Тръпне майчино сърце, през ДЕКЕМВРИ ще съм с бебче в ръце!

• 27 183
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Понеже вчера говорехте за бебчетата, на моя също му излязоха едни червени малки пъпчици по лицето, едва ли е от притопляне защото в началото на по-топло го държах с боди с дълъг ръкав  и една тънка пижамка, от няколко дена е с боди с къс ръкав и пак пижамка.Мисля че е от шампоана (оня ден за първи път сложихме и шампоан) ако е от това след колко време ще му мине?
Здрасти мила, аз си мисля, че тези пъпчици са си съвсем нормални за бебо, моята Веси също си ги имаше по това време след раждането и тогава ми казаха че е изчистване на организма.
Ето доказателство
Не знам защо но не мога да я кача в по голям формат, ето и линк за всеки случай
http://family.webshots.com/photo/2495369180065458739CMIZro
Лек ден на всички

# 361
Красони  Hug  А от какво се изчиства организма ?

# 362
Ето ме след преглед, разправям аз, че на бебчето му е време да излиза, ама никой не ми вярваше... Оказа се, че плацентата ми изведнъж е много остаряла, а кръвопотокът през пъпната връв не е задоволителен. В резултат беба е качила няма и 500гр за последния месец  Sad. Другата седмица ще се срещам с консултант, който да прецени дали да предизвикат раждането и още един ехограф. Иначе я хвалиха колко е активна, казаха, че в моя случай движенията ще са най-показателни. Дано тръгне да излиза самичка най-сетне, все си мисля, че ще ми е по-спокойно, ако си я гушкам и гледам  Praynig

Елица, твоето бебче вече се води напълно готово за раждане, стискам палци всичко да е наред  Peace
Феичка, не е за завиждане английската здравна система. Днес присъствах как едно майче с високо кръвно и изтекли води (от не знам колко време) и без контракции ги молеше да й предизвикат раждането възможно най-скоро, а те й казаха, че ще направят всичко възможно да я приемат в близките 24ч...
Милена, честито на твоето тати   bouquet
Нанчето, повече почивка и почти никаква сол! Дано не се повтаря.

# 363
Пебс, стискам ти палци за предстоящото! А ако искаш да е на 29 ти стискам палци да стане тогава  Peace.

Може пък да се засечем с Оска в реанимация? Или няма и там шанс?
Абе важно е да си свършим добре работата, а засиченето, как дойде! Ще се радвам  Hug

Аз съм убедена че ми излизат части от тапата. Одеве се епилирах ... вече втори ден - аз на порции, щото направо се умопомрачавам... та от стойките о-йе, където ги правих, и си мачках корема... та после в тоалетната едно слузесто още по розово-бежавеникаво зацапване. Но пък после го нямаше. И предполагам е точно от мачкането на корема, което е предизвикало да се изхвърли малко тапосъдържимо.
Та сега наблюдавам ситуацията. Засега няма да звъня на доки. Ако се засили и повтори или нещо ме притесни тогава. Но ще гледам вече да не пресирам така коремчето си..
Иначе за тапата съм чела, че като падне може да се изкара или няколко дни, или няколко часа. Тя е от по-ранните предвестници.  Може и седмица да се изкара с паднала тапа, ако няма контракции, или водите не изтекат.
А някъде видях пък, че като падне , до 8 часа след това почват контракции. Тъй или иначе, това беше окончателен стимул за мен да не се уфлянквам ами тотално да дръпна ципа на сака. Досега все отлагах, но ето че вече стерилизирах и помпата и шишето за болницата и вече май съм съвсем съвсем реди с багажа.  Включително написани инструкции на мъжа ми и забодени на една коркова дъска - какво да ми носи в болницата, какво къде за изписването и тн..

# 364
zlitova , олеле ! Ама те там наистина взимат много спешни мерки! Нямам думи! Едва другата седмица  Rolling Eyes...
Collibri , още малко остана по Понеделник.. Сигурна съм, че интуцията ти няма да те подведе пак! Кураж  Hug

Днес Дарлин' ме пита защо казвам на Оска - осака   Crazy
Скъпа Оска, искам публично да ти се извиня ! Не знам защо от самото начало съм си втълпила, че ника ти е "осака"  Embarassed
(всъщност от малка имам склонност да обръщам срички. Ама това вече на нищо не прилича! Прости ми)  bouquet

nan4etobg , дано повече не се повтаря този проблем с кръвното  Hug

# 365
А аз от векове се каня да попитам Ла Фе, какво значи "хабито"?!

# 366
 Laughing La Fée,да ти кажа,и аз се чудех! Joy
Колибри, Hug И аз така пиша тука на мъжа ми едни романи. Mr. Green

# 367
Laughing La Fée,да ти кажа,и аз се чудех! Joy

Laughing Ами защо не свиркате по-рано !!! А аз 9м. си повтарям осака ...

Хаби-то - съкратено от husband (hubby) на англ. Иначе се казва Кадер.

pebs, Collibri - лека подготовка за Понеделник !!! И нека всичко мине по вода !  Heart Eyes

# 368
Oska – Не им се ядосвай много, знам, че е трудно, ама се опитай, браво и на ентусиазма ти, тук си приличаме, аз ако няма какво да върша и откачам, днес ходих и до академията и преподавателя ми ми вика, че ще ме закара в родилното там да си стоя и ще ми идва на свиждане, ама аз си имам глисти в дъто и така лесно не се давам и мъжо ми се накара по телефона къде така съм се шматкала, ама ей на няма да мирясам пък. Сега пак ми звънна да ми се кара къде съм се моткала и чак ми затвори тел, абе нит съм куца, нит съката, няма да легна и да чакам. И разходка до джъмбо си направих, да ви кажа няма нещо кой знае какво, има много коледни нещица, ама сега други неща пазарувам и така.

angel4eto^^
- и на мен ми оттичат краката, даже някой път и ръцете и доки каза, че било нормално вече да ми оттичат.

walia78 – честит рожден ден на половинката ти

Милейдич
  - добре дошла

Сега отивам на запис на тонове,
лека вечер от мен

# 369
Хаби-то - съкратено от husband (hubby) на англ.
Понеже знаех за съкращението hubby предположих, че така му казваш .. както ние тука "мъжо"  Peace

Относно Джъмбото - верно - голям магазин, много неща има.. даже почти от пиле мляко (а уж бил детски), НО адски неподреден... Може ли при плюшените играчки да има пирони и комплект шестовинтове??!?!? А до тях завивки(пеленки), а между гондолите коледни украси и ароматни свещи. Ми не съм съгласна с тая подредба. Ако влизаш само за бебешки неща да видиш, трябва да обиколиш целия магазин навсякъде, защото те са разхвърляни и в четирите ъгъла и из между най-различни други щандове. ААаа не .. такава бъркотия ... ама то - гръцка работа .. . кво да е... За някои неща цените са ОК, но с нищо не ми привлече вниманието и да ме накара да го посещавам често. Най-вероятно утре с мъжо ще идем да видим стикерите (които той не иска да лепим) и това ще му е на прословутото Джъмбо. Джунджории и китайски боклучета колкото искаш и из други магазини, които не са ИЗВЪН града на майната си. Била съм в Атина в Джъмбо .. там като че ли беше по-компактно и систематизирано, по-ми хареса, ама тва тука си е каша отвсякъде, бъкано с китайски ..(да не кажа нискокачествени) стоки. Със Choosy видяхме някои дрешки колко добре са шити - конци стърчащи и оверлог... Тъй... това е мойто мнение и не ангажирам никой с него. Но не съм впечатлена .. никак!

# 370
Здравейте и от мен,момичета!  Simple Smile

Collibri, това със сигурност ще да е било част от тапата, а не цялата. И на мен ми паднаха някакви парчета от нея, както писах преди 2 дни, ама още съм си 2 в 1. Така че - споко, ще си родиш Дамянчо в понеделник. Според мен той само иска да си даде знак, че е съгласен с датата, избрана от мама и че това си е НЕГОВАТА дата  Hug

milenaeneva , съгласна съм с Krasoni . На моя син също му се бяха появили такива пъпчици и нашата педиатърка му предписа Bactroban, паста за мазане ( но това лекарство не се препоръчва да се ползва без лекарско предписание). Много ни помогна! Консултирай се с вашия педиатър дали да го мажеш с нещо малкия Емчо! За всеки случай смени и козметиката на малкия, възможно е да е от нея! Аз преди ползвах за новородения ми син гела за измиване на глава и тяло на Мустела и бях много доволна, но поносимостта към дадени козметични съставки на всяко дете си е съвсем индивидуална. А, да не забравя - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БАЩА ТИ! Да ви е жив и здрав!

Милейди, добре завърнала се при нас!   bouquet

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА МЪЖА НА ВАЛЯ! Да стане съвсем скоро татко за пример!

zlitova, сигурна съм, че съвсем скоро ще гушкаш малкото си бебче и ще си забравила за всички тези притеснения! Аз първото си раждане преносих с цяла седмица и бях вече на ръба на нервна криза от очакване и постоянен тормоз от страна на майка ми особено ( която ми звънеше постоянно и ме питаше защо не влизам в болница, а си стоя вкъщи). Та накрая като родих, се оказа даже, че не съм била преносила... Всичко си е индивидуално. Бебчо ще си излезе, когато си реши - какво по-хубаво от това!  Heart Eyes

allba_a, ДОБРЕ ДОШЛА!

angel4eto^^ , и аз съм като теб, вчера видях, че краката ми ужасно са отекли, но както казва  petia_sport вече е нормално да ни отичат поради задържането на допълнителни течносто в организма - един вид подготовка за раждането!

Аз днес съм добре без признаци за раждане, ще видим докъде ще я докарам! Този път хич не ми се иска да преносвам, ама пита ли?!  Laughing

# 371
Оххх, да изокам силно!
Обиколих града поне в 3 посоки! От 12,30 тръмбовам, май прекалих щото кръст не ми отана.

Бях на преглед, ама всъщност не беше баш преглед. Доторе не защя да ме бърка за разкритие. Пусна ми само тонове, били ОК.
Каза, че все още съм си в норма, а това че съм се настроила за по-ранно раждане си е изцяло мой проблем  Mr. Green
Вече понеделник (датата на термина) ако все още не съм снесла, ще гледаме бебе, води-моди, плацента и според това ще решаваме плана за действие.

Единственото различно за сега е, че човечето се е смъкнало доста, което за н-та бременност си е постижение (нормално е дори да се случи в хода на раждането)

Имам още да пиша по повод прочетеното до тук, но да събера малко сили. До след малко!

# 372
Честит рожден ден на мъжа на Валя и на бащата на Миленка!
И аз съм без признаци за раждане, освен менструалните болки вечер понякога и спя като пън чак ми е неудобно, ама съм с ниско кръвно.
Колибри за колко време се стерилизира помпата? А шишето? И как? С кутията в микровълновата?

# 373
Дарлин, явно пловдивското Джъмбо са го омотали доста с подреждането, аз от двете ми ходения в софийското не съм имала проблем с откриването на дадени стоки, всичко подредено, даже дрехите са разделени за момче/момиче, а на единия етаж са си само детски играчки и в края му има шапки, шалове и други подобни неща. Дано скоро оправят организацията и тук  Wink
Nista стерилизирането зависи от това в какво го правиш, например в микровълновата със специален стерилизатор става бързо, разглобяваш на части шишета, помпи и други и действаш и минутите са спрямо мощността на микровълновата.  Peace
Ета, дано скоро реши да излиза малкия човек  Peace
Тамариск, дано и твоето човече се запъти скоро навън  Wink
Лека вечер на всички

# 374
  • София
Ето че и аз се завърнах от прегледа по повод притеснителните чорби, дето ми изтичаха на няколко пъти вчера, а ето и резултата-не са били води , а слуз от тапата.Водите ми се оказаха в норма-12.5 (граници 8-17).Бебето вървяло с около 10 дни по-голямо, така че било нормално да започва вече да иска да излиза.РАзположило се е главично (което е добре) и тежи 3.250кг (+-200гр.)
Интересното обаче беше, че при записа на тонове, апарата отчете, че имам контракции на 2 минути, а аз нищо не усещах.Док ми направи и гин.преглед за разкритие и какво мислите-1.5см.
Пратиха ме да се разхождам, като на изпроводяк ми казаха, че до вечерта ме виждат родила.
 Shocked
МАлко взе да ме хваща шубето да ви кажа.Ама аз как така нищо не усешщам от тези контракции?! newsm78
Док ми жика:"НЕ усещаш ли втвърдяване на корема?" Ами не, не усещам.
Ей аматьорска история съм аз.

Че и гости ще имаме тази вечер и трябва да се захващам да приготвя нещичко набързо.
Утре пък ме очаквам да идва сутринта мавстор да сменя тръбата за студената вода в банята, че ни се спука и си капеше по малко, ама е въпрос на време да изригне, та сме ангажирали всички апартаменти от нашата страна да са на разположение-убедихме ги, че като се прави такава подмяна е по добре да се направи за всички.

И един влагомер чакам да ми доставят утре куриери..... дано не се изложа.
Мъж ми пък утре е на изпит-ще се сертифицира, лицензиран актюер ще става.
Така, че стиснете и вие по едно палче за него утре докато си пиете сутрешното кафе.
Ами май т'ва е.Айде лека вечер от мен отивам да готварствам.
Ааааааааа и поздрави сърдечни от мен за рожденниците.

Общи условия

Активация на акаунт