Петиция "В помощ на майките"

• 10 461
  • 217
  •   1
Отговори
# 30
Ами за сега аз и 1 мама до колкото разбрах сме в София  Tired,2 мами от Бургас,Ловеч май имаше....абе трябва да видя,а и пратих на няколко мами,но не питах за кой град става дума.За това и питах дали може тези,на които съм пратила листовка,че изтрих съобщенията да пишат тук в темата от кой град са.Ако не като се събират после ще разберем  Peace Предлагам срока да е 1-2 седмици,общо взето да им сервираме предколеден "подарък"  Twisted Evil
A реши ли към коя телевизия и предване да се обърнеш и с какви точно искания? Явно е, че от Здравей България, не им пука, тогав  пробвай с Бареков или Господарите.
Но нека се формира 1-во текста на искането, че да не се изложим. Ако има мама тук, която е солиален работнил, адвокат и някоя по-такава професия нека формулира едно хубаво писъмце. newsm78

# 31
Включвам се за Балчик. Peace

Имам голяма дъщеря и син,едва от година и половина(защото приятелка ме накара)получавам детски.Допреди този период вечно ми казваха "Висока брутна има събпуга ви"#Crazy,затова и не бях опитвала от как се роди малкия.
"Милата"ми родина скоро разбра че и аз имам деца Close

# 32
Още нямам идея.Смятам да събираме подписи 1-2 седмици.Като ги взема всички ще разпечатам и ел.петиция.Когато всичко е готово ще измислим писмото с исканията и ще решим коя ТВ,това ства бързо.Ние до там да стигнем...Може или на Господарите или на Часът на мама.В последствие ще го решим,НО искам още няколко майки с мен.Представете си колко ще е смешно да  отида само аз с няколко листа хартия...Ще станем за смях.Искам още няколко майки да дойдат с мен,защото не мога да се нагърбя с отговорността да представлявам почти всички майки от БГ  Peace

# 33
Добро утро и от мен на всички майичета.Така като си стоя тук на работа и се чудя какво да правя,на бързо спретнах един примерен текст,който можем да пратим на господарите.Смятам,че на тях трябва да го пратим,защото те са единствените с толкова"хаплив език"и мисля,че те са хората,които могат да ни помогнат.Та текста,който спретнах е следния(подлежи на коментари,поправка и изменение)
Уважаеми"господари на ефира",гледам вашето предаване с голям интерес,винаги когато имам тази възможност.Аз като родител в тази държава,който не е съгласен със социалните условия в нея,създадох "Петиция в помощ на майките".Тази петиция бе подписана от .........хиляди родители,които имат същите възгледи като мен.
От името на всички,които подписаха Петицията,се обръщам към Вас с молба да се даде гласност на нашите проблени и неволи.
*Ние българските майки искаме държавата да помисли за бъдещето на България,а именно за ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ
*Ние българските майки искаме да получаваме подобаващи помощи,за да отглеждаме нормално ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ
*ние българските майки искаме да получаваме РЕДОВНО и НАВРЕМЕ помощите за отглеждане на ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ.
Според нас ,не е нормално една държава да не обръща внимание и да не отделя средства за новото си попълнение.Всеки един родител,плаща данъци на тази държава и всеки един от нас иска държавата да осигурява по-нормален начин на живот на ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ
Възмутени сме от факта,че в държавата за всичко друго има средста,само за децата няма.Защо за нас няма 13то майчинство и коледни добавки?Зощото децата ни немогат да гласуват за вас ли?Това ли е причината да давате на онези които ви избират и ви дават заплатите,а за онези които нямат право на глас да няма нищо!
СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!!!
Давайте мнения и коментари и някой ако има нещо да допълни нека го направи

# 34
Според мен трабва да се обърне внимание и на това, че някой хора не получават детски надбавки, защото дохода им"уж" бил висок, ама е по-висок от моя защото реално се осигурява, а аз не..., и защо ако го надвишава с от 1 до 10 лв. да няма право на това? И все парите са за децата, а децата са равни. Има много майки, които дори не теглят тези пари, а ги събират за децата си ... аз не съм от тях, но вчера се срещнах с много такива.

# 35
Според мен трабва да се обърне внимание и на това, че някой хора не получават детски надбавки, защото дохода им"уж" бил висок, ама е по-висок от моя защото реално се осигурява, а аз не..., и защо ако го надвишава с от 1 до 10 лв. да няма право на това? И все парите са за децата, а децата са равни. Има много майки, които дори не теглят тези пари, а ги събират за децата си ... аз не съм от тях, но вчера се срещнах с много такива.

Аз взимам детски от година и половина кажи речи.Но пък съм от майките които не ги теглят,не защото ни стига едната заплата на 4 човека а защото сина ми е с хронично заболяване и ги стискам за да го водя по лекари в по-големи градове от Балчик.Всичко на всичко го водих 1 път в София където му направиха тестове които се плащат от родителите а не от здравната каса,и сега тая есен пак повторихме тестовете(във Варна).Тези керливи детски аз ги давам по лекари и рецепти,и немога да си представя да ми ги спрът при все че толкова години се чудим как да опъваме като дъвка тая заплата #Cussing out.
Според мен проблема не опира до това кои ги тегли и кои не,аз мисля че е редно всички деца да получават детски,въпреки че това няма как да стане.

Не е честно и Хасанчо тати му да не му се води тати и да работи в Полша(примерно),а на Хасанчо мама му да плаща 3 лв такса за детската градина,а на Алекс майка му да плаща 25 такса.Моето дете(ако ходеше,защото е болно и неходи)не яде мешана скара а Хасанчо препечен хляб.

Толкова нечестни неща има. #2gunfire
Като сме се хванали с пустите детски айде да опитаме да променим нещо сами,видно е че мащехата ни няма да го направи.

Познавам и много хора със солидни доходи си взимат детски защото живеят без брак децата им се водят с по 1 родител и т.н.

# 36
Айде да си копна и тука поста от другата тема  #Cussing out
Такааа,пиша за да ви държа в течение за тези,които наистина ги е грижа.Писах на "Часът на мама" чакам резултат.Дано отговорят и да идем да участваме,за да дадем гласност.Искам да кажа,че съм крайно разочарована.Всеки само реве,че няма детски,но малко хора откликнаха на това да се заемем с подписки.За София сме САМО 2 мами.За Пловдив-НЯМА НИКОЙ.Така,другия месец ще ги преведът преди 24,за да си приключат годината,не защото на някой му пука за нас.А от Януари форума пак ще се напълни с възмущения и стрелящи човечета и пак всички ще ревът,че няма детски.Аз се заех с много отговорна задача,дано има ефект.Дано постигнем нещо,макар за някои на готово.Следващата стъпка е ,като ми се върнат подписките да уредя среща с мин. на социалните помощи,да поканя ТВ и да ида да ги дам лично.Това е трудната част.Ще се изложа като кифладжийка,сама отишла там,за да дава някаква си подписка.БЛАГОДАРЯ  ooooh!

И сега наистина:БЛАГОДАРЯ на всички майчета,които полагат усилия,които не ги е страх да се борят за правата си.БЛАГОДАРЯ ви,че ми помагате и че се борим заедно.Едно мамче даже довечера ще ми пише дали може да дойде до София,ако се обадят за участие.Благодаря й,че ще направи всичко възможно,ще се грабне,ще пътува сума ти километри и ще дойде да ме подкрепи.Би било добре да има майка с дете с увреждане,защото искаме да се насочим и към тези помощи,да са по-високи,защото и за тези деца са по-високи нуждите.Понеже аз не съм на ясно ще е добре,някой който е,да отдели от безценното си време и да дойде.Аз също имам работа,аз също имам дете,но ще намеря време,както и всички майки,които се заеха сериозно.И една малка статистика.За цяла БЪЛГАРИЯ подписи по улиците събират 10-12 майки  Shocked Много сме,така ще успеем  ooooh!

# 37
Успех!  Praynig
А какво ще кажете за поредното премъдро решение на депутатите:
http://news.ruse24.bg/121373.html   #Crazy

# 38
Успех!  Praynig
А какво ще кажете за поредното премъдро решение на депутатите:
http://news.ruse24.bg/121373.html   #Crazy
smile3505 Rage

# 39
При мен подписите се събират бавно, че ми остава малко време за излизане.
Вчера една мама, която се подписа, ме накара за пореден път да се замисля. Детенцето и е с доказана епилепсия, но понеже е направило забележете "САМО 3 ГЪРЧА", тя не може да взема социалната помощ, която му се полага. А от 4г си стои вкъщи, за да си го гледа.. Ужас! Останах без думи и ми стана толкова мъчно за детенцето, че почти се разплаках.  Tired

# 40
Аз пък днес срещнах майка с две деца, на едното е правила операция заради злокачетсвена бемка на гърба, която е струвала (мисля, че ми каза) около 16 хил. лева, а бебенцето и е с опасност от ослепяване и никоя институция не и обръща внимание. Трябвало е спешна операция, за която тя незнайно за мен как е намерила пари, защото инаституциите не дават пари за такива проблеми.... Ама как не давате бе, бебето е сляпо и трябва да се борим за зрението му ...? Ужас!!! Посъветвях я да си търси правата и да да търси спонсори, няма начин да няма начин, нали?  Tired

# 41
Какво става момичета?Как сте?Има ли вече детски?Ел.петицията расте,мамите от другите градове също събират,аз дадох и на познати,които могат да съберат повечко подписи.Сега....от Часът на мама ни вест,ни кост  ooooh! Давайте да се обедиянваме и да правим нещо  Praynig

# 42
Аз снощи дадох една петицията на една приятелка да я пусне във фирмата им. Иначе аз съм съвсем скромна.. още на 1вата страница. Ама почти накрая. Обаче тия дни излизам за 30-40мин и колкото видя по улиците - това е. Много от майките още не са си получили детските, за съжаление. Това са моите наблюдения.  Peace

# 43
Няма детски, няма да има поне до 30-ти ... Не че някой не са ги получили вече  Crossing Arms, ама аз не съм от тях ... Не знам на какво се дължи това едни да имат(в една банка) а други не?!!?

# 44
  • Panagyurishte
Аз също събирам подписи, не напредвам много бързо. Възмущава ме друго, че много майки не са съгласни с исканията ни. Даже и тук във форумите има много негативни мнения, че законовите срокове се спазват( сега пък срока бил 3 месеца newsm78 ), че гледането на децата си е наша грижа и не трябва да чакаме нищо от държавата и прочие. Аз не искам да налагам мнение на никого, но определено имаше много обидни изказвания.

Общи условия

Активация на акаунт