но се надявам до Коледа да поемат малко от ароматите.

# 504
  • София
petia_tag , посочени са 2к.л. канела, 1/2 к.л. сода и т.н. Питането ми беше друго - авторката дава мерките в кафени лъжички. За мен кафена лъжичка =1/2  чаена лъжичка, което ми се струва твърде малко. Та да се върна на въпроса - кафена или чаена е лъжичката? За мен не е едно и също. 
ами кажи, че за канелата питаш, аз реших, че е за джинджифила. Ами не е малко, защото има много аромати вътре.

# 505
  • Бургас/Пз
Момичета Медената коледна къщичка колко време може да издържи? трябва ли да се съхранява в хладилник?

# 506
момичета, извинете за късния отговор, но сега влизам Hug
на първа страница на темата има линк за пълнената тиква, но мога да го пусна пак; ето го, в дъното на страницата;
пълнена тиква

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 01:14 от mitsie

# 507
Днес реших да направя някакви сладки и се спрях на тази рецепта. Много вкусни, много ароматни, прекалено сладки ми идват от шоколада, затова и не сложих отгоре на всичките. Освен това ми харесват малко по-опечени. Като цяло ги препоръчвам Peace. Чудя се колко биха могли да изтраят, защото е невъзможно да се изядат за два-три дни. Има доста мазнина в тях и повече от четири-пет трудно мога да изям, а по принцип съм по сладкото.

# 508
  • София
Ето ги моите забравени сладки:

Първият ми (не особено успешен опит) за баклава:

И една идея за коледни миникексчета:

Кексчето е тип "брауни", украсата от бавносъхнеща ММ, а белият крем е ганаш от бял шоколад (нев обръщайте много много внимание на "шприцоването" - правих го с найлоново пликче, а това е с остатъците по пликчето, затова е в тоя вид  Rolling Eyes ). Много съм доволна, че най-после намерих добро съотношение шоколад:сметана, за да се получи крем, к. се разбива лесно. А като попрестои няколко часа след шприцоването, става на гъст крем, не мърда, не хваща коричка и не на последно място на мен ми е пъти по-вкусен от традиционно използваните  за покриване на мъфини маслени кремове, които са прекалено сладки и мазни.

# 509
  • София
Rumya, кажи моля те, колко грама ядки ти отидоха на една тава баклава? Аз съм решила на Айла да правя, но те нали излизат от една доза две тави, но искам да е с шам фъстък. И не мога да преценя, колко грама да си купя. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт