Тръпне майчино сърце, през ДЕКЕМВРИ ще съм с бебче в ръце!

• 26 942
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Опа, банда...как сте...нещо хлъзгаво станало в темата от тези изпаднали тапи  Wink
Collibri и mama Anny да ви кажа за моя опит с тапата, предния път с
Агафия ми падна може би половината сутринта, бях без болки и контракции, но
 като отидох в 13ч. в болницата се оказа ,че имам завидно разкритие, от 5 см без
да разбера, + наполовина изсухлен серклаж, пак без да усетя нищо, в кабинета
падна другата част, и оттам подготовка за операция, така че гаранция, колко и
как ще изкарате до раждането ...няма. При ет-ка беше подобен случая...
Успех ви пожелавам , ако тръгнат малчовците от мен не едни а 100 стиснати палци.
Джема    welcome

# 451
  • София
Зраввейте мамчета, аз днесголям грях извърших, че не си показах носа от вкъщи навън.Сутринта станах, кафенце, изпратих мъжо на изпит, посрещнах мавсторите за смяна на тръбата в банята, прочеох всички пропуснати писания, пране, гладене.....Мног е пипкава работа това гладенето на толкова малки дрешки, ама сладка Wink
После мъжа ми се прибра необнадежен от показаното, ама ще го видим след 2 седмици.Ама много са мързеливи и безотговорни мъжете като става въпрос за четене.И от гладене ли от какво се уморих толкова не знам, ама легнах малко само за 5 мин. време (това беше някъде към 13:-14:00 часа) и се събуждам сега.А да кажеш , че съм недоспала-не.Спя си като пич, пу-пу.
Colibri и аз се точа с тази розова слуз, ама нямам кръв.Нямам нито болки, нито нищо, а пък споделих вчера, че след прегледа се оказа, че имам контракции на 2 мин. (които не усещам) и разкритие 1.5см.Иди го разбери.Шантава работа.Явно наистина е индивидуално при всеки.Най-важното е да се наблюдаваме и при най-малкото сънение да ходим при специалист.
ТАка че Colibri, mama Anny, стискам ви палци всичко да си мине както трябва.
Darlin', честито ви возило.
Айде лека от мен.

# 452
И аз,и аз с такава слуз! Mr. Green Беше прозрачна,а сега като ходих до WC-то беше вече розовинкава,та влязох на бързо в банята да имам бойна готовност.Щото и втвърдяване имам през няколко минути,ама без болки,или поне не са такива,каквито си мисля,че трябва да са. Laughing Абе ще видим какво ще стане!
 Hug

# 453
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Здравейте, момичета, съжалявам, че така нахълтвам в темата ви, но имам едно леко неприлично предложение към вас Crazy Желае ли някоя бъдеща мама да ми застане пред обектива. Правя сайт и ми се ще да включа и галерия с тумбаци, но за жалост около мен все срамежливи бременни Crazy Отново извинете за безпокойството! Леко бременеене и здрави и хубави бебчета да гушкате скоро Hug

# 454
  • sofia
Добър вечер и от мен.

Като гледам тази нощ ще е доста емоционална за някои Мами. Когато ми падна тапата, първия път след 4 часа и половина бях родила.Всичко се разви мълниеносно и изобщо не знаех какво ми се случва и на кой свят съм. За това и дума не можах да кажа, когато доктора помоли да му подадат форцепса.

Разбира се всеки случай и организъм е различен, но наистина трябва да сте в готовност. Пожелавам успешно приключване на нощта.

Аз също вече доста се изнервям от чакането, но определено е по-добре да си знаеш датата отколкото да тръпнеш от изненадата и да си седиш в невидение.
Затова сега не си давам зор, не правя дълги разходки, не върша дори лека работа - кротувам и си чакам четвъртък. Съветвам и  Collibri да почива и да лежи, до вторник.

Благодаря за дописването в списъка за планирани раждания.

Много е полезно че Мамите с бебчета вече се включват с въпроси, така си припомняме по малко какво е било - всичко съм забраила, а не беше толкова отдавна.
Лека, наистина лека  нощ!

# 455
  • Smolyan
Здравейте  Simple Smile
Тези дни не пиша, но чета.
Collibri, mama Anny и ellica11, много се вълнувам с вас, леко раждане момичета  Praynig Hug Heart Eyes
Collibri, много си ми присърце, разбирам вълненията ти, аз също първия път разбрах 3 дена преди секциото за датата и някакси докато разбера нещата се случиха, сега, обаче знам отдавна, чакането едновременно ме вълнува, превъзбужда, паникьосва и т.н. много чувства. Най ми е кофти за момента, когато ще тръгна вечерта преди операцията /моят доктор държи да постъпя предната вечер, ще се опитам да го разубедя/. Раздялата със сина ми и мъжа ми ще ми бъде гадна, макар че ще е за кратко Дай Боже  Praynig Надявам се всички да сме спокойни, когато отиваме да раждаме, да сме щастливи и да не ни е страх - всички момичета  Praynig.
Джема , добре дошла, синът ти е красавец   bouquet
Всички бебета са страхотни, гледам ги по няколко пъти с такова умиление и тръпка  Heart Eyes
Darlin, честита кола, със здраве да я карате   bouquet
Това е засега от мен, мога още да пиша, но явно хормоните говорят, нещо ми е философско. Другата седмица свеки ще идва да почисти  Wink. Ще й направя удоволствието, защото досега не си е мръднала пръста, защото всичко вършух сама, но така не си помагам. Колкото повече мога сама, толкова повече забравят да ми помагат. Всъщност тя ще измие прозорците и ще изглади пердетата. Трябва да се науча да разчитам на помощ, защото не е хубаво всичко сама. Ще й дам и да глади  Simple Smile
Ако на някой му се разсъждава имам едни притеснения - наблюдаващия гинекелог и този, който ще прави секциото мислят, че бебето е гломя, ниско с ангажирана главичка в таза, анемия, албумин и болки ниско, което значи, че имало напрежение върху разреза - смятат, че секциото може да е на 14-ти, което е 10-ти ден от деветия месец. И двамата смятат, че бебето е голямо и само ще тръгне ако чакам много, но все пак дали не е рано, страхувам се да не объркам нещо... Благодаря ако някой отговори.
Е още нещо се сетих - Моля ако може някоя от вестителките ни да ми даде номер на лични ако може. Искам и аз да се похваля Дай Боже, когато му дойде времето.
Лека нощ сладурки  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 22:18 от Zuzi

# 456
Леле, колко хлъзгаво е взело да става, както казва Евил, какво заваляха тези тапи накуп... досега нямаше такова нещо... сигурно щото идва пълнолуние  Joy Grinning ... вчера като гледах филма Ла Премиер Кри, точно споменаваха, че по пълнолуние много се раждало... явно има значение и луната  Flutter Grinning, майтапи....

Мама Ани, а какви са тези предни води, за които споменаваш - как разбра, че са води?! Разкажи ми повече, моля. Моята доки каза, че ако са води, направо иска да почват секциото. Да не чака идването на родилната дейност. Но вчера на прегледа, като ме бръкнаха, и поляха после с едно разтворче и не бяха води.
Днес така и не се реших пак да ходя на преглед, че вече си изглеждам като няква параноичка, чудя се точно кога и какво да правя, на кого да звъня или не звъня. Някво ми е тъпо при всяко слузче да ходя на преглед на майната си...
Та чакам да се случи нещо по-интересно.

allba_a , а ти препоръчваш именно лежане или може и седене?! Мисля че част от тапата ми се изхлузи обаче седейки, предполагам отново коремчето оказва натиск и тапата се изцръцква.
че аз днес не съм лежала, не съм се движила много активно, но седях, ходих...
Утре да взема да се пльосна и да не мърдам... Брееей, че чудеса...
Като чета, някои мамчета как раждат часове след тапата.

А тия води, като излизат колко са - много ли са, малко ли са - уливаш ли се?! Какво представлява?

Стискам палци на всички Хлъзгави мамчета!  Grinning Heart Eyes, да видим сега кой ще превари  Peace Praynig - всичко ще е наред мамчета, мислим позитивно и сме готови! Важното е че сме красиви вече хахахах . Така че, поне не сме супер изненадани!  Crazy Flutter

# 457
миналия път взе да пада тая прословута тапа в понеделник , ама си беше белезникаво бяло желе и така чак до сряда , когато ме разнаха спешно . така и не видях промяната в цвета ,която описвате .
Zuzu_82 , тогава не съм знаела дата . твърде сме малки във вселената и както се казва "като печелим ,незнаем какво губим " . все вярвам ,че бебоците най-добре си знаят кога да излязат навън !
Колибри , в този ред на мисли , аз лично бих била доволна , ако моят малчо изпревари сметките и сам реши кога да се роди ...... ми ще се явят по спешност докторята ! то не може все да им е лесно с тези планови операции !

бе не ме кефи тва да си знаеш дата , час , но и то сигурно е част от Вселенския план !

колибри , какво е "Ериуса" newsm78?

а моят доктор , ми е приготвил всичко - дори лепенките и ще ходи с таткото  да ми купува водата . така беше и миналия път . за мен остава грижата само за личните вещи , които вече съм приготвила май!

а това с никовете - много ме развесели . "осака " - къде ще се втелясвам ,че да поправям хората , просто си се подхилквам и даже ми става умилително !от всякаквите ни измишльотини често се получават такива смешки .
когато се регистрирах , имах спешно питане кам форумките и хич не ми беше до оригиналничене с ника . не си падам по плюшки и сантименти , но точно тогава таткото ( по онова време беше любим) замъкна отнякъде плюшено кученце , чието име произнасяхме по английски "оскаааа" - с изчезващо "р" ,  просто краднах името от него без мн. да му мисля .та така...
иначе добре си спомням , как на първата среща вс. очаквахме aluin и се почна едно питане в разновидности "къде е Аулин " "ще дойде ли Алюин " и т.н. изредихме ги какви ли не  Laughing!
ами Darlin` !, момичето прилежно написало Маминка на чист български , пък ние се  изтрепахме да я четем кто "мамунка" , "мамухка" ит.н. Laughing

Джема
, каква си ни хубава майчица Hug ! а бюби ще го изпапкамммм Heart Eyes!
нежни мамини рожбички бебе -Митко на Катрин_бб и Алексче на Портман как сладко спинкат Heart Eyes!

Zuzi ,компетентно мнение не мога да дам , но пробвай с компромис да речем -15 дни преди термин - това си е  съвсем нормално , а не преждевременно раждане . но на мен и 10-ти ден от 9-ти месец ми звучи приемливо , ако наистина си в такава сложна ситуация .

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 23:00 от oska

# 458
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Collibri, различно е. С големия ми син започна лекичко да тече без да спира (все едно лекичко се напишкваш) и така може би 2 часа, докато стигна до родилното, направят клизми, включат системи, тонове и т.н. В крайна сметка спукаха мехура и се изплиска още течност (чак се смаях колко много води съм имала). При воторото ми раждане се плиснаха изведнъж минути преди да се роди човекЪТ - като по книга, на магарето, по време на напън... само епидуралната, която ми слагаха в този момент не беше като по книга, ама подробности...
Същото и с тапите - при първото раждане 7-8 часа преди да тръгнат водите се стичаше нещо слузесто и белтъкообразно (като бяло течение), нямаше розов цвят, кървави нижки и т.н., та реших, че си е някакъв секрет, но после вързах 2 и 2 Crazy При второто тапа не е падала или поне не, докато не ме качат на магарето и ми скрият гледката Whistling

Съжалявам, че се включвам по темите ви, но не се стърпях Mr. Green

# 459
Ериуса е някакво лекарство - 3 дни преди секциото анестезиолога ми каза да го пия, за да ме подготви нещо си...
знам че на често го дават. Явно е практика на някои анестезиолози.
 Peace

# 460
Collibri не мога да ти дам точен отговор какво е предводи, но разликата им с околоплодните е в количеството - с първите все едно се изпускаш лееееееко, а с вторите се оливаш. При първото ми раждане водите ми изтекоха чак в родилна зала, така че нямам спомен. А тапата ми беше паднала 4 дни предварително. Сега процеса е друг, да видим накъде ще ме хлъзне. Иначе нали знаеш. че и моят термин е 10  Simple Smile
А, и освен всичко останало, цял ден бях с ужасно главоболие. Предполагам, че хормоните ми са купонясвали, но от 2-3ч. съм добре и се надявам да остискам.
Хайде, лека и безаварийна от мен  Laughing  Heart Eyes

ПС Но, Ета я няма

# 461
Мойта тапа падна към два следобед, като ми вземаха проба урина в болницата, аз я напълних с някви парчета.Слуз кръв и ситни парченца и акушерката ми каза че това било тапата.Контракции ме почнаха в 21 часа, а вода си ми изтичаше цял ден малко по малко, мирише малко на белина така че ако имате съмнения душете. Simple Smile

# 462
Тук съм, хойкам цял ден и нощ. Никакво развитие при мен. Хайде на сутринта ще ви чета и пиша повече (ако имам какво да кажа, разбира се)

Лека вечер! На стискащите - дано устискате, на раждащите ха дано ни зарадвате по-скоро!  Hug

# 463
  • на странно място ......
Като говорите за тапи да си кажа и аз че с първото раждане никаква тапа не ми е падала или поне не съм я видяла пък уж дебнех всичко Crazy. Дори първите контракции ми започнаха, буквално 15мин. след като бях ходила на запис и не се виждаше скоро да има родова дейност.
Лека нощ от нас. Hug

# 464
  • Варна
Хлъзгаво, да много хлъзгаво станало тук Laughing Laughing
Момичета, да не стане така, че тези дето мълчим ви преварим накрая. Спокойствие, и само спокойствие, каквото е ще стане, аз вярвам, че ще устискат бебоците до желания от вас момент Hug Hug
Лека нощ!!

Общи условия

Активация на акаунт